Hur man köper en siberian husky valp

Sibiriska Huskies är tillgiven, rolig kärleksfull, hög energi, sociala hundar som behöver ägare som är engagerade i att ge dem träning och kamratskap de behöver. De gör underbara husdjur för aktiva familjer som avser att inkludera hunden i sin verksamhet. Att köpa en sibirisk husky valp är en lång process och involverar förberedelse, noggrant urval och tillräcklig kunskap om rasen.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för åtagandet
  1. Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 1
1. Lär dig om rasen. Innan du fattar beslutet att köpa en sibirisk husky valp bör du se till att rasen är rätt för dig. Sibiriska Huskies är roliga men changeling hundar. Du bör se till att din livsstil matchar med behoven hos en husky.
  • Sibirians älskar människor och tenderar att göra lojala familjehundar. De är intelligenta och högutövningsbara raser och älskar att gå, vandring och andra atletiska aktiviteter.
  • Sibirians är notoriskt fattiga vakthundar som de tenderar att tycka om alla, även potentiella inkräktare. Det här kan vara en bra sak, men om du letar efter en folkvänlig hund.
  • Sibirians tenderar att ha rovdjur, vilket innebär att de kan jaga katter eller andra små djur i ditt hem. Om du har katter kanske du vill överväga en annan ras eller diskutera dina bekymmer med en hundtrainer.
  • Sibirians har några nackdelar. De tenderar att ha problem med att gräva och springa och ibland kommer inte när det kallas. De skedde också mycket, i stora mängder minst en gång om året.
  • Sibirians behöver mycket fysisk aktivitet att förbli glad och frisk. Om du inte är engagerad i daglig träning, som att springa och gå, bör du överväga en annan ras.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 2
    2. Se till att du vill ha en valp. En ny valp är kan vara ett spännande tillskott till ditt hem, men också ett stort engagemang. Se till att du väger för och nackdelar med att anta en valp före början av processen.
  • En ny valp kommer förmodligen inte att vara husbruten och medan hon kanske har lärt sig några grundläggande kommandon från sin tidigare vårdgivare, behöver hon mycket träning. Det tar ett tag för en valp att lära sig gränser och du måste kunna göra tid att träna ditt nya husdjur. Om du har ett mycket upptagen schema kan en vuxen hund vara ett bättre alternativ.
  • En annan fråga om att anta en valp är att renrasiga sibiriska husky valpar vanligtvis är mycket köpta från en uppfödare. Om du har reservationer om att köpa från en uppfödare över en räddning, vet du osannolikt att du hittar en valp genom de många sibiriska husky räddningsarna som fungerar över hela landet. Räddar brukar vara äldre hundar som har övergivit av tidigare ägare. Om ditt hjärta är inställt på att köpa från en räddning, kommer du sannolikt att anta en äldre hund.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 3
    3. Förstå farorna med att köpa från husdjursaffärer. Om du vill köpa en siberian husky valp, bör du undvika att göra det på en djuraffär. Bara köp från välrenommerade uppfödare som övar god etik när det gäller att ta hand om och höja sina valpar.
  • Pet-butiker håller valpar i förhållanden som många tycker är oetiska. Valpar hålls i allmänhet i trånga burar. Medan många djuraffärsägare hävdar att de bara köper från ansvarsfulla uppfödare, skulle etiska uppfödare aldrig sälja till en djuraffär.
  • Välrenommerade uppfödare gör genetisk testning på sina hundar för att se till att de inte passerar nedåtgående hälsoförhållanden. Uppfödarna som gör affärer med djuraffärer gör vanligtvis inte genetisk testning och en valp som du skulle få från en djuraffär kan ha allvarliga hälso- och kostsamma förhållanden senare i livet.
  • Att köpa från en djuraffär betyder att du inte kommer att träffa en valpens föräldrar. Du kommer inte heller att se en valp interagera med sin kull. Detta gör det svårt att få en mätare av en hunds personlighet och veta om en valp är rätt för dig och ditt hem.
  • Pet Shop valpar har ofta beteendefrågor på grund av att vara begränsade till en bur under en lång period. De kan nypa och tendera att vara hyperaktiva och svåra att träna och kontrollera.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 4
    4. Bestäm om AKC-papper är viktiga för dig. Många uppfödare skryter sina valpar med en AKC-registrering. Detta kan eller kanske inte betala till dig beroende på varför du köper en hund.
  • AKC står för American Kennel Association. AKC Registreringspapper beviljas någon valp så länge som båda föräldrarna också var AKC registrerade. Det säger ingenting om valpens hälsa eller personlighet. Med andra ord, en AKC-registrering garanterar inte en högre kvalitet valp.
  • Om du inte planerar att avel eller visa din Husky på en professionell nivå, behöver du förmodligen inte AKC-registreringspapper. En valp som bara är avsedd att vara ett husdjur behöver förmodligen inte papper. Det finns inget iboende fel med en uppfödare som erbjuder AKC-papper, men om du inte planerar att visa eller avela behöver du inte begränsa din sökning till uppfödare som erbjuder AKC-papper.
  • Du kanske vill be om att se valpens stamtavla, men. När det gäller mätinstrument och potentiella hälsoproblem är en stamtavla förmodligen viktigare. Du kan se om det har varit mycket inavel i din valpens familjehistoria. Valpar benägna att inavel tenderar att ha mer hälso- och beteendeproblem.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta en uppfödare
    1. Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 5
    1. Vet hur man känner igen en bra uppfödare. Du vill se till att du hittar en solid uppfödare. Vet hur man identifierar en bra uppfödare innan du godkänner att köpa en valp.
    • Bra uppfödare vill träffa potentiella köpare innan de gör en försäljning. Detta beror på att ansvariga och etiska hund uppfödare vill se till att deras valpar går till bra hem. Om en uppfödare frågar många frågor, var inte orolig. Det här är en positiv sak. Det betyder att uppfödaren bryr sig om hälsan och säkerheten hos sina valpar.
    • En bra uppfödare kommer också att vara respektfull för dig och låta dig ställa frågor. Uppfödaren du köper från borde ha inga reservationer om att låta dig träffas och interagera med både modern och fader till valparna.
    • En bra uppfödare ska kunna ge dig hälsointyg för alla valpar i en kull. Dessa certifikat kommer att försäkra dig om din valp är inte benägen för några raspecifika hälsoproblem.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Step 6
    2. Sök efter en uppfödare i ditt område. När du väl vet hur man känner igen märkningen av en kvalitetsuppfödare kan du börja din sökning.
  • Internet är en underbar resurs för att hitta uppfödare. De Akter Har en webbplats som låter dig söka efter uppfödare av ras och platser.
  • De Siberian Husky Club of America Har också en uppfödare hänvisningslista på deras hemsida.
  • Det är inte alltid möjligt att hitta en refutable uppfödare inom ett rimligt avstånd. Du kanske måste göra några övernattningar för att träffas med en uppfödare, så var beredd på det om du är skyldig att få en sibirisk husky.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Step 7
    3. Kontakta uppfödaren och ordna ett möte. När du har valt en uppfödare, kontakta dem och fråga om att träffa valparna.
  • Välj en uppfödare som har en nuvarande eller kommande kull. Många uppfödare odlar bara sina hundar en gång var 2 till 3 år, så du vill välja någon som har valpar tillgängliga nu eller kommer snart.
  • Var beredd att svara på frågor om vem som bor i din familj, om alla familjemedlemmar vill ha valpen, och om valpen kommer att vara ordentligt begränsad i ditt hem. Goda uppfödare säljer inte valpar till någon.
  • Om du har några frågor om rasen är uppfödaren en bra person att fråga. Hon borde kunna rensa upp några frågor du har.
  • Se när du kan komma med mötet valparna. Kom ihåg att du förmodligen inte lämnar med en valp samma dag som du möter kullen. Goda uppfödare vill att du tar tid att tänka på ditt beslut.
  • Metod 3 av 3:
    Välja en valp
    1. Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 8
    1. Titta på kullen som en grupp. Observera valparna som en grupp först. Du kan lära dig mycket om en valpens temperament genom att titta på hur de beter sig under gruppinteraktioner.
    • Valpar som är blygsamma är ett dåligt tecken. Även om bara några valpar verkar blyg, bark och undvika kontakt, finns det en bra chans att sådana beteenden är en del av sina gener. Det betyder att även om vissa valpar är vänliga nu, kan tendenser mot skittishness komma ut senare.
    • Normala valpar kommer att vara vänliga och förtroende för främlingar. De borde hälsa på dig genom att hoppa och nibbling på dina kläder eller skosnören. Många människor bulk på sådana beteenden som de oroar att valparna är olydiga eller hyperaktiva. Detta är förmodligen inte fallet. De har helt enkelt inte lärt sig gränser än, vilket är en bra sak. De är naturligt tillförlitliga.
    • Titta på valparna som inte verkar för blygsamma eller för bossiga. Du vill inte sluta med en skittishvalp, men du vill inte ha en alpha som kan vara svår att träna.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 9
    2. Interagera med tillgängliga valpar en efter en. När du har observerat valparna som en grupp, be om att se de du är intresserad av individuellt.
  • Du måste få en känsla av hur en valp beter sig när de är separerade från hennes kullkammare. Helst kommer valpen att fortsätta att vara lugn och vänlig jämn bort från förpackningen.
  • Medan du interagerar med valparna en på en, ta tillfället i akt att ställa frågor. Din uppfödare ska ha insikter på varje valps personlighet som du kanske saknar i ett kort besök.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 10
    3. Be om att se hälsointyg för valpen och hennes föräldrar. När du väl har valt en valp, bör du begära att vi är hälsointyg såväl som hennes föräldrar.
  • Sibiriska huskies är i allmänhet ganska friska, men vissa genetiska hälsoproblem bör vara ett varningsskylt. Sibiriska huskies är benägna för kroniska tillstånd som kräver långsiktig, dyr behandling.
  • Höftdysplasi är ett tillstånd där lårbenet passar felaktigt i höftuttaget. Allvarliga fall kräver kirurgi och kan orsaka andra problem, såsom artrit. Höftdysplasi kan vara förödande för hundar som älskar att springa och dra. Om du ser en historia av hip dysplasi, var försiktig. Allvarligt överväga möjligheten att din valp så småningom kan utveckla tillståndet och huruvida du kan finansiellt och emotionellt hantera situationen eller inte.
  • Ögonproblem, som juvenilkatarakter och hornhinnesdystrofi, kan också vara ett problem i sibiriska huskies. Dessa tenderar att börja tidigt, ibland före 2 års ålder, och kan vanligtvis inte korrigeras av operationen. Blindhet är ett potentiellt resultat och medan de flesta siberianer kan komma runt helt blind, om du är nervös för att höja en blind hund kanske du vill gå till en annan uppfödare om ögonproblem går i din valpens familj.
  • Kom ihåg att de flesta hundar kommer att ha något slags hälsoproblem som dokumenteras på deras journaler. Om det inte är ett kroniskt tillstånd av lederna eller ögonen är din valp osannolikt att arva den. Men även om dina valps föräldrar inte har en historia av vissa hälsovillkor, är det inte nödvändigtvis en garanti, din valp kommer att vara fri från långsiktiga hälsoproblem. Även utan genetisk predisposition hip och ögonproblem kan utvecklas, men att ha friska föräldrar minskar sannolikheten.
  • Bild med titeln Köp en Siberian Husky Puppy Steg 11
    4. Ta dig tid att tänka på det. Efter att ha besökt valparna bör du ta lite tid att överväga vilken valp du vill ha.
  • Även om du har ditt hjärta satt på en viss valp, ge den åtminstone en dag. Du vill vara helt säker på ditt beslut när du köper en ny valp. Att behöva returnera ett husdjur är en känslomässigt svår upplevelse.
  • Se om möjligt, se om du kan besöka valparna igen om du är osäker på vilken du vill ha. En bra uppfödare är osannolikt att trycka dig i ett snabbt beslut. De är investerade i att se till att deras valpar har lyckliga, hälsosamma långsiktiga hem.
  • Varningar

    Köp aldrig en valp om uppfödaren vägrar att visa dig runt sina kennlar, kommer inte att låta dig träffa valpens föräldrar eller ge hälsointyg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande