Hur man bryr sig om en rottweiler valp

Rottweilers är mycket intelligenta, modiga och kärleksfulla hundar som kommer att vara ditt livskamrat. När den uppföds och höjdes ordentligt kan en Rottweiler valp vara en bra hund medborgare och lojal vän. Rottweilers behöver erfaren hantering och är inte ett bra val för första gången hundägare. Med rätt socialisering och träning kommer din Rottweiler valp att växa upp för att vara glad och självsäker.

Steg

Del 1 av 3:
Ta med din Rottweiler Puppy Home
  1. Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 1
1. Tänk om en Rottweiler är ett bra val. Eftersom det finns många skillnader mellan hundraser är det viktigt att avgöra om en Rottweiler är rätt för dig. Som med någon ras har Rottweilers sina egna tydliga personlighetsdrag och raspecifika egenskaper. Ju bättre du förstår Rottweilers, desto mer medveten om att du handlar om de potentiella utmaningarna som beror på att höja en Rottweiler och hur man reagerar på lämpligt sätt. Dessa valpar blir stora hundar (cirka 110 pund som vuxna) som är starkt lojala mot sina ägare och initialt försiktiga med främlingar.
  • Rottweilers behöver fast vägledning från någon som förstår hundpsykologi och beteende, så det hjälper till att vara en erfaren hundägare med en historia av att höja godmodiga hundar. Den potentiella ägaren måste vara ärlig om hon har dessa färdigheter. På grund av en Rottweilers fysiska storlek, ett kors Rottweiler som inte kommer från soffan när du frågar är farligt.
  • För att lära dig mer om Rottweilers, gå till lokala hundshower och prata med uppfödare och andra Rottweiler-ägare.
  • Glöm inte att kontrollera din husägare försäkring. Vissa försäkringar är ogiltig om du får en Rottweiler eller någon annan ras som de har märkt som potentiellt farligt, även om denna märkning är felaktig. Om du hyr ditt hem måste du kontakta din hyresvärd innan du antar ett Rottweiler (eller något annat djur för det här sättet) för att vara välkommen.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 2
    2. Välj en ansedd uppfödare. Eftersom det finns många Rottweiler uppfödare måste du ta dig tid att välja en kvalitetsuppfödare. Välj aldrig den första uppfödaren du hittar. I stället leta efter en uppfödare som gör alla lämpliga hälso-screenings som den ortopediska grunden för djurs screenings för höft, hjärta och ögonhälsa. För att vara säker på vad du får, kolla för både konformation (show linjer) och arbetsförmåga (Schutzhund eller spårning till exempel) eftersom dessa visar att valparna ser ut och agerar som Rottweilers.
  • Fråga någon potentiell uppfödare massor av frågor, särskilt om tidig socialisering med moder och kullkammare. Det är avgörande att valpen är väl socialiserad och utsatt för andra människor, platser och ljud innan de kommer hem eftersom dessa tidiga erfarenheter kommer att hjälpa dem att vara övertygade väljusterade vuxna. Var beredd på uppfödaren att ställa frågor om vad du letar efter.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 3
    3. Välj din valp. Ge dig gott om tid att bestämma vilken valp som ska ta hem. Du bör omedelbart se till att valparna och moderen är friska. Sedan spendera tid på att titta på individuella personligheter. Du vill inte välja en Rottweiler som är blygsam (eftersom han kunde bli en rädd biter) eller alltför aggressiv. Leta efter en valp som är vänlig, tillnöjd och spelar bra med sina kullkammare.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 4
    4. Få din valp vaccinerad och de-wormed. Innan du tar med din valp hemma eller exponerar honom till andra hundar, se till att han är uppdaterad med sina vaccinationer och de-maskande behandlingar. Distemper Shots bör börja vid 6 veckor gammal med ett boosterskott ca 2 veckor senare. Efter dessa första livräddande vacciner ges kan du börja socialisera din valp utanför den omedelbara hushållet. Kom bara ihåg att ta valpen till Vet för vaccin Boosters varje år.
  • Rottweilers är mer mottagliga för parvoviruset, en potentiellt livshotande sjukdom som orsakar kräkningar och diarré.
  • Kontrollera lokala lagar för att bestämma ett rabies vaccinbehov. De flesta rabiesvacciner startas vid 12 veckor gamla och Lyme sjukdomsvacciner börjar vid 9 veckor följt av en booster 3 till 4 veckor senare.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 5
    5. Tänk på mikrochoppning och spaying eller neutering av valpen. Lokala humana samhällen eller din veterinär kan infoga en mikrochip under din Rottweilers hud. Detta kan hjälpa någon att återvända din valp till dig eller ett djurskydd om han går av. Du bör också lägga en identifierande krage runt din valpens nacke. Det ska innehålla din kontaktinformation. Prata med din veterinär om att spaying eller neutera din valp, som förhindrar oönskade kullar och som kan erbjuda hälsofördelar.
  • Spaying kvinnliga valpar kan minska stress och obehag som vanligtvis upplevs när hon är i värme, eliminera risken för bröst och livmodercancer och förhindrar oönskade kullar.
  • Neutering manliga valpar kan minska chanserna att roaming, slåss och testikelcancer.
  • Del 2 av 3:
    Höj din Rottweiler valp
    1. Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 6
    1. Få din valp mycket motion. Ta din Rottweiler i minst två 30 minuters promenader varje dag. Dessa stora rashundar behöver mycket motion för att släppa energi och hålla sig frisk. Om din valp är under sex månader gammal, se till att han har fyra eller fem spel- eller träningsperioder varje dag. När din valp blir äldre kan du börja gå på längre promenader eller vandringar.
    • Ge dina Rottweiler leksaker som stimulerar honom och håller sitt sinne aktiv. Förhindra tristess kan också hålla din Rottweiler från att komma i ondska. Försök att ge honom leksaker som kan fyllas med mat eller godis.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 7
    2. Groom din Rottweiler. Lyckligtvis har Rottweilers kort hår som gör grooming enkla. Borsta din valp en gång i veckan med en mjukborstborste. Detta kommer att hålla sin kappa friska och snygga. Vid den här tiden bör du också kontrollera sina tassar för att se till att naglarna är korta och dynorna är inte skadade. Kontrollera mellan varje tå för råa eller röda fläckar och titta över hans hud för klumpar eller stötar. Om du hittar något vanligt, prata med din veterinär.
  • Håll baden till ett minimum. Tvättning med schampo kan bryta ner den skyddande oljan i valpens hud. När du ibland badar din valp, använd ett hundschampo. Det är inte lika torkande som mänskligt schampo eller diskmedel.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 8
    3. Mata din valp en näringsrik kost. Be din veterinär att rekommendera en högkvalitativ mat för din Rottweiler. När du väljer en kommersiell hundmat, leta efter en som listar kött (inte köttbiprodukter) som ett av de första ingredienserna som anges. Köttbiprodukter är bra att mata men de ska vara lägre ner i listan. Välj en mat som är speciellt formulerad för stora rasvalpar. Dessa har rätt förhållande mellan näringsämnen för att bygga det starka skelettsystemet som dessa stora hundar behöver.
  • Var försiktig med att bara mata din valp efter att han har utövats. Om du matar honom förut, är din Rottweiler i riskzonen för gastrisk bloat och tarmvridning. Det här är allvarliga förhållanden som kan döda din valp. Vänta istället minst 60 minuter efter träning eller fyra timmar innan du tränar för att mata din valp.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 9
    4. Husetrain din valp direkt. Du kanske vill börja med kasseutbildning för att förhindra olyckor i huset. Köp en kista som är storlek för en stor rashund och placera din valpens filt eller säng inne i kassen, tillsammans med några godsaker. Lämna dörren öppen hela dagen så din valp kan utforska den. Börja mata din valp sin mat inuti kassen och stäng dörren när han äter. När han är klar kan han gnälla eller gråta för att komma ut, men låt honom inte tills han tystnar så att han börjar associera kistan med tyst tid.
  • Lämna aldrig din valp i kassen i mer än en timme eller två. Kassen ska inte ses som ett straff. Lämna aldrig en vuxen hund i kassen i mer än fyra till sex timmar.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp steg 10
    5. Skapa en rutin och vara tålmodig. Gör en strukturerad rutin av tider för att ta din valp ute till potty. Till exempel kan du ta honom ute till potty första på morgonen, efter måltid eller lektid, och strax före sänggåendet. Lova alltid din valp så att han kommer att associera potty utanför och gott beteende med glädjande dig. Du bör också titta på tecken på att din valp behöver potty och omedelbart ta honom utanför. Valpar kommer ofta att sniffa, takt, byxa, bark eller springa runt uppmaningen.
  • Undvik att straffa din valp för olyckor inuti huset. Bara ignorera det, rengör det och försök igen nästa gång. Aldrig gnugga din Rottweiler näsa i sin röra. Det är grymt och kan få din valp att dölja framtida olyckor.
  • Del 3 av 3:
    Socialisera din Rottweiler valp
    1. Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 11
    1. Börja socialisera din valp i en tidig ålder. Valpar drar nytta av tidig interaktion med nya livssituationer, andra hundar och människor. Från födsel till ca 3 ½ veckor behöver din valp vara runt andra valpar och hans mamma att lära sig normal hundsocialisering. Från tre veckors ålder till tolv veckor accepterar din valp av nya erfarenheter. Så det är en bra tid att avslöja din valp till så många nya (men säkra) situationer som möjligt: ​​bilturer, utomhus, andra husdjur och djur, människor i olika åldrar och storlekar, etc.
    • Om din valp togs bort från sin mor och kullkammare vid födseln och uppvuxen ensam, kan han anpassa sig dåligt och ha en hög chans att aggression mot andra hundar.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 12
    2. Se till att din Rottweiler valp är bekväm. Titta på din valp för att vara säker på att han är bekväm med att umgås. Vissa erfarenheter kan överväldiga en valp och få honom rädd. Om en situation orsakar en rädd reaktion, introducera gradvis honom till denna erfarenhet för att ge honom tid att anpassa sig till den. Använd din dom och tvinga aldrig din valp att förbli i en situation eller nära någon som skrämmer honom. Istället, omedelbart ta bort och distrahera honom med en leksak eller behandla.
  • När din valp är 12 till 18 veckor gammal blir han mer försiktig i nya situationer. Detta är en vanlig utveckling som hjälper din valp att lära sig att vara försiktig när han själv är.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp Steg 13
    3. Anmäl din valp i socialiseringsklasser. Ett av de bästa sätten för din valp att interagera med andra är genom valp socialiseringsklass. I klassen kommer din valp att bli utsatt för andra valpar, människor, hundar och en mängd olika sevärdheter, ljud, dofter och utrustning. Det kommer också att ge dig chansen att lära dig utbildning och socialiseringsförmåga samtidigt som du kan binda med din Rottweiler.
  • Be din veterinär att rekommendera klasser eller anmäla sig till samhällsutbildningscentraler eller stora husdjursbutiker.
  • Det är normalt att känna sig överväldigad av valpföräldraskap som tar tid, tålamod och ansträngning. Saker kommer snart att bosätta sig i en rutin och det kan vara till hjälp att prata med andra som går igenom samma utmaningar.
  • Bild med titeln Vård för en Rottweiler valp steg 14
    4. Övervaka interaktioner med andra hundar. Eftersom du aldrig vet hur din valp kommer att reagera på andra valpar eller hundar, övervaka alltid honom i sociala situationer. Om det ser ut som om din valp inte längre spelar, men är defensiv, gå in och stoppa beteendet innan han börjar slåss. Till exempel, om en valp biter en annan, bör du gå in i speciellt om den bitande valpen skakar på huvudet och klämmer på den andra till marken. Se till att båda valparna är lugna. Då kan du belöna dem och låta dem fortsätta spela.
  • Var beredd att snabbt gå in och sluta slåss. Det kan hjälpa till att ha leksaker att distrahera, hålla valpen i ett koppel eller spränga ett lufthorn.
  • Börja grundläggande träning från en tidig ålder, men gör det roligt. Din Rottweiler måste vara ordentligt utbildad.
  • Tips

    Valpar trivs på rutin så försök att ställa in en rimlig utfodring, potatis, motion och träningsschema.
  • Försök inte göra din valp växa snabbare, eller större, än kommer naturligt. Att transportera extra vikt kommer inte att göra honom till en större, starkare hund och kan även orsaka allvarliga hälsoproblem som ben / ledskador, hjärtförhållanden och mer.
  • Mata alltid en premiumvalpmat som är speciellt utformad för stora rasvalpar.
  • Uppmuntra aldrig din hund att "skydda" dig eller försöka göra honom mindre vänlig eller välkomnande till besökare. Rottweilers är naturliga intuitiva förmyndare. Bara lita på att han kommer att skydda dig om behovet uppstår. Att främja oskälig aggression kommer inte bara att skada din egen hund, utan rasen som helhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande