Hur man bryr sig om en engelsk bulldogg

Med ett älskvärt utseende och mjuka sätt, gör den engelska bulldogen ett bra husdjur.Att hålla det friskt är en utmaning på grund av sina många infödda fysiska brister.Men att ta hand om sin hud kommer att gå långt för att hålla din hund frisk.Dessutom kan du visa att du bryr dig om din hund genom att gå det dagligen, mata det en hälsosam kost och tar det för vanliga veterinärer.

Steg

Del 1 av 4:
Ta hand om din hunds hud
  1. Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 1
1. Torka mellan hundens vikar med en anti-svamptorkning. Eftersom engelska bulldogs hud är skiktad i veck, är det mottagligt för sjukdomar som jästintertigo, ett tillstånd som leder till kliande utslag på huden.Torka mellan hundens vikar en gång varje dag kommer att förhindra detta.
  • Välj rätt torka för din hunds hud.Använd en icke-toxisk anti-svamptorka.Försök att välja en med många naturliga ingredienser som gurka och kamomill.
  • Undvik torkdukar som har många kemikalier och tillsatser.Om du har problem, fråga din veterinär för en rekommendation om vilken anti-svamp som är bäst för din hund.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 2
    2. Börja städa din hunds hud viks tidigt. Om du väntar tills din hund redan har utvecklat ett utslag i huden, kommer det att orsaka din hundsmärta när huden slutligen städas.Börja dagligen rengöring med din hund från det att det är en liten valp.
  • Bekanta din hund med städprocessen genom att det sitter på samma plats varje gång du börjar rengöringen.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 3
    3. Gör rengöringsprocessen roligt för din hund.Om din hund kommer att associera rengöring i huden viks med smärta, kommer ditt jobb att vara så mycket svårare och orsaka din hund otillbörlig stress.Ge din hund en behandling både innan du börjar rengöringsprocessen och efter processen är klar.På det här sättet kommer hunden att associera att huden rengörs med positiva känslor och kunskapen att det snart kommer att belönas.
  • Med en hand, dela vikarna och använd din andra hand för att applicera torkningen försiktigt till huden inom.Du kommer förmodligen att behöva torka samma område flera gånger, flytta torkningen i överlappande swipes längs vikar av din hunds kropp.
  • Du kan behöva flera torkdukar för att slutföra jobbet, men din hund kommer att tacka och förbli frisk.
  • Var noga med att torka tillbaka, mage, ben och ansikte.Healthy Bulldog Skin är slät och mjuk.Kontrollera din hunds ansikte för irritation.Ansiktshud ska vara lös och rynkigt, men bör inte hänga av ansiktet.Kontrollera magen för rodnad eller tecken på klåda.Om det är närvarande kan det vara tecken på vårallergier.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 4
    4. Håll ögonen på tecken på irritation.Om din doggie har hudproblem, kommer det att låta dig veta.Om du ser din hund ständigt skrapa, gnugga eller bita själv, är det ett tecken på att din hunds hud är irriterad.Nasty lukt - särskilt de som härrör från ansiktet, ljumsk, öron och mage - kan också vara tecken på irriterad hud.Du kan också observera en brun urladdning som kommer ut från mängden av din hunds hud.
  • När du observerar att din hunds hud kan vara irriterad, undersöka varför och ta proaktiva steg för att lösa problemet.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 5
    5. Kontakta veterinären.Om du inte kan hjälpa din bulldogg med sina irriterande hudproblem trots dina bästa ansträngningar, kontakta din veterinär.Värderna är speciellt utbildade för att hantera allvarliga problem som smittade, klåda och torr hud.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 6
    6. Bada din hund en eller två gånger varje år.Om du badar din hund oftare kan du ta bort de naturliga oljorna som skyddar huden.Självklart, om din hund börjar lukta eller ha en romp i lera, är badning det enda alternativet.I allmänhet undvik dock att bada din hund ofta.
  • Använd tårfri schampo och arbeta i din hunds hudveck när du badar.Skum shampoo och låt den sitta i en minut eller två innan du sköljer.
  • Del 2 av 4:
    Matar din bulldog
    1. Bild med titeln Vård för en engelsk bulldog Steg 7
    1. Foder din valp ofta.Unga bulldoggar behöver flera små måltider hela dagen.Din valp kan behöva äta upp till fyra gånger om dagen som en valp.Din hund kommer att öka sin vikt snabbt - möjligen med så mycket som sju till åtta gånger sin födelsevikt - inom sina första tolv månader av livet.Valpar behöver i allmänhet ca 20-70 kalorier per kilo kroppsvikt.Till exempel, om din valp väger tio pund, behöver det mellan 200 och 700 kalorier varje dag, beroende på dess aktivitetsnivå.
    • Lämna inte bara mat för din valp. Även om det behöver äta oftare än en vuxen bulldogg, är det fortfarande mottagligt för övermålning.Ta bort skålar av mat efter att din valp är klar kommer det att hålla det friskt.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 8
    2. Ändra din hunds diet långsamt.Ändra inte din bulldogg kost tills det är minst tre till fyra månader gammal.Efter att ha fått din bulldog (av alla åldrar), vänta minst två veckor innan du byter kost.Efter två veckor, introducera gradvis nya livsmedel i kosten och alternativa nya livsmedel med sin standarddiet.Övervaka din hunds reaktion.Om den har mjuk eller överdriven avföring, byt tillbaka till den gamla kosten, försök igen senare för att introducera en annan ny mat efter två veckor.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 9
    3. Mata din vuxna bulldogg mer som det mognar.De kaloriska behoven hos din bulldog kommer att bero på sin ålder och aktivitetsnivå.Efter ca 18 månader bör din bulldogg behandlas näringslöst som en vuxen.Äldre hundar behöver vanligtvis ca 937 kalorier per dag.Typiska vuxna bulldoggar behöver cirka 1 145 kalorier varje dag.En mycket aktiv engelsk bulldogg kan behöva så mycket som 1 300 kalorier på en dag.
  • Medan valpar kräver fyra måltider varje dag, kommer en vuxen vanligtvis att äta bara två gånger varje dag.
  • Använd Nutrition-etiketten på din hundmat för att beräkna hur många kalorier som din hund tar in.
  • Vuxna bulldoggar kan väga var som helst från 45 till 55 pund, men varje hunds idealvikt varierar beroende på ramstorlek. Lär dig att köra din hund Så du kan övervaka fettkåpan över hundens revben och ryggraden och minska deras ration om det behövs. Prata med din veterinär om hur mycket ditt husdjur ska väga.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 10
    4. Mata din bulldogg en näringsrik kost.Din bulldogg bör få en hälsosam balans av protein, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler.Det finns många kommersiella hundmat som kan tillfredsställa din hund, och några hundmat som är utformade speciellt för bulldoggar.Leta efter en hundmat som är näringsrik och fråga din veterinär om du har specifika bekymmer om vad din hund äter.
  • Undvik hundmat som är övervägande kolhydrater som majs och socker.
  • Hundmat som inkluderar högt proteininnehåll och sakta smältbara kolhydrater som sötpotatis och korn är bra val.
  • Mata din hund både mat och vatten ur rostfritt stålskålar.Använd inte plast.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 11
    5. Håll din bulldogg inom en hälsosam vikt.Om din bulldogg är överviktig kan det ha hjärtat, höft och andningssvårigheter senare i livet.Fetma ökar också hundens chanser att utveckla cancer med så mycket som 20%. Du kan hålla sin vikt nere genom att mata den bara måttliga måltider och ge möjligheter till vanlig ljusövning som att gå på promenader på parken, eller romps på den lokala hundparken.
  • Mata din bulldog små kibbles så att den äter långsamt.Detta kommer att förhindra både övermålning och gas.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 12
    6. Ge din hund en mängd i sin kost.Medan bordsskrapor ofta kan uppröra en bulldogs mage, finns det många sätt att inkludera nya livsmedel och göra roliga förändringar i hundens måltider.Till exempel kan din bulldogg njuta av äppel kanel droppar.
  • För att göra äppel kanel droppar, behöver du ett stort äpple, en kvart kopp honung, en halv kopp vatten, en halv tesked kanel, en kopp havregryn, en och en halv koppar mjöl, plus en annan åttonde av a Kopp mjöl.
  • Förvärm din ugn till 350 grader Fahrenheit och haka äpplet i små bitar.Kombinera äppelbitarna, vatten, havregryn och kanel i en deg genom att blanda ihop i en stor blandningsskål.Placera individuella skedar av degen på ett ungreferat bakplåt som är åtskilt med två inches från varandra.
  • Placera den åttonde av en kopp mjöl i en liten skål.Gnugga botten av en plattbottnad kopp i mjöl och stämpla skedarna av deg ner på bakplåten.
  • Baka i femton minuter, ta sedan bort och vrid varje äppel kanel droppe över.Baka i ytterligare femton minuter.Därefter, minska värme och baka i trettio minuter vid 325 grader Fahrenheit.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldog Steg 13
    7. Undvik giftiga livsmedel.Det finns många livsmedel som människor hittar smaskiga men är giftiga för bulldoggar.Till exempel, druvor, russin, öl, råbröddeg, choklad eller något koffeinhaltig, vitlök och lök, bör aldrig förbrukas av hundar.Engelska Bulldogs, som alla hundar, bör särskilt undvika alkohol, druvor och russin.
  • Livsmedel som är icke-fatala men kan irritera din bulldogg inkluderar ärter, bönor, mjölk och fet eller kryddig mat.
  • Del 3 av 4:
    Omsorg för din hunds ögon
    1. Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 14
    1. Kontrollera dina hunds ögon ofta.Det finns många problem som kan utvecklas i hundens ögon.Titta noga på din hunds ögon varje dag och övervaka eventuella ovanliga förändringar.Torka bort crusty bitar eller goop som ofta ackumuleras i hörnen av bulldogs ögon.Om du märker ett tungt crusty lager och alltför rinnande ögon, ta honom till en veterinär.
    • Om din hunds ögonlock rullar inåt, kan det ha entropion, ett tillstånd som kan leda till rivning, squinting och sår i ögat.
    • Om din hunds ögonlock sagging eller verkar rulla ner, kan din hund ha ektropion.Din hund kan visa tecken på torra ögon genom att blinka med ovanlig frekvens.
    • Om du observerar något av dessa symtom, eller några andra ovanliga ögonproblem i din hund, ta det omedelbart till en veterinär.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 15
    2. Foder din hundmat hög i beta-karoten.Beta karoten stärker ögonen.Livsmedel som är höga i beta-karoten är svåra att hitta i hundmat.Att lägga till små portioner av livsmedel som är högt i beta-karoten till din hunds diet kan dock hålla ögonen friska.Söta potatis och morötter är till exempel bra källor till beta karoten och hundar älskar dem.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 16
    3. Se upp för körsbärsögon.Cherry Eye är ett vanligt problem på engelska Bulldogs.Den röda svullnaden är en tårkörtel som har prolapsed framåt. Det bör hållas väl smurt för att förhindra sekundära infektioner.Medan det inte brukar orsaka smärta för din hund omedelbart, om det blir smittat, kan det.
  • För att behandla Cherry Eye, ta din hund till veterinären. De kommer att rekommendera det bästa behandlingen för din hund, oavsett om det är ett kirurgiskt förfarande, som vanligtvis rekommenderas, eller helt enkelt visar hur man håller glansen smörjd.
  • Hundar åtta veckor gamla eller yngre får vanligtvis körsbärsögon.På äldre hundar kan kirurgi vara nödvändig för att korrigera körsbärsögon. Denna procedur innefattar att omplacera körteln tillbaka i sin ursprungliga plats.
  • Del 4 av 4:
    Delta i allmän hälsa
    1. Bild med titeln Vård för en engelsk bulldog Steg 17
    1. Ge lätt träning för din hund.Engelska Bulldogs är notoriously low-energy djur.Ändå behöver de träning för att vara frisk och engagerad.Ta din hund på korta promenader runt kvarteret så ofta som möjligt.När din hund bygger uthållighet, förlänga längden på promenaderna.När vädret är otäckt, kasta en boll för din hund att jaga, eller leka krig med det i huset.
    • Ge din hund en chans att flytta ger dig också och din hund tid att binda.
    • Din hund kan också njuta av att leka med andra hundar på den lokala hundparken.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 18
    2. Var tålmodig när du tränar din engelska bulldogg.De kan utbildas, men att komma dit kan vara svårt.Börja långsamt när du tränar din engelska bulldogg.Förvänta dig inte att det ska lära sig knep så fort som dina andra hundar.Öva ett knep för en kort stund varje dag - tio till femton minuter per session - och håll på det.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldog Steg 19
    3. Överarbeta inte din hund.Engelska bulldoggar har lägre energinivåer än andra hundar.Deras små kroppar fungerar bra när de går på korta promenader eller spelar runt huset, men har svårt att köra långa avstånd eller engagera sig i kraftig träning. Engelska bulldoggar har platta näsor och så tycker det är svårare att andas. Det är viktigt att vara försiktig i varmt väder eftersom de är benägna att värma stroke. Ta dem på mjuka promenader i de kallare delarna av dagen, hålla fast vid skuggan och ge dem gott om vatten. Arbeta inom ramen för vad din hund vill göra.Om det pantar tungt eller verkar lethargiskt, tryck inte det för att springa eller träna.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 20
    4. Neuter eller spay din hund.Hundar som är neutraliserade eller spayed är mindre aggressiva och lättare att kontrollera än hundar som inte är.En neuterad / spayed hund är mer fokuserad på dig än andra hundar, och känns mindre skyldig att bevisa sin dominans för dig eller andra hundar.Prata med din veterinär om att skapa ett möte för att neutera / space din hund.
  • Neutering / spaying har många andra positiva fördelar, t.ex. som lägre licensavgifter, minskad chans för förlossningsstörningar och minskad chans för testikelcancer.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldog Steg 21
    5. Håll din hund cool.Engelska bulldoggar har svaga andningssystem och har ännu större svårigheter att andas i varmt, fuktigt väder.Under den varma säsongen, håll din doggie i luftkonditionering.Övervaka din hund när den spelar ute på heta dagar för att säkerställa att den inte tröttnar sig själv.Lämna inte din hund i ett varmt hus eller bil.
  • Bild med titeln Vård för en engelsk bulldogg Steg 22
    6. Ge din engelska bulldog massor av uppmärksamhet och kärlek.Bulldogs trivs av uppmärksamhet från sina ägare, och det hjälper till att bilda ett band som kommer att vara så länge som din bulldogg bor.Låt hunden binda med dig.
  • Tips

    Denna ras gör bäst i milda klimat, eftersom det är mycket mottagligt för varmt eller kallt väder.
  • Om du köper från en uppfödare, be om en valp som är skärmad för höftdysplasi med föräldrar som inte påverkades av villkoret. Tyvärr är bulldoggar mer sannolika än någon annan hund att ha höftdysplasi.
  • Engelska bulldoggar är inte särskilt aktiva, och en lägenhet eller ett hus utan gård passar dem bara bra.
  • Varningar

    Foder inte din hund några bordsskrapor.
  • Akta dig för att falla för en söt liten valp. Om du får en engelsk bulldogg, var medveten om ett kort livslängd, hög hälsorisker, slobbering och olika andra problem.Köp från en ansvarig, högt ansedd uppfödare.Detta kommer att kosta mer, men kommer att spara pengar från medicinska problem på vägen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande