Hur man skapar en matningsrutin för din hund

Etablering av en vanlig utfodringsrutin är viktig för din Canine Companions hälsa och mentala välbefinnande. Måltider är inte bara ett dagligt tillfälle att förstärka och förlänga hundens träning - de är också en chans för din hund att se dig som leverantör, snarare än en tjänare. Ta lite tid att förstå Canine Nutrition, skapa ett matningsförfarande och göra nödvändiga justeringar. Ditt lyckliga, lydiga och blomstrande husdjur kommer att belöna dig för dina ansträngningar!

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in en tid och plats
  1. Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 1
1. Mata din hund på samma ställe varje dag. Detta kommer att få din hund att känna sig trygg och säker. Välj en plats som är lätt att rengöra, som ett köksgolv eller plastmatta i hörnet av rummet. Se till att det är borta från ditt matbord.
  • Om din hund är ny för dig, överväga att börja med att mata dem ut ur din hand så att de direkt kommer att känna igen dig som leverantör av mat.
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 2
    2. Ställ in betecknade matningstider för din hund. Det är bäst att inte låta din hund "beta" genom att lämna mat för att de ska äta när de gillar. Att ha en bestämd rutin kommer att hjälpa sin ämnesomsättning eftersom den kommer att anpassa sig till deras utfodringsschema. Det kommer också att bidra till att skapa hundens förväntningar och lita på dig om de kan räkna med att du ger mat samtidigt varje dag.
  • Hur ofta ska du mata din hund beror på sin ålder och näringsbehov tillsammans med ditt schema. Valpar kan mata upp till fyra gånger om dagen. Seniorhundar som har lägre aktivitetsnivåer och mindre delstorlekar kan matas en gång om dagen.
  • Om möjligt bör de flesta vuxna hundar matas två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Att sprida ut sina måltider i två lika delar separerade med 8-12 timmar hjälper fullvuxna hundar ordentligt smälta maten och kontrollera sin hunger.
  • Att begränsa separationsangst, undvik att mata din hund omedelbart vid din återkomst. När de associerar ditt utseende med omedelbar tillfredsställelse av en måltid, kommer de att vara mer benägna att vara angelägna om din återkomst.
  • Att begränsa riskerna med matsmältningsbesvär och det farliga magförhållandet "bloat", undvik att mata din hund omedelbart efter eller innan du utövar dem.
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 3
    3. Begränsa varaktigheten av deras måltider. Ge bara din hund tillgång till maten för en viss tid, så att de lär sig att äta det så snart det erbjuds och inte vara picky om deras mat. Ta bort skålen så snart 15 eller 20 minuter har förflutit, oavsett hur mycket mat som finns kvar i skålen.
  • Att göra det kommer att hjälpa dig att etablera dig som leverantör och kontroller av mat, som sätter dig ansvarig för ditt husdjur istället för vice versa. Det kommer också att hjälpa till att effektivisera andra delar av deras rutin, som att gå ut för att göra sin verksamhet eftersom du kan släppa ut ungefär en halvtimme efter varje måltidstid.
  • Del 2 av 4:
    Uppmuntra god måltidsbeteende
    1. Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 4
    1. Ha din hund "sitta" och vänta på maten. Tävliga hundar uppföddes från rovdjur, och de gillar fortfarande att "arbeta" för sina måltider. Du kan använda måltider som ett tillfälle att binda med din hund och förstärka essentiell träning genom att göra dem sitta och vänta på ditt kommando innan de äter. Börja med att fråga dem att "sitta" medan du förbereder maten och sänker sin maträtt.
    • För att upprätta denna rutin, få din hund sitta. Sänka sin matskål mot marken, lyfta upp den igen varje gång de lämnar sittplatsen. Varje gång de tillåter dig att gå längre mot marken med maträtten innan du lämnar sittplatsen, belöna dem med en behandling. Arbeta din väg gradvis mot att lägga maträtten på marken utan att de lämnar sittplatsen.
    • Med tiden kommer din hund att veta att sitta och vänta på sin måltid utan att du befaller dem att göra det.
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 5
    2. Få dem att vänta på tillstånd att äta. När din hund kan sitta och vänta på sin maträtt, får nästa steg dem att vänta med att mata tills de släpps av dig (leverantör av maten) att äta.
  • När deras maträtt är på marken, berätta för dem att "stanna" när du står upp. Fortsätt berätta för dem att stanna tills de har omdirigit sin uppmärksamhet bort från maten till dig. Så snart de gör det, släpp dem för att äta med en kommandofras som, "gå vidare", "äta upp" eller "chow down."
  • När du först etablerar denna rutin, ta bort sin maträtt om de går för det utan att be om tillstånd. Efter att de lär dig att titta på dig och vänta på ditt kommando, kan du fortsätta att öka den tid de behöver fokusera på dig för att stärka deras impulskontroll.
  • Undervisningshundar att vänta på maten visar dem att krävande eller mat-aggressivt beteende inte kommer att belönas. Det ger också en allmän lektion i impulskontroll som kan förbättra sin utbildning och gott beteende över hela linjen.
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 6
    3. Lämna din hund ensam medan de äter. Nu när din hund har tjänat sin måltid, låt dem njuta av det i fred. Försöker röra din pooch eller deras maträtt medan de äter från det kan uppmuntra stress, ångest och / eller aggressivt beteende i ditt husdjur.
  • Del 3 av 4:
    Justera din hunds rutin
    1. Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 7
    1. Justera din hunds matintag efter behov. Tänk på att rekommendationer är baserade på medelvärden. Du måste övervaka din hunds vikt- och aktivitetsnivå för att vara säker på att den föreslagna delen och kaloriintaget är lämpligt för deras behov.
    • Gör justering av servering som behövs för att bibehålla din hunds idealvikt. Om de får ytterligare pund, minskar långsamt sin dagliga del. Om de förlorar vikt, ökar gradvis deras servering.
    • Kom ihåg att du också kan behöva ändra den kvantitet du matar din hund i förhållande till förändringar i sin miljö (som vinterväder), ålder, hälsa eller aktivitetsnivå.
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 8
    2. Fas i alla förändringar gradvis. Om du vill eller behöver byta några delar av din hunds matningsrutin, till exempel mängden mat eller typ av mat, gör det gradvis. Detta kommer att hjälpa sin ämnesomsättning och matsmältningsspåret justera smidigt till skiftet.
  • Till exempel, om du vill börja din hund på en ny mat, börja med att blanda den med din hunds gamla mat. Öka långsamt andelen av den nya maten över en vecka innan den serveras på egen hand.
  • Det är inte nödvändigt att ändra din hunds mat för sortens skull. De är väl nöjda med att äta samma mat varje dag, så gör bara en förändring om deras välbefinnande eller livsfas kräver det. Om din hund är blomstrande på en viss mat (det vill säga har de bra energi och kroppsförhållande, en glänsande kappa och hälsosam matsmältningsspår), hålla fast vid det.
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 9
    3. Faktor behandlar din hunds matningar. Det är underbart att belöna din hund, men det är bäst att begränsa godis till bara cirka 5% av deras övergripande matintag. Hund godis är inte skyldiga att tillhandahålla fullständig och balanserad hundnäring, så det är bäst om de bara utgör en liten del av ditt husdjurs diet.
  • Godis och snacks kan ge lite kontrollerad variation till din hunds diet. Men matning av din hund många godis kommer att göra dem mer benägna att äta och mindre benägna att äta sina vanliga måltider.
  • När du gör mycket belöbaserad träning kan du tillfälligt introducera mer godis till din hunds diet. Du kan ge din hund upp till 20% godis på en dag, men var noga med att justera sitt övergripande matintag i enlighet därmed. Det är fortfarande bäst att boka behandlar för högnivåbelöningar och använda kibble (när de är hungriga) som sin normala belöning.
  • Tänk på att godis kan fyllas i mindre hundar. Bara två behandlar kan utgöra en halv dags ration av mat för en liten hund.
  • Del 4 av 4:
    Få din hunds näring rätt
    1. Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 10
    1. Foder ditt husdjur av hög kvalitet "komplett och balanserad" hundmat. Torr kibble som uttryckligen säger att det erbjuder fullständig och balanserad hund näring är bäst. Välj en som anpassas med din hunds ålder, vikt och aktivitetsnivå. Fråga din veterinär för den perfekta matstypen för din hund.
    • Minst 10% av kosten för den genomsnittliga vuxna hunden bör bestå av protein-minst 5.5% bör vara fetter. Kolhydrater kan stå för upp till hälften av din hunds kaloriintag.
    • Våt hundmat kan vara tillrådligt för hundar med vissa hälsovillkor, såsom urinvägsinfektioner. Men de flesta hundar gör lika bra eller bättre på torr kibble, som i allmänhet är billigare, mer näringsrikt tät och bättre för Canine Dental Health än konserverade alternativ.
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 11
    2. Begränsa din hunds intag till en viss mängd varje dag. På MealTimes, tjäna din hund en kontrollerad del av en "komplett och balanserad" torr hundmat som speglar deras ålder, vikt och aktivitetsnivå. Konsultera med din veterinär om det föreslagna dagliga kaloriintaget för din hund.
  • Du kan också använda de riktlinjer som skrivs ut på hundmatpaketet som utgångspunkt för bestämning av lämplig serveringsstorlek.
  • Medan det kan tyckas lättare som husdjursägare rekommenderas inte fritt valfri matning. Det kan lätt leda till viktproblem för ditt husdjur eftersom det är svårare att hålla reda på hur mycket din hund konsumerar när du låter dem mata "på efterfrågan."
  • Bild med titeln Skapa en matningsrutin för din hund Steg 12
    3. Låt inte din hund be eller mata dem skrapar. Din hund kommer att vara mycket mindre motiverad att äta sin egen mat om du behandlar dem till "mänsklig mat."Att ge dem bordsskrapor kan leda till näringsobalanser och fetma samtidigt som de belönar dem för att tigga beteenden.
  • Mänsklig mat är ofta ohälsosam och ibland till och med giftig för din hund. Även vanlig, till synes hälsosamt mat som russin, druvor, lök eller svampar kan vara skadliga för hundar och choklad kan vara dödlig.
  • Låt din hund vara bra bort från bordet på en utsedd plats under dina måltider för att förhindra tigger. Mata dem efter eller åtminstone på en annan tid från dig så att de vet att de måste vänta sin tur.
  • Tips

    Prata med din veterinär om din hund inte äter sin mat. En brist på aptit kan vara ett tecken på att något är fel.
  • Undvik att komplettera din hunds måltider med saker som kyckling eller ost så mycket som möjligt. Du kan oavsiktligt lära din hund att sluta äta sin vanliga mat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande