Hur man bryr sig om en maltesisk hund

Den maltesiska rasen av hundar gör härliga följeslagare, med ett rykte för att vara mildt men djärvt. Dom är "leksak" Hundar och därmed kommer att vara glada följeslagare som kommer att sitta vid din sida, timme efter timme, medan du läser en bok eller tittar på tv. Din maltese kommer att leva bra in i sina tonåringar och du kan förvänta dig att det är samma lekfulla och onda själv för de flesta av dessa år. Medan de gör goda husdjur är maltesiska inte lämpliga för alla hushåll. Tänk noga innan du förvärvar någon hund, men också vara medveten om de maltesiska rasens specifika behov, särskilt dess groomingbehov.

Steg

Del 1 av 5:
Beslut om en maltesisk är rätt för dig
  1. Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 1
1. Bestäm om den maltesiska personligheten är rätt för dig och din livsstil. Maltesiska gör som företag och kan barka eller drabbas av ångestrelaterade problem om de lämnas ensamma under långa perioder. Tänk på om du kan strukturera din dag så att malteserna inte är kvar i mer än 4 timmar i taget.
  • Var medveten om att eftersom maltesiska som att vara med människor, kan de lätt bli överberoende på mänskligt företag och lida av stress eller "separations ångest" Om inte utbildas från en ung ålder för att klara sig i ensamhet. Att träna hunden för att göra det betyder medvetet att spendera små perioder av tiden från hunden så att den lär sig vara ensam. Var försiktig så att du inte överskrider hunden eftersom det här kan göra det ännu svårare för det när du inte är där för att kraka det.
  • De flesta maltesiska är vänliga, utåtriktade och relativt orädda men eftersom de är små (4-7 lbs) och har känsliga ben, är de lätt skadade. Som ett resultat kan de bli rädda eller aggressiva. Håll ett öga på dem runt större djur, och visa barn hur man håller malteserna ordentligt utan att klämma eller släppa honom. Om du har mycket små barn, övervaka alltid dem runt några husdjur.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 2
    2. Mät om du kan ta hand om en maltesisk ordentligt. Var medveten om att malteserna känns lätt. Om ditt hem är kyligt eller du bor i en kall miljö, ompröva ditt val av hund. Också vara medveten om att de har långa silkeslen kappor, som behöver dagligen grooming och måste ha sitt hår trimmas regelbundet eftersom maltesiska inte skjuter ut som de flesta andra raser. Även om detta är en extra kostnad (om du inte lär dig att göra det själv), är uppsidan att malteserna (som pudeln) är en relativt hypoallergen ras.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 3
    3. Förbered dig för att ha en hund som lever bra in i sina tonåringar. Om du inte kan begå ett så långsiktigt åtagande, eller du förväntar dig att dina omständigheter kan förändras, ompröva en hund, speciellt en som kan leva för att vara 14 eller 15. Att anta en hund är ett långsiktigt engagemang, inte något att ta lätt.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 4
    4. Välj din specifika maltesiska klokt. Det finns tusentals maltesiska uppfödare där ute, men det finns också gott om renrasar i djurhem. Om du känner någon med en maltese frågar var den personen. Se till att innan du tar med ditt maltesiska hem, så kommer det med andra husdjur eller barn du kan ha.
  • Se till att du ser den maltesiska valpen med sin mamma. Om med vilken anledning som moderen inte är närvarande, gå bort. Detta är ett ge bort tecken på att valpen är från en valpkvarn och sådana omoraliska avelsprogram bör inte uppmuntras.
  • Se till att malteserna socialiserades väl som en valp, eftersom det här hjälper till att bli en självsäker utgående vuxen.
  • Del 2 av 5:
    Grooming a maltese
    1. Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 5
    1. Maltesiska hundar har långt flytande hår som lätt är trassigt och, som våra egna, fortsätter växa. Om du inte vill hantera underhållet en kortare "valpskärning" ser söt ut på en maltesisk. Du måste ha honom professionellt preparerad kanske en gång var sjätte vecka men kommer fortfarande att behöva borsta sitt hår dagligen med en fin, mjuk borste. Ta bort överskott av hår och untangle knutar medan håret är torrt eller med en speciell detangler. Bada honom först kommer att göra tanglarna värre.
    • Du kan behöva använda en kam för att komma till roten till några tangles och knutar. Kom ihåg att försiktigt reta dem. Ta extrema vårdskärande knutar, eftersom det är alltför lätt att nöja huden.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 6
    2. Bada din maltese med ett mildt schampo och balsam gjord för hundar. Du kan behöva bada en lekfull valp en gång i veckan, medan en lugn, äldre hund bara behöver ett månatligt bad. Tvätta håret som det är din egen, bara vara väldigt mild!Glöm inte att rengöra poppens ansikte med en tvättduk.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 7
    3. Rengör om dina maltesiska ögon regelbundet. Maltesiska hundar har vitt hår som är benäget att riva färgning. Du kommer att känna igen detta som de bruna strecken nerför en vit hunds ansikte. Detta händer när tårar överskrider på kinden och stanna där i några timmar. Ämnen i tårvätskan oxiderar och ändras till det rostfärgade pigmentet, vilket medför färgning.
  • För att undvika detta, torka området runt din hunds ögon regelbundet. Mängden tårflöde varierar med varje enskild hund och är mer uttalad när de är tandvård. Om det nedre locket eller kinden är ständigt våta, torka sedan timme. För hundar med mindre fukt från ögonen behöver du bara torka två gånger om dagen eller när du upptäcker gloop i ögat.
  • Det finns olika kommersiella produkter tillgängliga för att torka ögon, men tidigare kokt vatten på bomullsull är helt tillräcklig. Dämpa bomullsullen med det kalla vattnet och torka bort eventuell fuktighet eller klibbighet från ögonområdet. Avsluta sedan med en torr bit bomullsull för att klappa området torrt.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 8
    4. Borsta din hunds tänder. Många människor gör det inte, men det är väldigt viktigt, särskilt för äldre hundar. Detta kommer att sakta ner tartarbildning och skydda din hunds tandhälsa. Börja med en ung ålder, så hunden accepterar att ha sina tänder borstade. Använd en mjukbristled tandborste och tandkräm gjord för hundar. Den kan köpas på någon djuraffär.
  • Var medveten om att malteserna är speciellt benägna att bildandet av plack och sedan tartarbildning. Detta irriterar tandköttet som leder till inflammation och infektion. I slutändan orsakar detta tuggummi och tänderna att lossna, bli smittade och faller ut.
  • Om det här är första gången, gnugga tandköttet och tänderna med fingret. Att lägga till lite mjuk hundmat kan göra det trevligare. Borsta din hunds tänder före sängen.
  • Alternativt tala med din veterinär om små storlek kibble som har en rengöring som hunden chews. Var medveten om att konserverad mat är mer benägna att bygga tartar än torrmat och påskynda tartarbildning.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 9
    5. Trimma hundens naglar regelbundet. Maltesiska naglar ska klippas varje månad så att de inte övergriper och blir smittade. Med en vanlig nagelklippare börjar långsamt klippa slutet på hundens naglar, stoppa innan du når nagelns levande centrum. Om du är osäker hur mycket spik att ta bort, investera i en lektion från groomer eller veterinärsteknik.
  • Spiken har ett levande centrum bestående av blodkärl och nerver, kallas det snabba. Om du klämmer för mycket spik bort kommer du att skära den snabba, vilket är smärtsamt för hunden och orsakar blödning. Om du är osäker, fel på sidan av försiktighet och ta bort det lägsta beloppet möjligt.
  • Hunden kan vara rädd och kommer att kämpa. Om så är fallet, försök att mata hunden omedelbart efter nagellimmen så att den ser sin mat som en belöning för gott beteende.
  • Många maltesiska ägare trimmer sin hunds naglar när hunden sover. Men du måste vara mycket försiktig eller det kan verkligen skryta hunden vaken.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 10
    6. Kontrollera hundens öron dagligen. Detta kan göras professionellt, men kan också göras hemma.Gå in i de yttre öronen med en q-tips, men håll inte det i inneröret. Använd det bara för att rengöra den synliga delen av örat. Om det finns vax av något slag, var noga med att rengöra det.
  • Lägg aldrig vatten i hundens öron, eftersom det här mjukar huden och gör det mer sannolikt att bli smittad. Använd istället en öronrengörare som säljs för ändamålet. Dessa är utformade för att lösa upp vax och även för ett överskott för att avdunstas bort, så öronkanalen är inte kvar över våt.
  • Del 3 av 5:
    Matar en maltesisk
    1. Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 11
    1. Foder en ny valp eller hund Det samma varumärke som han är van vid och bara gradvis ändringar för att undvika att störa sin matsmältning (särskilt viktigt för en ny valp). Malteserna har en liten mage, så välj en premiummat som är hög kvalitet. Ta din veterinär rekommendation och leta efter en mat som har ett namngivet kött som anges som huvudingrediens.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 12
    2. Malteserna kan vara benägna att vara en noga eater, så uppmuntra inte detta genom att mata honom mänsklig mat som "behandla". Foder honom en högkvalitativ hundmat och godis rekommenderas av din veterinär. Alltid ha färskvatten och torr kibble tillgänglig för din maltesiska (om inte djuret är en vuxen och är överviktig). Maltesiska valpar kan lida av hypoglykemi, vilket kan vara livshotande, om mat inte är lättillgänglig.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 13
    3. Se till att din vuxna hund inte äter för mycket. Det kan vara att du ger hunden för mycket mat vid måltiden eller att du ger för många godis. Konsultera med din veterinär om din maltese sätter på för mycket vikt. Han eller hon kan ha ett förslag på att hjälpa hunden att gå ner i vikt.
  • Del 4 av 5:
    Utöva, socialisera och träna en maltesisk
    1. Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 14
    1. Socialisera din hund tidigt. En maltesisk, som alla hundar, måste vara väl socialiserad för att bli en rundad hund. Medan det är viktigt att binda med din valp, är det också viktigt att hunden är öppen för att möta nya människor och djur. Exponera din valp till ett brett utbud av människor och djur när det är ungt, så att det förstår att det här är en vanlig och trevlig del av livet.
    • Maltesiska hundar som inte är socialiserade kan bli antingen rädda eller aggressiva mot främlingar.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 15
    2. Gå din hund. Även om maltesiska är bra bostadshus och inte kräver mycket motion, är det viktigt för hundens hjärna, socialisering, sensoriskt system och njutning att komma ut. Även en femton till tjugo minuters promenad kan vara en trevlig paus för dig och din hund.
  • Maltesiska är anpassningsbara när det gäller motion. De tycker om promenader men är också glada att bränna energi i ett begränsat utrymme, genom att spela spel av hämtning. Lär dig maltesiska att inte hoppa av din säng eller soffa, men eftersom det kan orsaka skada. Rasen är sårbar för knäskador (Luxating Patellas).
  • Var medveten om att en uttråkad maltesisk kan vända sig till att skälla för att roa sig själv.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 16
    3
    Tåg din maltesiska. Den maltesiska är en intelligent hund och älskar att stimuleras mentalt. Liksom alla hundar behöver din maltesiska utbildas för att sitta, stanna och komma när de kallas, förutom att vara potty utbildad. Använd positiv förstärkning när du tränar, i motsats till straff när hunden gör något fel. Dessa hundar svarar mycket bättre för att behandla och älska som incitament att göra det rätta.
  • Låt dig inte luras av sin lilla storlek, de älskar den mentala utmaningen att träna. Faktum är att vissa maltesiska excel på agility träning, om än i liten skala, så skriv inte det här som en aktivitet för din hund.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 17
    4. Ge din maltesiska kärlek och uppmärksamhet.Maltesiska hundar är vackra djur som förtjänar att behandlas med kärlek och vård. Snuggle med din pup ofta och visa det som du bryr dig om det.
  • Del 5 av 5:
    Omsorg för hälsan hos en maltesisk
    1. Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 18
    1. Ta din maltesiska för årliga vaccinationer. Din veterinär kommer att kunna ge dig råd om vilka sjukdomar som är utbredd i området, och som det är nödvändigt att vaccinera mot. Vissa stater kräver också att alla husdjur ska vaccineras mot rabies, i vilket fall du måste följa.
    • Ta din veterinärs råd om förebyggande hälso- och sjukvård som hjärtmask och regelbundna maskningsbehandlingar och använda dem regelbundet.
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 19
    2. Ha din hund spayed eller neutered men vänta tills han eller hon är minst fem månader gammal (helst nio månader).Om din hund är ett husdjur och inte avsett för avel, prata med din veterinär om Desexing. Detta bidrar till att minska antisociala beteenden, såsom territoriumsmärkning i hanen. Det minskar också risken för vissa sjukdomar i honan, såsom bröstcancer (om det görs före andra säsongen) och pyometra (livmoderinfektion).
  • Bild med titeln Vård för en maltesisk hund Steg 20
    3. Överväg att få ditt husdjur microchipped. Detta är ett permanent sätt att identifiera hunden som din. Ska det fly eller bli stulen, kan ID-chipet att bevisa ägande, och hjälper till med att hjälpa din hund att hitta dig (Vets kan läsa chipet och hitta dig via registret).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande