Hur man väljer en valp att hålla från din kull

Att välja en valp från din kull kan verka som en skrämmande uppgift. Du har sett dem eftersom de föddes och hjälpte till att höja dem de senaste veckorna. Även om du kan ha en favorit eller vill ha dem alla, plockar en valp att göra till ditt husdjur borde vara ett motiverat beslut. Att välja valp, utvärdera sina individuella personligheter, se dem interagera med kullen och interagera med dem ensamma för att upptäcka hur valpen kommer att vara runt din familj.

Steg

Metod 1 av 3:
Utvärdera valpens personlighet
  1. Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 1
1. Välj en valp med en balanserad personlighet. Ofta är de bästa husdjuren de som har balanserade personligheter. Du kanske inte vill ha den bossiga, starkaste valpen som verkar vara ledare eller den blygna rundan som blir kvar. Istället kanske du vill leta efter en valp som faller i mitten av personlighetsskalan. Denna valp kan vara energisk, men vet också hur man är lugn och sinne. Du kanske vill överväga:
  • Hur bra spelar valpen med sina kullkammare? Är de grova och assertiva, eller kör de och gömmer sig?
  • Är valpen mycket högt och boisterous eller mjuk och tyst?
  • Gillar valpen att bli rörd och hanterad?
  • Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 2
    2. Undvik misstänkta eller skittiska valpar. När du väljer en valp från din kull, kanske du vill vidarebefordra valparna som verkar misstro mot främlingar eller som blyga när du närmar dig. Dessa valpar kan bli blyg och lätt skrämmande hundar.
  • Kontrollera om hunden är skittaktig genom att klappa dina händer, släppa dina nycklar eller göra något annat högt ljud. Om hunden reagerar på ett rädd sätt, kan de vara en skitaktig, rädslös hund.
  • Om du har barn är skitiska och blyga valpar förmodligen inte det bästa valet. De kan snäppa på dina barn.
  • Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 3
    3. Avstå från att omedelbart välja den mest entusiastiska valpen. Många tror att du borde välja valpen som är den mest energiska eller den som går upp till dig. Medan du kan sluta känna den här valpen bäst i slutet, bör du inte välja den här valpen innan du utvärderar alla valpar. Många stora potentiella husdjur kan vara valparna som hänger tillbaka tålmodigt. Förbise inte de valparna. I stället, titta på varje valp försiktigt och bestämma om du vill ha den mest energiska eller en lugnare, shiervalp.
  • Håll försiktigt valpen i dina armar. Stannar det lugnt för dig, eller wiggle runt? Placera valpen på ryggen på ditt knä. Lägger det där, eller squirm och försök att vända tillbaka? Om valpen squirms eller försöker komma ut ur din grepp i någon av dessa positioner, kan du ha en entusiastisk, försiktig valp.
  • Energetiska valpar kan vara för mycket för dig efter några dagar. En energisk valp kommer att fortsätta att vara energisk efter att du har tagit hem.
  • Metod 2 av 3:
    Interagera med kullen
    1. Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 4
    1. Titta på valparna interagera med sina kullkammare. Valpar är alla nyfikna och gillar att tugga eller krypa på dig. Men varje valp har en annan personlighet, som lätt kan tas ut genom att titta på valparna interagera med varandra.
    • Du kan berätta genom att titta på interaktionen som valpar är starka, bossiga eller bullriga, som är tysta eller mjuka, och som verkar som om de blir plockade på.
  • Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 5
    2. Interagera med valpen borta från kullkammarna. Efter att ha tittat på valparna med sina kullkammare, separera dem. Valpen kan ändra sitt beteende när de inte är runt andra. Du kan få en bättre känsla av vad de kommer att vara som ditt husdjur om du skiljer dem.
  • Spela med valpen, ring det till dig, håll den och interagera på sätt du tror att du skulle interagera med det i ditt hem. Detta kan ge dig en känsla av vad valpen blir som när du får det hemma.
  • Till exempel, tysta, mjuka hundar kan vara mer energiska när inte andra, och energiska valpar kan lugna sig när de inte påverkas av de andra valparna.
  • Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 6
    3. Ta dig tid att välja en valp. Eftersom du väljer en valp från din egen kull kan du ta dig tid att verkligen titta på valparna och interagera med dem. Spela med dem. Studera hur de reagerar på dig och din familj. Titta på valparna i några dagar till några veckor kan hjälpa dig att bestämma vilken hund som är rätt för dig.
  • Gå ner på golvet och ring valparna till dig. Gör det här flera dagar för att se hur de reagerar varje gång du interagerar med dem.
  • Uppmuntra din familj att interagera med valparna för att få en känsla av hur de kommer att passa in i ditt hem.
  • Du borde spendera minst 30 minuter om dagen med varje valp när de är tre veckor gamla. Detta kan brytas upp i korta hanteringssessioner under hela dagen. Detta hjälper dig att lära känna varje valp.
  • Metod 3 av 3:
    Adressera andra överväganden
    1. Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 7
    1. Avgöra om du vill ha en man eller kvinna. Detta beslut är viktigt för många människor. Kvinnor är i allmänhet mindre i storlek än män, och de tenderar att vara mindre dominerande och inte vandra bort från sitt hem så ofta. Genom att få din valp spayed eller neuterad, behöver du inte oroa dig för graviditet eller reproduktiva sjukdomar. Detta beslut kommer att vara personligt och upp till dig.
    • Vissa människor kan välja sin hunds kön baserat på andra hundar som de har. Till exempel kanske du vill ha en kvinnlig hund eftersom du har en manlig hund och inte vill ha en annan. Andra föredrar kvinnliga hundar som inte markerar sitt territorium.
  • Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull steg 8
    2. Vänta tills valpen är minst sex veckor gammal. Valpar måste vara minst åtta veckor gamla innan de lämnar kullen. Medan du ska söka efter potentiella bostäder när valparna är födda, bör du inte försöka sälja eller ge bort valpar i din kull tills de är minst åtta veckor gamla. Medan du kanske har blivit knuten till alla valpar, bör du inte välja en för dig själv fram till ungefär sex till åtta veckors ålder.
  • Vid denna ålder börjar valparna att se ut som de kommer när de blir en vuxen. Detta är den ålder de börjar visa sina individuella egenskaper och deras temperament.
  • Bild med titeln Välj en valp att hålla från din kull Steg 9
    3. Välj en valp som är hälsosam. Det är oerhört viktigt att välja en hälsosam valp så det kommer att växa till en hälsosam hund. Även om du har gjort allt du kan för att hålla valparna friska, kan det finnas svagare i kullen. Utvärdera dem noggrant för att se till att ditt val är friskt.
  • Se till att ditt val har en jämn, hälsosam kappa och att deras ögon är klara utan urladdning. Se till att öronen inte har en infektion.
  • Varje valp i kullen behöver besöka veterinären som ska utvärderas för hälsoproblem, dewormed och vaccinerade. Det rekommenderas också att du spay och neuter alla valpar för att förhindra oönskade kullar.
  • Tips

    Det kan vara svårt att Hitta hem för nya valpar. Medan du inte ska ge bort valparna tills de är åtta veckor gamla, börja söka efter potentiella bostäder så snart de är födda.
  • Om den här kullen var oplanerad eller oväntad, bör du spay och neuter föräldrarna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande