Hur man bekämpar familjen burnout under covid-19-pandemin

Det finns ingen att komma runt det - det kan vara väldigt svårt att hitta en bra balans mellan din familj, arbetsliv och alla andra krav som Covid-19 har fört oss på oss. Under detta osäkra klimat kan du känna symptom på utbrändhet, till exempel utmattning, frustration och en numb känsla. Lyckligtvis finns det gott om enkla justeringar du kan göra för att hjälpa dig och din familj vara bäst.

Steg

Metod 1 av 4:
Spendera kvalitetstid tillsammans
  1. Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 1
1. Hjälpa din familj att vara socialiserad. När du bor hemma beställs, schemalägga utomhusspeldatum med dina vänner och grannar, vilket kan hjälpa till att hålla dina andar upp. Hitta ett närliggande, utomhusområde där du kan mingla medan du fortfarande står en säker 6 ft (1.8 m). Gör ditt bästa för att inte krama eller skaka hand, och påminna dina barn att göra detsamma.
  • Till exempel kan du träffas i någons gård, eller på en lokal park.
  • Var noga med att förbli maskerad om du går ut i ett offentligt område.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 2
    2
    Sluta slåss i sina spår Så alla kan prata ut det. Uppmuntra alla att sluta slåss så att du kan ta reda på vad den verkliga frågan är. Skapa en hälsosam diskussion där dina nära och kära kan uttrycka sina tankar i en hälsosam, öppen miljö. Ge alla tid att tänka på vad som hänt innan du når någon form av kompromiss. På den här tiden, påminna dina familjemedlemmar för att hålla öppna samtal, vilket kan förhindra framtida argument och möjliga utbrändhet.
  • Mycket stress i ditt hushåll kan leda till utbrändhet.
  • Till exempel, om dina barn skriker över vem som ska använda Xbox, stoppa argumentet och uppmuntra dina barn att lyssna på varandra. Kom upp med en kompromiss, som hur varje barn får spela i 30 minuter innan du låter det andra spelet.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 3
    3. Lägg åt tid att leka med dina barn. Det kan vara väldigt lätt att bli distraherad av sysslor, arbete och andra skyldigheter. Ändå, göra en ansträngning varje dag för att tillbringa lite kvalitetstid med dina barn, oavsett om det spelar fånga ute eller titta på en film tillsammans. När du är fast hemma finns det många värdefulla möjligheter att binda med dina barn, vilket kan minska utbränningen.
  • Till exempel kan du bjuda dina barn att hjälpa dig att laga mat.
  • Du kan alltid planera en familjespel natt för hela hushållet.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 4
    4. Göra kvalitetstid med din partner en prioritet. Göra tid under veckan där du har en "date natt" med din partner. Du kan titta på en film tillsammans, skapa en stearinljusmiddag, spela brädspel, eller göra allt som innebär att du båda spenderar kvalitetstid tillsammans.
  • När du inte spenderar tid tillsammans, lämna söta anteckningar för varandra.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 5
    5. Nå ut till dina äldre släktingar så att de inte känner sig isolerade. Ta tid under veckan för att ringa eller videochatt med dina äldre kära, speciellt om de fastnar på en plats utan besökare. Spendera kvalitetstid med dina nära och kära kan hjälpa dig att bekämpa några känslor av familjeburet.
  • Till exempel, du och dina barn kan ha ett stående möte för att faceime sina farföräldrar varje lördag eftermiddag.
  • Metod 2 av 4:
    Omsorg för din mentala hälsa
    1. Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 6
    1. Titta på tecken på utmattning och negativa känslor i ditt hushåll. Burnout är ett ganska brett koncept, och det kan dyka upp på olika sätt. Du kan känna dig utmattad, frustrerad eller känslomässigt avlägset från dina barn när du försöker anpassa sig till pandemins krav. Dessutom kan du känna dig besviken på dig själv för att inte vara en "perfekt förälder" och mer emotionell hela dagen.
    • Det hjälper till att förstå hur du brinner så du kan bättre ta itu med det.
    • Till exempel kan frustration från familjeburet få dig att snäppa på dina barn, eller känna dig som ingenting som du gör är tillräckligt bra.
    • Några vanliga tecken på utbrändhet för att se upp är att känna sig dränerade, känns som ett misslyckande, brist på motivation, en negativ attityd och mer.
    • Om du är en ensamstående förälder, eller en vårdgivare till ett barn med speciella behov, kan du särskilt vara i riskzonen för utbrändhet.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 7
    2. Kontrollera om du eller din partner har problem med att fatta beslut. Covid-19-pandemin har förändrat hur många av oss gör saker, som att beställa mat mot går till mataffären. Även om du inte förstår det först, kan dessa små beslut bli stressorer som leder till utbrändhet. Håll känslomässiga flikar på både dig själv och din partner för att se hur du båda känner. Om små beslut orsakar mycket utmattning och frustration, kan du vara lidande av besluts trötthet.
  • Kom ihåg: Så hård som saker kan vara just nu, kommer Covid-19-pandemin inte att vara för evigt. Du och din familj kommer att komma igenom det här!
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 8
    3. Ta pauser när du behöver dem. Ge dig lite tid att andas om världen runt dig är lite för överväldigande. Låt dina barn veta att du kommer att gå i en sekund, men att du kommer att vara rätt tillbaka. Under din paus, få lite frisk luft eller bara sitta i ett lugnt utrymme i några minuter så att du kan ladda.
  • Be om hjälp från andra vuxna i hushållet för att hjälpa till att ta hand om barn så att du kan ta pauser när du behöver dem.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 9
    4. Delta i avkopplande aktiviteter som hjälper dig att tänka på saker. Välj aktiviteter som teckning eller målning, vilket verkligen kan hjälpa dig att uttrycka dig själv. Du kan också njuta av att titta på några roliga videor, eller lugna ner med en guidad meditation. Om du verkligen vill koppla av, kan ett varmt bad göra tricket.
  • Det finns många olika appar som erbjuder guidade meditationer.
  • Om du föredrar att bli fysisk kan du njuta av att följa en yoga video.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 10
    5. Fokusera på att få en sak gjort i taget. Tänk på allt som är på din tallrik just nu. Det är helt normalt och förståeligt att känna sig överväldigad under pandemin, och du kanske inte har den tid eller energi du en gång hade tidigare. Överväg att delegera några av dina uppgifter till andra personer i ditt hushåll, och dedikera din energi till en enda sak du behöver göra.
  • Mental check-ins kan inte vara mycket handlingsbar, men de är ett bra sätt att få en bra läsning om hur du känner och klarar.
  • Om du fokuserar på att åstadkomma en sak, känner du dig mycket mer i kontroll.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 11
    6. Gå med i en Peer Support Group. Det är inte svagt eller skamligt på något sätt att erkänna att du kan behöva lite extra hjälp. Under Covid-19-utbrottet kanske du inte känner dig högst upp i ditt spel, vilket kan bidra till din känsla av utbränning. Sök online för olika supportgrupper där du kan prata om hur du känner. Du kan bli förvånad över hur många människor som går igenom samma sak som du!
  • Till exempel finns det klasser som kan hjälpa dig med din hanteringsförmåga, tillsammans med andra psykiska sjukdomsproblem, som ångest eller depression.
  • Metod 3 av 4:
    Etablering av rutiner och vanor
    1. Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 12
    1. Skapa ett veckovis schema för ditt hushåll. Ge dig ett schema att följa, vilket kan hjälpa din vecka att känna sig mycket mer hanterbar. Skriv ner allt som händer hela veckan, skriv sedan ut kopior av schemat du har gjort. Ta med detta schema med dig att arbeta, eller placera det någonstans runt ditt hem, så du vet alltid vad som händer.
    • Detta är ett bra alternativ för familjer med mycket upptagna scheman.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 13
    2. Begränsa hur ofta du tittar på nyheterna. Det finns många dåliga nyheter på i världen just nu, och Covid-19 är en läskig sak att tänka på i allmänhet. Håll TV: n så mycket som möjligt så att du och dina barn är inte fyllda med onödig ångest eller negativitet. Om du väljer att titta på nyheterna, ställa in på pålitliga program med faktuell information, istället för opinionsprogrammering.
  • Detta inkluderar att klippa tillbaka hur ofta du surfar på Internet och gå på sociala medier.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 14
    3. Modell bra, emotionellt hälsosamt beteende för dina barn. Din utseende till dig som ett exempel, även om du inte inser det. Ta dig tid att bryta ner några av de känslor du och dina barn kan känna. Använd dessa etiketter för att hjälpa dina barn att förstå dina egna humörsvängningar, som du kanske har haft på grund av Burnout.
  • Till exempel kan du säga något som: "Jag var lite arg tidigare, men nu är jag mycket lyckligare. Det är okej och normalt att känna många olika saker medan vi fastnar hemma."
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 15
    4. Förvandla gränser för ditt arbete och familjetid om du arbetar hemifrån. Skapa en helt annan rutin för dig själv så ditt personliga liv och arbetslivet blir inte intrasslat, vilket leder till känslor av utbrändhet. Klä sig i separata arbetskläder och ägna ett specifikt område i ditt hem till arbetsrelaterade saker. I slutet av din "arbetsdag" Dölj dina arbetsobjekt så att du inte är frestad att tänka på dem. Dessutom ändra dina kläder så att du kan övergå tillbaka till ditt personliga, familjeliv.
  • Låt din familj veta när du ska arbeta, och när du kommer att vara tillgänglig för familjetid.
  • Metod 4 av 4:
    Upprätthålla en hälsosam livsstil
    1. Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 16
    1. Ät en hälsosam kost. Plocka ut en mängd näringsrika livsmedel som är bra för dig, vilket kommer att hålla dig känna ditt bästa. Du kan märka din övergripande humör och hälsa förbättras när du gör hälsosamma matval för ditt hushåll!
    • Försök att få 5-9 portioner av frukter och grönsaker varje dag i olika färger.
    • Överväg att följa Medelhavsdieten, vilket är känt för att bekämpa inflammation.
    • Om du äter hälsosamma livsmedel som håller dig i bra form, kanske du inte känner mig som utbränd.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 17
    2. Övning i 30 minuter varje dag. Välj en aktivitet som får dig att flytta, oavsett om det är cykling, vandring eller en enkel yoga-rutin. Försök att få en halvtimme träning varje dag, även om det är genom enkla rörelser, som sysslor. Övning hjälper dig att hålla dig i bra form, vilket kan hjälpa till att förhindra familjeburet.
  • Du kan få motion på många olika sätt, som att dansa eller träna under en kommersiell paus på TV.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 18
    3. Öva mindfulness så att du kan hålla dig jordad. Ta tid med din familj att fokusera på vad som händer i ögonblicket, istället för att oroa sig för framtiden. Om du märker en familjemedlem som ser distraherad eller orolig, försök att koaxera dem tillbaka till nutiden. Du kan öva mindfulness med roliga, engagerande aktiviteter, vilket kan bidra till att förbättra din attityd och tankegång på lång sikt.
  • Ett snabbt och enkelt sätt att släcka dig själv är att uppmärksamma fötterna mot marken. Du kan också fokusera på andningen, till exempel tillströmningen av luften genom näsborren eller stigningen och fallet på bröstet.
  • Till exempel kan du lyssna på "twist and shout" av Skalbaggarna och jot ner hur många gånger du hör "baby", "skaka", "twist" och "shout" i sången.
  • Du kan ställa in en timer i 1 minut där alla stirrar på varandras skor. När tiden är uppe kan du beskriva allt du märkte.
  • Bild med titeln Fight Family Burnout under Covid Steg 19
    4. Få 7-9 timmars sömn varje natt. Som vuxen, gör ditt bästa för att få en god natts sömn varje natt, så du kan vakna känna sig uppdaterad och redo att möta dagen. Om du inte får tillräckligt med sömn kan du känna dig irriterad och inte på toppen av ditt spel. Om du har barn hemma, se till att dina klassskolans barn får minst 9 timmar, och dina tonåringar får minst 8 timmar.
  • Tips

    Känner inte att du måste vara produktiv 24/7. Medan det är bra om du lär dig en ny hobby eller försöker något nytt, behöver du inte fylla i hela ditt schema, antingen.
  • Skriv en lista med möjliga konversationsämnen.
  • Varningar

    Undvik cigaretter, alkohol och fritidsdroger, eftersom de kommer att få dig att känna sig mindre än ditt bästa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande