Hur man heja andra upp under coronavirusutbrottet

Under några korta månader har coronaviruspandemin förändrat begreppet normalt. Det är ingen överraskning att människor känner sig oroliga, stressade och rädda för framtiden, särskilt eftersom många är isolerade hemma. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att sprida jubel och uppmuntran i ditt grannskap och samhällen. Kom ihåg att ta tid för självomsorg, så du kan lyssna och stödja familj och vänner.

Steg

Metod 1 av 4:
Spridning jubel i ditt samhälle
  1. Bild med titeln Cheer Andra upp under Coronavirus-utbrottet Steg 1
1. Skriv uppmuntrande meddelanden över hela samhället. Ta några bitar av trottoaren krita med dig nästa gång du går genom ditt grannskap. När du går, lämna uppmuntrande meddelanden på trottoaren som kommer att ge ett leende till någons ansikte. Om du inte kan lämna ditt hem, skapa en affisch med ett glatt ordstäv och häng det i ditt frontfönster. För att komma igång, här är några saker du kan skriva:
  • Var ljuset.
  • Fortsätt vara positiv.
  • Sprid kärlek, inte bakterier.
  • Starkare tillsammans (men 6 meter från varandra).
  • Bild med titeln Cheer Oply upp under Coronavirus-utbrottet Steg 2
    2. Paint Rocks för människor att hitta när de tar promenader. Lämna målade stenar i din gård eller spridda runt om i närheten. Dessa kan vara roliga för andra människor att hitta. Du kan göra färgglada bilder på klipporna eller ens skriva ett meddelande om berget är tillräckligt stor.
  • Detta kan vara en rolig familjeaktivitet.
  • Du kan till och med inspirera dina grannar att gå med och lägga mer stenar.
  • Bild med titeln Cheery Up under Coronavirus-utbrottet Steg 3
    3. Sätt en nallebjörn eller fyllt djur i ditt fönster. Vissa samhällen sätter nallebjörnar i Windows så att barnen kan gå på scavenger-jakter eller "safari" och hitta björnar. Känn dig fri att bli kreativ och klä upp din björn eller lägg till en affisch med konst eller ett roligt meddelande.
  • Bild med titeln Cheery Up under Coronavirus-utbrottet Steg 4
    4. Ljusa framsidan av ditt hem med ljus, konstverk eller band. Du kanske har sett nyheter om barn som målar regnbågar att hänga i sina fönster eller höras av människor som sätter julljus tillbaka på sina hem. Du kan göra något av dessa eller hitta ett unikt sätt att göra ditt hem att se glad. Om du inte kan hänga lampor på framsidan av ditt hem, behåll en lampa som tänds i ditt främre fönster, till exempel.
  • Till exempel sätta färgglada band i dina träd eller hänga en ljus krans på din dörr.
  • Försök att måla ditt staket med tillfällig kritafärg eller växtblommor, om du har grönt utrymme.
  • Bild med titeln Cheery Up under Coronavirus-utbrottet Steg 5
    5. Gör något roligt och överraskande för de människor du bor med. Om du fastnar hemma med rumskamrater eller familj kan du hitta att spänningen går högt efter ett tag. Påminn dig själv att saker inte kommer att vara normala ett tag, men att du alla kan njuta av varandras företag. Överraska folket i ditt hem av:
  • Bakning av en behandling
  • Hosting en rolig filmnatt
  • Kasta en improviserad dansfest
  • Hängande festdekorationer runt hemmet
  • Gör dem ett kort
  • Metod 2 av 4:
    Håll dig kopplad till vänner och familj
    1. Bild med titeln Cheer Andra upp under Coronavirus-utbrottet Steg 6
    1. Ring vänner och kära några dagar. Skriv en lista över personer som skulle uppskatta att man ringer ett telefonsamtal och gör en poäng att checka in med dem ofta. Detta kan verkligen uppmana någon som bor ensam eller känner sig orolig över pandemin.
    • Påminn dig om att arbeta med dina lyssnande färdigheter när du ringer någon. Ge dem en chans att prata med dig om deras rädsla eller ångest. Även att dela sina bekymmer kan få dem att må bättre.
    • Fråga dina vänner eller familj om de hellre skulle ansluta till en videoförmedlingstjänst. På så sätt kan du se varandra och känna att du verkligen besöker.
  • Bild med titeln Cheer Oply upp under Coronavirus-utbrottet Steg 7
    2. Skriv till en pennvän i din familj eller samhälle. Vissa människor känner sig inte bekväma chattar på telefonen eller datorn, så skicka ett brev. Undvik att skriva om de nyheter eller saker som gör dig orolig. I stället fokusera på positiva och fråga om hur den andra personen gör. Försök att hålla ditt brev lighthearted.
  • Det här är en bra aktivitet för barn eftersom det hjälper dem att träna och få dem att känna sig speciella när de får mail till dem.
  • Dricks: Om du vill skriva till någon i ditt samhälle, kontakta ett lokalt ledande eller samhällscenter och be dem att sätta dig i kontakt med någon som skulle vilja motsvara.

  • Bild med titeln Cheery Up under Coronavirus-utbrottet Steg 8
    3. Dela erfarenheter eller stämma in i ett virtuellt program samtidigt. Ställ in en tid för att fjärrkontrollera en film eller konsert med en annan vän och sedan diskutera det efteråt. Det finns många program och evenemang som för närvarande är tillgängliga för att strömma gratis.
  • Till exempel, värd en virtuell vinprovning fest. Bjud in vänner till videochatt medan du alla provar drycker och snacks som du har i dina egna hem. Även om du inte kan njuta av samma mat och dryck, kan du njuta av varandras företag!
  • Om det är svårt för dig att vara online samtidigt som någon annan, posta bilder istället. Att dela positiva glimt av ditt liv kan göra din familj och vänner känner sig mer kopplade under den här tiden.
  • Metod 3 av 4:
    Att hjälpa grannar i nöd
    1. Bild med titeln Cheery upp under Coronavirus-utbrottet Steg 9
    1. Volontär att handla för sårbara grannar. Ring homebound grannar som kanske inte känner sig trygga för matvaror eller saker de behöver. Att erbjuda att hämta mat eller tillbehör kan uppmana dem och få dem att känna sig omhändertagna, speciellt om de bor ensam.

    Dricks: Vissa stadsdelar är anslutna via sociala appar som gör det enkelt att skicka till hjälp av hjälp. Kontrollera om ditt grannskap har något så här på plats.

  • Bild med titeln Cheer Oply upp under Coronavirus-utbrottet Steg 10
    2. Ge till matbanker eller volontär på en lokal välgörenhet. Det är kul att stödja dessa hela året, men de behöver en extra boost under denna utmanande tid. Vissa människor som behöver mat eller hjälp kanske inte kan komma till en matbank eller gemenskapscenter eller organisationen kan köras lågt på leveranser. Ring framåt och ta reda på vad du kan göra för att hjälpa.
  • Till exempel finner många människor att de köpte för mycket när de panikade om viruset. I stället för att hänga på förnödenheter som du inte behöver, donera dem!
  • Bild med titeln Cheery Up under Coronavirus-utbrottet Steg 11
    3. Donera pengar till välgörenhetsorganisationer som hjälper människor som kämpar under pandemin. Om du vill hjälpa, men inte vill lämna ditt hem, finns det fortfarande många organisationer som du kan stödja. Skicka medel till välgörenhetsorganisationer som ger resurser till personer som kan ha förlorat sina jobb, kämpar för att äta, har inget hem, eller behöver hjälp med att ta hand om släktingar med medicinska problem, till exempel.
  • Forskning den organisation som du vill stödja för att lära dig hur de spenderar sina medel. Du kan också söka efter en organisation på webbplatsen Charity Navigator eller du kan ge till Världshälsoorganisationens Coronavirus Response Fund.
  • Metod 4 av 4:
    Titta efter dig själv
    1. Bild med titeln heja andra upp under coronavirus utbrott Steg 12
    1. Ät en näringsrik kost så att du kan vara frisk. Du kanske tycker att du når för komfortmat eller ohälsosamma behandlar oftare än vanligt. Men du borde göra ansträngningen att äta en balanserad kost eftersom du kommer att känna dig bättre fysiskt och mentalt. Försök att begränsa mellanmål eller godis som bara är fulla av tomma kalorier.
    • Till exempel, istället för att baka en panna av brownies, äta en kvadrat av mörk choklad för att tillfredsställa ditt begär.
    • Om du har mer tid på dina händer, spendera några timmar Prepping näringsrika måltider och snacks för de närmaste dagarna. Du kommer att känna dig förberedd och mer i kontroll över din mat situation.
  • Bild med titeln Cheer Andra upp under Coronavirus-utbrottet Steg 13
    2
    Övning att hålla sig fysiskt aktiv under coronavirus. Om du har placerats under Shelter-In-Place-order kan du känna att du är fast inuti ditt hem. Lyckligtvis finns det många online-träningsprogram som du kan göra från ditt vardagsrums komfort. Beroende på var du bor kan du kunna gå ut och gå eller springa så länge du följer sociala distansregler.
  • Regelbunden övning håller ditt immunsystem starkt, så träning varje dag är ett bra sätt för dig att vara frisk under pandemin.
  • Bild med titeln heja andra upp under Coronavirus-utbrottet Steg 14
    3. Ange gränser för hur ofta du kontrollerar nyheterna om det orsakar ångest. Det finns mycket att bryta nyheter om coronaviruset, så du kan få konstanta varningar. Om du känner dig stressad, skära tillbaka på nyheterna som du följer. Till exempel, berätta att du bara kommer att kontrollera nyheterna på morgonen och efter middagen, men läser inte uppdateringar hela dagen.
  • Eftersom det finns mycket felaktig information och dålig kvalitetshistorier som omger coronavirus, håller du på att läsa trovärdiga nyhetssidor. Att veta att du läser exakt information kan lindra någon av din ångest.
  • Bild med titeln Cheery Up under Coronavirus-utbrottet Steg 15
    4. Tillbringa några minuter att tänka på positiva saker. Du är förmodligen bombarderad med negativ information och nyheter just nu, vilket kan göra det svårt att hålla sig uppdaterad. När du börjar känna dig deprimerad, gör tiden i din dag för att fokusera på saker som gör dig lycklig. Det kan innebära att före sängen reflekterar du på 2 eller 3 saker som gjorde dig glad under dagen eller du kommer ihåg en snäll utbyte som du hade med någon.
  • Överväg att hålla en daglig tacksam tidskrift. Du kan skriva några rader varje dag om de saker du är tacksam för, saker som gjorde dig lyckliga och snälla saker som du gjorde för andra.
  • Dricks: Det är viktigt att göra tid för saker som gör dig lycklig, speciellt om du är under mycket tryck. Du kan ta en online-klass för att lära dig om något som intresserar dig, spela ett spel med din familj eller lyssna på din favoritmusik.

  • Bild med titeln Cheer Andra upp under Coronavirus-utbrottet Steg 16
    5. Acceptera dina gränser och prata med någon om du känner dig ängslig eller sliten. Det är svårt att uppmana andra människor om du kämpar. Påminn dig om att det är helt normalt att känna sig överväldigad, men nå ut till andra om du behöver stöd eller cheering upp.
  • Prata med nära vänner eller familj om din ångest eller prata med en professionell terapeut online eller på telefonen.
  • Tips

    Fråga vänner och familj vad de gör för att heja sig upp. Du kan lära dig några knep som hjälper dig att må bättre under den här tiden!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande