Hur man undviker bakterier i offentliga toaletter under covid-pandemin

Den nuvarande Covid-19-pandemin gör många normala delar av livet skrämmande för oss. En av dessa saker använder ett offentligt toalett. Du kanske har hört att smutsiga badrum kan sprida viruset. Detta är delvis sant, men det finns ingen anledning att panik om du är försiktig. Så länge du följer grundläggande hygienriktlinjer och lämna toaletten så snart du är klar kan du skydda dig själv och borde vara med låg risk för att fånga COVID-19.

Steg

Metod 1 av 2:
Allmänna säkerhetstips
  1. Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under covid pandemic steg 1
1. Bära en ansiktsmaska ​​medan du är i toaletten. Ett toalett är ett slutet utrymme där många människor kommer och går, så det finns en chans att virusdroppar kan vara i luften. Skydda dig själv genom att sätta på din mask innan du går in i toaletten om du inte redan har på dig en. Lämna det vidare tills du lämnar toaletten och kommer tillbaka till ett icke-offentligt område.
  • De flesta offentliga platser har maskmandat, så chansen är att du redan har på dig din mask innan du går in i toaletten. I det här fallet, lämna det bara och rör inte det. I allmänhet bör du alltid ha en mask i allmänhet om du är i ett område som påverkas av Covid-19, även om regeringen inte mandat det.
  • Vissa skolor och arbetsplatser säger att elever och anställda kan ta bort sina masker medan de är på sina skrivbord eller kontor. I det här fallet, var noga med att hämta din mask innan du går till toaletten.
  • Undvik att spela med eller röra din mask så att du inte förorenar den.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under Covid Pandemic Steg 2
    2. Håll ditt badrumsbesök så kort som möjligt. I allmänhet desto mindre tid spenderar du i toaletten desto bättre. Detta minskar dina chanser att komma i nära kontakt med någon och fånga viruset. Spendera inte mer tid i toaletten än du måste, och lämna så snart du är klar.
  • CDC anser officiellt "nära kontakt" för att spendera mer än 15 minuter inom 6 ft (1.8 m) av någon med covid-19. Det är därför som avslutar i badrummet snabbt är viktigt.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under Covid Pandemic Steg 3
    3. Stanna minst 6 ft (1.8 m) bort från andra människor. Samma sociala distansregler gäller när du är i toaletten. Oavsett om du väntar i linje, tvätta händerna, eller använda toaletten, behåll minst 6 ft (1.8 m) utrymme eller ca 2 armarnas längder mellan dig själv och alla andra människor.
  • Om det finns en linje för toaletten, behåll detta minsta avstånd mellan dig själv och andra medan du väntar.
  • Om du är i ett herrrum, använd alltid en urinal när du bara behöver kissa.Försök lämna minst 1 urinal mellan dig själv och andra. Detsamma gäller sänkor när du tvättar dina händer.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under Covid Pandemic Steg 4
    4. Tryck på så få ytor som möjligt. Covid-19-viruset kan också leva på ytor som dörrknoppar, kranar och handtag. Om du trycker på dessa ytor och trycker sedan på ditt ansikte, kan du infektera dig själv. Det är bäst att hålla händerna till dig själv så mycket som möjligt och bara röra vad du måste. Detta minskar dina chanser att komma i kontakt med viruset.
  • Du kan bära handskar om du vill, men enligt officiella hälsans riktlinjer, är handskar inte en ersättning för korrekt handhygien. Du bör fortfarande undvika att röra smutsiga ytor om du kan och tvätta händerna noggrant.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under COVID-pandemic steg 5
    5. Sväng handtag och kranar med pappershandduk. Naturligtvis måste du röra några ytor medan du är i toaletten som kranvredet eller dörrhandtaget. Använd en pappershandduk eller toalettpapper istället för att röra på ytan med din nakna hand. Kasta sedan handduken så snart du är klar.
  • Kom ihåg att använda en annan handduk när du lämnar toaletten om du inte behöver röra dörren.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under Covid Pandemic Steg 6
    6. Tvätta händerna noggrant innan du lämnar. Lämna aldrig toaletten utan att tvätta händerna. Använd varmt vatten och tvål och skrubba dina händer i minst 20 sekunder. Detta är ett effektivt sätt att döda alla virusdroppar som kan vara på dina händer.
  • Denna regel gäller om du använde toaletten eller inte. Även om du bara gick in i toaletten för att se i spegeln, lämna aldrig utan att tvätta händerna.
  • Om det inte finns någon tvål, är alkoholbaserade handtvätten godkända som ersättare. Tvätta dock dina händer ordentligt med tvål och vatten så snart som möjligt.
  • Alkohol är inte ett acceptabelt ersättare för handreningsmedel och det kommer inte att döda några bakterier, så stör inte med det här hemmet.
  • Även om du tvättar dina händer är det bäst att undvika att röra ditt ansikte så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under covid pandemic steg 7
    7. Undvik att använda en handtork. Detta är inte ett dokumenterat sätt för COVID-19 att sprida, men handtorkare som kända bakteriespridare. De blåser fångade bakterier på dina händer, som i grund och botten besegrar syftet med att tvätta dem. Det är bäst att undvika dessa maskiner. Använd handdukar, eller om det inte finns något, bara skaka händerna och låt dem lufttorka.
  • Det var ryktet att värmen från handtorkare kunde döda COVID-viruset. Världshälsoorganisationen har emellertid debunked denna påstående. Håll dig borta från handtorkare för att hålla händerna rena.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under covid pandemic steg 8
    8. Avsluta med lite handrenitizer när du lämnar toaletten. Det är möjligt att hämta mer bakterier mellan att lämna handfatet och gå ut ur toaletten helt, speciellt om du måste öppna en dörr. Det är bäst att vara extra försiktig och torka händerna med lite alkoholbaserad handrenitizer när du lämnar toaletten för gott.
  • Metod 2 av 2:
    Använder toaletten
    1. Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under Covid Pandemic Steg 9
    1. Spraya sätet och hantera med desinfektionsmedel om du kan. Detta är ett extra skyddsskikt för att sanera toaletten. Om du har desinficerande spray, spritz ner toalettsitsen, handtaget och alla andra ytor du kan röra. Om du använder en stall, spränger också luften och låt sprayen bosätta sig så att du inte andas i några droppar.
    • Detta är en extra försiktighetsåtgärd. Det är inte avgörande, så oroa dig inte om du inte har desinfektionsspray, men använd den om du gör det.
    • Du kan också använda desinfektionsapparater om du har dessa.
    • I motsats till vad du kanske tror, ​​har toalettstolar vanligtvis inte många bakterier. De smutsigare ytorna är de som människor berör sina händer efter att ha använt toaletten - som toalettpappersdispenser, toalettflusare och stalldörrhandtag.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under covid pandemic steg 10
    2. Håll din väska eller handväska på axeln eller varv. Sätta din väska ner på golvet eller hänga upp det kan täcka det med bakterier. Antingen hålla den looped över axeln eller vila det på ditt knä medan du är på toaletten.
  • Ta inte ut något när du använder toaletten, som din telefon. Annars kan du överföra bakterier till dessa föremål.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under COVID-pandemiska steg 11
    3. Stäng toaletten innan du spolar om möjligt. Du kanske har hört talas om "Flush Plume" eller "toalettplume", vilket innebär att droppar från toaletten kan flyga in i luften när du spolar toaletten. Risken är mycket låg, men det är möjligt att detta kan sprida COVID-19 om en smittad person använde toaletten. Skydda dig själv genom att stänga locket innan du spolar för att förhindra en plume.
  • Detta anses vara en ganska låg risk för att fånga Covid, så oroa dig inte om toaletten du använder har inget lock. Bara spola och lämna snabbt, och du borde vara bra.
  • Bild med titeln Undvik bakterier i offentliga toaletter under covid pandemic steg 12
    4. Spola toaletten med din fot eller en bit toalettpapper. Toaletthandtaget är en av de smutsigaste delarna av badrummet, så det är bäst att undvika att röra den. Om du kan, slå handtaget med din fot. Annars, använd en pappershandduk eller en massa toalettpapper för att spola och öppna dörren.
  • Även om du inte direkt berör toaletthandtaget, tvätta fortfarande händerna noggrant efteråt.
  • Tips

    I allmänhet är det bäst att planera och försöka undvika att använda offentliga toaletter i ett högt infektionsområde om du kan. Till exempel, håll dig inte borta från ditt hem i flera timmar i taget.
  • Många allmänna utrymmen städar regelbundet sina toaletter för att försöka skydda människor. Det är dock alltid möjligt för vissa virus att återinficera toaletten mellan rengöring, så följ dessa säkerhetsråd hela tiden, även om badrummet nyligen städades.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande