Hur man firar semestern säkert under covid 19 pandemic

Vi alla är trötta på social distansering och karantän, och denna pandemi har varit särskilt svårt för familjer och vänner som inte har kunnat ansluta sig personligen. Ändå är de säkraste sätten att fira semestern nästan genom en videochattplattform, eller genom att ha en liten fest med de människor du bor med. Det rekommenderas inte för närvarande att du besöker familj eller vänner, men det finns säkerhetsåtgärder du kan vidta för att minimera risken om du eller din familj vill ta chansen. Kom ihåg att det finns dussintals vacciner som utvecklas och testas, så det kan vara bäst att påminna din familj att det här kan vara över snart så håll ut lite längre.

Steg

Metod 1 av 3:
Före semestern
  1. Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 1
1. Få ett Covid-19-test om du planerar att firar med andra. Om du planerar att se familj eller vänner under en semester, få ett Covid-19-test. Det är gratis, och ett negativt resultat kommer att ge dig lite sinnesro att du inte kommer att sätta någon i fara. Få ditt test minst några dagar i förväg för att säkerställa att du får tid för resultaten att komma tillbaka och inte ta några risker om du fortfarande är några dagar bort från semestern.
  • Om möjligt, prata med dina vänner och familj om att lägga av semesterfirandet. Saknar den traditionella familjen semester middag kommer att bli en bummer, men det är det enda sättet att vara 100% säkra.
  • Covid-19-testet kan vara fel. Tyvärr finns det inget sätt att veta med absolut säkerhet att en samling kommer att vara säker.
  • Om ditt testresultat är positivt, karantän i minst 14 dagar, även om du inte känner dig sjuk.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 2
    2. Titta upp resebegränsningar för att se om du får träffa personen. Gör det här för ditt lokala område först, kontrollera sedan restriktionerna för var du än planerar att gå. Dra upp staten, län och stadsbegränsningar. Olika områden har olika infektionshastigheter och krav och vet om resan är begränsad eller inte är nödvändig om du planerar att gå någonstans.
  • Om du bor lokalt måste du fortfarande kontrollera begränsningarna. Vissa områden har förbjudit lokala sammankomster helt och hållet.
  • Vissa regioner förbjuder fortfarande sammankomster på mer än 3-10 personer. Om så är fallet kommer du inte att kunna samla personligen med mer än ett fåtal personer.
  • Att veta de infektionshastigheter där du planerar att gå kommer att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut. Om alla i din familj har karantän och det har inte varit några stora utbrott i din familjs område, kan du vara mer villig att riskera att samla in personligen.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 3
    3. Karantän i minst 14 dagar före några händelser. Om du råkar vara asymptomatisk-betyder att du är smittad med COVID-19 men har inga symptom - viruset kommer sannolikt att gå ut ur ditt system inom 14 dagar. Innan du planerar att delta i semesterhändelser eller familjesamlingar, spendera 14 dagar hemma. Om du inte kan göra det kanske du vill hoppa över alla personliga händelser.
  • Om du har jobbat runt en massa andra människor eller du inte har varit super flitig om att ha på dig din mask, är du mycket bättre att bara vara värd för en digital fest med dina vänner eller familj.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 4
    4. Besök inte immunkompromiserade eller äldre släktingar. COVID-19 är dramatiskt farligare om du är över 50, och extremt farlig om du är över 65 år. Det är också mycket riskabelt att fånga covid om du har ett komprometterat immunsystem. Om du har en äldre eller immunkompromiserad relativ insisterande på mötet för semestern, förklara bara varför du inte kan se dem. Om de inte ger in, prata med resten av din familj om att sätta den här semestern.
  • Saknar din familj på semestern är en seriös bummer, men det är bättre att spendera några dagar besviken än det är att sätta någons liv i fara. Det finns några livsdugliga vaccinkandidater där ute, så du kan alltid påminna din familj att du kan komma ihop när pandemin är över.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 5
    5. Undvik att resa långa avstånd, särskilt nära semestern. Flygplatser, flygplan, tåg, busstationer och fartyg kommer alla att vara förpackade med resenärer - speciellt några dagar före jul, tacksägelse eller någon annan semester. Om du måste resa, kör du dig själv för att minimera exponeringen du måste ha till andra människor.
  • Om du kör ett långt avstånd rekommenderas det starkt att du tar med din egen mat och snacks med handreningsmedel för att äta på vägen.Om du måste stanna någonstans för att använda badrummet eller få gas, bära din mask, stanna 6 meter (1.8 m) från andra människor, och använd Hand Sanitizer före och efter att du har avslutat stoppet.
  • Ett annat relativt säkert alternativ är att hitta ett grundläggande stoppområde utan några anläggningar som enbart består av en asfalterad axel på sidan av motorvägen eller annan väg.Du kan stanna där för att vila, kissa i skogen (män), titta på dina kartor eller närliggande landskap, eller använd din mobiltelefon.Varje skräp som härrör från förpackad mat eller dryck ska utföras.
  • Metod 2 av 3:
    Under firandet
    1. Bild med titeln Fira helgerna säkert under Covid 19 Pandemic Steg 6
    1. Tvätta händerna före, efter, och under firandet. Ta lite antibakteriell tvål, skum upp och vrider händerna ihop i minst 20 sekunder. Gör detta före samlingen, efter samlingen, och när du rör eller väljer något som andra kan ha hanterat. Detta kommer att torka ut några potentiella bakterier eller bakterier som du kan överföra till dina händer medan du är med andra människor.
    • Alternativt kan du använda en antibakteriell hand sanitizer. Ta med en liten behållare med dig och håll den i fickan under festen.
    • Återigen rekommenderas det att du inte träffas med andra människor under semestern. Du kan alltid uppmuntra din familj och vänner att kasta en stor fest när allt detta är över.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 7
    2. Stanna 6 ft (1.8 m) från varandra när man chattar med släktingar. Social distansering är ett viktigt steg när det gäller att hålla sig säkert. Upprätthålla minst 6 fot (1.8 m) av utrymme mellan dig och dina vänner eller släktingar när du träffar semestern. Detta kommer att göra det mycket svårare för Covid-19-viruset att sprida om någon råkar vara sjuk.
  • Det betyder inga kramar eller kyssar! Berätta för dina släktingar och vänner hur glad du ska se dem, men vägra några erbjudanden för handskakningar och kramar.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 8
    3
    Bära din mask och uppmuntra familjemedlemmar att göra detsamma. Håll din mask på för helheten av samlingen för att undvika att sprida COVID-19 i händelse av att du är asymptomatisk. Om du har en tygmask, tvätta den före och efter evenemanget.
  • Om du har familjemedlemmar eller vänner som vägrar att bära en mask (eller bära den ordentligt), ring dem ut. Antingen vägra att stanna eller försöka förklara varför det är viktigt att de håller sin mask på. Du kan inte styra andras beteende, men du kan stimulera dem att göra det rätta.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 9
    4. Häng ut ute tillsammans för att minska potentiell exponering. Även om det är kyligt under jul eller tacksägelse, bunt upp och sätt några utomhusvärmare på. Att samla utomhus kommer dramatiskt att begränsa risken för att någon sprider Covid-19. Det är mycket svårare för viruset att sprida ut, och hålla alla utomhus gör det mycket lättare för socialt avstånd.
  • Om din familj eller vänner inte är ombord eller det är bara för kallt ute, spränger värmen inomhus, öppna fönstren och vrid fans på. Du kan springa in i det tillfälliga kalla utkastet, men det kommer att minska de odds som viruset sprider sig.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 10
    5. Karantän När du kommer hem från semestersamlingen. När du kommer hem (eller efter att alla lämnar ditt hem), håll dig isolerad från andra under de närmaste 14 dagarna. Övervaka din hälsa för att se till att du inte har det Symptom på COVID-19. Om du inte kan göra det eftersom du behöver gå till jobbet eller något sådant, tala antingen med din chef om att arbeta hemma eller stanna hemma under semestern. Det är inte värt risken.
  • Om du inte kan begå quarantining efter att ha sett andra över semestern, är det en bra idé att hoppa över alla semestermöten.
  • Metod 3 av 3:
    Alternativa firande idéer
    1. Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 11
    1. Värd en digital fest för att se alla på semestern. Om du saknar den stora familjen semesterpartner, är det säkraste sättet att fira semestern online. Be alla att ladda ner Zooma eller Google Hangouts i förväg och ställ in din webbkamera. På den stora dagen, ta en drink, sitta ner med alla dina familjemedlemmar och njut av din tid tillsammans.
    • Du kan ordna att ha semestermåltider som levereras till dina släktingar så att alla kan äta tillsammans.
    • Klä upp i den festliga semestertröjan eller kostym på samma sätt som du normalt skulle. Detta kommer att gå långt för att göra den digitala firandet känns som den riktiga saken!
    • Det här är ett bra tillfälle att ansluta till släktingar och vänner som bor långt bort som aldrig har förmågan att fira personligen!
  • Bild med titeln Fira helgerna säkert under Covid 19 Pandemic Steg 12
    2. Ha en mini-firande med de människor du bor med. Ett av de säkraste sätten att fira semestern är att bara fira med de människor du bor med. Om du bor med dina föräldrar, be dem att hoppa över den stora julfest där de bjuder in alla dina avlägsna släktingar. Om du bor med rumskamrater, fråga dem om de vill göra lite fest hemma.
  • Det här är inte ett riskfritt sätt att fira om några av dina rumskamrater eller familjemedlemmar har gått ut eller besöker andra människor, men det är relativt säkert jämfört med eventuella personliga möten med människor utanför ditt hem.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 13
    3. Få gåvor levererade till familjemedlemmar som bor långt borta. Om du vill sprida lite semester, maila ut gåvor till dina föräldrar, farbröder och moster, eller nischer och brorson. Skriv en glädjande anteckning som förklarar att du ser fram emot att se dem när det här är över. Alternativt kan du köpa en gåva online och levereras till sin adress. Du kan också bara ringa mottagaren för att önska dem en lycklig semester.
  • Detta kan vara ett bra sätt att överraska någon du bryr dig om om de har blivit lite nere som fastnar inuti med COVID-19.
  • Om du inte vet vad du ska få en släkting, kan du skicka dem en check eller överföra dem lite pengar digitalt och uppmuntra dem att köpa något de har sparat upp för.
  • Bild med titeln Fira semestern säkert under Covid 19 Pandemic Steg 14
    4. Löfte att ha en stor fest när Covid-19 är över. Om du eller dina familjemedlemmar är bummed om att inte fira en semester tillsammans, lova att kasta en stor fest när det är säkert. Påminn din familj att den här pandemin inte kommer att vara för evigt och börja brainstorming hur du kan göra allt detta förlorade tiden tillsammans. Att ha något att se fram emot i framtiden kan lindra smärtan du alla upplever nu.
  • Det finns dussintals vacciner i utvecklingen över hela världen. Medan de fortfarande behöver studeras och testas, är det lite hopp om att detta kommer att vara över relativt snart. Påminn dina familjemedlemmar och vänner att det kanske inte är länge tills du kan fira nästa semester tillsammans!
  • Varningar

    Fortsätt sjunga och skrika till ett minimum om du firar personligen. COVID-19-viruset sänds (i de flesta fall) genom droppar från munnen. Tyst konversation är mycket säkrare än glatt att skrika och sjunga.
  • Uppmuntra familjemedlemmar att nå ut efter samlingen om de utvecklar några symtom, som feber, andningssvårigheter, feber, muskelvärk, diarré, smaklöshet eller lukt, hosta eller ont i halsen. Om någon som deltar på samlingen visade sig vara sjuk, måste alla de testas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande