Hur man är bra på ping pong

Ping pong får ibland en dålig rap. I vissa cirklar är det ett sätt att döda 5 minuter i din källare. I andra är det en sport där toppkontrollerna får betalt i de miljoner. Om du vill göra din hobby till en verklig skicklighet, ta tag i din racket och låt oss komma igång.

Steg

Del 1 av 3:
Börjar
  1. Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 1
1. Köp en bra paddla. Du behöver en med ett bra huvud som fortfarande har allt eller det mesta av greppet på det. Om du är nybörjare, välj en nybörjare paddla - de är konstruerade för mindre snurr och hastighet på svåra att återvända bollar. Om du är redo för något mer avancerat, få ett medelstarkt blad för optimal kontroll och betoning på teknik.
  • Om du använder den europeiska "skaka hand" grepp, köp den rätta bat i motsats till den asiatiska "penna" grepp som har ett kortare grepp.
  • När du väljer din första fladdermus, köp inte en fladdermus som annonseras som extremt spinny och / eller kraftfull, frestande men det kan vara. Känna din nivå. Om du inte gör det kommer det att vara skadligt för dig som du börjar spela.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 2
    2. Börja spela i en färdig hållning. Din kropp måste balanseras, avslappnad och redo att flytta i någon riktning. Faktum är att efter varje stroke borde sträva efter att återvända till färdig position. Se till att din spelarm är redo att slå bollen också.
  • Om du har en bättre förhand, stå lite mer till vänster och vice versa om du har en starkare backhand.
  • Om du är högerhänt, stå i allmänhet till att du är kvar med din högra fot något framåt. Om du är vänsterhänt, stå i allmänhet till din rätt med din vänster fot något framåt.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 3
    3. Var redo att flytta snabbt.Bollen kan gå bara om var som helst beroende på hur den är placerad och hur det är böjd. Om du håller fast vid din färdiga hållning, har du mer fysisk hastighet på get-go. Använd den! En snabb motståndare är ofta svår att slå.
  • Stanna rimligt passform. Gå jogging och gör lite dynamisk sträckning innan du spelar för att värma din kropp och reflexer upp.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 4
    4. Syfte för hörn. Om du lyckas få bollen att landa i ett hörn är det nästan omöjligt att slå även för erfarna spelare. Kanterna av bordet fungerar också. Men om du inte är kompetent för att sikta bollen exakt, riskera inte det. Du kan förlora en punkt om bollen går av bordet.
  • Detta kan vara ett starkt strategiskt drag i kombination med hastighet. En minut skickar du en fastboll till den bortre kanten av bordet och nästa du skickar en snigel precis framför sitt nät på höger sida. Hörn är särskilt knepiga när din motståndare inte vet vad man ska förvänta sig.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 5
    5. Håll din avkastning låg över nätet. Kom ihåg denna regel: Mindre utrymme betyder mindre vinkel. Ju lägre du skickar din boll över nätet, desto svårare är det för din motståndare att lägga lite fancy vinkel på bollen. Det kommer också att vara svårt för dem att slå bollen med betydande makt.
  • Det finns emellertid ett undantag från denna regel: lobs. I det här fallet, skicka bollen otroligt högt över nätet och placera den på kanten av bordet, uppmuntra din motståndare att missa.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 6
    6. Känna dina misstag. Det finns många misstag och saker som anses vara poäng för det andra laget. Till exempel, om du studsar bollen två gånger innan den går över är det en förlust av punkten. Också i servering är det obligatoriskt att kasta bollen upp 6 tum (15.2 cm) över din hand eller det är en foul.
  • Vet inte dina fouls? Då kan du förlora spelet ändå - som inte vet att du inte kan klia på 8-bollen i poolen. Se till att du är bekant med de grundläggande reglerna för Ping-Pong innan du går in i några allvarligt konkurrenskraftiga spel.
  • Del 2 av 3:
    Utveckla din teknik
    1. Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 7
    1
    Kurva eller lägg till spin till bollen. Kurvor kan vara svåra, men en gång behärskar de kan spara ditt spel. Här är några saker att tänka på:
    • Titta på vinkeln på din motståndares racket. Om det flyttas från lågt till högt, kan du förvänta dig Topspin (spins uppåt). Från hög till låg, backspin (spins nedåt). Från vänster till höger, kör sidospin och från höger till vänster, vänster sida.
    • Du kan kompensera för snurr med din racketvinkel. Om du står inför en boll med toppspin, vinklar du din racket och slår till boll över dess centrum. Om du står inför en boll med backspin, vinklar du racketen och slår bollen under sitt centrum. Om höger sidespin, vinklar racketen till höger och slå bollen till vänster. Om vänster, vinkel racketen till vänster och slå bollen till höger.
    • Master också sidan av sidespinet också. Detta kan allvarligt begränsa dina motståndares alternativ när det gäller att återvända bollen. Experimentera med att slå bollen till höger eller vänster och dra den till centrum, skapa ett sidospin. Ofta bollen kommer inte att gå där din motståndare förväntar sig att gå.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 8
    2. Använd hela din kropp, speciellt när du slår din förhand. Hela din kropp är det som ger dig makt - inte bara din arm eller handled. Du måste söka och smidiga, med hjälp av dina höfter och axlar också.
  • För att stroke din förhand, rotera dina höfter och axlar bakåt under backswing. Kom fram när du slutför gungan. Denna överföring av kroppsvikt ger din sväng mer kraft och oomph. Om det också leder till en konsekvent attack.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 9
    3. Blanda upp din längd och hastighet. Även om du inte har din teknik ner 100%, om du spelar som en galning utan konsistens, kan du psych din motståndare ut. Gå djupt, gå kort, använd snurr, slå den rakt, gå ren hastighet, åka i kanten, etc. Hålla tävlingen på tårna.
  • För att göra det lättare på dig, använd den färdiga hållningen. Var redo att överföra din vikt när som helst, men speciellt efter servering och mellan slag. Var redo för en attack vid ett givet tillfälle.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 10
    4. Koppla av din kropp. Kom ihåg att bollen väger nästan ingenting. Det är alltid spinning också. Om du kommer på det med ett tätt grepp och med hård, stel kraft, kommer du att döda den i mitten av luften. Innan du kommer in i ett spel, lossa din kropp och ditt grepp. Det behöver bara en lätt beröring, om bollen kommer till dig eller om du måste jaga efter den.
  • Slappna av dig också. Om du förlorar kontrollen över ditt humör, kan du lika bra överlämna spelet. Om du har missat flera skott i rad, bli inte arg - bli jämn. Ge aldrig upp tills spelet är över. I Ping Pong kan tidvattnet vända sig i ett hjärtslag.
  • Del 3 av 3:
    Blir bättre och bättre
    1. Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 11
    1. Använd endast din egen racket. Varje racket är annorlunda. De har alla sina egna känsla och deras egna unika egenskaper. Om du vill luta dig tillbaka och koppla av, spela ditt bästa spel, använd din egen racket. Du vet hur man arbetar och vad du kan förvänta dig av det till skillnad från alla andra. Om du använder någon annans spel, kommer din prestation inte att vara konsekvent.
    • Eftersom denna racket är som din högra arm, ta hand om det. Håll det i ett fall när du inte använder den. Tvätta det med varm tvål och vatten om det har en jämn yta (inverterat svampgummi). Alternativt, använd en racketrengörare för att hålla den i toppläge.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 12
    2. Öva sig. Om du behöver komma till en punkt där dina stroke är konsekventa, försök öva ensam mot en vägg. Öva varje typ av skott, arbetar på din snurr, längd och hastighet. Detta kommer också att hjälpa dig att få en känsla för din racket och vet exakt vilken nyans varje stroke behöver.
  • Du kan också använda golvet för spins. Öva att slå den nedåt och få det att komma tillbaka till dig. Flytta sedan till olika vinklar också.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 13
    3. Öva hela tiden. Övning gör inte perfekt, men det gör vana. Om du övar hela tiden lär du dig vad du kan förvänta dig även från dig själv. Dina skott kommer att vara konsekventa och du kommer att kunna rikta bollen i en tum av sitt liv. Så om du övar ensam, med en vän eller konkurrenskraftigt, gör det.
  • Men i början håller du på att träna och inte konkurrera. Det är lätt att bli frustrerad med något som verkar så enkelt, även om det inte är det. Det finns en anledning att det är en konkurrenskraftig sport i vissa delar av världen.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 14
    4. Tåg tills dina slag blir andra naturen. När du bara börjar i en sport eller att utveckla en färdighet, kommer all din mentala energi och fokus att tänka på det. För att koppla av och verkligen utveckla din teknik måste du komma förbi det här steget. Fortsätt spela tills strokesna blir automatiska och du behöver inte tänka på vad du gör med bollen eller var det kommer att gå.
  • Tänk på det som att köra. Först var du så nervös och tog i alla stimuli runt dig. Nu kan du köra och inte ens komma ihåg att komma dit. Ping pong är densamma. Bara slappna av och låt det hända.
  • Bild med titeln vara bra på Ping Pong Steg 15
    5. Gå med i en liga eller klubb. Om de enda personer du vet som spelar är din farbror och den 8-årige nerför blocket, kommer ditt spel aldrig att förbättras. Gå med i en liga eller klubb i ditt område för att hitta likasinnade individer som kan sätta dina färdigheter till testet. Och det spelar ingen roll om din nivå, antingen - de flesta klubbar välkomnar alla spelare, från nybörjare till praktiskt taget professionellt.
  • USA bordtennis har en bra webbplats som listar alla klubbar som är anslutna till sin organisation - ta en gander på sidan för att hitta en i ditt område. Deras klubbar kommer också med tränare som kan hjälpa dig att arbeta med dina svagheter och utveckla dina styrkor också.
  • Tips

    Experimentera med olika typer av tjänar. Flytta bort från bordet och experimentera med avstånd, också.

    Varningar

    Grepp inte paddla för hårt, du kommer att blåsa dina fingrar! Du kommer inte heller att kunna slå spin effektivt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande