Hur man antar en familjemedlem

Att anta en familjemedlem, allmänt känd som ett släktskaps adoption, kan inte bara gynna barnet utan också den utökade familjen. När en förälder dör, blir oförmögen att ta hand om barnet, eller barnet hamnar i fosterskyddssystemet, kan ett släktskapsansökan bevara familjens obligationer och släta övergången till barnet till ett nytt liv. Kinship Additions kan vara komplicerade och brukar kräva rättshjälp att slutföra. Det finns dock många steg du kan ta för att göra processen att gå jämnare.

Steg

Del 1 av 3:
Planering för antagandet
  1. Bilden med titeln Starta adoptionsprocessen Steg 4
1. Tänk på effekten på din familj. Många placeringar med släktingar är ett resultat av att föräldrarna inte kan ta hand om barnet. Det kan ha varit försummelse, även missbruk av barnet, och situationen kan vara mycket känslomässigt belastad i familjen.
  • Farföräldrar kan särskilt slits mellan lojalitet mot deras födelsebarn och oro för deras barnbarn. Moster och farbröder är vanligtvis närmare i åldern till födelseföräldern, men att ta i en brorsdotter eller brorson kan ändra dynamiken i äktenskap och befintliga familjer. Om barnet är gammalt nog att ha ett förhållande med sina födelseföräldrar, kan det finnas problem med separation och övergivande. Prospektiva släktskapsföräldrar bör överväga familjerådgivningssessioner innan man begår en antagande.
  • Om barnet kom till din familj via ett rättsfall, diskutera Kinship Adoption med barnets socialarbetare. Se till att du förstår statens roll i antagandet.
  • Bild med titeln Starta adoptionsprocessen Steg 21
    2. Utvärdera dina alternativ och se till att en adoption är rätt för din familj. Ett släktskaps adoption är annorlunda än andra typer eftersom det kräver att människor du känner personligen, de naturliga föräldrarna, båda samtyckerna, dör eller förklaras olämpligt. Det kan vara konkurrerande intressen mellan moder och faderliga farföräldrar och andra fraktioner av familjen. Statens barns välfärdsbyrå är nästan alltid involverad. Det finns flera alternativ för att placera barnet och du bör prata med en advokat eller socialarbetare att göra vad som är bäst för barnet och din familj.
  • Förvaring och juridisk placering. För att hålla barnet ut ur fostervårdssystemet, kommer domstolen att se till blodsägare först. Om du är lämplig och har resurserna att ta hand om barnet, kommer staten ofta att ta rättsliga vårdnad om barnet och placera henne i ditt hem. Du hanterar alla den dagliga verksamheten hos en förälder under domstolens övervakning. Detta är alltid en tillfällig situation, vanligtvis varar mindre än ett år.
  • Förmynderskap. Detta kan vara ett bra alternativ för släktskapsplaceringar. Domstolen utfärdar en order som ger dig rättslig vårdnad om barnet och alla lagliga rättigheter att agera som hennes förälder. Skillnaden mellan en förmyndarskap och ett adoption är att födelsemedlemmarnas rättigheter inte är avskiljda. Men om födelseföräldrar vill vara involverade i barnets liv, måste de gå till domstol. I en förmyndarskap kan du vara berättigad att ta emot barnbidrag från födelseföräldrarna.
  • Adoption helt för födelseföräldrarnas juridiska rättigheter till barnet. Som Slipship Adopter blir du barnets förälder i alla aspekter av lagen. Du har samma rättigheter och ansvar för någon annan förälder.
  • Bild med titeln Do Qualitative Research Steg 1
    3. Känn dina rättigheter i rättsfall. I allmänhet, enligt lagen, har blodrelaterna en särskild status i rättsfall som involverar vård och placering av mindre barn. Dessa fall inkluderar när barnet är i förvaret av staten, när barnet överlever båda sina föräldrar och det finns ingen förmyndarskap på plats, eller i ett adoptionsförfarande.
  • Federal lag kräver att byråer gör rimliga ansträngningar för att hålla syskon tillsammans i ett hem, som erbjuder tjänster som behövs för att göra placeringsarbetet.
  • Om det finns ett ärende som involverar ett barn som är ditt blod relativt och du kan visa att du har ett förhållande med barnet, kan du fråga domstolen för "intresserad fest" status. Det innebär att du har rätt att ta emot dokument och rapporter samt märke om domstolsuthörd.
  • Tio stater har lagar som kräver att byråer föredrar att föredra vid utvärdering av adoption placeringar.
  • I de flesta stater, om föräldern avsiktligt skickade barnet för att leva med släktingar och godkännas för antagandet, är lagarna att effektivisera förfarandet. Vanligtvis, om barnet har bott med relativet under en tid, kommer hemstudien att vara kortfattad eller avstängd alla tillsammans.
  • Bild med titeln Rapportera bedrägeri Steg 1
    4. Forskningsförmåner och adoptionsbistånd. Även om du skyddar ditt barnbarn eller systerdotter, det är det viktigaste i ditt sinne och hjärta, måste du också klara av de finansiella realiteterna att höja ett barn. De flesta stater erbjuder någon form av hjälp för adoptivföräldrar. Om barnet har speciella behov, kommer de flesta stater att erbjuda stöd, tillgång till tjänster och i vissa fall finansiella stipendier. Som adoptivförälder kommer du också att vara berättigad att lägga till barnet till din arbetsgivarförsäkring eller ansöka om försäkring genom staten.
  • Bild med titeln Välj en fastighetsskattad advokat Steg 7
    5. Konferera med en familjerättsadvokat. Ett adoption av släktskap är ofta det mest komplicerade som alla antagningsförfaranden. I ett främmande antagande har föräldrars rättigheter avskiljats ​​och förvaringen överförts till staten innan du ens övervägs. I en styvbar antagande är en av födelseföräldrarna aktivt involverad. Men i ett släktskaps antagande kan problemen med födelseföräldrarna vara oupplösta, det kan finnas vrede i familjen, det statliga barnets välfärdsbyrå kan ha ett förvaringsintresse, och barnet kan vara ambivalent om att antas. Som ett resultat rekommenderas det inte att du försöker göra ett släktskaps adoption på egen hand som en prosa fest.
  • Om du har de ekonomiska resurserna kan du behålla en Familjerättsadvokat Att agera på dina vägnar.
  • Skriva ett brev till domstolen som hörde barnets välfärdsfall och fråga om du kvalificerar dig till domstolsutnämnd råd.
  • Tala med ditt lokala rättshjälpskontor. Det finns ett rättshjälpskontor för varje län i USA och, om du uppfyller sina inkomstriktlinjer, kan du kvalificera dig för representation.
  • Kontakta den lokala barföreningen. De flesta barföreningar har advokater som är villiga att hjälpa till med denna typ av fall till en reducerad avgift eller pro bono.
  • Del 2 av 3:
    Arkivering av antagandet
    1. Bild med titeln Skapa ett viljesteg
    1. Institut ett adoptionsförfarande. Om staten inte är inblandad, kommer din advokat att lämna antagandet i den behöriga domstolen på dina vägnar. En preliminär utfrågning kommer att vara planerad att ge föräldrarna möjlighet att lämna ett svar på framställningen.
    • Om födelseföräldrar båda samtycker, kommer de att underteckna notiserade former som överlämnar sina föräldrars rättigheter.
    • I detta skede kan den andra förälderns familj begära rätt att ingripa eller bestrida antagandet.
  • Bild med titeln Starta adoptionsprocessen Steg 5
    Bild med titeln Starta adoptionsprocessen Steg 5
    2. Sök byråns samarbete. Om en statlig byrå är inblandad behöver du samarbete och godkännande för ett släktskapsansökan. En stödjande socialarbetare kan vara din största tillgång.
  • Byrån bör ha de handlingar som behövs för antagandet, såsom certifierade födelsecertifikat och föräldraintyg. De har också tillgång till poster som kan hjälpa till att lokalisera frånvarande föräldrar för service och samtycke.
  • Samarbeta fullt ut med begärda hembesök, intervjuer och kriminella bakgrundskontroller. De flesta stater har lagar på plats för att effektivisera dessa förfaranden och föredra blodets släktingar, men ditt samarbete är viktigt. Var öppen och ärlig. Efter att staten blir involverad, det finns ingen "Privat familjeföretag."
  • Farföräldrar kan bli ombedda att underkasta sig fysiska undersökningar för att avgöra om de är friska nog att anta föräldrar för små barn.
  • Bild med titeln Court En kvinna Steg 16
    3. Diskutera samtycke till antagandet. Om du vill anta ett barnbarn eller barnets barn, prata med familjemedlemmens födelseföräldra om samtycke till antagandet. Du bör också prata med resten av den närmaste familjen om sina känslor. Att tvinga domstolen att dra av föräldrars rättigheter kan orsaka avvikelse i familjen som inte är bra för barnet.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 3
    4. Arbeta med din advokat. Du kan behöva ge dina egna födelsecertifikat, äktenskap och skilsmässa dokument och anställningsregister. Håll inte några hemligheter från din advokat. Om det finns något i ditt förflutna som kan vara ett problem, till exempel ett tidigare drogproblem, hälsofråga eller kriminell övertygelse, vara ärlig om det innan det blir ett problem i antagandet.
  • Om din advokat är domstolsutnämnd, rättshjälp eller arbete pro bono, Du kommer sannolikt att kunna få domstolsavgifterna avstått. Tala med din advokat om de poster du måste tillhandahålla.
  • Om det finns ett barns välfärdfall, kommer staten att hantera avgångarna av födelseföräldrars rättigheter. Om fallet går till rättegång kan du kallas för att vittna om allt du bevittnat och om hur du har varit omsorg för barnet. Om du får en subpoena eller annat meddelande från staten, kontakta din advokat omedelbart.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra ditt släktskaps adoption
    1. Bildbeteckningen beter sig i domstolen Steg 7
    1. Delta i alla domstolsuthörd. Din advokat kommer att meddela dig och diskutera vad han tror kan hända på utfrågningarna. Den första domstolen kommer att vara efter att alla parter har serverats och deras tid att svara har löpt ut.
    • Om födelseföräldrarna har samtyckt eller hade sina rättigheter avskilda av staten, är de inte skyldiga att delta.
    • Om familjen av den andra födelseföräldern eller andra familjemedlemmar vill invända mot antagandet eller ingripa, kan de visas. Var inte fientlig, oavsett hur arg eller besviken du kan vara. Direkt all kommunikation till din advokat.
    • Ta inte med barnen om de inte är instruerade att göra det av din advokat. Vissa domare har regler mot barn i rättssalen och du kan inte lämna dem obevakade i korridoren. Om du arbetar med socialvårdsbyrån kan de ha ett lekrum på sina kontor där barnen kan vänta medan du är i domstol.
  • Bilden med titeln Starta adoptionsprocessen Steg 23
    2. Förutse en rättegång. De flesta släktskaps adoptioner är obestridda. Familjen förstår, håller med, och samarbetar att göra vad som är bäst för barnet. Men förrän den slutliga ordern utfärdas är en rättegång en möjlighet. En födelseföräldrar kan upphäva sitt samtycke eller en annan familjemedlem kan störa. Din bästa satsning är att komprimera dig själv som om fallet skulle gå till rättegång.
  • Diskutera inte detaljerna i ärendet med barnet. Om du får frågor som inte kan besvaras med generaliteter, överväga en familjerådgivningssession. Disponerar inte föräldrarna till barnet.
  • Diskutera inte detaljerna i saken med annan familj utom i mycket allmänna termer. Om deras inmatning eller samarbete behövs, låt din advokat hantera kommunikationen.
  • Var inte fientlig mot den andra födelseförälderns familj. Även om rättigheter har överlämnats eller avskiljts, är de barnets familj lika mycket som du är. Barnet kan ha betydande tillgivenhet för sina andra morföräldrar och faster, farbröder och kusiner. Diskutera frågan med din advokat och socialarbetare hur man tillåter kontakt med barnet, särskilt runt semestern.
  • Bildbeteckningen beter sig i domstolen Steg 7
    3. Delta i den slutliga domstolen. Vid denna hörsel, om det fanns en rättegång, kommer domstolen att granska dokumenten och fråga om du vill anta barnet. Statsbyrån kommer sannolikt att delta i och ge sitt godkännande för den slutliga antagandet. Om barnen deltar, kan domaren prata med dem.
  • Domaren med antingen erkänner att födelseföräldrarna samtyckte eller att det tidigare har avskiljts. Om inte, kommer domaren att finna ett faktum att föräldrarna är olämpliga och anger en avgångsbeställning.
  • Vid undertecknande av ordern blir du barnets juridiska förälder.
  • Bild med titeln Starta adoptionsprocessen Steg 24
    4. Uppdatera barnets födelsecertifikat. När du får den filstämplade kopian av den slutliga antagandet kan du lämna in ett nytt födelsecertifikat. Beroende på ditt förhållande till barnet, till exempel du är moderns morföräldrar, kan du ändra barnets efternamn för att matcha din.
  • Bild med titeln Starta adoptionsprocessen Steg 12
    5. Skapa en säkerhetsplan. Kinship Additions är unika i den ena eller flera av födelseföräldrarna kan fortfarande vara på bilden. Det är upp till dig att bestämma hur mycket, om någon, kontakta dig, kommer att tillåta mellan födelseföräldrarna och barnet. De flesta släktskapsanslutningar är framgångsrika och glada. Men beroende på familjesituationen bör du vara medveten om resten av ett släktskapsintag.
  • Om föräldrarnas rättigheter tvingades avbrutna kan det finnas fientlighet och fara för barnet. Uppdatera familjeinformationen med barnets skola och vårdgivare. Informera dem vem som kan och inte kan välja barnet upp från skolan och vem kan få tillgång till skolrekord.
  • Om föräldrarnas rättigheter avbröts på grund av missbruk eller fysiskt missbruk, använd din bedömning för att tillåta kontakt. Skydda barnet som du skulle med någon du kände kan vara en fara.
  • Om en födelseföräldrar eller annan familj blir hotande, överväga att ta ut en begränsningsorder för att skydda dig, ditt barn och ditt hem.
  • Om en födelseförälder eller annan familjemedlem lämnar med barnet eller inte kommer tillbaka barnet efter ett besök, ta adoptionpapper och nytt födelsecertifikat till brottsbekämpning. Denna Willhelp får dem att förstå situationen och få dem att hjälpa dig att hämta barnet.
  • Tips

    Om den familjemedlem du vill anta inte bor i Förenta staterna, kontakta U.S. Statens institution för information om regler och föreskrifter om internationella adoptioner.
    • Var försiktig med vad du frågar barnet. Du vill inte uppröra dem eller göra dem stressade.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande