Hur man firar en morförälders födelsedag

Dina farföräldrar är några av de viktigaste människorna i ditt liv, och firar deras födelsedag med dem är ett av de bästa sätten att visa dem hur mycket du bryr dig. Oavsett om din morförälder lever långt borta, vill ha en lugn fest, eller hoppas på en stor fest, kan du se till att de har en grattis på födelsedagen!

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt gåva
  1. Bild med titeln Fira en morförälder
1. Ta reda på din budget. Att veta hur mycket du måste spendera hjälper dig att välja en gåva lättare. Lägg upp din månadsinkomst eller besparingar, och sedan subtrahera alla dina utgifter, inklusive allt du vill spara och allt annat du behöver köpa. Något kvar blir din presentbudget.
  • Det är okej om du inte har tillräckligt med pengar för en stor gåva - många morföräldrar är glada att få någonting från sina barnbarn.
  • Du kan också kombinera din budget med andra familjemedlemmar för att köpa en gruppgåva.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    2. Fråga dina farföräldrar vad de skulle vilja. Prata med dem om vad de vill ha för deras födelsedag, och lyssna noga på deras svar. Om du vill hålla din gåva en överraskning, fråga dina föräldrar eller en annan nära släkting vad de tycker att din morförälder skulle vilja ha för sin födelsedag.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    3. Köp en gåva baserat på deras intressen. Om du inte vet vad de skulle vilja, tänka på vad de tycker om att göra och välja en gåva som är relaterad till det. Till exempel, om din farfar gillar att golf, skulle en golfskjorta göra en utmärkt gåva.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    4. Göra en hemlagad gåva. Om din budget är tätt eller du är den kreativa typen, Gör en gåva För dina morföräldrar.
  • Ett hemlagat kort med ett hjärtligt meddelande är alltid ett bra val. Få kreativitet med din kartläggning genom att lägga till teckningar, hantverksmaterial eller klistermärken till ditt kort. Skriv ett kort meddelande om din kärlek till dina morföräldrar på insidan.
  • Om du bor långt ifrån dina morföräldrar, är ett fotoalbum ett bra sätt att visa dem vad som händer i ditt liv. Inkludera bilder av dig, din familj, och eventuella sightseeing eller resor du har tagit. Du kan lägga dina foton i ett färdigt album, eller köpa en tom klippbok och designa dina egna sidor.
  • Försök att göra något de kan använda eller visa, som hemlagad tvål, doftljus, eller a minnesbox.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    5. Välj ett presentkort. Om du inte är säker på vad din morförälder vill, kan ett presentkort vara ett bra alternativ! Se till att de vet hur man använder det och att det är för en butik i deras område - många äldre människor är obekväma shopping på nätet.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    6. Ge din gåva i tid för deras födelsedag. Se till att du kan besöka dem på eller före deras födelsedag för att ge dem sin gåva. Om du bor långt ifrån din morförälder, bör du maila paket i veckan i förväg. Om de bor i ett annat land, kan du behöva maila din gåva flera veckor före deras födelsedag.
  • Metod 2 av 3:
    Planerar en fest
    1. Bild med titeln Fira en morförälder
    1. Fråga dem vilken typ av fest de vill ha! Fråga din morförälder direkt om de föredrar en stor fest, en liten fest eller en familjeutflykt. Ignorera inte sina önskemål!
    • Om du inte kan fråga din morförälder direkt, tänk på vilka typer av parter de har gillat i det förflutna, eller fråga dina föräldrar eller en annan nära familjemedlem vad de tycker att din morförälder skulle vilja ha.
    • Om du tänker på en överraskningsfest, var helt säker på att dina farföräldrar skulle vilja ha en innan du fortsätter. Många äldre människor finner överraskande partier som störs. Fråga dig själv om de har antydts om att ha en överraskningsfest, om de har haft överraskande partier tidigare, eller om de gillar överraskningar i allmänhet.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    2. Ange en budget. Detta kommer att avgöra hur utarbetat partiet kommer att vara. Detta är särskilt viktigt om du tar din morförälder - förväntar dig inte att de betalar för sin egen födelsedagsfest! Om du vill att andra familjemedlemmar hjälper dig med kostnaderna, fråga dem så fort du kan.
  • Din budget bör innehålla mat, drycker, tårta, inträde till några evenemang, parkering och transport, dekorationer och en gåva.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    3. Välj ett datum och en plats. Om du inte kan fira på din morförälders faktiska födelsedag, prova helgen före eller efter. Fråga din morförälder om det finns en tid och en plats som de föredrar. Var noga med att viktiga gäster, som dina föräldrar, moster och farbröder, kommer att kunna delta också. Beroende på din budget och din morparents preferens kan du få evenemanget på en restaurang, ditt hem, ditt morförälders hem, eller ett speciellt evenemangsutrymme.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    4. Bjud in gästerna. Fråga din morförälder eller förälder för en gästlista. Var noga med att inkludera dina morföräldrars vänner och släktingar, även om du inte känner till dem. Bjud inte in dina egna vänner, och "överraskar inte" din morförälder genom att bjuda in någon som de är utrustade från. Var noga med att skicka ut inbjudningar minst tre veckor i förväg.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    5. Köp mat och dryck för festen. Oavsett om du beställer mat eller inte Gör det själv kommer att bero på din budget. Se till att varje gäst har gott att äta och dricka - en bra allmän regel är ett pund av mat och tre drycker per person. Om du har festen på en restaurang måste du se till att deras priser passar din budget.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    6. Dekorera evenemangsutrymmet. Vuxna födelsedagsfester behöver inte så många dekorationer som barns fester, men några ballonger och streamers kommer att göra firandet mer festliga. Dämpade, mogna färgscheman som svartvitt, silver och guld, och burgundy och grädde är bra val för en morförälders födelsedagsfest.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    7. Planera ett kort födelsedagstal. Om du är värd för festen, bör du förbereda ett kort tal för att leverera innan kakan serveras. Det behöver inte vara något långt eller speciellt, men du bör känna igen tillfället med några ord.
  • Om du inte är säker på vad du ska säga, försök "Jag ville tacka alla för att komma till morförälderens födelsedag. Morförälder har varit en sådan inspiration till oss alla, och jag vill ta en stund för att berätta för morförälder hur mycket jag älskar dem. Grattis på födelsedagen, morförälder!"
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    8. Ordna för rengöring. Detta är särskilt viktigt om festen är på ditt morförälders hus. Lämna dem inte med en röra på deras födelsedag! Du kan be familjemedlemmar att stanna sent och hjälpa dig att städa upp, eller du kan även anställa städpersonal.
  • Metod 3 av 3:
    Spendera kvalitetstid med din morförälder
    1. Bild med titeln Fira en morförälder
    1. Prata med din morförälder. Om du inte lever tillräckligt nära dina farföräldrar att besöka, se till att du kommer i kontakt för deras födelsedag! Ring dem, maila dem, eller skriv dem ett brev, beroende på vilken teknik de är mest bekväma med.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    2. Planera en liten utflykt för din morförälder. Om de har bett att gå ut för sin födelsedag, planera utflykten för dem. Beroende på deras intressen, gör middagsbokningar, köp Visa biljetter, eller ordna en tour guide. Se till att du ordnar transport och betalning för dem.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    3. Ordna en lugn födelsedag hemma. Om din morförälder föredrar att stanna hemma eller besöka dig för deras födelsedag, planera för en liten fest i ditt hem eller deras. Håll det liten och lågmäld - Bjud in bara omedelbar familj och servera en tårta och grundläggande förfriskningar istället för en full middag.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    4. Be andra släktingar att komma i kontakt med dem. Om du vet att dina släktingar ofta glömmer att ringa eller besöka, påminna dem om din morföräldrars kommande födelsedag i förväg. Många farföräldrar skulle uppskatta att höra från alla sina barn och barnbarn, och hjälpa till att få det att hända skulle vara en bra födelsedagspresent.
  • Bild med titeln Fira en morförälder
    5. Berätta för dem hur mycket de betyder för dig. Tyst tid tillsammans är det perfekta tillfället att önska din morförälder en grattis på födelsedagen och berätta för dem om din kärlek och respekt för dem. Om du känner dig besvärlig talar direkt till dem, skriv det ner i ett födelsedagskort och ge det till dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din morförälder är i dålig hälsa och kan inte gå någonstans, ring eller besök dem så länge du kan på deras födelsedag. Att bara spendera tid med dem kommer att göra dem lyckliga.
  • Om du inte vet att din morförälder skulle älska en överraskningsfest, planera inte en. Många människor, särskilt äldre, tycker att de stör och stressiga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande