Hur man skapar en tidskapsel

Time Capsules är roliga att göra, och ännu mer, kul att öppna år nerför linjen. En tidskapsel kan vara någon behållare som håller föremål som är avsedda för att människor öppnas i framtiden, oavsett om det är 5, 10 eller till och med 100 år. En bra tid kapsel kommer att hålla sitt innehåll säkert, bevara dem för en framtida version av dig själv, dina barnbarn, eller till och med en främling. Snart kommer du att ha färdigheterna att skapa en tidskapsel som kommer att spänna och fascinera någon i framtiden.

Steg

Provtid kapsel bokstäver

Provbrev till framtida själv

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 4:
Montering av ditt innehåll
  1. Bildbetatled Skapa en Time Capsule Steg 1
1. Välj en publik för din tid kapsel. Tänk på vem din tid kapsel är för. Detta hjälper dig att välja innehåll, en plats för kapseln och en behållare. Oavsett om du planerar att öppna kapseln själv, skulle du hellre få dina barnbarn öppna den, eller du vill ha en främling från den avlägsna framtiden att snubbla på det, du borde vara tydlig om din avsikt.
  • Om du kämpar för att hitta en publik, tänk på vilken typ du vill helst vilja öppna. Önskar du att dina morföräldrar hade lämnat dig en tidskapsel fylld med memorabilia och handskrivna anteckningar? Har tanken på att öppna en 150-årig kapsel kvar av någon som förloras för tid sedan spänningar?
  • Bild med titeln Skapa en Time Capsule Steg 2
    2. Gör en lista över möjliga föremål att inkludera för din publik.. Beroende på publiken kan du ha olika prioriteringar för ditt innehåll. Du kan alltid samla fler objekt för din tid kapsel än du slutar sätta in. Dina enda gränser är utrymme och förmågan hos ditt kapselinnehåll för att lagras säkert.
  • Om kapseln är för dig själv, fokusera på personliga minnenos i ditt liv som det är just nu. Saker som ett par öronproppar du bar varje dag i 2 år, en gammal nyckel, eller en takeout-meny från en favoritrestaurang kommer att ge minnen tillbaka på bara några år.
  • För en tidskapsel som du planerar att skicka ner till dina barn eller barnbarn, hitta saker som kommer att intressera dem om ditt liv och din värld. Båda personliga föremål av betydelse för dig och din familj, som bröllopsinbjudningar och saker som visar världens tillstånd, som teknik, är bra val.
  • Om din kapsel är för människor i den framtida framtiden att avslöja länge efter att du är borta, fokusera på den era du är i. Saker som kan tyckas vara av ringa värde nu kan vara fascinerande till någon i 75 eller 100 år.
  • 3. Sätta leksaker i kapseln för barn. Om du gör tidskapseln med barn, eller för framtida barn, leksaker och enkla spel kan vara ett sätt att excite barn om upplevelsen. Självklart, lås inte ett barns favoritleksak bort i flera år, men en handfull leksaker från när de var yngre kan hjälpa dem att bli intresserade.
  • Leksaker kan förändras under åren mer än du kanske tror, ​​och för ett barn kan de vara fondly minns år senare.
  • 4. Välj ut några aktuella tidningar eller tidskrifter. För en mer allmän publik är utskriftsmaterial som visar aktuella händelser eller trender ett bra val att genomföra framtiden en känsla av vad det var att leva i din era. Du kan även klippa rubriker eller artiklar från den dag som kapseln kommer att läggas i viloläge.
  • Var noga med att hålla papperet i plasthylsor för att säkerställa att det är bevarat.
  • 5. Store tidskrifter, bokstäver och fotografier för en personlig touch. Huruvida tidskapseln är för dig och din familj, tycker många att det är givande att läsa meddelanden mellan människor från det förflutna. Tidskrifter och fotografier ger en fängslande utseende på en annan persons liv, liksom.
  • Dessa är särskilt sårbara för skador, så skydda dem i speciella arkivblad om kapseln kommer att vara mer än 5 år.
  • 6. Välj andra föremål som är kompakta och icke-förgängliga. Det finns ingen gräns för vad du kan hålla i en tidskapsel, så länge den passar och kommer inte att nå sitt utgångsdatum innan du vill att den ska öppnas. De flesta mat och dryck är inte bra kandidater för din tidskapsel, eftersom de sannolikt kommer att ruttna eller förstöra före öppningsdagen.
  • Om du är ute av idéer för vad du ska sätta i din tid kapsel, springa genom dina dagliga aktiviteter i ditt huvud. Vilka objekt använder du? Vad tittar du på? Vad läser du? Fråga dig själv dessa frågor kan ge dig många nya idéer.
  • 7. Skriv och bifoga ett brev, om så önskas. Detta ger dig möjlighet att berätta för din framtida publik om det dagliga livet, nuvarande fads, mode, attityder och trender, vad du tycker att framtiden kan se ut, och allt annat du vill säga. Du kan också nämna dina avsikter för att skapa kapseln.
  • Skriv brevet som om det var riktat direkt till den som öppnar kapseln. Detta kommer att ge det en mycket mer personlig känsla än ett brev som ligger närmare en lista över fakta än en kommunikation.
  • Bild med titeln Skapa en tid kapsel steg 8
    8. Gör en inventering av allt i kapseln. Skriv ner allt innehåll och placera listan i kapseln och i dina poster. Detta kommer att hjälpa framtida öppnare att veta att allt är på plats, och hjälper dig att komma ihåg vad du lägger i kapseln.
  • Metod 2 av 4:
    Välja en lämplig behållare
    1. Bild med titeln Skapa en Time Capsule Steg 9
    1. Välj en varaktighet för din tidskapsel. För en personlig tidskapsel kan 10 till 30 år vara tillräckligt, medan en generationstidskapsel betydelse för dina barnbarn kan behöva vara 60 till 70 år. Om du vill att din kapsel ska öppnas på ett ej senare datum, vill du börja planera logistiken.
    • Det är okej att inte ha ett visst datum för kapseln att öppnas. Kanske vill du öppna den när du är gift eller nå pension.
  • 2. Planera för det värsta slitage. Oavsett att du planerar att lagra din tidskapsel, skador kan förstöra innehållet innan någon någonsin ser dem. Du bör hålla innehållet inslaget separat från varandra och väljer en behållare som tål sämre än det är sannolikt att uthärda.
  • Bildbetatled Skapa en Time Capsule Steg 11
    3. Använd en shoebox, bin eller gammal resväska för ett kortsiktigt, inomhusalternativ. Om din kapsel endast ska vara 5 till 10 år, kommer en enkel, vardaglig behållare att hålla innehållet säkert undanstoppad och lätt bärbar, utan risk för utomhusstöd.
  • Tänk på att en kapsel gjord av kartong eller papper kan helt förstöras av brand, översvämning eller annan naturkatastrof.
  • Bild med titeln Skapa en Time Capsule Steg 12
    4. Använd en kaffekanna för ett enkelt, kortfristigt val. Om du har en begagnad kaffe tenn runt, kommer aluminiumet att hålla upp under marken i cirka 10 år. För att undvika att få vatten förbi locket, begrava behållaren inuti en Ziploc-väska eller annan lufttät plastförpackning.
  • Bild med titeln Skapa en tid kapsel steg 13
    5. Välj ett mycket väderbeständigt för långtidsstöd. Om du planerar att placera tidskapseln utomhus eller begrava tidskapseln, välj en behållare som sannolikt kommer att överleva, som ett kommersiellt eller hembyggt aluminium, rostfritt stål eller PVC-plastkapsel.
  • Ett exempel på en robust hembyggd PVC-behållare är ett PVC-rör med en ändkåpa fäst med PVC-cement och ett testlockslock som kan skruvas tätt in i röret.
  • Överväga att använda torkmedel "gelväskor", som de som ingår i förpackningen av elektroniska varor och i flaskor av vitamin tabletter. Dessa bidrar till att absorbera all fukt som kan ha varit närvarande vid tidpunkten för inkapsling och hjälper till att döda mikrober som kan göra några av dina föremål förgås.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta rätt plats
    1. Bilden med titeln Skapa en tid kapsel steg 14
    1. Använd din föreställda publik för att bestämma var du ska sätta kapseln. Om du planerar att öppna tiden kapsel själv, kanske du kan lagra den i ditt eget hem eller begravas i din bakgård. För en publik i framtiden bortsett från din familj kan en plats som är av privat egendom vara bäst.
    • Var noga med att lagra din utomhuskapsel på ett ställe som är säkert från utveckling och konstruktion, som strax utanför en nationalpark eller landmärke, särskilt om du väljer att begrava det.
  • Bild med titeln Skapa en Time Capsule Steg 15
    2. Välj begravning för en traditionell tidkapsel-tillvägagångssätt. Medan begravningen kanske inte är det bästa valet, av flera anledningar är det säkert det klassiska sättet att lagra din kapsel. Begravda kapslar är mycket troliga att glömmas eller förloras, och att vara underjordiska gör innehållet mycket mer mottagligt för skador från fukt.
  • En annan positiv sida av underjordisk förvaring är att det är mindre benäget att avlägsnas eller öppnas tidigt som det kan vara inomhus. Utomhusförvaring har en bättre chans att vistas på ett ställe.
  • Bild med titeln Skapa en tid kapsel steg 16
    3. Förvara din tidskapsel inomhus för ett säkrare alternativ. Utanför elementen är inomhuskapslar ett säkert alternativ för att lagra dem under jord. Medan de kan vara mer frestande att öppna och lite mindre fängslande än begravda tidskapslar, bör du fortfarande överväga ett inomhusriktning för kortare lagring.
  • Bild med titeln Skapa en tid kapsel steg 17
    4. Välj en utomhus, över marken för en rolig utmaning. Ett intressant alternativ är att lagra dina tidskapselartiklar i en dammsugare i rostfritt stål dold inuti en kamouflerad polyuretan ihålig sten eller logg.
  • Dessa övergripande tidskapslar kallas geokapslar och kan ge en ytterligare nivå av äventyr till Time Capsule-upplevelsen.
  • Metod 4 av 4:
    Lagra tidskapseln
    1. Markera behållaren med det aktuella datumet och det avsedda öppningsdatumet. Detta säkerställer att öppnaren känner till den exakta ursprunget för din tidskapsel och, om de fann det oavsiktligt, vet när de ska öppna den.
    • Undvik att använda bläck för att markera utsidan av en begravd kapsel. En gravering skulle hålla sig bäst, men väderleksfärg är ett annat bra alternativ.
    • Noterar dessa datum på utsidan och insidan av kapseln skapar extra försäkran.
  • Bild med titeln Skapa en Time Capsule Steg 19
    2. Gör något för att påminna dig själv eller andra om tiden kapsel. Vid minimum måste du spela in platsen och det avsedda öppningsdatumet på papper, digitalt och på ett säkert ställe.Om du håller en kalender, ställer du in påminnelser varje år eller schemalägga ett mail som ska skickas till dig på ett visst datum.
  • Överväg att skriva plats och öppningsdatum i din vilja, eller lämna ett brev med barnbarn som innehåller instruktioner.
  • Bild med titeln Skapa en tid kapsel steg 20
    3. Gör extra arrangemang för en tidskapsel som kommer att överleva dig. Om din tidskapsel är avsedd för hämtningsår eller årtionden efter den ursprungliga placeringen, gör du dubbelt säker på att flera personer känner till dess exakta plats och omgivning. Be dem att hålla informationen för förvaring, passera den vid behov.
  • Ta bilder av din placering, identifiera GPS-koordinater och skriv ner alla data som är viktiga för att flytta den exakta platsen.
  • Registrera tidskapseln för att få det att känna sig mer officiell och ge kapseln en högre chans att bli hittad om allt annat misslyckas.
  • 4. Försegla tidskapseln och lagra den. Var noga med att täta den tätt och helt. Kom ihåg att använda en plastpåse på utsidan också för utomhuslagring. Om det är en personlig tidskapsel, kommer den svåra delen att motstå trängseln för att öppna den, men snart kommer du att glömma allt om det tills du påminner om!
  • Bild med titeln Skapa en Time Capsule Steg 22
    5. Placera en markör av något slag på den exakta platsen för en begravd kapsel. Även om det bara är en målad sten, håller någon form av synlig, men inte öppen, kommer tecken på platsen att gräva för kapseln hjälpa dig eller någon annan i framtiden undvika att förlora skatten.
  • Tips

    Om möjligt, använd syrafritt papper om du väljer att inkludera papper, böcker eller skriva.
  • Gå och letar efter tidskapslar du kanske redan har.Har mormor glömt en resväska, bagage eller journal på hennes vind?Har ditt lokala bibliotek gamla tidskrifter, kartor eller böcker du kan utforska?
  • Kom ihåg att markera det aktuella datumet på Time Capsule.
  • Varningar

    Tänk på andra objekts livslängd också. En plastleksak kan vara väder bättre än en bok eller tidskrift, speciellt om tidskapseln någonsin utsätts för vatten.
  • Behandla alltid antikviteter, historiska artefakter, och andra register över det förflutna med omsorg och respekt så att deras meddelanden kan nå framtida generationer också.
  • Lägg inte lättfördärvliga föremål i din tidskapsel. Ingen vill ha en 40-årig jordnötssmörsmörgås!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande