Hur man är bästa vänner med din vuxna dotter

Genom ömsesidig förståelse, bra kommunikation, och söker roliga aktiviteter att göra tillsammans, kan mammor och döttrar njuta av inte bara ett positivt familjeförhållande, utan en riktig vänskap. Visst är moderdotterförhållandet berömd för att vara en komplicerad, och nya spänningar uppstår ofta när döttrar når vuxen ålder. Konflikt mellan vuxna mödrar och döttrar över arbete, äktenskap, familj och livshändelser kan hämma bildandet av ett peer-to-peer-förhållande. Ändå finns det vissa tillvägagångssätt mammor kan ta för att etablera hälsosamma och varaktiga relationer med sina vuxna döttrar.

Steg

Del 1 av 3:
Bygga på det förflutna
  1. Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 1
1. Lär dig om din familjhistoria. Söker information om din familjs förflutna kan hjälpa mödrar och döttrar att hitta gemensam mark och förstå deras arv inom familjen.
  • Skapa en Family Scrapbook, Family Photo-album, eller arbeta med att bygga ett utökat släktträd tillsammans.
  • Presentera din forskning och berättelser till andra familjemedlemmar. Dessa konversationer hjälper till att främja en känsla av närhet och delad erfarenhet.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 2
    2. Skapa ett nytt förhållande mellan två vuxna. Snarare än ett föräldrars barnförhållande, jobba med att skapa ett vuxenpeer-förhållande. Trots att föräldraskap är ett livslångt engagemang, måste föräldraförhållandens natur omvandla som barn blir mer psykologiskt, socialt och ekonomiskt oberoende.
  • Kommunicera inte som mamma och dotter, utan som gemensamma vänner som tycker om gemensamma intressen och aktiviteter. Diskutera problem, problem och frågor omtänksamt och lugnt, hur två vänner skulle.
  • Upprätthålla en känsla av humor och tillgivenhet. Lita på ditt decennier-långa förhållande till påminnelse och skämt med varandra om roliga minnen eller situationer.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 3
    3. Balansvänskap och roligt med känslomässigt stödjande föräldraskap. Konsekvent föräldraintresse, uppmärksamhet och godkännande är avgörande för något föräldrars barnförhållande, oavsett barnens ålder eller stadium.
  • Uppfyller din dotters utveckling även som en vuxen genom uppmuntran och försäkran. Forskning har visat att en mors fortsatta stöd kan främja en viktig psykologisk utveckling för en vuxen dotter som utvecklar en självständig känsla av själv och identitet.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 4
    4. Undersök tillståndet för ditt förhållande att hitta sina svaga fläckar. Mödrar rapporterar ofta mer spänning i deras förhållande med sin dotter än med söner. Ofta stammar denna spänning från både intergenerationsskillnader och oenighet över vanor, egenskaper och generellt beteende. Att erkänna dessa hinder kan vara det första steget för att skapa ett hälsosamt förhållande mellan dig och din dotter.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 5
    5. Arbeta för att övervinna generella skillnader mellan mamma och dotter genom förståelse och erkännande av social förändring. Det kan vara svårt för en mamma som inte fungerade för att acceptera att hennes dotter, som arbetar heltid, kommer att ha mindre tid att ägna sig åt hushållsuppgifter eller barnomsorg.
  • Enligt U.S. Arbetsavdelningen bestod av 47% av den totala arbetskraften 2010. Men i generationer tidigare var kvinnor mer benägna att stanna hemma efter äktenskap för att höja barn. År 1960 arbetade bara nitton procent av gifta kvinnor med förskoleåldern utanför hemmet.
  • Många äldre mödrar är oroade över att deras döttrar som arbetar och också har familjer är överdrivna och stressade. Dessa åsikter om arbete och livsstilskillnader kan drabbas av bindningen mellan förälder och barn.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 6
    6. Sök familjerådgivning om det behövs för att övervinna interpersonella problem. Förutom generationsskillnader kan meningsskiljakten stamma från interpersonell konflikt mellan mamma och dotter.
  • Till exempel kan mödrar fortfarande uppfatta sina vuxna döttrar som lata, saknar respekt eller oansvarigt, även om dessa egenskaper är mer förknippade med de tidigare tonåren.
  • Del 2 av 3:
    Spendera tid tillsammans
    1. Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 7
    1. Hitta gemensamma intressen. Sök efter hobbyer och aktiviteter som fördjupar moderdotterbindningen och ger avkoppling och kul för båda parter.
    • Driva roliga aktiviteter tillsammans. Träna, shoppa, prova nya restauranger, se filmer, hantverk, få spa-behandlingar, eller till och med något så enkelt som att få kaffe tillsammans kan hjälpa mödrar och döttrar att hitta roliga anslutningar.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 8
    2. Använd modern teknik till din fördel. Om du och din dotter inte bor tillräckligt nära för att interagera på en vanlig person, försök använda andra metoder för att ansluta.
  • Telefon och videosamtal, liksom textning och användning av sociala medier för att ansluta dagligen eller veckovis kan hjälpa till att lätta avståndet.
  • Planera en veckovis eller till och med ett dagligt chattdatum på en ömsesidigt behaglig tid.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 9
    3. Tillbringa tid tillsammans i grupper med andra familjer och vänner. Att delta i familjeåterföreningar, familjeutflykter eller aktiviteter med andra vänner i familjen kan slappna av och njutbara och ta bort trycket att spendera för mycket en-på-en-gång.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 10
    4. Gå på semester tillsammans. Att komma ifrån den dagliga malen kan hjälpa både mammor och döttrar att koppla av, ladda och förbättra kommunikationen.
  • Familjesemester har bevisat mentala och fysiska hälsofördelar, inklusive minskad depression och en förbättring av hjärthälsan.
  • Med hjälp av familjemedlemmar, inklusive mor-dotter-resor, hjälper till att skapa roliga minnen, förbättra motståndskraften för förändrade omständigheter och tillåta familjer att vara med varandra utan spänningar i hemmet.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 11
    5. Hitta sätt, små och stora, för att visa din kärlek och uppskattning för varandra. Skriva anteckningar, ger små presenter, eller ens säger "Tack" eller "Jag älskar dig" kan gå långt för att förbättra förhållandet mellan både mamma och dotter.
  • Del 3 av 3:
    Odla ett hälsosamt förhållande
    1. Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 12
    1. Skapa friska gränser. En känsla av respekt för privatlivet för den vuxna dotterns val är en viktig del av ett funktionellt moderdotterförhållande.
    • Tillåt förhållningsförändring att hända naturligt. Vet att det är normalt att uppleva övergångar i moderdotterförhållandet. Förändras som äktenskap, rörelser, och barnbarns ankomst kan orsaka både mammor och döttrar att ompröva hur de interagerar med varandra.
    • Undvik att erbjuda oönskade åsikter. En mammas råd, medan väl mening, kan känna sig som negativ bedömning.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 13
    2. Se till att nivån och mängden kontakt och kommunikation är lämplig på båda sidor av förhållandet. Arbeta mot respektfull kommunikation på alla problem även när mamma och dotter är oense. Detta skapar en känsla av ömsesidig övervägning mellan mamma och dotter, snarare än dottern som känner att hennes mamma vill diktera hennes dotters val.
  • Respektera din dotters behov av självständighet. Till exempel, mödrar som ständigt kallar, text eller dyker upp, kan göra vuxna döttrar att känna sig smothered och motbjudande.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 14
    3. Gör plats för din dotters partner / make / maka. Om det inte finns anledning att misstänka att en dotter är engagerad i ett ohälsosamt eller missbrukande förhållande med hennes betydande andra, är det särskilt viktigt för mammor att vårda och stödja sina döttrares nära förbindelser med andra.
  • Undvik att sätta in dig själv eller ta sidor under argument mellan din dotter och hennes betydande andra.
  • Avstå från att kritisera din dotters partner - det här kan bli en källa till olycka och problem i sitt eget förhållande.
  • Respektera parets integritet. Förstå att din dotters förhållande med sin partner är separat och skiljer sig från ditt förhållande till henne.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 15
    4. Lyssna noggrant och behålla sekretess. Döttrar vill veta att de kan lita på sina mammor med privat information.
  • Undvik att berätta för andra familjemedlemmar eller utomstående om en dotters livsproblem eller problem.
  • Bild med titeln vara bästa vänner med din vuxna dotter Steg 16
    5. Hjälpa din dotter fysiskt och emotionellt när du kan. Oavsett om det är barnpassning, barnbarn, vilket hjälper en dotter att flytta eller ta hand om henne när hon är sjuk, är en mammas hjälp alltid uppskattad oavsett dottens ålder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande