Hur balanserar tonårslivet

Även om många ser denna utvecklingsperiod som helt sorglös, har tonårslivet många av vuxenlivets stressorer. Om du är en tonåring kan du kämpa för att hålla dina betyg och överväga högskolor samtidigt som du hanterar ett deltidsjobb och ett blomstrande socialt liv. Alla dessa rörliga bitar kan enkelt få dig att känna dig som en inkompetent cirkusklown, släpper fler bollar än du jonglera. Lär dig att balansera ditt teen liv genom att effektivt hantera stress, hantering av skolan och andra ansvarsområden och fokusera på positiva relationer.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera stress
  1. Bild med titeln Balans Teenage Life Steg 1
1
Få en hobby. Att ha något att göra som du tycker om kan förbättra balansen i ditt liv som en tonåring. Du kan vara en del av extracurricular aktiviteter, men dessa ansvarsområden kanske inte nödvändigtvis klassificeras som "kul."Du kanske inte ens har valt dem för dig själv - en förälder kan påverkas dig att gå med. Hitta en aktivitet som du gillar att engagera dig regelbundet.
  • Hobbyer ger dig chansen att fortsätta och utveckla nya färdigheter, koppla av och träffa människor. Försök att gå med i en intressant klubb eller organisation på din skola eller i samhället som inte är relaterad till akademiker. Gå med i ett simtlag på den lokala YMCA. Volontär på ett djurskydd. Lär dig att spela ett musikinstrument.
  • En hobby borde vara en aktivitet som du tycker om att göra själv - inte för att din mamma eller pappa säger det. Välj en aktivitet som du kan engagera dig regelbundet. Men kom ihåg att det inte finns något tryck. Om du känner för att göra det, gör det. Om inte, gör något annat. Visa inte det som en skyldighet som skolsport eller klubbar.
  • Bild med titeln Balans Teenage Life Steg 2
    2. Stanna fysiskt aktiv. Regelbunden övning är ett viktigt element för att leda ett hälsosamt liv. När du tränar, producerar din kropp kemikalier som kallas endorfiner som lyfter ditt humör. Förutom en humör-boost kan fysisk aktivitet också hjälpa dig att hantera din vikt, bekämpa stress, och förbättrar även akademisk prestanda.
  • Välj 30-60 minuters träning på de flesta dagar i veckan med aktiviteter som kör, vandring, rodd eller dans.
  • Kom ihåg att du får störst nytta av fysisk aktivitet när du Ät en balanserad diet. Var noga med att äta gott om frukter och grönsaker, hela korn och mager proteiner.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 3
    3
    Tidning. Som en tonåring kan det vara en utmaning att artikulera dina känslor ibland. Skriva ut dina tankar och känslor i en tidskrift erbjuder ett uttag för att hjälpa dig att hantera stress och problemlösning.
  • Hitta en trevlig anteckningsbok och penna. Koppla ur tekniken i en timme och sitta ner för att skriva. Du kan helt enkelt skissera din dags händelser, skapa historier eller dikter, eller lista några saker du är tacksam för.
  • Du kan också använda den här tiden för att reflektera över stressorer. Påminn dig om att de stressiga tidigare händelserna bara var tillfälliga. Behandla dina erfarenheter som lärande möjligheter att hjälpa dig att komma igenom några aktuella situationer. Din tidskrift kan hjälpa dig att reflektera och strategisera.
  • Plus, du är bara en tonåring en gång, och när du är en vuxen som vill promenera ner Memory Lane, kommer du att vara glad att ha sådana minnen och påminnelser.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 4
    4
    Lära sig mindfulness. Tonåringar har upptagen liv. Du kanske ofta känner att dagarna flyger av och du har mycket liten anslutning till enskilda stunder. Du kan återansluta till det nuvarande ögonblicket genom att öva mindfulness. Denna aktivitet hjälper dig att sakta ner och fokusera på här och nu. Du kan göra det nästan var som helst, också.
  • Försök fullt fokus som du äter middag varje dag. Titta inte på TV eller annan underhållning. Fixa en tallrik med mat och äta den långsamt. Lägg märke till de olika smakerna, texturerna och luktarna.
  • Ett annat tillvägagångssätt är att bara sitta i tystnad och fokusera på dina fem sinnen. Var uppmärksam på sevärdheterna, ljuden, berör eller luktar dig.
  • 5. Öva avkopplingstekniker. Praktiserande meditation och andetag kan hjälpa dig koppla av och hålla ditt sinne i nuet. Det bidrar till att sakta ner racing tankar och ångest om din nuvarande situation eller framtiden. Regelbunden meditation kan ha en positiv effekt på kroppen, liksom.
  • Till exempel om du upplever ångest med en racing hjärtslag och snabb andning kan avkopplingsteknik hjälpa till med att få dessa symptom tillbaka till en mer normal nivå.
  • Bild med titeln Balans Teenage Life Steg 5
    6
    Få tillräcklig vila. Att inte få tillräckligt med stängdespår kan undergräva din akademiska prestanda och göra dig irriterad. Det är viktigt för dig att få tillräckligt med sömn för att utveckla din kropp och öka hjärnkraften. Tonåringar ska få ca 8 till 10 timmars sömn varje natt.
  • Om du hittar att sova utmanande kan det hjälpa till att skapa en nattrutin. En timme eller så före sängen, vinst ner genom att stänga av telefonen, tv och dator. Ta ett varmt bad, lyssna på lugnande musik, eller gör lite lättläsning.
  • Metod 2 av 3:
    Jongleringskola och ansvarsområden
    1. Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 6
    1
    Identifiera dina prioriteringar. Livet kan snabbt falla ut ur balans om du inte har dina prioriteringar raka. Tänk på de aktiviteter och uppgift som är viktigast (eller har störst brådska) till dig och fokusera på dem. På det här sättet är du inte bogged ner att försöka göra allt.
    • Du kan identifiera prioriteringar genom att spendera lite tid varje söndag tänker på veckans krav framåt. Jot ner några viktiga händelser eller möten, projekt eller tester och sysslor / ansvar.
    • Gå sedan igenom och skapa ett praktiskt schema för varje dag som innehåller alla dina prioriteringar. Om du har fått de viktigaste sakerna ur vägen, kommer du att känna dig mer benägen att slappna av.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 7
    2
    Ange objektiva mål. Det är fantastiskt att ha stora mål, men ibland kan höga förväntningar leda till frustration och missnöje. Var realistisk om vad du tar på när det gäller din akademiska kursbelastning, extracurricular aktiviteter, arbetsansvar och sociala engagemang. Granska dina mål för att se till att de är möjliga. Då ta små åtgärder mot dem dagligen.
  • Till exempel kanske du vill bli en bättre trumpetspelare. Detta mål är fantastiskt, men det är oklart. Säger, "Jag ska träna i 30 minuter fem dagar i veckan" erbjuder ett mycket mer genomförbart sätt att få målet.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 8
    3. Bryta ner stora projekt i mindre segment. Stora projekt och uppdrag kan bära bort vid din sanity. Du kan känna dig överväldigad i storleken på det arbete du måste sätta in för att slutföra uppgiften. Det bidrar till att dela stora projekt i mindre bitar. Sedan, ställa in deadlines för dig att slutföra varje enskild del tills hela projektet är klart.
  • Om du till exempel har ett femsidigt historiapapper, kan du börja med göra efterforskningar. Sedan, skissera ditt papper. Skriv ett grovt utkast. Granska dina resurser, redigera och skriva om. Sedan, korrekturläs igen innan du skickar in den.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 9
    4. Be om hjälp när du behöver det. Var villig att erkänna när du är i över huvudet. Livet blir upptagen för alla, så du kommer inte att dömas för att bekänna att vara överväldigad. Prata med en vän, förälder, lärare eller rådgivare. Dessa människor kan kanske erbjuda råd eller resurser för att hjälpa dig att klara.
  • Metod 3 av 3:
    Hanteringsrelationer
    1. Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 10
    1
    Göra vänner som är positiva influenser. När du hänger med människor som stöder och värderar vem du är som person, känns livet mer hanterbart. Plus, hänger med negativa influenser, lägger ofta mer problem med ditt liv, till exempel ett dåligt rykte eller misslyckande betyg. Formulera relationer med positiva kamrater från skolorganisationer, sportgrupper eller samhällsorganisationer.
    • Friska vänskap innebär två personer som bryr sig om varandra, respekterar varandras gränser och har ömsesidiga mål och intressen.
    • Håll dig borta från kamrater som mobbar, manipulera, ljuga, hoppa över klasser eller använda droger och alkohol.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 11
    2. Ta Dating Slow. När dina föräldrar ger dig OK hittills kan du omedelbart falla ner ett kaninhål. Du blir besatt av ditt datum, plocka upp sina vanor, och till och med släppa dina hobbyer till förmån för deras. Även om det är underbart att vilja visa din partner som du verkligen bryr dig om dem, är det också smart att behålla någon balans.
  • Sakta ner och flytta i en takt du är bekväm med. Låt ditt datum veta vad du vill och kommer inte att acceptera. Bli inte fysiskt intim med dem tills du är absolut redo.
  • Vad mer, släpp inte ditt gamla liv när du får ett nytt förhållande. Håll kontakten med dina vänner och fortsätt att delta i dina favorithobbyer. Det är viktigt för friska relationer att involvera ett utrymme för dig att driva separata intressen.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 12
    3. Spendera tid med familjen ofta. Vänskap och romantiska relationer överskuggar ofta familjebindningar under tonåren eftersom du kanske känner att dina kamrater naturligt förstår dig bättre. Det är fortfarande viktigt att ha positiva familjeinteraktioner också. Upprätthålla en balans av peer tid och familj tid.
  • Sitt ner till måltider med din familj snarare än att äta på språng. Gå dina yngre syskon till skolan eller den lokala parken. Hitta en TV-program Du kan titta med en förälder för en-till-en-bindningstid. Erbjuda att stanna hemma en helg för en familjespel natt.
  • Bild med titeln Balance Teenage Life Steg 13
    4. Planera tid bort för dig själv. Var öppen om dina personliga behov. Ibland är livet bara för mycket. Känn dig inte skyldig till att avbryta planer eller säga "nej" till ett nytt ansvar. Det är viktigt att känna igen när du behöver tid att omgruppera och ta det.
  • Det kan hjälpa till att schemalägga i någon "me-time" varje vecka. Detta kan vara några timmar av självvård eller en hel eftermiddag avsedd för att behandla dig själv. Nap, titta på filmer, läsa eller ta en reflekterande promenad i naturen för att lätta ditt sinne.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande