Hur man bryr sig om havet apor

Sea apor är inte faktiskt apor och de bor inte i havet. Faktum är att hav apor är en hybrid ras av saltlösning räkor skapad på 1950-talet som snart blev populär lika lätt att ta hand om husdjur och en lätt, näringsrik levande mat för fisk.Sea apor är kläckta i oklorerat saltvatten och brukar visas inom 24 timmar. De kommer då att utvecklas till små genomskinliga räkor med svansar som vagt liknar svansen av en apa. Sea apor är låga underhållsdjur, men du måste alltid hålla vattnet rent och väl syrgas hela tiden.

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in tanken
  1. Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 1
1. Använd en ren, plastbehållare. Många Sea Monkey-kit kommer med små plasttankar som du kan använda för att kläcka och huga dina havs apor. Om ditt kit inte kom med en liten plastbehållare kan du använda en ren plastbehållare som kan hålla minst två liter vatten. Leta efter en behållare som har en djup bas, eftersom havsappar ofta tycker om att simma runt på basområdet i sina tankar.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 2
    2. Fyll den med två liter destillerat vatten. Du kan använda flaskvatten, destillerat vatten eller någon form av oklorerat vatten. Undvik att använda kolsyrat vatten eller kranvatten, eftersom det ofta innehåller fluor och andra mineraler som kanske inte är bra för dina havs apor.
  • När du fyller tanken med vattnet bör du placera tanken inomhus så det kan värmas upp till rumstemperatur. Detta kommer att se till att vattnet kommer att vara varmt nog för havsänderna.
  • Du bör också lufta tankvattnet minst en gång till två gånger om dagen med en luftpump eller en kalkonbössa.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 3
    3. Tillsätt vattenrenaren till vattnet. Vattenrenare eller saltpaketet ska komma i ditt Sea Monkey Kit när du köper den i butiker eller online. Vattenrenaren kommer att innehålla salt, vilket är viktigt för dina havs apor, eftersom det tillåter dem att kläcka i vattnet och trivas.
  • När du satte saltpaketet i vattnet, ge det en omrör och låt vattnet sitta i rumstemperatur för en annan dag eller upp till 36 timmar innan du lägger till havet apor till tanken.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 4
    4. Sätta hav apor i vattnet och vänta på att de ska kläcka. När du häller havets apor i tanken, rör tanken med en ren plastsked. Sea apor kommer att visas som små prickar i vattnet. Men oroa dig inte, de kommer att kläcka på cirka fem dagar och börja simma runt i tanken.
  • Aerate vattnet medan du väntar på att havet apor kläcker, åtminstone en gång till två gånger om dagen. Detta kommer att se till att det finns tillräckligt med syre i vattnet för dina hav apor när de utvecklas och kläcker.
  • Del 2 av 4:
    Feeding the Sea Monkeys
    1. Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 5
    1. Börja mata havet apor fem dagar efter att de kläcker. Snarare än att mata dina hav apor så snart de börjar kläcke, borde du vänta fem dagar. På den femte dagen från när dina hav apor kläcker, kan du ge dem havsapenmat. Sea Monkey maten borde komma med dina havsappor som en del av ett kit.
    • Använd den lilla änden av matningsskedan för att strö en liten sked mat i sin tank. Du borde ge dem en liten sked mat varannan dag. Ge inte dina hav apor fisk mat eller livsmedel än hav apa mat.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 6
    2. Ge dem havsappmat var femte dagar. Du bör mata dina hav apor varje fem dagar för att hålla dem friska och glada. Övermatar inte dina hav apor eftersom det ofta kommer att döda dem.
  • Hav apor är transparenta, vilket innebär att du kommer att kunna se deras matsmältningsorgan om du tittar på dem nära. När deras matsmältningsorgan är full av mat, kommer de att ha en svart rand ner i mitten av kroppen. När de slår ut maten, kommer deras matsmältningsorgan att vara tydlig igen.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 7
    3. Mata dina hav apor mindre mat när alger utvecklas i tanken. Med tiden börjar gröna alger dyka upp i tanken. Tanken kan också lukta gräsbevuxen, som en ny klippt gräsmatta. Det här är alla goda tecken, eftersom de gröna algerna faktiskt fungerar som mat för hav apor och hjälper dem att hålla sig friska. Du kan byta till att mata dina hav apor en gång i veckan när gröna alger börjar bilda och bygga upp i tanken.
  • Du borde inte oroa dig för att rengöra tanken när algerna börjar utvecklas. Tanken kan se grön och full av alger, men det är faktiskt väldigt friskt och bra för dina havs apor på det sättet.
  • Del 3 av 4:
    Bibehålla tanken
    1. Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 8
    1. Aerate tankvattnet två gånger om dagen. Dina hav apor behöver syre för att leva lyckligt i sin tank. Om de blir syreberövade kan de göra en rosa färg och verkar långsam eller trött. För att säkerställa att vattnet har tillräckligt med syre, bör du förlänga tanken två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på natten. Du kan använda en luftpump för att lufta vattnet, till exempel en luftpump som används i små akvarier. Stick luftpumpen i vattnet och låt den lufta tanken i minst en minut, två gånger om dagen.
    • Ett annat alternativ är att använda en liten kalkonbössa för att väcka tanken. Du kan klämma på kalkonbasen i luften och sedan sätta den i vattnet och släppa luften för att sätta mer syre i vattnet. Dra ut kalkonbasen in och ut ur vattnet, placera luft i vattnet, i minst en minut, två gånger om dagen.
    • För att göra din egen Air Bubbler: Ta en pipett som du inte planerar att använda för något annat. Poke ett hål i toppen, peka sedan många små hål i sprutningsänden. Använd antingen en stift eller stapel den flera gånger från olika vinklar med en häftapparat, ta sedan bort klammerna.
    • Om du inte vill komma ihåg att lufta tanken två gånger om dagen, kan du placera en liten levande växt i Sea Monkeys tank för att ge syre i vattnet. Använd en undervattens akvariumanläggning som är känt för att ge bra syre under vatten.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 9
    2. Placera tanken på en varm plats. Sea apor gör bäst på en plats som är lite över rumstemperatur. Du borde lägga sin tank i en plats i ditt hus som blir indirekt solljus och är minst 22 ° Csius (72 ° Fahrenheit). Detta kommer att se till att tanken får tillräckligt med värme och är inte för kallt för dina havs apor.
  • En tank som är för kall kommer att leda till att de blir immobila hav apor och hav apor som inte växer. Om du märker att Sea Monkeys inte rör sig i sin tank eller växer, kan det bero på att tanken är för kall och måste flyttas till en varmare plats i ditt hem. Placera det på en plats med indirekt solljus så det blir tillräckligt med värme men blir inte för varmt.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 10
    3. Ändra inte vattnet om det inte luktar väldigt foul eller verkar grumligt. Gröna alger i tanken är en bra sak, eftersom algerna fungerar som mat och ger syre till dina hav apor. Men om du märker tanken luktar verkligen dålig och vattnet verkar mörkt och grumligt, kan du behöva rengöra tanken och vattnet.
  • Du behöver ett kaffefilter och ett rent glas fyllt med oklorerat saltvatten. Använd ett nät för att ta havsmännen ur tanken och placera dem i det rena glaset med vatten.
  • Placera kaffefiltret över en ren tank och kör tankvattnet genom kaffefiltret flera gånger. Försök att filtrera ut så mycket av gunk i vattnet som möjligt.
  • Du kan använda en pappershandduk för att rengöra botten och sidor av tanken. Du kan också använda ett q-tip för att städa ut någon gunk i tankens sprickor.
  • Lukta tankvattnet för att kontrollera att det inte längre luktar fel. Sedan sätta vattnet tillbaka i tanken, följt av havsapparna. Fyll upp tankvattnet med renat, rumstemperaturvatten. Mata dina hav apor och lutta tanken flera gånger hela dagen. Då, mata dem igen fem dagar senare, per sitt vanliga utfodringschema.
  • Del 4 av 4:
    Att se till att hav apor är friska och glada
    1. Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 11
    1. Titta på några vita fläckar i tanken och ta bort dem. Om du märker vita fläckar, nästan som bomullsbollar, i tankvattnet, bör du försöka ta bort dem så snart som möjligt. De är en typ av bakterier som kan döda dina hav apor. Använd en liten sked för att få dem ut ur tanken och kassera dem.
    • Du kanske vill lägga havsmedicin i tanken, vilket hjälper till att döda eventuella kvarvarande bakterier. Om de fortfarande visas efter en till två dagar, bör du ge tanken en grundlig rengöring och byt ut vattnet. Du kan förlora Baby Sea Monkeys och Sea Monkey Eggs när du kasserar vattnet, men det kan vara det enda sättet att döda bakterierna.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 12
    2. Använd en liten ficklampa för att göra havet apor dansa och simma runt. Du kan leka med dina havsmöjningar med en liten ficklampa eller en penslampa. Flytta ljuset mot tanken och notera hur havsmanorna ska jaga och följa ljuset när du flyttar det runt. De kommer också att samlas av ljuset om du håller det fortfarande mot tanken.
  • Du kan ha kul att leka med dina havs apor genom att dra former och mönster med ljuset, vilket de då simmar runt och spårar i tanken.
  • Bild med titeln Vård för Sea Monkeys Steg 13
    3. Observera om Sea Monkeys är parning. Male Sea Apeys har whiskers under sina hakar och kvinnliga havsmöjningar verkar ofta bära ägg när de simmar runt. Sea apor kommer att kompisera ofta så bli inte förvånad om du ser Sea Monkeys låser på varandra när de simmar. Detta är en indikation på att dina hav apor är parning och fler hav apor kommer snart att vara på väg.
  • De flesta Sea Monkeys bor i ett genomsnitt på två år men på grund av sina höga parningsräntor kommer du sannolikt att ha ett kontinuerligt tillförsel av havsmöjningar i tanken så länge du bryr dig om tanken och havets apor ordentligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande