Hur man odlar clownfish

Clownfish är små, ljust färgade fisk som gör ett förtjusande tillägg till ett hemtalsvärmevakat. De kan vara roliga att höja och kan lätt uppfödas hemma med viss omsorg, uppmärksamhet och know-how. Här är några grundläggande steg som hjälper dig att framgångsrikt odla clownfish i ditt eget akvarium.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelser för att odla ett clownfish par
  1. Bild med titeln Breed Clownfish Steg 1
1. Se till att du är mycket bekant med grunderna för att hålla ett saltvatten akvarium. Avelfisk är ett projekt som bör tas på av personer som är erfarna med Saltwater Aquarium Set Up och UNDERHÅLL. Medan du uppfödde dessa fiskar är det inte svårt, det krävs lite kunskap om fiskfoder och livscykler, för att inte ha rätt leveranser för att säkerställa korrekt tankfiltrering och ekosystemutveckling.
  • Om du vill börja konfigurera ditt eget akvarium, kanske du vill konsultera Hur man startar ett saltvatten akvarium eller Hur man sätter upp ett marint rev akvarium Innan du dyker in i avelfisk.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 2
    2. Få ett parat par från en akvariebutik. Clownfish är externa uppfödare, vilket innebär att den kvinnliga fisken lägger ägg och sedan den manliga fisken befruktar dem efter att de har lagts. För att detta ska ske måste du få ett par clownfish som redan är bundna, med andra ord parasterade till varandra.
  • Många akvariebutiker kommer att sälja parade par speciellt för clownfish-avel. Om dinstore inte har någon i lager, kan de förmodligen speciella beställa ett par bara för dig. Var inte rädd att fråga!
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 3
    3. Utveckla ett parat par. Det andra sättet kan du få ett parat par att utveckla två unga clownfish i ett bundet par själv. Börja med att köpa två clownfish när de fortfarande är unga. En av de fantastiska sakerna om clownfish är att de är alla födda varken manliga eller kvinnliga, så du behöver inte oroa dig för att få en man och en kvinna.Vilket par kommer att göra.
  • Att utvecklas till en manlig eller kvinnlig fisk uppstår bara när fisken blir äldre. Kön av din fisk kommer faktiskt att bestämmas av fiskens dominans när de kämpar varandra. Den dominerande fisken kommer att förändra kön till en kvinna och den mindre dominerande kommer att bli manlig.
  • Om du håller mycket Clownfish i samma tank, kommer endast ett bundet par att utvecklas. Den mest dominerande av alla kommer att bli kvinnliga och den näst dominerande kommer att bli manlig. Resten kommer att förbli sexlös.
  • Om du vill hålla kampen till ett minimum och göra fisken förändras kön så snabbt som möjligt, är det en bra idé att få en clownfish som är större än den andra, det sättet är det klart från att gå som man är dominerande.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 4
    4. Håll vattnet i din tank rena. Clownfish är inte lika känsliga för vattenförhållanden som andra fiskar kan vara, men att hålla vattnet ren kan göra dem mer benägna att odla.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 5
    5. Placera växter och stenar i ditt akvarium. Placera anemon i tanken för att få clownfish att känna sig mer bekväm. Även om detta inte är helt nödvändigt, kommer det att öka sannolikheten för att ditt par kommer att uppfödas. Du borde också ha live rock i din tank. Live Rock är sten som är från havet och är grunden för utvecklingen av korallrev. Den levande rocken kommer att ge fisken gömställe och kommer att ge en yta som clownfish kan ligga och ta hand om sina ägg.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 6
    6. Håll din akvariumbelysning på en timer. Håll det ljuset under dagen och mörkret på natten på ett vanligt schema. Denna regelbundenhet kommer att hålla din clownfish mer avslappnad, och därmed mer sannolikt att gissa.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 7
    7. Känna igen förändringarna i clownfish-beteende som signalerar gawning. Den kvinnliga, desto större av dina två fiskar blir tjockare runt i mitten, vilket indikerar att hon är redo att släppa ägg. Båda fisken kan också börja rengöra klipporna med sin mun och fenor för att få den redo för äggen.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 8
    8. Håll en titt på Clownfish Eggs. När ägget läggs kommer de att vara orange i färg och fäst vid klipporna. Den manliga clownfish kommer att bry sig om dem, simma runt dem och vifta sina fenor på dem för att lufta dem. Han kan också plocka bort de som har dött.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 9
    9. Spåra förändringar i clownfish-ägget. Clownfish-ägg går igenom flera utvecklingsstadier. Som tidigare sagt börjar de som en orange färg men skift
  • Äggen ska kläcka på ca 7 till 10 dagar. Du måste mata FRY Live Rotifers för den första veckan. Rotifer är plankton som många arter matar på. Därefter kan du börja introducera levande saltlake räkor. Clownfish Babies kommer bara att äta levande mat.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 10
    10. Ställ in en separat hatchling tank när ägget läggs. Det behöver inte vara väldigt stort, en 10 gallon (37.8 l) Tanken kommer att göra bra för hatchlingsna. Se till att tanken inte har ett stort filtreringssystem utan har istället en luftsten som släpper ut små bubblor eller några andra mer mjuka medel för syrebildning. För mycket filtrering kan lätt döda all din lilla stek.
  • Du måste också ge ordentlig belysning för steken eftersom de kommer att söka efter mat, men deras vision är inte den största. Ljuset ska inte vara för ljust, en glödlampa är tillräcklig och bör vara så diffunderad som möjligt.
  • Del 2 av 2:
    Raising Clownfish Fry
    1. Bild med titeln Breed Clownfish Steg 11
    1. Flytta hatchlingsna till en separat tank. Vissa uppfödare flyttar ägget innan de kläcker, men de flesta väntar tills hatchlingsna kommer ut ur sina ägg, som att flytta hatchlingsna är enklare. Hur som helst måste du höja stek i ett separat akvarium som clownfish är kända för att äta sina egna ägg och hatchlings. Var noga med att få den extra tanken redo före tiden.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 12
    2. Mata dina clownfish hatchlings. Medan i äggsäcken använder embryonen energi från åket för att överleva, men när de dyker upp, behöver hatchlingsna snabbt!
  • Clownfish Hatchlings ska matas levande rotifer, som är mikroskopiska vattenlevande djur. Dessa kan ibland hittas på en akvariumbutik, men du bör kontrollera med att du är säker.
  • Många clownfish uppfödare tycker det är lättare att odla rotifererna för att deras hatchlings ska äta, än det är att hitta dem på en akvariebutik. Se till att du har en stadig tillgång till dem innan du börjar uppfödningsprocessen, annars kommer dina hatchlings att dö i detta skede.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 13
    3. Ändra 20-50% av vattnet i sin tank dagligen. Detta är viktigt för att hålla vattnet rent men det säkerställer att vattnet är klart nog för att hatchlingsna ska se de roter som de behöver äta.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 14
    4. Förvänta några av din stek att inte göra det genom övergången från en stek till en fisk. En av de svåraste övergångarna i en clownfishs liv är när de flyttar från sitt larvstadium för att vara en ungdomsklocka.
  • För att ge dem ett bra skott vid utveckling, övergå sin mat från rotifer till levande saltlösning så att de kan få tillräckligt med energi för att växa snabbt. Du kan också lägga till näringsämnen till vattnet, som de som säljs för att hålla saltvattenrevetankar friska.
  • Bild med titeln Breed Clownfish Steg 15
    5. Titta på när din stek blir till ungdomsfisk. Om fisken gör det genom övergången, bör du börja se den tydliga färgen på Clownfish att utvecklas på din fisk. De borde fortsätta att växa snabbt, så se till att du fortsätter att ge dem tillräckligt med mat och hålla sitt vatten klart och rent.
  • Tips

    Varningar

    Lägg inte olika arter av clownfish tillsammans. De kommer att kämpa och orsaka varandra stress, och de kommer inte att lägga några ägg om det händer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande