Hur man odlar guppies

Guppies har underbara färger, söta ansikten och bäst av allt, lätt att ta hand om. Vad mer skulle du vilja ha i en fisk? Om du hoppas att hålla ditt akvarium fyllt med dessa små skönheter, måste du lära dig att odla din fisk och ta hand om sina söta stek.

Steg

Del 1 av 2:
Avela dina guppies
  1. Bild med titeln Breed Guppies Steg 1
1. Välj den fisk du vill odla. Tänk på hur många fiskar du vill odla, varje fiskens färgning och formen av deras svansar. Om du väljer två fiskar för att odla vem som har samma färgmönster, kommer steken också att ha det färgmönstret. Samma princip gäller för fin form.
  • Antal fisk: Vanligtvis vill du välja en manlig och två eller tre kvinnliga guppor för avel. När det finns ett förhållande av en till en, blir hanen ofta aggressiv, jagar kvinnan runt tanken. Med ett till tre förhållande är manens uppmärksamhet uppdelad mellan tre honor, vilket gör avel en mindre stressig process för kvinnorna.
  • Färgmönster: Det finns flera grundläggande guppy mönster. Dessa inkluderar vild (grå eller olivfärg), albino (ljusa färger eller vita med röda ögon,) blondin (ljusa färger med svart pigment) och blått (skimrande blå färg.)
  • Svansform: Formen av guppy-svansar kan sträcka sig från en rundad ryggfena till en svärdliknande form. Det finns många olika former och storlekar att Guppy-svansar kommer in, men de vanligaste är Delta (som är en stor triangulär form) Fantail (som är formad som en fläkt) och rund svans (som är en liten, rund form.)
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 2
    2. Välj avelbehållaren. Du bör välja en 10 till 20 gallon tank med en värmare och ett mjukt filter. Du vill att filtret ska vara mildt, för annars kan baby guppies (som kallas stek) sugas upp filtret och dödas. Om du tror att ditt filter är för starkt, täcka öppningen av filtret med rena tights. Tightsna kommer att tillåta att vattnet filtreras men skyddar också stek.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 3
    3. Ställ in tanken. Tyvärr kan guppyföräldrarna göra ganska kannibalistisk så att du måste ge steken med gömställen efter att de är födda. Guppy Fry tenderar att sjunka, så använd lågflytande växter för deras omslag. Något högt skydd krävs också eftersom frisk stek kommer att simma uppåt.
  • Använd inte något substrat. Substrat är klipporna / imitationerna som används för att täcka botten av fisketankar. En barbott tank är bra för stek som det rensar lätt och du kan spela in hur många stekar som lever eller hur mycket de äter.
  • Java Moss eller Spawning Moss ger en trevlig gömställe för Guppy Fry.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 4
    4. Justera tanken för dina fiskens behov. Ställ temperaturen till cirka 77-79 grader Fahrenheit (25 till 26.11 c) medan honor och man är i tanken tillsammans. Innan du placerar guppiesna i avelsbehållaren, köpmat med ett högre näringsvärde för att främja en hälsosam uppfödning.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 5
    5. Placera guppiesna i avelsanken. Vid denna tidpunkt, allt du kan göra är att vänta på att din fisk kan odla. Placera hanen tillbaka i den vanliga tanken när du märker att din kvinna är gravida. Du kan berätta om en kvinnlig fisk är gravid eller inte genom att se om det finns ett mörkt märke på buken. Detta märke kallas en gravid plats. Alla kvinnliga fisk kommer att utvecklas när det är gravid, men det blir märkbart mörkare när ägget har befruktats.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 6
    6. Vet när din fisk är på väg att föda. Generellt tar graviditeten att ta 26 till 31 dagar. När din kvinnliga guppy är redo att föda, kommer hennes mage att vara mycket stor och hennes gravidpunkt kommer att vara en djup svart (eller mörkbrun om du uppfödar albino eller blonda guppies.) Hennes mage kommer också att frunda som en kartong istället för att odla rounder. Var beredd på det faktum att GUPPIES föder levande barn och inte ägg. Du måste noga övervaka din gravida kvinnliga så att du är där när hon föder så att du kan ta bort henne från tanken omedelbart efter (hon kan äta sina barn.)
  • Några tecken på en fisk som går in i arbetet är: Att vara väldigt still och avskilja sig, skakande (sammandragningar), som hänger ut nära värmaren eller en aptitändring (inklusive att vägra att äta eller spottar sin mat ute.)
  • Del 2 av 2:
    Ta hand om steken
    1. Bild med titeln Breed Guppies Steg 7
    1. Ta bort din kvinnliga fisk från avelsbehållaren när steken har blivit född. Även om det här kan tyckas som en grymt övning, är Guppy Fry faktiskt födda helt beredda att överleva på egen hand. Dessutom, som sagt, kan mamma guppies ibland bli kannibalistisk och kommer att äta sina barn.
    • Om du inte kan vara där när din kvinna ger upphov till, se till att steka mycket akvarieplanter att gömma sig i.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 8
    2. Håll tanken ren och vid en hälsosam temperatur. Fry behöver leva i en tank som är cirka 78 grader f (25.5 grader c.) Håll tanken vid denna temperatur tills stekarna är fullvuxna. Tanken måste också rengöras ofta. Sifon Tanken försiktigt varje gång det blir för smutsigt och gör 40% vatten förändras varje par dagar för att hålla vattnet rent.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 9
    3. Mata fritiden rätt mat. Guppy Fry äter saltlösning räkor, Mikromaskar eller pulverformiga flingor. De ska matas två gånger om dagen. Guppies njuter av både kött och grönsaker. Du bör mata dina GUPPIES vegetabiliska flingor, liksom standardflingor. Kom ihåg att stek är mycket liten Och om du lägger för mycket mat i tanken, kan den överflödiga maten som går dåligt medan du sitter i vattnet, kan göra din steksjuka, eller till och med döda dem.
  • Nyfödda stek bör matas nyligen kläckt saltlösning så att guppiesna når sin största tillväxtpotential. Om du vill ge dina guppies en behandling, placera en liten mängd kokad spenat i sin tank.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 10
    4. Ta steg för att säkerställa att din stek är friska. Detta innebär att du tar bort eventuella stek som har dött. Dead Fry kommer att flyta till toppen av tanken, vilket gör det enkelt att skopa upp dem. Håll reda på hur många steka dö. Om du märker att det finns en hög mängd stekdöd, vill du ta reda på vad som dödar dem. Byt vattnet och byt till en annan typ av mat. Eventuellt ackumulerat avfall är dåligt för Guppy Health.
  • Bild med titeln Breed Guppies Steg 11
    5. Flytta stek till den normala tanken när de blir tillräckligt stora. När steken är en bra storlek, eller ungefär en månad och en halv till två månader, kommer de att vara redo att försvara sig utanför avelstanken. Du kan lägga dem i din normala tank med icke-aggressiv fisk, sälja dem till din lokala djuraffär, eller ge dem till vänner som gåvor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om en man inte impregnerar en kvinna, försök att placera en annan manlig guppy i en separat burk och placera burken bredvid avelsbehållaren. Detta bör inspirera den valda hanen att impregnera kvinnan, när han inser att det är konkurrens. Om det inte fungerar kan du kanske välja en annan guppy för att odla.
  • Försök att para upp kvinnor och män som har en viss färg eller finmönster som du gillar att se till att ditt stek ser hur du vill att de ska.
  • Försök att se till att du inte överpopulerar en tank när de blir stressade, aggressiva och då kan de attackera andra fiskar.
  • Använd 2 separata tankar en för din normala fisk och en för din stek (vänta tills steken är ungefär en 1/2 tum tills de sätter dem i den andra tanken).
  • Kvinnliga guppies butik manlig guppy sperma i flera månader, så en guppy graviditet kan vara resultatet av tankkamrater från butiken hon köptes från och inte den manliga guppy du satte henne med.
  • Ge eller sälja dina baby guppies om du har för många i din tank eller annars kommer de inte växa och de kommer att äta varandras svansar.
  • Kolla inte på dem ofta eller du kommer att betona guppy och det kommer inte att föda.
  • Ibland är en guppy född för tidig. Som en bebis, som är född tidigt, med noggrann och mild behandling, kan de faktiskt överleva. Mata inte dem tills de simmar och håller ett försiktigt ögon på hur mycket mat de får när deras äggsäck försvinner. Rengör vattnet försiktigt, med små behållare som skedar, betta behållare eller små kopp leksaker och sätta konditionerat vatten som är samma temperatur som vattnet i sin tank / uppfödningsbox / skål. På cirka 12 veckor kommer dina barn att handla om att kunna sätta in med moder och pappa.
  • Placera en stekfälla med plastflaskor själv för att hålla lite av frysen i din community tank . Lägg till mat där så de simmar in för att äta den.
  • Ha en lämplig size-tank för steken före avel.
  • Försök lägga till vattenlevande gräs eller begrava en del av ett akvariumssäkert rör.
  • Om en kvinna föder en baby ta kvinnan från tanken - annars ska hon försöka äta dem.
  • Lägg inte olika arter av fisk i med guppiesna, de kommer att betona avelsparet och äta alla synliga stek.
  • Försök att ha två uppfödare lådor om du använder den här metoden. En för stek en för den kvinnliga som föddes.
  • Varningar

    Om en man är alltför aggressiv för honor, försök att placera mer gömställen för den kvinnliga guppy som falska växter och små skydd. Om han fortfarande är alltför aggressiv och inte impregnera en kvinna, ta bort honom, eftersom det här är ett dåligt avelsdrag (aggressivt beteende som är ovanligt i guppies) och kan orsaka att kvinnornas skada.

    Saker du behöver

    • Fyra tankar: en där de vuxna männen och guppiesna är (10 gallon / 30 liter), en för de vuxna kvinnorna (10 gallon / 30 liter) och en för avel (20 gallon / 60 liter) / bostäder steken (15-20 gallon / 45-60 liter)
    • En värmare, termometer och ett mildt filter för varje tank
    • Levande eller frusen saltlösning, mikrovågor, krossad fiskflinga, infusoria eller annan lämplig pulveriserad stekmat
    • Växter (levande och / eller falska)
    • Litet nät
    • Städtillbehör
    • Skal är en bra idé om du inte vill spendera pengar på en stekbesparare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande