Hur man äter roadkill

Roadkill är ätbar och människor har levt av det sedan hästbussar och bilar har dödat vilda djur i hundratusentals. Om du är squeamish om tanken på att konsumera Roadkill, så kommer det inte att vara för dig, men för ett växande antal freeganer, pågrepp, livsstilar, och för de med budgetbegränsningar kan du vara en stor Nouring källa, liksom en form av behandling av det dödade djuret med respekt genom att använda sitt kött, hud och päls snarare än att lämna den för att ruttna osäkert av vägkanten. Massor av människor gör det, det är inte wronghead eller bisarr, och det är ett bra sätt att inte låta gott kött gå till slöseri. Om du är intresserad, här är vad du ska göra.

Steg

  1. Bild med titeln Ät Roadkill Steg 1
1. Övervinna din squeamishness. Medan du äter Roadkill inte kommer att verka som ett attraktivt alternativ för många människor, om du är den minsta biten nyfiken, åtminstone lära sig om det och sedan bestämma dig. Roadkill har konsumeras av människor i fattiga situationer eller för etiska, miljömässiga och pragmatiska skäl så länge som det har varit vägar och mänskliga fordon att slå över djur. Att äta Roadkill erbjuder ett prisvärt sätt att få kött, och med i genomsnitt cirka hundra miljoner vägkillar i Amerika varjeår varje år är det en riklig matkälla. Det kan vara en chans att äta kött, du skulle aldrig överväga, som björn eller ekorre kött. Och för ett växande antal människor runt om i världen är det ett miljövänligt och omtänksamt att förfoga över djur som dödas på våra många vägar. Även vegetarianer och veganer har varit känt för att njuta av en fest av Roadkill. Slutligen, för dem som fortfarande känner sig squeamish, finns det människor som hävdar att man vet hur man äter Roadkill är ett viktigt överlevnadsförmåga För de tiderna när katastrof slår eller du är hopplöst förlorad och hungrig. Som en kommentator har sagt: "Så länge köttet är rimligt friskt och väl kokta, det spelar ingen roll om hur djuret träffade sin slut."
  • Genom att ta bort Roadkill sparar du eventuellt ett annat liv eller mer. Roadkill Beets Roadkill som scavengerdjur kommer med för att njuta av måltiden och själva förvandlas till ytterligare vägkraftsoffer.
  • Om du fortfarande är uppror, överväga tanken att det är avfall Det är mer obehagligt än ansvariga vuxna som fattar ett beslut baserat på sunt förnuft och noggrannhet att äta kött som erbjuds gratis.
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 2
    2. Undersöka möjligheterna. Det bästa du kan göra i början är att lära känna människor som redan föds för Roadkill och lära sig dem. De kan visa dig hur man hittar vägkillmöjligheterna i ditt område och de kan lära dig tecknen på vad man ska leta efter för att bedöma säkerheten eller på annat sätt av vägkraften för konsumtion. Leta efter annonser i lokala papper eller fråga om kompetensdelande workshops som entusiastiskt främjas av dem som tror på värdet av att äta Roadkill. Sådana workshops lär dig om hur man upptäcker bra Roadkill, hur man ska skaka det, hur man lagar det, och hur man lagrar det.
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 3
    3. Vet vilka djur som är förmodligen den mest lämpliga. Vägkilldjur som anses vara ätbara inkluderar:
  • Badger, igelkott, otter, kanin, fasan, räv, bäver, ekorre, hjort (venison), älg, björn, tvättbjörn, Opossum, Känguru, Wallaby, Possum, Kanin, etc.Reptiler kan också ätas, men de kan vara ganska squashed.
  • Råttor kan bära Weils sjukdom och är därför bäst undvikna.
  • Det grå området äter katter och hundar - för vissa, det här är för squeamish, eftersom det är husdjur (speciellt när de har sina kragen på) - men för andra är de inte riktigt bekymrade. I balans är det förmodligen den snällaste att dra husdjuret från vägen och att varna ägarna att komma och samla in det.
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 4
    4. Känn lagen. Det är viktigt att kontrollera lagarna i ditt tillstånd, provins, region eller land som till Roadkill Collection och äta. I vissa amerikanska stater är det till exempel inte lagligt att äta Roadkill, medan det i andra är lagligt men ibland ägandet av vissa djur västar i de lokala djurlivsavdelningarna och måste distribueras genom dem först, eller du kan behöva en tillåta. Det kan också finnas lokala eller temporala förbud utifrån ökad risk för vissa sjukdomar mm., som kan ha flared upp. Det är en bra idé att vara kunnig om reglerna och sjukdomsriskerna.
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 5
    5. Lära sig tecken på frisk vägkill. Roadkill är säker att äta i många fall men det finns risker för ruttning, rabies och sjukdom. Du kan undvika dessa risker genom att veta vilka tecken att leta efter och använda sunt förnuft:
  • Leta efter friskhet. Självklart, om du har bevittnat djuret slås, är det friskt. När det gäller att komma över Roadkill inkluderar tecken på friskhet tydliga ögon, lopp fortfarande aktiv på pälsen eller gömma djuret och de allmänna tecknen på det ser friskt ut. Rigor mortis sätter snabbt, så styvhet i kroppen betyder inte att djuret inte är friskt.
  • Använd temperaturen som en guide. Roadkill på vintern kommer sannolikt att förbli fräschare längre än Roadkill på sommaren.
  • Undvik Roadkill som har maggots, flyga, eller andra skrämmande insektsinfestationer, eftersom detta indikerar brist på friskhet. Men närvaron av loppor är ett gott tecken och innebär att djuret är förmodligen fortfarande ätbart.
  • Om djurets ögon är mjölkiga, molniga eller vita, är det mindre färskt men kan fortfarande vara ätbart.
  • Om det stinker av ruttande kött, lita på näsan men var medveten om att det kommer att bli lite stank precis som ett resultat av effekten, som vind, excrement mm. tvingas snabbt genom kroppen. Denna lukt kan frigöra när du flyttar slaktkroppen, så lukt är inte den enda indikatorn på köttets tillstånd.
  • Leta efter hela Roadkill. Roadkill som måste skrapas av vägen eftersom den har blivit utplattad eller är så krossad att det är oigenkännligt är det inte värt det och kommer inte att vara friskt för dig att konsumera. Undvik vägkill i mitten av vägarna. Istället, titta längs vägens sida, på axlarna och bortom, där kroppar ofta hamnar från slag eller efter att ha krypt bort från hitpunkten..
  • Förutom i en överlevnadssituation, äta inte Roadkill du är inte säker på är fräsch.Varför riskerar din hälsa?Om vägkillen verkar För att vara i god form kan du fortfarande använda döljet.
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 6
    6. Undvik att få rabies. Fastän rabies Dies snabbt när värden är död, är det lämpligt att bära handskar vid hantering, slitage och sköljning av varmblodiga djur och för att säkerställa att du inte har öppna sår som kan smittas. Matlagningsprocessen dödar rabies men det är nog en bra idé att koka kända rabiesbärare först (rävar, skunkar, tvättbjörnar, etc.).
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 7
    7. Slaktare slaktkroppen.Fält klä en hjort eller annat stort djur för att kyla det snabbt så förstör det inte.(Du behöver en lättrenad plats som baksidan av en lastbil för att lägga den.) Om djuret är en stor, som a rådjur, eller liten, som en ekorre, eller till och med en fågel, som en kalkon, Du måste ha hud och tar det innan du lagar mat.Du kunde solbränna eller ens grejer huden för en unik souvenir eller övning för att göra en ordentlig jakttrofé i framtiden.Organ kastas ofta bort, men hjärtat och leveren äts ofta. Organs förstör snabbt, så ät inte dem om inte köttet är helt friskt.
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 8
    8. Koka köttet noggrant. Detta steg är viktigt för att du dödar patogener eller parasiter (som maskar) som kan vara närvarande i köttet. Använd en temperatur som är högre än vanligt för att säkerställa att köttet är väl kokta. (Alltid bortom "bra gjort".) Använd en kötttermometer.Göra det till en del av orsaken - ha en bakgårdsfest medan köttet kockar väl.
  • Det skulle vara mest passande att laga din vägkill på din motor.Riskera inte skimping på matlagning, men.
  • Bild med titeln Ät Roadkill Steg 9
    9
    Välsigna din vägkill. För många promotorer av att äta Roadkill är det ett åtal för vårt bränsledrivna, mänskliga centrala samhälle att så många djur dör varje år på våra vägar för människors skull som går från A till B för syfte vi finner viktiga men det helt stör djurens liv och deras normala foder, jakt, parning och migrationsmönster. Efter den här tanken genom att äta Roadkill får du det mesta av ett hemskt resultat från djurets perspektiv, och det minsta djuret förtjänar är din medkänsla.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    I länder där rabies inte är ett problem, var försiktig när han hanterar slaktkroppen.
  • Burning salvia medan du förbereder slaktkroppen är ett tecken på respekt och hjälper till att rena döden.
  • Det finns Roadkill cookbooks tillgängliga, lite mindre allvarliga än andra - Google för dem om du är nyfiken.
  • Använd rester. Tan döljet, gör något från pälsen, gör dina egna skor mm.
  • Små mängder av olika typer av päls för hantverk som fiskefilbindning, ofta dyrt i detaljhandeln, kan erhållas från Roadkill.Du kanske kan dra eller skära av utan att behöva skära in på vägkampen.(Träna försiktigt fånga och frisläppande och vidta försiktighetsåtgärder som att ta bort hakarna från krokarna om du inte ska äta fisken så att ett annat djur inte dör oundvikligt.)
  • Var medveten om att opossum kan bära tuberkulos och andra sjukdomar och armadillos bär leprosy.
  • Varningar

    Skadade djur är farliga. Var helt säker på att djuret är dött innan du blir för nära, eller vet hur man bryr sig om ett skadat djur och din egen säkerhet om du går nära.
  • Konsumera inte ett husdjur. Någon kommer att ha älskat och brydde sig om djuret och skulle sannolikt vara mycket bekymrad om de fick reda på att det hade blivit ätit. De skulle inte heller veta vad som hände med det om du konsumerar djuret utan att de vet att det hade dött, skulle det också vara ganska störande.
  • Kolla på unga i påsar eller hänga runt. De kan behöva rädda och vårda. Baby Joeys finns ofta i påsarna av hit mossupials.
  • Bära motorvägs ljusa kläder och använd sunt förnuft runt vägarna. Gå inte nära rörliga bilar. Ha en utkik om du flyttar något av en väg - bilar kan vara tystare än du inser, speciellt om du koncentrerar dig på något annat.
  • Det skulle vara säkrare att undvika Roadkill som är i själva vägen till förmån för Roadkill som har slagits av vägen.Du kan också stoppa ditt fordon utanför vägen själv, vissa avstånd före vägkillen snarare än strax bakom var du kommer att vara och lägga på risklamporna för att varna andra förare.
  • Saker du behöver

    • Handskar för hantering av Roadkill
    • Matlagning och snidutrustning
    • Termometer för att kontrollera matlagningstemperaturer
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande