Hur man äter en burgare

Du är på en restaurang, bara om att ta din första bit, när din burger innehåll börjar spilla på din tallrik. Oavsett om det är ketchup droppande från bullens sidor eller sallad faller, finns det många faktorer som kan skapa frustration. Att njuta av din burger utan att göra en röra kan vara knepig, men det finns flera strategier - från att gripa burgeren ett visst sätt att hantera kryddor - för att se till att det är intakt.

Steg

Del 1 av 2:
Välja din äta taktik
  1. Bild med titeln Ät en burger steg 1
1. Grip burgeren med tummen och pinkie under bullen för att underlätta. Genom att använda tummen och pinkie för att ta tag i botten av bun, ser du att ingen toppings glider från sidorna. Dina andra tre fingrar kan hålla toppen av bullen för maximal täckning. Genom att använda båda händerna och alla dina fingrar (inga pinkies i luften!), du kommer att chomping ner på den burgeren utan en enda droppe spilld.
  • Innan du plockar upp din burger, se till att det inte finns några ingredienser som hänger över bullens sidor.
  • 2. Klipp din burger i sektioner om det är för högt att äta. Ibland är din burger helt enkelt för stor för att bita in i. Om så är fallet, med redskap för att skära burger i halvor, eller till och med kvartaler, skapar mer hanterbara bitar. Skärning genom din burger kan göra ingredienserna glida runt, så om du bara skivar burgeren i hälften eller äter hela med en kniv och gaffel, försök att hålla innehållet så snyggt som möjligt.
  • Genom att trycka ner på toppen av burgeren med ett ljust grepp kan du lättare skära in det och se till att inget faller ut.
  • Att ta bort påfyllningar som sallad eller tomat med en gaffel och sätta dem till sidan gör det också lättare att skära, och du kan alltid lägga tillbaka dem eller äta på toppings separat.
  • 3. Vik den säkert med papper eller annat tillgängligt förpackningsmaterial. Många restauranger, oavsett snabbmat eller fina matsal, tjänar din burger till dig redan inslagna, kanske med papper, vaxat papper eller någon annan typ av omslag. Detta är ett utmärkt sätt att hålla burger tillsammans samtidigt som du säkerställer att dina händer är rena och inget spolas ut.
  • Om din burgare inte kommer med en omslag, kan du använda en servett och linda den runt den nedre delen av burgeren.
  • Förpackning upp en del av din burger kommer att förhindra juice och kryddor från att läcka ut ur botten av smörgås.
  • Del 2 av 2:
    Undviker en röra
    1. Bild med titeln Ät en burger steg 4
    1. Har servetter tillgängliga. Oavsett om du äter en burgare med händerna eller en redskap, finns det alltid möjligheten till burgerjuicer eller kryddor som orsakar en röra. Se till att alltid ha servetter i närheten av att städa upp några oönskade spill eller fläckar. Glöm inte hur praktiskt de servetter är för att skapa en omslag för din burger också!
  • Bild med titeln Ät en burger steg 5
    2. Undvik stora bett. Hamburgare är röriga smörgåsar, och ju större biten, desto mer sannolikt är det för burgers toppings att spillas över. Genom att ta mindre biter begränsar du mängden kryddor som läcker ut ur bun. Dessutom är det alltid artigt att tugga med din mun stängd, och att ta stora bett kommer så mycket svårare.
  • 3. Lägg till kryddor sparsamt. Kondrimenter gör definitivt en burger smak ännu bättre, men försök att inte sprida den ketchupen eller senapen på för tjock. Överskottsås leder snabbt till en röra, och det här gör det som orsakar din burger att droppa. Lägga till kryddor som sallad, tomat, pickles, etc. kommer att göra din burger längre, vilket kan göra det svårare att äta också.
  • Tips

    Var försiktig när du tar medlingar i en väska, väska, etc. - De kan explodera och skapa en större röra för dig.
  • Försök att hålla en tandpetare eller två genom burgeren för att hålla den på plats. Kom bara ihåg att ta tandpetaren ute innan du äter området!
  • Om du äter på-the-go ofta, överväga att lämna servetter och plastredskap i din handskfack, bara i fall.
  • Varning

    • Att konsumera rå eller underkokt kött kan orsaka att du är sjuk, så se till att du är medveten om riskerna innan du äter kött som är rött eller rosa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande