Hur man hittar mat i minecraft

Om du spelar Minecrafts överlevnadsläge på någon svårighet än fredlig, behöver du så småningom mat. Utan det kan du svälta ihjäl.Du kommer inte heller att återfå någon hälsa du förlorar i strid. Lyckligtvis finns det en mängd olika sätt att få mat i minecraft. Thistaaches du hur man hittar mat i minecraft.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta mat i Minecraft Steg 1
1. Titta på djur och slakta dem. Djur är den enklaste källan till mat i minecraft.Du kan få kött från grisar, kycklingar, kor, får och kaniner genom att slakta dem.Du kan slakta dem genom att slå dem upprepade gånger med hjälp av vänster musknapp eller höger triggerknapp på en spelkontroller.Det kommer att ta färre strejk om du använder ett svärd.
  • Djur släpper rå kött, som kan ätas.För att få ut det mesta av din mat bör du laga den först.Att laga maten, behöver du först bygga en eldstad Utan sten med ett tilläggsbord.Använd sedan kol eller trä som bränsle till Koka din mat.
  • Att äta rå kyckling orsakar matförgiftning.Detta kommer att göra din hungerstång grön och den kommer att tömma snabbt.Laga alltid din mat.
  • Bild med titeln Hitta mat i Minecraft Steg 2
    2. Skörda grödor från Village Gardens. Byar har flera trädgårdar fulla av vete, morötter, potatis och rödbetor.Slå bara med grödorna med vänster musknapp eller höger utlösare och gå sedan över grönsakerna för att samla dem. Rödbetor, morötter, och potatis kan ätas råa men kommer att fylla din hunger mer om den kokas i en ugn först.Vete måste vara utformad i bröd med ett tilläggsbord innan det kan ätas.
  • Byar är inte alltför vanliga och visas bara i gräsmarker och öknar.I sällsynta fall kan de visas i Savannah eller Taiga Biomes.Se till att du begränsar din sökning till dessa biomer.
  • Bild med titeln Hitta mat i Minecraft Steg 3
    3. Gå och fiska.Att fiska, måste du hantverk en fiskestång Av tre pinnar och två stycken med ett kraftbord.Utrusta sedan fiskestången och stå bredvid en vattenkälla.Högerklicka eller tryck på vänster trigger på en spelkontroll för att kasta din fiske linje.När Bobber sänker, högerklicka eller trycker på den vänstra avtryckaren igen för att rulla i fisken.Fisk kan ätas rå men kommer att fylla din hunger mer om den kokas i en ugn först.
  • Rå fisk kan också användas för att locka katter.
  • Bild med titeln Hitta mat i Minecraft Steg 4
    4. Sök kistor.Kistor kan hittas inom byns hus, fästningar, öken och djungel tempel, skogsmansioner, gruvor, pillager outposts, skeppsbrott, och mer.Kistor kommer ofta att innehålla mat i dem.När du hittar ett bröst, högerklicka eller tryck på den vänstra triggeren på en spelkontroll för att öppna den.Dra sedan in innehållet i bröstet i din inventering.
  • Bild med titeln Hitta mat i Minecraft Steg 5
    5. Kill zombies och / eller spindlar. Zombies släpper ruttna kött och spindlar släpper spindelns ögon, som båda kan konsumeras av spelaren. Men spindelns ögon kommer att förgifta dig, vilket gör att du förlorar hälsan, så bara äta dem när din hälsobar är full eller nästan full. Zombie kött kommer sannolikt att ge dig matförgiftning, vilket kommer att få din hunger att tömma snabbare.Men båda dessa kan botas genom att dricka mjölk (som kan förvärvas från en ko med en hink).Du kan utyta den hungernedbrytning som orsakas av matförgiftning genom att äta flera rått kött.
  • Bild med titeln Hitta mat i Minecraft Steg 6
    6. Leta efter meloner när i djungeln. Meloner är en bra källa till mat i Jungle Biomes. Kakao bönor kan göras till cookies, men bara om du har vete också. Slå meloner genom att klicka eller tryck på den vänstra triggerknappen på en spelkontroll för att bryta dem öppna.
  • Bild med titeln Hitta mat i Minecraft Steg 7
    7. Bryta ekbladblock. Det finns en chans att ett ekblad, när det är trasigt, kommer att släppa ett äpple, som kan ätas. Denna metod är lite iffy, eftersom det inte finns någon garanti något givet ek kommer att innehålla ett äpple. Ekar är de kortaste träden. De har ljusbruna trunkar med bladblocken jämnt dispergerade på toppen.Klicka eller tryck på höger utlösare på en spelkontroll för att bryta bladblock.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Gå inte in i en öken med liten eller ingen mat. Det finns inte mycket mat som finns i öknen, så du kan potentiellt svälta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande