Hur man firar eid

Eid betyder lycka. Eid lär dig att skratta och älska. Det finns två stora eids, eller helgdagar, som firas av muslimer över hela världen. Var och en av dessa har många namn, men de kallas oftast Eid al-Fitr, festivalen att bryta snabbt, och Eid Al-Adha, offerets festival. Båda dessa helgdagar inkluderar bön och välgörenhet gentemot de fattiga, men de är också dagar med firande med familj och vänner.

Steg

Metod 1 av 2:
Firande Eid Al-Fitr
  1. Bild med titeln Fira Eid Steg 1
1. Fira i slutet av Ramadan. Eid al-Fitr betyder "Festivalen av att bryta det snabbt," och uppstår på den första dagen i månmånaden Shawwal, efter den fastande månaden av Ramadan.I vissa regioner samlas muslimer på backen för att titta på månen och fira när de lokala religiösa figurerna förklarar att EID har börjat. Detta tar ibland två eller tre dagar med att titta på, men enskilda muslimska länder kan ha en officiell tre dagars regering semester planerad i förväg för att täcka alla möjligheter.
  • Eftersom EID är baserat på den islamiska månskalendern, faller den inte samma dag varje år på den gregorianska (västra) kalendern. Sök på nätet eller fråga en muslim att ta reda på när semestern inträffar i år.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 2
    2. Se ditt bästa ut. Att köpa nya kläder för EID är en utbredd tradition, och de som inte har råd att försöka göra ett försök att se sitt bästa ut. Muslimska kvinnor i södra Asien ofta dekorera med henna natten före eid. Män uppmuntras att ha på sig parfym eller Köln.
  • Många människor utföra ghusl Genom att ta en dusch eller bad på morgonen av Eid.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 3
    3. Bryt dig snabbt strax efter soluppgången. Muslimer får inte fasta på Eid Al-Fitr, eftersom de firar slutet på fastande. Äta mat innan du går till bön uppmanas. Ibland följer firarna profeten Muhammads exempel genom att bryta sina snabbt med ett udda antal datum (vanligtvis en eller tre).
  • Utför Takbir natten innan Eid tills Imam leder att bönen också rekommenderas. Du säger:
  • Allahu Akbar, Allahu Akbar, Laa Ilaaha Ill-Allah, Wallaahu Akbar, Allahu Akbar, WA Lillahil-Hamd
  • "Allah är mest bra, Allah är mest bra, det finns ingen Gud, men Allah, Allah är mest bra, Allah är mest bra, och till Allah är beröm"
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 4
    4. Delta i en eidbön. Imams håller speciella Eid böner på morgonen på semester, vanligtvis på en stor central moské, ett öppet fält eller en stadion.I vissa regioner deltar alla muslimer den här händelsen. I andra uppmuntras kvinnor men inte nödvändiga, och i andra är evenemanget bara. Efter att bönen är klar omfamnar dyrkare varandra och säger "Eid mubarak," eller "Välsignad Eid," att önska varandra bra vilja. Evenemanget slutar med en predikan av Imam.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 5
    5. Fira med söt mat och familj. Eid al-Fitr kallas ibland "Söt semester," Eftersom söta mat brukar ätas i firandet av slutet av Ramadan fasta.Moskéer kan ge söt mat före eller efter Eidbönen, men många människor lagar också efterrätter sig själva och fira hemma.
  • Det finns inga krav på maten du äter (annat än att följa Halal), men regionala traditioner inkluderar datum, halwa, falo, Kakor med mjölk, baklava och vermicelli nudlar.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 6
    6. Ge gåvor till ungdomar. Vuxna ger vanligtvis barn och ungdomar pengar eller gåvor på EID, och ibland handlar gåvor mellan varandra också. Familjer kommer ofta att besöka sina grannar och förlängda släktingar efter morgonfirandet för att önska dem en lycklig semester och byta ut dessa gåvor.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 7
    7. Ge de fattiga. "Zakat al-fitr," eller skyldigheten att ge de fattiga på denna dag, är ett krav på varje muslim som har medel att göra det. Vanligtvis handlar varje persons bidrag till kostnaden för en måltid, och kan ha formen av pengar, mat eller kläder.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 8
    8. Fira resten av dagen. Många äter en familj lunch och / eller middag av kött, potatis, ris, korn eller någon mat du gillar. Lite vila på eftermiddagen för att återhämta sig från en dag som började vid soluppgången. Andra deltar i mässor och evenemang som organiseras för Eid, fest med sina vänner på kvällen, eller besök de avlidne vänner och familjens gravar.
  • I många regioner firas Eid i tre dagar, eller firas på olika dagar av olika muslimska grupper. Om du vill, kan du vakna tidigt för att upprepa firandet och bönen imorgon.
  • Metod 2 av 2:
    Firande Eid Al-Adha
    1. Bild med titeln Fira Eid Steg 9
    1. Fira i slutet av tiden för pilgrimsfärd. Eid Al-Adha firas direkt efter Hajj, eller pilgrimsfärd till mekka. Detta är vanligtvis den 10: e dagen av den islamiska månmånaden Dhul Hijjah, men det kan variera beroende på de lokala religiösa myndigheternas praxis. Muslimer överallt firar denna semester, även om de inte utfört Hajj i år.
    • Eftersom semestern bestäms av månskalendern, faller den inte samma datum på den gregorianska (västra) kalendern varje år.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 10
    2. Delta i en eidbön. Som beskrivs i avsnittet om Eid al-Fitr, muslimer, eller ibland bara männen, brukar inte delta i en Eidbön följt av en predikan tidigt på morgonen. Alla gör sitt bästa för att klä sig och se presentabla, duschar eller badar på morgonen och bär nya kläder om de har råd att köpa dem.
  • Till skillnad från Eid Al-Fitr finns det inget speciellt fokus på sötsaker eller bryter din snabba.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 11
    3. Offra ett fyrbenta djur. Varje individ eller hushåll som har råd att göra det borde offra ett får, ko, get eller kamel på Eid Al-Adha, för att fira djuret Gud skickat till Abraham för att ersätta sin son Ismael som ett offer. Djuret ska vara friskt, och halal måste följas vid slakt av djuret.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 12
    4. Koka och distribuera köttet. Köttet från det offra djuret är kokt, med vilken metod du föredrar. En tredjedel av den äts av hushållet eller gruppen som offrades. En tredjedel av den ges till utökad familj och vänner, ofta i en separat fest. En tredjedel av den ges till fattiga eller hungriga människor.
  • Människor samlas ofta i grupper för att hålla en grill, eller att äta köttet som har kokats i en gropugn. Andra livsmedel äts vanligtvis också, men det finns inga speciella krav från att följa halal.
  • Bild med titeln Fira Eid Steg 13
    5. Hitta ett annat alternativ om offret inte är möjligt. Många västerländska länder förbudar slakt av djur utanför ett slakteri, och i vissa städer kan det vara svårt att hitta ett djur. I dessa situationer är muslimer beroende av ett par alternativ:
  • Pengar kan skickas till kontakter i ett annat land eller region, som kommer att offra djuret och distribuera sitt kött på dina vägnar.
  • Muslimska slaktare kan ge en plats och hjälp så att offra kan göras lagligt och i enlighet med Halal.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Eid kan firas med icke-muslimer också. Inkludera dina icke-muslimska vänner grannar i några av dessa traditioner.
  • Arabisk kaffe serveras ofta på båda eids.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande