Hur man gör taxidermi

Taxidermi är den traditionella metoden för att bevara och montera vertebratdjur för visning. Oavsett om du vill fira ett älskat husdjur eller fira en jakt, lära sig grundläggande färdigheter för förberedelse, bevarande och underhåll, spara pengar för att bevara dina djur.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbereda djuret
  1. Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 1
1. Frysa djuret tills du är redo att förbereda det. Du vill ta bort huden så snart som möjligt, men det är viktigt att hålla djuret från att förstöra innan du förbinder dig att bevara det och bry sig om huden. För att vara säker, frysa djuret så att du kan förvärva de nödvändiga materialen för att utföra grundläggande taxidermi under tiden:
  • Vass kniv
  • Synål
  • Tråd
  • Fyllning eller gipsgjut av djur
  • Borax, alkohol eller ditt föredragna konserveringsmedel
  • Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 2
    2. Förbered formuläret. Beroende på ditt djur kan du förbereda ett gipsgjut av kroppen vid denna tidpunkt, eller köpa en premadeform (som vanligtvis görs med hjortbustar). Du kan också skapa din egen form av återvunnet material, en särskilt användbar process för mindre djur. Använd pinnar för att skapa en träram storleken på den skinniga kroppen och linda ramen i garn eller gamla plastpåsar.
  • För att förbereda en cast, köp ett kommersiellt formmedel som "Smidig" Att skapa en formform av djuret för att fylla med gips. Blanda en liten sats gips med vatten och häll snabbt i din form. Ta bort formen och släta den gjutna formen med sandpapper eller en liten fickkniv. Oroa dig inte för mycket om detaljerna, du vill verkligen bara ha den grundläggande formen och formen för att passa huden.
  • Om du gör din egen form hjälper det till att ha ett fungerande exempel för att jämföra det med. Ta en bild av djuret innan du tar bort huden och använder material som enkelt kan manipuleras när du har börjat lägga formuläret tillsammans. Däggdjursben är särskilt svåra att få rätt. Överväg att köpa en premade mögel för din första gå runt för att använda som modell för efterföljande projekt.
  • Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 3
    3. Ta bort huden. Oavsett om du ska bevara en iguana eller en bobcat, Processen börjar med att ta bort huden och bevara den.Uppgifterna för bevarandeprocessen varierar beroende på huruvida du har ett däggdjur eller en reptil, fisk eller fågel, så läs vidare för mer specifika instruktioner om bevarandet av huden.
  • Använd en skarp kniv, försiktigt skära en söm upp magen, var särskilt försiktig så att du inte punkterar någon av organen eller kroppshålan, som kan förstöra huden. Arbeta din kniv jämnt längs insidan för att lossa huden, medan du peeling den tillbaka med din andra hand. Tänk på det som att ta av djurets jacka och byxor. Ta bort så mycket av köttet och fettet som möjligt, med försiktighet att inte riva eller riva huden.
  • Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 4
    4. Lämna huvudet ensam om du bevarar en fisk, fågel eller en ödla. Ta bort huden från ett däggdjurs huvud som du skulle resten av kroppen, men för ödlor, fisk och fåglar, måste du ta bort hjärnan, ögonen och tunga och lämna formen på huvudet intakt för bevarande. Fågelns fysiologi gör det så att du inte kan (och skulle inte vilja) ta bort näbben, så du måste ta bort de delar av fågeln som skulle förstöra och lukta dåligt.
  • Mindre djur är mycket svårare för taxidermi än större däggdjur. Det hjälper till att ha små tandvårdsverktyg eller en X-Acto-kniv för den här delen av processen, och du måste vara försiktig med att ta bort så mycket av köttet som möjligt. Små skräp kan tas bort under bevarandeprocessen, men du vill se till att du får de flesta av de stora bitarna av kött som tagits bort från huvudet innan du går vidare. Det tar tålamod och en stark mage.
  • Metod 2 av 3:
    Bevara huden
    1. Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 5
    1
    Tan huden av däggdjur. Gnid icke-jodiserat salt på köttets köttsida, ungefär en tum tjock och låt sitta i 24 timmar. Ta bort det gamla saltet och upprepa processen med nytt salt. På en cool mörk plats, låt dölja torr. Titta noga på att det inte blir för svårt att forma, men.
    • När det är härdat, hydrera huden med kallt vatten, en liten kapul med lysol desinfektionsmedel och bordsalt. Suga huden i denna blandning över natten och skölj flera gånger tills saltblandningen avlägsnas. Häng huden upp till avlopp och handduk torr när den slutade droppa. Du kan överväga att använda ett betningsmedel vid denna tidpunkt för att behandla döljet längre, men se till att du tar hand om att ta bort fler bitar av kött eller fett som klamrar sig på gömningen innan du går vidare för att sola det.
    • Behandla döljet med solbränna. Värm upp oljan lite i mikrovågsugnen och gnugga den i huden med dina händer. Låt huden sitta i flera timmar och rulla huden upp i en plastpåse, hålla den i kylskåpet tills du är redo att montera den på formuläret.
  • Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 6
    2. Använd en alkoholblandning till Bevara reptilhud. Blöt av huden i en 50/50 blandning av glycerin och alkohol i upp till två veckor. Håll på en cool och mörk plats. När du tar bort huden, torka den och ta bort något glycerin från insidan.
  • Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 7
    3. Gnugga borax på insidan av huden för fågel och fiskskydd. Placera huden kött-sida ner på en generös beläggning av borax inuti en shoebox. Strö om A /4 tum (0.6 cm) mer borax ovanpå fjädrarna. Lämna i en sval, mörk och torr plats i ca 4 dagar. Köttet blir ganska styvt när du tar bort från boraxet.Borsta av överskottet och din fågel eller fiskhud kommer att bevaras snyggt.
  • Metod 3 av 3:
    Arrangera och ta hand om taxidermi
    1. Bild med titeln Taxidermy Steg 8
    1. Klä din blankett. Om du har gjort en exakt form, bör fyllning av din gömma vara så lätt som att klä upp en docka. Fixa din konserverade hud på formen, var försiktig med att släta ut några onaturliga kända klumpar eller oegentligheter. Du vill fixa några strukturella problem innan du sys upp det.
    • Håll lite garn till hands till saker i fläckar som behöver någon justering. Klipp små bitar av sträng eller tidning för att fylla i en muskelstävling eller annan kroppsdel.
  • Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 9
    2
    Sy upp. Använda en lämplig trådfärg, sy ihop den söm som du ursprungligen skär med så tätt och osynlig en söm som möjligt. Pryder din taxidermi med falska ögon och ursprungliga tänder genom att limma dem på plats.
  • Bild med titeln Taxidermy Steg 10
    3. Visa ditt projekt. Använd din fantasi. Om du visar ett husdjur, behåll dem immortaliserade i en lugn position, eventuellt curled upp i en tupplur. Eller, om du firar en framgångsrik jakt, bar djurets hårda tänder. Fler komplicerade fästen är kommersiellt tillgängliga, men gör din egen. Ordna en tableau av grenar eller stenar på din vägg för att placera din taxidermi bland.
  • Bild med titeln Gör Taxidermy Steg 11
    4. Ta hand om din taxidermi. Efter arbetet med att bevara ditt djur, se till att du inte låter det arbetet gå och slösa genom att ignorera det. Håll dina fästen borta från solljus, i ett klimatstyrt område i ditt hem. Fukt kan resultera i mögel, medan överdriven torrhet kan orsaka att huden spricker eller splittras. Om formuläret sätter sig på ett onaturligt sätt, överväga att splittring den öppna och balansera. Damm dem regelbundet för att hålla dem rena och realistiska utseende.
  • Tips

    Att sätta ett djur i en frys är ett effektivt sätt att bevara det under långa perioder.Även om detta inte bidrar till att visa djuret, så att du kan försena det faktiska Taxidermy-proceduren.
  • Om du är lite squeamish, oroa dig inte, många människor är. Lugna bara ner och se till att du är bekväm.
  • Använd en hårtork för att torka djuret för att spara tid.
  • Du kan göra en billig lack för din taxidermi genom att blanda glycerin, smörjolja, alkohol och massor av vitt lim. Var tålmodig, det tar 2-3 dagar att torka. En gång torkad, lämnar det en trevlig blank yta. Var noga med att använda denna lack på bara hårda ytor som en fisk, krabba eller skalbagge, använd det inte på hår eller päls.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande