Hur man lagar mat på din bils motor

Ingenting sätter en spjäll på en bilresa som att behöva stanna bilen, poppa huven, och Kontrollera motorn-Unless självklart du bara kollar för att se om din fläsk Tenderloin är klar.Motorblock matlagning är en tradition som går tillbaka nästan så länge som bil själv, och nu det bensinpriser är på en heltid hög, det har aldrig blivit mer meningsfullt att be din motor att göra mer än bara få dig från punkt A till punkt B.Starta dina motorer och gör dig redo att karbecue!

Steg

  1. Bild med titeln kock mat på din bil
1. Planera rätt måltid för resa.Om du inte kommer att ta en resa ändå, motorblock matlagning är förmodligen det dyraste sättet att laga något, så gör det inte Planera en resa bara för att laga mat.Istället laga mat en maträtt som passar din resa.matlagning på din bils motor är i huvudsak densamma som braising mat och tillagningstider är i allmänhet lite längre än i en konventionell ugn och kortare än i en långsam spis.Om du tar en lång vägresa kan du laga bara om någonting-rosta, kompletta måltider med potatisiva rätter mm.-But till och med en snabb pendling ger dig tillräckligt med tid för att värma upp en förkokad frukostsmörgås, till exempel eller göra några varmkorv.Du kan hitta karbecue recept genom att söka efter "Motorblock matlagning," Till exempel, eller du kan försöka hitta en kopia av Manifold Destiny, den slutgiltiga boken om ämnet.Du kan också använda recept från din kokbok och bara experimentera med tillagningstider.Se avsnittet Tips nedan för vissa provlagstider och andra överväganden.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    2. Förbered maten som du skulle om du skulle lägga den i ugnen.Du kan följa anvisningarna för förädlingsberedning i alla ugnsrecept.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    3. Vik mat i aluminiumfolie.Riv av två eller tre ark av tung aluminiumfolie.Skimp inte på folien, eftersom du vill se till att din mat är helt inslagen och att du kan vika en kant av folien över den andra för mycket folie är bättre än för lite.
  • Lägga ut bitarna av folie direkt ovanpå varandra och sprida sedan lite Smör eller olja (matolja, inte motorolja) över det övre arket så att din måltid inte kommer att hålla fast vid det.
  • Lägg maten i mitten av foliet av folie och sedan linda folien över den.Vika kanterna på folien över varandra så att paketet är förseglat runt.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    4. Hitta en lämplig matlagningsyta på din motor.Du kan inte bara släppa maten under huven och förvänta dig att den ska laga - du måste först hitta en bra, hot spot på motorn för den.Kör i några minuter för att värma upp din motor och sluta sedan.Stäng av motorn och öppna huven.Hitta din motorns heta fläckar genom att snabbt och lätt röra ett finger till metalldelar på motorn.Låter som ett recept för att bränna ditt finger, gör det inte?Ja det är, om du inte gör det snabbt och lätt.Om du kan hålla fingret på en plats i mer än ett ögonblick utan att bli bränd, är det inte tillräckligt varmt.Som en allmän regel är den bästa platsen - om du säkert kan komma till det är på eller nära uttömma grenrör.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    5. Kontrollera höjden på din matlagning.Crumple upp en bit av folie i en lös boll eller kon.Folien ska vara ungefär sex inches hög.Placera den på plats på den motor du har bestämt dig för att laga på och stäng sedan huven.Återuppta huven - folien har förmodligen komprimerad lite.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    6. Se till att maten passar snyggt i matlagningsstället.Ta bort folien som du använde i det sista steget och placera den bredvid ditt inslagna matpaket.Jämför höjden på folien "testboll" till höjden på ditt matpaket.Om matpaketet är högre än testbollen, kommer din måltid att krossas när du stänger huven.Om det är mer än lite lägre, passar det inte snyggt och kan falla ur plats medan du kör.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    7. Säkra matpaketet på motorn.Antag att paketet inte är för högt för att passa i matlagningsområdet, placera den på motorn.Om det var lägre än testbollen, smula upp en liten folie för att ligga ovanpå paketet.Du vill inte att maten flyttar från sida till sida, antingen, så se till att det är en snygg passform runt.Du kan göra det antingen genom att omge det med ytterligare skrynkliga folie bitar eller genom att binda ner det.Vissa människor kommer att underlätta matpaketet under bekvämt belägna gummislangar, till exempel, eller du kan använda tråd för att binda maten.Använd sunt förnuft när du säkrar maten.Undvik att placera den nära rörliga delar, och dra inte slangar genom att försöka tvinga paketet under dem.Om du ska använda tråd, använd balingtråd istället för att försöka använda de ledningar som redan finns i din motorrummet.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    8
    Kör tills maten är klar.Som med all matlagning är ett litet försök och fel vanligtvis nödvändigt innan du får en känsla för rätt matlagningstider.Även om du följer ett motorblock matlagningsrecept, är det en bra idé att kolla på maten lite före tiden (eller körsträcka) när det ska göras.Om du behöver lägga tillbaka den, kom ihåg att återförsluta och säkra paketet.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    9. Ta bort maten försiktigt och njut av.Först, stäng av motorn.För det andra, kom ihåg att motorn är varm, och maten blir varm, så använd tang och / eller potholders för att ta bort maten - du skulle inte bara ta en varm panna ut ur ugnen med din nakna hand!Ta bort det och tjäna.Om du fortfarande har kört att göra, hoppa över vinet.
  • Bild med titeln kock mat på din bil
    10. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rädd för att bränna fingret?Doppa ditt finger i vatten innan du rör din motor kan hjälpa till att förhindra brinner, Men du måste fortfarande vara snabb att vara säker. En annan sak att göra är att bara droppa lite vatten på den heta platsen, om det sizzles, det är varmt. Ett surefire sätt att undvika brännskador är att använda en infraröd termometer för att bestämma temperaturen.
  • Kom ihåg att under en tid av strömavbrott i ditt hem kan du använda bilen för att laga mat. Tänk bara på om du har ett garage för att lämna det öppet, eftersom kolmonoxidförgiftning är potentiellt dödlig.
  • Försök inte laga mat på din motor medan det regnar - det är farligt.
  • Var noga med att bära ugnsmattor, eftersom din bils motor kan bli väldigt mycket varm!
  • När du söker ett bra ställe att laga mat, stör inte med plastdelar eller något som inte är direkt anslutet till motorn.Dessa områden kommer inte vara tillräckligt varmt.
  • Tänk två gånger innan du lagar en gryta.Livsmedel med mycket flytande är Messier och potentiellt farligt för din motor (se varningar nedan).
  • Om du tar en lång resa (cross-counter till exempel), kanske du vill överväga att föra en måltid eller två att laga mat medan du reser genom upptagna områden (till exempel New York-New England-korridoren) där du får igenom trafiken Att hitta en restaurang i tiden är bredvid omöjligt. Om du har ett eluttag eller två i din bil kan du lagra den i ett litet kylskåp. Misslyckas med det, använd bara en kylare som liknar dem som är avsedda för camping.
  • En liten lågdriven mikrovågsugn som är speciellt utformad för att drivas genom cigarettändaren kan vara ett bra alternativ till att laga mat på själva motorn för flytande eller andra föremål som är otroliga att laga mat på motorn eller för tillfällen när det är opraktiskt att laga mat på motorn.
  • Du kanske vill börja med enkla rätter innan du går vidare till kulinariska mästerverk.Koka upp några förkokta bratwursts på väg till fotbollsspelet, till exempel, eller värme några rester till lunch.
  • Tillagningstider varierar något från ugn till ugn, och de varierar ännu mer från bil till bil.Moderna motorer är i allmänhet effektivare än äldre motorer, så de kan kräva längre tillagningstider.Den typ av körning du gör kan också ändra matlagningens körsträcka.Om du fastnar i trafiken kan din 60-mils måltid göras efter 10 miles (16 km).
  • Karbecue matlagningstider är vanligtvis skrivna i form av miles, snarare än minuter.Här är några exempel från recept som hittades online:
  • Räkor: 30-50 miles (48-80 km)
  • Öring eller Lax: 60-100 miles (97-161 km)
  • Kycklingbröst: 60 miles (97 km) vid 65 mph (105 km / h)
  • Kyckling Vingar: 140-200 miles (230-320 km)
  • fläsk Tenderloin: 250 miles (400 km)
  • Skivad, Peeled Potatis: 55 miles (89 km)
  • Varningar

    Vibrationerna och luftflödet under huven kan orsaka läckage i ett foliepaket, spillvätskor, esp. matolja eller fett på grenröret och orsakar rök eller eld. Även om behållaren är bunden med tråd, kan samma vibrationer leda till att tråden gnuggar genom en vakuumslang eller elektrisk ledning och leder till liknande katastrofer.
  • Skydda din motor.Felaktigt inslagna mat kan verkligen göra en röra av din motor.Dessutom finns det en smal möjlighet att avgasröret kan spricka om det är kallt flytande droppar på det medan det är varmt.Detta skulle förmodligen bara vara ett problem om du "förvärmd" din motor och får sedan en vätska från maten att droppa på grenröret innan vätskan blev varm från matlagning.
  • Akta dig för motorns fläkt, i allmänhet bakom radiatorn.På moderna bilar är det automatiskt och elektriskt drivna, och kan vara jämnt strax efter att bilen har stängts av.Det kan orsaka allvarlig fingerskada.
  • Styra av acceleratorlänken.Denna mekanism går från gaspedalen till motorn, och om din mat hindrar den kan din accelerator fastna vid full gas.
  • Vik maten mycket tätt och se till att den är väl förseglad.Om bilens avgassystem fungerar korrekt, kommer potentiellt farliga rök att tas ut avgasen istället för att komma in i motorrummet.Om du har någon form av vätska läckor kan emellertid gaser komma in i motorrummet genom avdunstning.Medan risken kan utgöra din hälsa är minimal - om inte, kanske, matlagning på ditt motorblock varje dag - de kan påverka smaken av din mat.
  • Stäng av motorn innan du öppnar huven.För att undvika allvarlig skada, försök inte att placera, kolla eller ta bort maten med motorn.
  • Saker du behöver

    • Fordon med funktionsmotor
    • Aluminium folie
    • Tång
    • Mat
    • Papper / plastplattor, gafflar, etc. Om du planerar att äta medan du fortsätter din resa (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande