Hur man äter koreansk bbq

Koreansk BBQ är en växande trend i restauranger, med möjlighet att ta med en grupp vänner till alla njuta av en typiskt all-you-can-eat-fest i timmar i slutet. Traditionella kött, sidor, såser och alkoholer är alla en del av upplevelsen, men det kan vara svårt att veta var du ska börja om du är ny på scenen. Var noga med att ta med en stor aptit, massor av gäster och en törst för alkohol att uppleva en koreansk bbq som det var tänkt att vara.

Steg

Metod 1 av 3:
Beställer och följer etikett
  1. Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 1
1. Beställa mat från din server och fråga massor av frågor. Koreansk BBQ är en all-you-can-eat-stil, men det är inte en buffé, vilket betyder att du kommer att beställa mat från en server som tar det till ditt bord. Olika restauranger har olika betalningsmetoder, så kolla före tid för att se om du kommer att förväntas betala en fast ränta per person eller betala för varje kurs.
  • Din server kommer att ha bra råd för människor nya på koreanska BBQ, så var inte rädd för att fråga dem några frågor du har om köket.
  • Du kan förvänta dig att spendera upp till 2 timmar på en koreansk BBQ-restaurang om du vill få den fullständiga upplevelsen, prova varje kött och dricker till ditt hjärta.
  • Vissa koreanska BBQ-experter tyder på att ta pengar snarare än att använda ditt kort, eftersom det kan vara svårt för din server att dela upp en räkning mellan flera gäster på kort.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 2
    2. Använd grillen vid bordet för kött och grönsaker. Grillen är typiskt cirkulär, och har ofta speciella områden för uppvärmning av sidor och laga små föremål runt fälgen. Grillens mitt är hetaste och är där du lagar kött, medan kanterna på mitten används för att hålla maten varm innan du äter.
  • Din server kommer att ge dig din mat uppvärmd och du kommer att använda grillen mitt i ditt bord för att förbereda allt. Korean BBQ är en all-you-can-eat stil mat, men det är inte detsamma som en buffé.
  • Det är inte respektfullt alls för att begära en renare grill om din blir grimy och charred - restaurangen vill att du har den mest autentiska och läckra upplevelsen möjlig.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 3
    3. Låt din server vända din mat för dig om du är ny på köket. Det är traditionellt för gästerna att vända och grilla sina kött och grönsaker vid bordet, men om du är ny på Korean BBQ, är det normalt att be din server att styra dig och laga mat för dig.
  • De flesta exklusiva koreanska BBQ-platser kommer att göra det utan att fråga dig först, för att du får det bästa kvaliteten som är möjligt. Om de insisterar, var deras gäst.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 4
    4. Se till att dina gäster drycker är fyllda före din, men häll inte din egen. Det finns inte många uppförandekoder när det gäller koreanska BBQ, men om det finns en regel bör du försöka följa, det är det här. Om du vill hälla din egen drink, kommer ingen att ringa dig ut för det, men en äkta koreansk bbq-upplevelse är en baserad på att dela med andra.
  • Vänta på att dina vänner fyller din drink, eller om du är otålig, toppas alla andras glas för att skicka det tips som du vill ha din.
  • Om du är med människor som också är nya i köket, överväga att låta alla veta om den här regeln för Korean BBQ - du kommer att upptäcka att dela drycker och ta hand om varandras är en rolig bindningsupplevelse!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Grillande kött och grönsaker
    1. Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 5
    1. Lägg köttet du vill försöka först platt på grillen. Grillen är vanligtvis vid en uppsättning temperatur, men din server kan ändra värmen om så önskas. Att lägga dina kött på grillen innan grönsaker säkerställer att allt kommer att slutföra matlagning på ungefär samma gång.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 6
    2. Vet när du ska vända dina kött, om din server inte gör det för dig. Leta efter "svettas" På toppen av tjockare kött som Kalbi eller Samgyupsal, och kontrollerar regelbundet undersidan av lättare skärningar, såsom kryddig fläsk eller bulgogi för en liten char innan du slår.
  • Din server kommer att erbjuda att grilla dina kött för dig, men om du föredrar att göra det själv, kommer din server inte att bli förolämpad. Om du är ny på Korean BBQ är det bäst att låta din server använda grillen så att du kan lära dig rätt procedurer för dig själv.
  • Bild med titeln Ät Koreanska BBQ Steg 7
    3. Lägg till grönsaker efter att du har vrickat köttet, tittar på för charring. Veggies char lättare än kött på grillen, och kommer att laga snabbare än kött också. Håll dina grönsaker och kött separerade så gott som möjligt för att säkerställa att marinader och smaker inte blandas.
  • Paprika, svamp, morötter, zucchinis, gurkor, potatis och lök används i koreansk matlagning och är vanligtvis tillgängliga för grillning.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 8
    4. Ta bort dina kött och grönsaker från grillen när de har kokta. Placera dem på separata tallrikar, så du och din grupp kan välja och välja mat att blanda ihop enligt dina egna smaker.
  • Vissa grillar kommer att ha speciella behållare på sidan som är avsedda för att hålla kött och grönsaker varma medan du förbereder mer mat på grillen. Om du inte äter din mat så snart det är klart, rekommenderas det att hålla det i dessa sidobehållare så det blir varmt och friskt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Försöker traditionella koreanska livsmedel och sidor
    1. Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 9
    1. Kolla in restaurangens traditionella koreanska köttalternativ. Nötkött brisket, grillad kyckling och kryddig fläsk är vanliga i asiatisk mat, men koreanska BBQ restauranger kommer alltid att ha en mängd olika traditionella koreanska kött också. Samgyupsal, Kalbi och Bulgogi är några av de vanligaste kött som finns tillgängliga.
    • Prova någon vanlig eller smaksatt Samgyupsal, en koreansk fläskmag. Detta kan ätas vanligt eller marinerat i vitlök, miso, vin och rödpeppar.
    • Prova Kalbi, en koreansk marinerad nötkött kort revben. Kalbi skiljer sig från europeiska korta revben eftersom den skärs med benet på utsidan, snarare än genom mitten. Skär Kalbi i tunna remsor för att påskynda grillprocessen.
    • Prova lite bulgogi, ett tunt skivat nötkött med en soja marinade. Ofta används i Stir-Fry, är Bulgogi ett smakligt och relativt ljust kött, ett bra val för att starta din fest med.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 10
    2. Par traditionella koreanska soppor tillsammans med dina kött. Koreanska kockar är kända för deras stora utbud av läckra soppor, så var noga med att prova lite tillsammans med dina kött och andra sidor. Några vanliga soppor du kan begära att du inte innehåller följande.
  • Dwenjang jjigae: gjord med zucchini, lök och tofu, denna soppa är varm, bubblig och komplex.
  • Soondubu Jjigae: Gjord med ett sortiment av grönsaker och tofu, ingredienserna i den här kryddiga soppen smälter i munnen.
  • Kall biffbuljongnudlar: Beställ det här efter att du har avslutat din fest, så du kan blanda i alla rester du har. Kalbi är särskilt utsökt med de kalla nudlarna, som köttets värme och de kalla nudlarna spelar av varandra på oväntade sätt.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 11
    3. Fråga om Banchan, sidrätter som kommer med din beställning. Serveras på små tallrikar, Banchan är fria rätter som är avsedda att delas. Typen och antalet banchan kommer att variera från restaurang till restaurang, men tveka inte att fråga om mer - påfyllningar är också gratis. Vissa vanliga rätter inkluderar följande.
  • Kimchi: En av de mer kända koreanska matarna, Kimchi är gjord med fermenterad kål samt ett sortiment av grönsaker. Det har jämförts med surkål och pickles.
  • Bönspiror: Vanligtvis klädd i en smaklig sås, som sesamolja, bönspiror är bra för en uppfriskande bit mellan kött.
  • Tångsallad: Tång är en traditionell ingrediens i många kustländer, och en tång sallad kommer att bidra till att kompensera allt kött du har ätit.
  • Daikon Radish: Ibland kallas orientalisk rädisa, den här milda vinterstrålen smakar söta och skarpa.
  • Bild med titeln Ät Koreansk BBQ Steg 12
    4. Leta efter koreanska kryddor och kryddor gjorda in-house. En koreansk grill förbättras av kryddor och kryddor från regionen. Leta efter Ssamjang, en ljus sojabönor som används på kött, sesamolja för grönsaker och röd pepparpasta för både kött och grönsaker.
  • Bild med titeln Ät Koreanska BBQ Steg 13
    5. Prova koreansk importerad öl, soju, eller makgeolli tillsammans med din måltid. Medan det är helt acceptabelt att inte dricka alkohol med din koreanska grill, är koreanska köket ofta gjorda för att ätas med öl eller risvin. Oroa dig inte för att dricka för mycket, eftersom soju och makgeolli har ett relativt låg alkoholinnehåll, medan koreansk öl är lätt som Coors eller Budweiser i U.S.
  • Två stora ölmärken är ofta tillgängliga på koreanska BBQ-restauranger är Hite och OB. Dessa anses vara "Arbetande människans öl" Korea.
  • Soju är en koreansk sprit som smakar sötare än europeiska klara vätskor, men är också mildare. På grund av sitt relativt låga alkoholinnehåll är det enkelt och uppmuntrat att göra soju-skott under hela din matupplevelse. Flavored Soju, som Mango, Peach, Kiwi, och andra, är ofta tillgängliga för ett litet sortiment.
  • Makgeolli, ibland kallad Makkoli, är ett lite glittrande risvin som är lätt i alkohol men robust i smak. Ett gott val att sippa under din första kurs.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Tipsa din server generöst om de grillade ditt kött och serverat dig god mat, speciellt om du är där ett tag med en stor grupp. Det visar servern att de gjorde ett bra jobb och kan göra ditt nästa besök så mycket roligare. 20% är den vanliga kursen för god service i U.S., Men gärna gå över om din server utmärkte sig på jobbet.
  • Smaka kött du vet innan nya alternativ, som brisket och kyckling. Koreanska BBQ-restauranger har exotiska och traditionella koreanska alternativ tillgängliga, men det är bäst att börja med saker du känner igen så att du inte blir överväldigad av sorten.
  • Även om det är vanligt i koreanska kulturen att dricka tillsammans med din måltid, är det helt acceptabelt och inte respektlöst att välja en alkoholfri dryck istället.
  • Varningar

    Som med någon stil av BBQ, var beredd att bli rörig, och oroa dig inte för att se bra ut medan du äter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande