Hur man bryr sig om tre till fem åringar

Barnpassning är ingen lätt uppgift, och omtänksamt i tre till fem åringar är en annan historia! Dessa barn är alla olika och unika, och du kan hitta dig själv i ett dödsfall som försöker ta reda på vad du ska göra med dessa barn. Om du är en vistelse hemma förälder eller en ny barnvakt, läs den här artikeln för att hjälpa dig att förstå vad som kan göras för dina avgifter för att vara friska och glada!

Steg

  1. Bild med titeln Vård för tre till femåringar Steg 1
1. Mata dem frukost när de vaknar. Göra det näringsrika. En idé är att ge dem sin favoritflingor (inget extremt sugary eller fet) med låg fetthalt eller fettfri mjölk och frukt. För frukt, sätt i bananer, blåbär, hallon och / eller jordgubbar beroende på vad de tycker om. Före förhand, fråga föräldrarna om barnet (REN) är / är allergiskt mot ämnen som gluten eller mejeri.
  • Muffins. Fråga barnen om de vill ha chokladchip, apelsin, tranbär eller blåbär och göra några muffins. De kommer att vara säkra på att älska dem.
  • Våfflor. Gör några våfflor med frukt. Om du vet hur, gör våfflor i en viss form (e.g. deras första, en grundläggande form). Du kan också göra pannkakor.
  • Parfait. Få bär, vanilj yoghurt och granola för att göra en läcker fruktparfait!
  • Fruktsallad. Om inget annat kan göras eller du har bråttom, är fruktsallad alltid bra.
  • Bild med titeln Vård för tre till fem åringar Steg 2
    2. Spela med barnet i några timmar. Spela några spel som de gillar (ja, du måste stå en ko för gården om du vill eller inte). Om de vill gå ut, se till att de är ordentligt klädda för vädret och undvik att gå ut, om det är för varmt, för kallt eller för stormigt. Utomhusspel att spela är tagg eller Simon säger om de skulle vilja spela de eller blåsa bubblor eller färg med krita. Hantverk är stora så länge som säkerhetsåtgärder vidtas. Om du är barnvakt eller barnflicka och föräldrarna är bra med detta, ta kiddos till biblioteket eller en händelse som ger aktiviteter för sin ålder som kan till och med införliva lite lärande.
  • Bild med titeln Vård för tre till fem åringar Steg 3
    3. Efter speltid är det dags för lunch. Var noga med att noga titta på barn eftersom de kan röra en varm spis eller andra faror. De kan hjälpa till att välja vilken frukt de vill ha på sidan eller att ställa plastkoppar på bordet för alla. Föreslå PB & J, kycklingfingrar, eller gröna ägg och skinka (läs boken också för att göra det ännu bättre!). Ha en hälsosam sida också, till exempel druvor eller morotpinnar med ranch dressing.
  • Bild med titeln Vård för tre till femåringar Steg 4
    4. Sätt dem ner för en tupplur. Se till att de sover så de blir inte trötta. Om de inte sover, berätta för dem att de behöver lura eller annars får de inte göra det roliga hantverket eller spelet senare. Efter att ha nappat kan din avgift vara hungrig, så att ge ett enkelt mellanmål skulle vara fördelaktigt (försök att undvika godis och söta livsmedel som kan vinda upp dem). Jordnötssmör och äppelskivor eller någon ost och kakor är idealisk.
  • Bild med titeln Vård för tre till femåringar Steg 5
    5. Låt dem titta på TV i en timme. Se till att de tittar på åldersformiga program, kontrollera betyget innan du slår på (välj G och PG-nominerade visar eller filmer) och ändra kanalen om något olämpligt / våldsamt kommer på. Sitta med dem och titta på showen med dem om de vill, och ge inte in dem om de ber om mer än en timme.
  • Bild med titeln Vård för tre till femåringar Steg 6
    6. Nu måste du äta middag. Mata dem en smaskig men hälsosam måltid, som mjuka tacos, kycklingnudelsoppa, orhomemade pizza. Låta dem hjälpa till med bordet eller torka bordet efter att ha ätit kommer att känna att de har uppnått någonting själva.
  • Bild med titeln Vård för tre till fem åringar Steg 7
    7. Låt dem spela ute efter vila. Att spela genast efter att ha ätit kommer att skada sin mage, så gör något lågt nyckel, som tyst teckning med krita. Om det är fall eller vinter och det blir mörkt tidigt, läs några böcker eller börja plocka upp leksaker. (Det här är bara två av en hel massa lågknappsaktiviteter som kan göras).
  • Bild med titeln Vård för tre till femåringar Steg 8
    8. Ge dem ett bad. Få några leksaker som de gillar (som en gummi ducky) och ge dem ett bubbelbad om de vill.Lämna aldrig ett barn i den här tiden i badkaret, låt inte vattnet gå mer än sina midjor och testa för att se till att vattnet inte är varmt eller kallt.
  • Bild med titeln Vård för tre till femåringar Steg 9
    9. Spela inuti med block, dockor eller bilar till 10-15 minuter före sänggåendet. Få dem att plocka upp sina leksaker om det inte redan har gjorts så att huset är något renare än det var i morse.
  • Bild med titeln Vård för tre till femåringar Steg 11
    10. Hjälpa dem att göra sig redo för sängen. Se till att de borstar sina tänder! Om de vägrar att hitta en bild på Google om hur illa sina tänder blir om de inte borstar dem regelbundet (det är inte avsett att skrämma dem, bara för att motivera dem att borsta sina tänder). Fråga också föräldrarna om barnets hår måste borstas före sängen, eftersom det kommer att bli troligt att få några knutar där inne.
  • Bild med titeln Vård för tre till fem år gamla steg 12
    11. Läs en berättelsebok eller två. Om de kan läsa lite, läs dem varje par sidor eller läs med dig samtidigt. Medan de sover, fortsätt och rengör runt huset. Letar upp roligare saker att göra på webbplatser som WikiHow eller Care.com kommer att lämna möjligheterna oändliga.
  • Tips

    Låt dem ha ett hälsosamt mellanmål när de är hungriga, som en oststicka och äppelskivor. Att ge dem något för sugary kommer att få dem galen!
  • Om de är uttråkade och inte vill spela samma gamla spel, introducera ett nytt spel eller ett hantverk.
  • Spelar inte kraftigt strax efter att ha ätit, eller deras mage kommer att skada.
  • Att titta på tv för länge är dåligt för barnen, och de borde inte ruttna sina hjärnor på skärmspel eller tv så länge. Begränsa skärmtid och tv-ersättning upp till minst 45 minuter eller en timme.
  • Låt barnen hjälpa till med att göra små sysslor, som att plocka upp sina leksaker eller bära en stapel pappersplattor till bordet.
  • Låt dem hjälpa till med enkel matlagning, som att rulla sin egen taco eller blanda cookie smet.
  • Barn runt den här åldern är att låtsas, så uppmuntra detta med spel som innehåller lärande och roligt. Till exempel, vara pirater och få dem att ta reda på vad brevet eller numret är att få ett steg närmare den dolda skatten.
  • Uppmuntra inlärningsmöjligheter genom att ta dem till åldersrelaterat bibliotek eller samhällsaktiviteter, undervisning med roliga flashkort eller genom att observera naturen och svara på eventuella frågor som de har om det. Prova webbplatsen Abcmouse, som är för små barn och hjälper dem att lära sig att läsa, skriva, räkna och mer!
  • Om någon ringer dörrklockan och din laddning badar, sätt dem upp i en handduk och ta dem med dig, eller ignorera det och ring tillbaka den person som slutade med. Även ta ögonen av dem i en minut kan leda till att drunkna på grund av att du lurar runt i vattnet.
  • Ta avgiften till ett speldatum med en pålitlig vän, eller ha en betrodd vän över i några timmar. Det kan vara två gånger skrikande, men åtminstone barnen kommer att ha företag!
  • Spela med barnet istället för att ignorera dem eller vandra på din telefon. Detta kommer att orsaka oförglömliga minnen och kommer definitivt inte att ha din avgift som klagar till sina föräldrar att du är på din telefon hela tiden, särskilt om du är barnvakt eller barnflicka.
  • Se till att det är okej med föräldrarna för sitt barn att titta på tv, som vissa föräldrar är mycket strikta om skärmtid. Att spela barn och lära sig vänliga spel på webbplatser som PBS barn kan också vara en ersättning för tv.
  • Var noga med att fråga föräldrarna där säkerhetssatsen eller medicinskåpet är på och vilka nödkontakter som behövs om något hände (jag.e. Barnet (REN) läkare, polis och brandkår, morföräldrar, etc.).
  • Föräldrarna kan känna sig säkrare om du är certifierad för HLR och första hjälpen, så försök ta dessa kurser på ditt närmaste amerikanska Röda Korset eller Online. Om du inte har pengar för det, har åtminstone grundläggande kunskaper på Heimlich Maneuver (används när kvävning inträffar), första hjälpen (i.e. Bee Stings, Splinter, etc.) och HLR. Om något någonsin händer och du är inte säker på vad du ska göra, ring 911 - Bättre säkra än ledsen!
  • Varningar

    Håll vattennivån i badkaret upp till sina midjor för att förhindra drunkning.
  • Låt aldrig barnen komma nära några rengöringsprodukter - ett barn kunde misstänka en flaska blekmedel för äppeljuice. Om några produkter sväljas eller inandas, följ anvisningarna på flaskan och ringer poison Control Center (1-800-222-1222) för ytterligare riktningar.
  • Se till att de visar att de tittar på är lämpliga!
  • Fråga alltid om barnen har allergier. Vanliga är gluten, dagbok, nötter, skaldjur och pollen, så var noga med att hålla det allergiska barnet bort från allt som innehåller dessa föremål. Om en allergisk reaktion uppstår, använd en EPI-penna om den är utbildad för att använda en eller fortsätt och ring barnets läkare.
  • Håll alltid dörren låst, speciellt innan du lägger dig. Om du tror att någon bröt in i huset, ta barnen till ett övervåningen rum eller källare och lås dörren. Bar det med tunga möbler och håll barnen så tysta som möjligt. Stäng av alla meddelanden och eventuella ljud från din telefon som kan höras och ring 911 när tjuven inte är i närheten. Om barnen är på gränsen till tårar (och fångas!), låt dem använda en utformning som har skärmens ljusstyrka blivit låg och alla låter av.
  • Låt inte barnen slott på godis och andra söta godis-det kommer att göra dem mer benägna att sjukdom och ge dem en högre chans till håligheter!
  • Låt inte barnen gå nära en varm spis, matcher, tändare eller skarpa apparater.
  • Var säker på att vattnet i badkaret inte är för varmt eller för kallt genom att doppa din armbåge något i vattnet. Din armbåg är känsligare än dina fingertoppar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande