Hur man ökar ditt iq-testresultat

En IQ eller "intelligens kvotient" test mäter din naturliga och förvärvade intelligens vid ett visst ögonblick i tid. Eftersom IQ-test inte är utformade för att bedöma din behärskning av en färdighetsuppsättning, är det svårt att studera för dem framgångsrikt. Det kan dock vara möjligt att förbättra din IQ-poäng om du följer vissa praxis.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbättra ditt sinne prestanda
  1. Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 1
1. Studera varje dag. Lägg åt sidan 20-30 minuter varje dag för testspecifik studie. Detta kan ta ett övningstest, som arbetar med dina grundläggande matematiska färdigheter, eller spelar ett hjärnspel. Målet är att vara konsekvent över tiden. Du vill att ditt sinne ska förutse att det är utmanade på oförutsägbara sätt.
  • Genom att öva varje dag kommer du att hålla din hjärna engagerad och undvika att "förlora" kunskap på grund av utökade raster. Till exempel, studerar studenterna i sommarinlärningsprogram i allmänhet eller ökar sina IQ-nivåer. Däremot upplever elever som inte studerar över sommarlovet ofta en IQ-droppe när de återvänder på hösten.
  • Det är viktigt att sluta studera för dagen när du börjar känna dig trött eller psykiskt dimmig. Så, tidsgränsen är lite flexibel (speciellt om du tar ett utökat övningstest), men 20-30 minuter koncentrerad studie ger ofta de bästa resultaten som det tvingar dig att fokusera under en begränsad tid. Det hjälper dig också att motstå uppmaningen att "cram" i de sista dagarna före ditt test.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 2
    2. Ta övningstest. Det är bäst om du kan använda gamla versioner eller aktuella övningstest av tentamen som du vill ta. Hitta dessa genom att närma sig företaget som driver tentamen eller genom att söka examensnamnet online. Du kan också leta efter ett generiskt gratis IQ-test på nätet.
  • Ta så många olika test som du kan. Ju mer pussel du löser, den skarpare dina problemlösande färdigheter kommer att vara.
  • Vissa IQ-testböcker innehåller också hela eller partiella tentor. Gå till din lokala bokhandel och bläddra igenom ett par böcker innan du köper för att säkerställa att innehållet är värt kostnaden. Om du köper online, använd förhandsgranskningsfunktionen för att se inuti texten.
  • Var medveten om att vissa grupper, som American Mensa, vägrar att släppa sina tidigare test, citera upphovsrättsbegränsningar. Som ett resultat kan träningstest som faller i dessa kategorier vara svårare att lokalisera.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 3
    3. Spela spel. Håll ditt sinne flexibel genom att engagera sig i en mängd olika mentala spel. Välj de spel som utmanar ditt minne och kräver hastighet, till exempel dual-n-back. Detta är ett spel som driver en spelare för att återkalla en geometrisk sekvens. Den är tillgänglig online för gratis övning genom att söka "dual-n-back."
  • Att spela dessa spel kan räkna som din tanke övning. Bara överdriv inte det genom att gå utöver 20-30 minuter varje dag.
  • Var försiktig när du spelar generiska hjärnträningsspel. Om du spelar dem ofta nog kommer du att förbättra din gameplay men inte dina övergripande kognitiva förmågor. Din bästa satsning är att gå vidare när ett spel blir lätt.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 4
    4. Läsa. Sitter ner med en bok så ofta du kan är ett billigt, snabbt sätt att stimulera din hjärna. Återkallande av händelsens sekvens hjälper till med minnesretention. Åtgärden att läsa själv är avkopplande och kan förbättra fokus. För maximal fördel, hoppa mellan olika genrer och författare för att hålla din hjärna utmanad.
  • De flesta IQ-test är skrivna och innehåller en betydande verbal komponent så att läsning är en naturlig form av förberedelse. När du läser, var noga med att leta upp några villkor som inte är kända för dig. Också, arbeta med förståelse genom att läsa någon passage som är oklart till dig.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 5
    5. Lära något nytt. Aktivt söka efter "nyhet" eller utmanande mentala uppgifter, som att mastera ett nytt språk. Att utföra dessa "nya" uppgifter uppmanar ofta din kropp att öka dopaminnivåerna som i sin tur leder till produktion av nya neuroner, ett nödvändigt steg i långsiktigt lärande och retention.
  • Musiklektioner är ett sätt att skörda en IQ-fördel med tiden. De mentala utmaningarna och nyheten av jämn konsekventa lektioner trycker på hjärnan för att anpassa sig och resultera i att klättra IQ-nummer.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 6
    6. Lägg undan din teknik. Ibland låsa upp dina mobiltelefoner och andra enheter och gå igenom världen som bygger på dina wits och färdigheter ensamma. Detta kan innebära att man skriver ut ett matteproblem istället för att titta på svaret. Alla dessa tillagda uppgifter stimulerar din hjärna på ett positivt sätt.
  • Ett exempel på detta försöker navigera till din väg till någonstans med hjälp av en papperskartor istället för en GPS. Om du kan göra det utan att äventyra din säkerhet, prova det.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 7
    7. Håll dig borta från TV: n. Vi har ganska länge känt att titta på tv håller lite på inga kognitiva fördelar. Så det borde komma som ingen överraskning för dig att TV-tiden gör ingenting för din IQ. Begränsa dig till 30 minuter om dagen och använd den återstående "TV-tiden" för att göra något nytt, utmanande och aktivt istället.
  • När du tittar på TV, försök att styra dig själv mot utbildningsprogrammering. Det är inte aktivt lärande, men det är fortfarande något.
  • Metod 2 av 3:
    Förbättra kroppens prestanda
    1. Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 8
    1. Få en god natts sömn. Syfte för 8 timmars fast, oavbruten sömn varje natt. Detta gör det möjligt för din kropp att gå in i en djup sömncykel och fyller på. Din hjärna kommer att vila efter en hård arbetsdag. Håll det här mönstret upp i ett test och se till att sova i dagarna omedelbart innan.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 9
    2. Ät bra. Konsumera en välbalanserad kost av frukt, grönsaker, korn och kött. Ät vanliga måltider och snacks. Försök att undvika bearbetade och söta livsmedel. Att hålla ett nära öga på din diet ger din hjärna det bränsle som det behöver för att utföra på en toppnivå. Var uppmärksam på de livsmedel som får dig att känna sig mentalt skarpare, som valnötter.
  • Dieter som är höga i fetter och sockerarter kan sänka mentala reaktionstider, minska minnesretention och snabba känslor av depression. Alla dessa resultat är problematiska på många sätt, inklusive Damagingyour IQ potential.
  • Växtbaserade kosttillskott kan också vara hjälpsamma. Ginseng och salvia är både potentiella minnesökare.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 10
    3. Övning. Engagera sig i kardiovaskulär övning minst 3 gånger i veckan i 30 minuter varje session. Detta kommer att bidra till att öka blodtillförseln som leds till din hjärna som i sin tur lyfter syrenivån också. Övning skapar en bättre fysisk miljö för din hjärna att göra svårt arbete.
  • Det finns för närvarande ett tal om att skapa en serie "Exergames" som kombinerar fysisk aktivitet med hjärnträning.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 11
    4. Koppla av ditt sinne och kropp. När du tar provet, koncentrera du på att göra djupa, långsamma andning av andetag. Ementalt upprepa mantra "lugna ner" om du blir stressad av en särskilt svår fråga. Sätt dina armar över huvudet och gör en långsam sträcka. Öva i dagarna och veckorna innan för att räkna ut exakt vilka metoder lugnar dig ner det bästa.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 12
    5. Bära bekväma kläder. Ingenting kommer att distrahera dig mer än att fitta med dina kläder eller smycken mid-test. Bära enkla, grundläggande kläder utan några utsmyckningar som du kan spela med. Välj något som du kommer att behöva sitta i länge. Oroa dig inte för vad någon tycker, du är där för testet.
  • Om du kan ta reda på den allmänna temperaturen på rummet i förväg som kan vara till hjälp. Vissa testcenter håller rum extra-kallt för att förhindra dåsighet som betyder svettningar kan vara en bra idé för dig.
  • Metod 3 av 3:
    Tar testet
    1. Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 13
    1. Få information om testproctoreringen. Om du tar ett proktorerat IQ-test, ta reda på alla detaljer i god tid genom att kontakta testcentret eller testprogramansvariga. Fråga om det finns några pappersarbete som du behöver ta med dig. Ta reda på vilka saker du får ta in i testrummet.
    • Många IQ-test är helt enkelt gjort online nu, vilket eliminerar åtminstone några av dessa bekymmer. Men IQ-grupper som Mensa accepterar bara poäng som skapats under en viss testprocess.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 14
    2. Ta reda på om eventuella tidsbegränsningar. Några IQ-test ger dig en timme för att avsluta frågorna medan andra arbetar utan tidsgräns. Ta reda på i förväg hur länge du har för testet, dela det här med antalet frågor. Detta ger dig en grov uppfattning om hur mycket tid du kan spendera på varje fråga.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 15
    3. Vet vad testet täcker. Alla IQ-test är lite annorlunda men de brukar täcka samma grunder. Leta efter frågor om rumslig resonemang, muntlig kunskap och kvantitativ förståelse. Minne och retention Frågor är spridda hela. "Emotionell intelligens" och kreativitet är i allmänhet inte uppmätta, vilket ger en nackdel för vissa av-boxtänkare.
  • Det är en bra idé att träna dina grundläggande matematik och ordförrådskunskaper som leds in i något IQ-test, eftersom dessa typer av frågor någonsin är närvarande.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 16
    4. Lär dig hur testet görs. Innan du tar testet, försök att ställa in ett poängmål för dig själv. Råpoängen för de flesta test är resultatet av antalet korrekta svar. Vissa test är också faktor i din ålder också. Din RAW-poäng omvandlas sedan till din IQ genom att jämföra det med poängen av andra testtagare. Du kommer också att se en procentuell ranking som visar hur din IQ staplar upp mot andra.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 17
    5. Eliminera felaktiga val. När du går igenom testet, öka dina odds för att välja rätt svar genom att omedelbart identifiera och bortse från de alternativ som är felaktiga. Varje gång du gör det gör du ditt slutgiltigt val lite enklare och mer exakt.
  • Till exempel, på en fråga med svar A ExT D, försök att skrapa ut det minst sannolika alternativet innan du gör ditt slutliga val.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 18
    6. Sök efter mönster. Detta är särskilt användbart när det handlar om visuella eller listningsfrågor. Känna igen att du testas på din förmåga att uppfatta ordning bland kaoset. Om du ser en fråga som först visas helt oorganiserad är det ditt jobb att leta efter en potentiell organisation som fungerar. Tänk på det så och frågorna är inte så skrämmande.
  • Behandla alla frågor som ett pussel. Tänk på vilken information du vet, ta reda på vad du behöver veta för att komma till svaret. Sedan börjar du ansluta bitarna.
  • Att arbeta bakåt kan också ibland vara ett sätt att hitta ett svar.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 19
    7. Visualisera rotera bilderna. Spatial aptitude-segment av ett IQ-test visar ofta en serie geometriska eller udda former ibland med ytterligare symboler placerade däri. När du ser en fråga, kom ihåg att din synvinkel inte är fast. Du kan rotera bilden i ditt sinne eller helt enkelt vrida papperet tills ett mönster eller en lösning uppstår.
  • Bild med titeln Boost Your IQ Test Score Steg 20
    8. Fokusera helt på provet. Det är självklart, men medan du tar provet ta bort alla yttre distraktioner. Stäng av och lägg bort din mobiltelefon. Ordna det så att du inte är störd. Att uppmärksamma en uppgift utöver testet, även kort, kan sänka din IQ-poäng med 10 poäng eller mer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    IQ poäng faller på ett intervall mellan 70 till över 200. Det mesta av befolkningen bär ett poäng på mellan 80 och 120. När du går upp i skalan är du i företaget med färre människor.
  • Kom ihåg att att få en hög poäng på ett IQ-test garanterar inte framgång i livet. Det motsatta är sant också. Du kan få en lägre eller genomsnittlig poäng och fortfarande uppnå stora saker och vara lyckliga i livet.
  • Varningar

    Akta dig för online-program eller klasser som lovar att aggressivt öka din IQ-poäng. Förbättra din poäng tar mycket tid och ansträngning och, om du inte bara hade en riktigt dålig testdag, ändras det vanligtvis inte över natten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande