Hur man gör det bra på gre

GRE, kandidatexamen, är ett standardiserat test som många forskarskolor i Förenta staterna använder för att bedöma sökande. Studenter brukar ta provet på hösten på högskolan, som förberedelse för att utbilda forskarskolan det följande året. Det är ett 3 timmars och 45 minuters test uppdelat i matematik, verbala och skrivande sektioner. Går bra på GRE kräver hårt arbete och planering. Börja studera 2-3 månader i förväg. Ta övningstest regelbundet och granska sektioner som behöver förbättras. På testdagen använder du strategier som att läsa frågor noggrant, hoppa över svåra frågor och elimineringsprocessen för bästa möjliga resultat.

Steg

Metod 1 av 4:
Studerar effektivt
  1. Bild med titeln gör det bra på GRE steg 1
1. Besluta om ett målpoäng genom att titta på de program du ansöker om. Att ha ett målresultat ger dig ett mål att sträva efter och hjälper dig att fokusera din studie. Titta på de doktorander du ansöker om och se om de listar ett obligatoriskt GRE-poäng för upptagande. Planera för ett målpoäng Några punkter över kravet på att förbättra dina chanser att erkänna.
  • Identifiera också vilken sektion som är viktigare för din ansökan. Om du till exempel ansöker om vetenskaps- eller ingenjörsprogram är antagningsbyrån förmodligen mer intresserad av ditt mattepoäng än dina verbala poäng. Men om du ansöker om ett liberalt konstprogram är dina verbala och skrivresultat viktigare. Fokusera din studie på det avsnitt som är viktigare för ditt program.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 2
    2. Börja studera 2-3 månader före tentamen. GRE är inte ett test du kan cram för. Många studenter som tar det i fallet spenderar hela sommaren som studerar. Planera framåt och börja studera minst 2 månader i förväg. Detta ger dig tillräckligt med tid för att absorbera materialet utan att cramming dagen innan.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 3
    3. Använd en högkvalitativ GRE Prep Book. Testföretag publicerar böcker med prep tips, övningar och provtest. Det här är stora resurser för Gre Prep eftersom de innehåller riktiga frågor från tidigare test. Du har en nackdel om du inte använder dessa källor.
  • Några av de mest kända och välrenommerade prep-företagen är Kaplan och Princeton Review.
  • Dessa böcker kan vara dyra. Lyckligtvis bär de flesta biblioteken dem. Se om ditt högskolebibliotek eller ett lokalt offentligt bibliotek bär Prep Books. Kolla in så många aktuella de som de har.
  • Dessa samma företag har också digitala resurser. Kontrollera deras webbplatser för andra material.
  • Bildbetiteln gör det bra på GRE steg 4
    4. Ange ett studieplan så att du gör lite arbete varje dag. Det bästa sättet att göra självstudie är att ställa ett vanligt schema. Planera att spendera ungefär en timme varje vardag gör lite granskning. På det här sättet absorberar du materialet över en lång tidsträcka.Detta är mycket effektivare än att cramma i 8 timmar om dagen veckan före provet. Det förhindrar också att du förhöjer när du ställer in ett bestämt studieplan.
  • Välj tiden på dagen som du är mest varsam. Om du är en morgonperson, studerar du på morgonen när du är fräsch. Om du är mer aktiv på kvällen, gör du din studietid.
  • Om du vill ta träningstest, blockera mer tid. Testet är 3 timmar och 45 minuter, så tillåta tillräckligt med tid att ta och betygsätta ett övningsprov.
  • Blockera distraktioner när du studerar. Stäng av TV: n och sätt ner telefonen.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 5
    5. Få ut det mesta av din tid med flashcards eller utanför läsning. Utanför din schemalagda studietid kan många aktiviteter hjälpa dig att förbereda sig för testet. Maximera din studietid genom att ta med böcker eller flashcards med dig till jobbet eller skolan. Då kan du studera på bussen eller när du har din lunch.
  • Ta med vokabulär eller math flashcards på bussen med dig för att studera på din pendling, till exempel.
  • Läs också avancerad skrivning i din nedgångstid. Detta kommer att introducera dig till avancerade ordförråd och meningar, vilket gör de muntliga och skrivande sektionerna enklare. Leta efter högspänningspublikationer som ekonom eller utrikesfrågor, eller läs några böcker som tilldelades på college.
  • Metod 2 av 4:
    Ta övningstest
    1. Bild med titeln gör det bra på GRE steg 6
    1. Ta ett övningstest för att se vad du behöver fokusera på. Innan du börjar studera, få en baslinje av vad du redan vet. Hitta ett fullständigt GRE-övningstest och arbeta genom det för att se hur du gör det. Oroa dig inte för timing själv för det här första övningen. Jobba bara igenom testet och lösa så många frågor som möjligt.
    • Fullständiga övningar är tillgängliga i många GRE Prep Böcker. Antingen köpa en eller hitta den i ett lokalt bibliotek.
    • Några av samma företag erbjuder också fullständiga prep-test på nätet. Kontrollera gemensamma recension test webbplatser som Kaplan eller Princeton recension.
    • När du tar ett övningstest, se till att det är den mest aktuella versionen av GRE. Testet har förändrats flera gånger under åren, och med ett gammalt test hjälper dig inte att förbereda dig.
  • Bilden med titeln gör det bra på GRE steg 7
    2. Granska hela övningstestet, inte bara de frågor du har fel. När du avslutar detta första övningstest, gå igenom varje fråga. Använd svarknappen för att betygsätta dig själv. Sedan granska varje svar. Test prep böcker ger vanligtvis en förklaring till varje fråga. Du kommer att bli frestad att bara titta på förklaringarna för frågor du har fel, men läser varje förklaring. Du kanske har gissat ett rätt svar eller använde fel metod för att få en lösning. Det är bäst att förstå hur du går rätt svar och de korrekta metoderna för att hitta dem. På så sätt kommer du inte att bli avvaktad på testdagen.
  • Svarknappen kommer också att förklara det bästa och snabbaste sättet att få ett svar. Medan din metod kan ha fått ett rätt svar kan det ha varit ett långsamt sätt. Tiden är dyrbar på provet, så lära dig den mest effektiva lösningen.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 8
    3. Memorera anvisningarna för varje sektion. Liksom alla standardiserade test är GRE formel. Även om de exakta frågorna ändras, är sektionerna i stort sett detsamma. Många frågestilar upprepar sig i hela test och övningstest. Var uppmärksam på dessa riktningar medan du prepping. På det sättet, på testdagen, kan du läsa igenom riktningarna för att spara tid.
  • Observera att detta inte betyder att du inte ska läsa anvisningarna när du gör provet. Det betyder att om du memorerar de typiska riktningarna på förhand kan du snabbt skumma riktningarna och känna igen vad du behöver göra i det här avsnittet utan att bli förvirrad.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 9
    4. Tid själv under träningstest. När du tar ett övningstest, är det på samma sätt som GRE är tidsbestämd. Om du bara får 30 minuter för en sektion på testdagen, då tiden 30 minuter för övningen. Detta utbildar dig att arbeta under tryck och komma med svar snabbt. Med tillräckligt med tidsutbildning så här kan du arbeta igenom testet mycket snabbare.
  • Arbeta snabbt, men rusa inte. Hoppa inte över läsanvisningar eller förstå frågor för att försöka spara tid. Om du inte kan få ett svar, hoppa över det och återvända till det senare.
  • Metod 3 av 4:
    Granska nyckelpersoner
    1. Bild med titeln gör det bra på GRE steg 10
    1. Memorera grundläggande matematiska koncept. Det mantastiska matte på GRE är enkelt, men många människor har glömt matematiska grunderna när de examinerar college. Gå tillbaka och memorera grundläggande algebra och geometri regler. Studera sedan nyckelformler som den kvadratiska ekvationen. Du behöver all denna grundläggande kunskap om testet.
    • Trianglar är populära former på geometriska frågor. Kom ihåg formler som den pythagoreanska teormen för att hitta sidorna av en triangel.
    • Memorera arbetsordningen, pemdas. Denna akronym står för parentes, exponenter, multiplikation, division, tillsats och subtraktion. Att komma ihåg den här beställningen hjälper dig på långa ekvationer.
    • Du kommer förmodligen inte komma ihåg alla begrepp när du prepping. Var uppmärksam på övningstest om ett koncept eller formel du glömde om kommer upp. Sedan granska det konceptet efter träningstestet.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 11
    2. Öva matte med och utan en räknare. Du får använda en skärmräknare under GRE, som kan vara en bra resurs. Men det kan vara slöseri med tid om du skriver allt in i räknaren. Gör dina övningstest utan en räknare först och se hur du gör det. Du kan bli förvånad över hur lite du behöver det. Introducera sedan kalkylatorn men använd den bara när du är fast. Detta lär dig att använda räknaren effektivt och inte slösa tid med den.
  • Notera vissa situationer där du behöver din räknare. Om en viss ekvation eller problemstyp alltid kastar av dig, använd kalkylatorn direkt när du ser dessa problem. Detta är strategisk kalkylator användning.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 12
    3. Studera ordförråd i sammanhang istället för att memorera definitioner. Eftersom vokabulär är en så stor del av GRE, tror många människor att memorering av många definitioner är det bästa sättet att studera. Men det är viktigare att förstå ord i sammanhang, eftersom de flesta GRE-frågor använder ett eller flera ord i en mening. Så snarare än att spendera all din tid att memorera definitioner, spendera mer tid på att titta på hur ord används. Detta är särskilt viktigt för att läsa förståelsefrågor.
  • Känna till några synonymer och antonymer för ord också. Detta är viktigt för sektioner som använder flera ord i en mening.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 13
    4. Lär dig betydelsen för prefix och suffixer som hjälper till med vokabulär. Ett prefix är ett brev eller en fras som börjar ett ord, och ett suffix är ett brev eller en fras som slutar ett ord. Var och en av dessa kan tipsa dig till deras betydelser, även om du inte vet definitionen. Tillbringa lite tid att lära sig de olika prefixen och suffixerna för att räkna ut frågor som använder ord du inte vet.
  • Exempelvis betyder prefixet "Sub" vanligtvis nedan. Så du kan anta "subterranean" refererar till något nedan, även om du aldrig hört ordet innan.
  • Några andra populära prefix är post-, a-, in- och ante-.
  • Några vanliga suffixer är -Ant, -al, -ism, och -memang.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 14
    5. Praxis Tydliga avhandlingsredovisningar. GRE-skrivningssektionen är svårt för många eftersom det inte är lätt att skriva en uppsats på 30 minuter. Skriv så tydligt som möjligt. Detta är särskilt viktigt för avhandlingen i din uppsats. Graderna vill se en tydlig, entydig avhandling för din uppsats. När du tar träningstest, arbetar du med att komma upp med ett 1-mening-uttalande som sammanfattar hela ditt argument. Detta kommer att få dig lätt poäng från vägarna och hjälp med att fokusera ditt eget skrivande.
  • När du anger din avhandling, se till att du följer den för hela uppsatsen. Till exempel, säg inte "Jag kommer att bevisa att Abraham Lincoln var en bra president" och skriv sedan bara om hans misstag. Håll din uppsats förenlig med din avhandling.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 15
    6. Förbered dig för att ta ställning i din uppsats och stödja det med exempel. Det finns 2 uppsats typer för GRE: problem och argumenterande. Problemet uppvisar ett ämne som du måste välja den ena sidan eller den andra på. Det argumentativa ämnet ber dig att bedöma ett argument i en läspassage. De är liknande genom att de båda kräver att du ska ta en position och försvara det. Övning som anger dina åsikter tydligt. Graderna vill inte ha tvetydiga svar.
  • Titta på så många tidigare uppsatser som du kan hitta. Frågor upprepar sig varje år, så om du tittar på flera senaste år, märker du mönster och likheter.
  • Stöd alltid din position med detaljer och exempel. Graderna vet att du inte kan leta upp statistik under testet, men du kan använda några allmänna fakta som du lärde dig i skolan. Var noga med att relatera någon av dessa fakta till uppsatsen till hands.
  • Till exempel kan en uppsats be dig att motsätta ett argument att vacciner är skadliga. Du kanske kommer ihåg att vacciner hjälpte att utrota smittkoppor i 20-talet. Använd det för att stödja ditt argument.
  • Metod 4 av 4:
    Använda teststrategier
    1. Bild med titeln gör det bra på GRE steg 16
    1. Läs varje fråga noggrant för att bestämma vad den frågar. Medan många gre frågor inte är komplicerade på en grundläggande nivå, formuleras de ibland i förvirrande sätt att resa dig upp. Läs varje fråga helt och förstår vad den frågar från dig. Då kan du formulera ett bättre svar.
    • Leta efter nyckelord som "motsatt" eller "synonym."Dessa tipsar dig till frågan.
    • För en matte ordproblem, bryta frågan ner till dess grundläggande nivåer. Korsa onödiga ord för att bestämma vad frågan frågar.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 17
    2. Använd elimineringsprocessen. GRE är allt multipelval förutom avdelningen. Det betyder att oavsett vad frågetyp eller ämne, eliminerar svaren kommer att öka dina chanser att få rätt svar. Om du inte vet ett svar direkt, börja eliminera val.
  • Börja med svar du vet är fel. Det är förmodligen minst en som du vet inte hör hemma i gruppen. Korsa det för att begränsa dina val.
  • Försök att få en fråga till 2 val. Då om du fortfarande är fast, gissar strategiskt. Du har 50% chans att välja rätt svar.
  • Bild med titeln gör det bra på GRE steg 18
    3. Hoppa över en fråga om du spenderar för mycket tid på den. Tiden är viktigt på GRE. Om tiden går ut innan du avslutar en sektion, är alla återstående frågor märkta. Flytta genom varje sektion snabbt och svara bara på de frågor du kan komma direkt. Gå sedan tillbaka och jobba med de som gav dig problem.
  • Gör en snabb beräkning i början av en sektion för att se hur länge du kan spendera på varje fråga. Om en sektion har 30 frågor och du har 30 minuter, är det 1 minut per fråga. Om 30 sekunder har gått och du är helt stumped, hoppa över frågan. Du riskerar att springa ur tiden om du inte går vidare.
  • Bildbetaget gör det bra på GRE-steget 19
    4. Markera frågor som du vill granska senare. Eftersom GRE är ett datorbaserat test får du markera frågor som du vill gå tillbaka till senare. När du avslutar en sektion, kommer en lista över dina markerade frågor upp och du kan gå tillbaka till dem.
  • Markera alla frågor du hoppade över, liksom frågor du svarade men är inte säker på. På så sätt kan du dubbelkontrollera ditt arbete.
  • Prioritera att gå tillbaka till de frågor du hoppade över när du granskar.
  • Bilden med titeln gör det bra på GRE steg 20
    5. Svara på varje fråga, även om du måste gissa. Tomma svar på GRE är markerade som fel, så det finns inget incitament att lämna dem tomma. Om du har gjort alla frågor du känner och du fortfarande har tid, gå tillbaka och fyll i svaren i för alla som du hoppade över. Gissning ger dig åtminstone en chans att välja rätt svar av misstag.
  • Försök använda processen med eliminering först för att få möjligheterna ner till 2 svar. Om du fortfarande inte har någon aning, ta en gissning.
  • Bilden med titeln gör det bra på GRE steg 21
    6. Skissera din uppsats försiktigt. En bra GRE Essay kräver planering. Även om du bara har 30 minuter, börja med en skiss. Om du börjar skriva utan en plan, kommer din uppsats att vara oorganiserad och du kan förlora poäng. I stället spendera 5 minuter att tänka på det bästa svaret på frågan. Skriv ut ditt perspektiv på frågan, och lista sedan 2 eller 3 detaljer som stöder argumentet. Skriv sedan din uppsats enligt den här planen.
  • Kom ihåg att börja med en tydlig avhandling, så graders känner till ditt argument.
  • Om du känner till någon statistik eller citat offshand, hjälper de din uppsats. Även något enkelt som, "Förra månaden rapporterade New York Times det," eller "Aristoteles skrev." Detta visar läsare som du drar in extern information för att stödja din punkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande