Hur man blir bättre på matte

Math är ett engagerande, givande fält att studera, även om det också presenterar många utmaningar. Om du kämpar med matte - oavsett om du är in eller ut ur en klassrumsinställning - det finns gott om konkreta steg du kan ta för att öka dina matematiska förmågor. Om du är en student, inte blyga bort från att fråga din instruktör för hjälp och öva bra klassrumsvanor som att ta anteckningar och ställa frågor om ämnen som förvirrar dig. Utöver det, försök att studera i en distraktion-fri miljö, och granska begrepp som du kämpar för att förstå.

Steg

Metod 1 av 3:
Lära sig bättre i klassrummet
  1. Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 1
1. Borsta upp på grundläggande matte koncept för att hjälpa till med svårare. Math kan vara ett svårt ämne, speciellt om du inte har en fast förståelse för några av de mest grundläggande begreppen. Fler avancerade matematiska idéer bygger på fler grundläggande, så det är inte en dålig idé att granska begrepp och idéer som är lite fuzzy, tills de blir helt klara. Till exempel borsta upp på Tillägg, subtraktion, multiplikation, och division.
  • Dessa är viktiga delar av matematik, och att ha ett fast grepp om dem hjälper dig ut i mer avancerade matematikområden, inklusive algebra och trigonometri.
  • Bild med titeln blir bättre på matte steg 2
    2. Delta i varje matteklass för att säkerställa att du inte saknar information. Det är svårt att bli bättre på matte om du hoppar över klasserna. Du kommer att sakna värdefull instruktion om du är frånvarande, och dina matematiska färdigheter är stillastående. Matematiska färdigheter och koncept är kumulativa, vilket innebär att det du lär dig under veckan 5 av terminen kommer att bygga på vad du lärde dig under vecka 4. Men om du hoppade över klasser under vecka 4, kommer du nästan säkert att kämpa för att hämta de begrepp som lärs under framtida veckor.
  • Om du måste sakna en klass (e.g., Om du är sjuk), maila din lärare och fråga vilken information du missade. Be om att fråga dem om du kan kompensera i klassuppgifter som du missade.
  • Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 3
    3. Lyssna nära under klassen för att öka ditt grepp om matematikbegrepp. Om du är en student, med fokus och uppmärksam på din lärares föreläsningar under matteklass kan du hjälpa dig att bli bättre i bråttom. Skriv också ner några problem, ekvationer eller siffror som instruktören drar på brädet. Dessa kommer att vara värdefulla att hänvisa till om du blir stumped medan du arbetar med matte läxor utanför klassen.
  • Om du vanligtvis sitter med en grupp vänner som viskar eller textar under klassen och distraherar dig från vad läraren säger, flytta bort från dem och sitta ensam i närheten av rummet.
  • Bild med titeln blir bättre på matte steg 4
    4
    Ta noggranna, detaljerade anteckningar Under matteklasser. Som läraren talar, antar du detaljerade anteckningar i ditt tydligaste, bästa handstil. Det är mycket troligt att det som läraren säger är viktigt och är något du bör komma ihåg som hjälper dig att studera för test. Skriva ner vad din instruktör säger kommer att hjälpa dig att förstå idéerna, och de anteckningar du tar kommer också att vara en värdefull resurs när du studerar för ett test eller quiz.
  • Du kan ta anteckningar antingen på papper eller i ett ordbehandlingsdokument på din dator. Men om du har en tendens att bli distraherad på internet medan du tar anteckningar med en dator, håller du på att ta anteckningar på papper.
  • Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 5
    5. Fråga din matematiklärare för hjälp om du kämpar med arbetet. Om du känner att du inte har en fast förståelse för matematiken du lär dig, bör ditt första steg alltid vara att prata med läraren. Om du är förvirrad eller inte förstår de begrepp som din lärare förelägger på, höja din hand och ställa en fråga! I verkligheten är du förmodligen inte den enda förvirrad, och andra studenter kommer att uppskatta din fråga också.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag kämpar verkligen med att förstå imaginära tal, och jag har läst textboken kapitel några gånger. Kan du förklara dem för mig igen?"
  • Metod 2 av 3:
    Studerar på ett mer fokuserat sätt
    1. Bildbeteckningen blir bättre vid matte steg 6
    1. Stäng av och ta bort alla distraheringar för att öka ditt fokus. Medan du studerar matematik eller arbetar på dina läxor, gör din miljö som distrahionfri som möjligt. Sätt mobilen åt sidan och stäng av TV: n. Har inte något annat än din lärobok och en räknare på ditt skrivbord, som du kan bli frestad att leka med objektet och förlora koncentrationen. Om du studerar med vänner distraherar dig från ditt arbete, planerar du att göra ditt mattearbete ensam.
    • Om det hjälper, kan du ställa in en timer (säg, i 1 timme) och sträva efter att koncentrera sig på arbetet före dig i den tid du har satt åt sidan för det. Det kommer gott om tid för de andra sakerna senare.
  • Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 7
    2. Läs igenom de matematiska relaterade anteckningarna du tog under klassen. Dina detaljerade anteckningar kommer inte att göra dig mycket bra om du aldrig hänvisar tillbaka till dem! När du sätter dig för att göra dina läxor eller lösa några matteproblem, ta 10-15 minuter att läsa de anteckningar du tog under den tidigare matteföreläsningen. Detta kommer att hålla de steg du använder för att lösa en ekvation eller beräkna en variabel färsk i ditt sinne och förhindra eventuella missförstånd.
  • Om du är förvirrad av dina anteckningar eller inte kan läsa din egen handstil, försök att läsa kapitlet i din mattehandbok som du för närvarande arbetar igenom. Att göra detta hjälper dig att förstå de matematiska ämnena du för närvarande arbetar med.
  • Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 8
    3. Fyll i alla problem på alla dina matematiska uppdrag. I stället för att titta på din matte läxa som en skyldighet, titta på det som ett bra sätt att förbättra dina matematiska färdigheter på egen hand! För det ändamålet, se till att du gör 100% av problemen på varje uppgift du får. Om du inte är helt säker på hur du gör ett tilldelat problem eller känner att det är över huvudet, tala med din lärare efter klassen och be om deras hjälp.
  • Om du hellre inte vill fråga läraren, kan du också fråga en av dina kamrater eller vänner hur man löser ett knepigt problem.
  • Bildbeteckningen blir bättre vid matte steg 9
    4. Arbeta ytterligare problem på egen hand för att behärska svåra ämnen. När du är klar med de tilldelade läxproblemen, försök att arbeta några extra i ett matteområde som du kämpar för att förstå. Efter att ha slutfört 3-5 extra problem, kontrollera dina svar mot de som ges i bokens baksida. Om ett av dina svar är felaktigt, kontrollera ditt arbete och hitta var du glömde upp. Arbeta extra problem är ett bra sätt att förbättra dina matematiska färdigheter!
  • Låt oss säga att du studerar geometri och har svårt att rotera och reflektera former runt axlarna. Arbeta några problem som hanterar den här frågan. Börja med enkla problem och arbeta dig till svårare för att hjälpa dig att behärska frågan.
  • Bild med titeln blir bättre på matte steg 10
    5. Bryta ner tuffa problem i enklare, mindre delar. Detta är ett utmärkt sätt att snabbt behärska svåra matte koncept som kan tyckas skrämmande eller omöjligt först. Även de mest komplexa matematikekvationerna består av många små, inte särskilt svåra komponentsteg. När du sänder ut vad dessa steg är och hur man löser dem individuellt, kommer du att vara bra på väg att lösa det större problemet.
  • Till exempel, säg att du arbetar på ett komplicerat algebraproblem som innebär att du delar 1 varierande fylld ekvation av en annan. Först lösa var och en av ekvationerna ovanför och under divisionslinjen och fortsätt sedan för att ta itu med divisionen.
  • Bild med titeln blir bättre på matte steg 11
    6. Arbeta exempelproblem och kontrollera ditt svar mot det angivna resultatet. Om du vill förbättra din matte know-how men kämpar med en viss typ av problem, försök att arbeta några av provekvationerna som ges i din mattehandbok. Jämför sedan din steg-för-steg-process med bokens. Ta reda på var du gör misstag och korrigera problemet.
  • Många mattehandböcker ger också problemlösande steg och lösningar till udda nummererade problem i ryggen. Om du kämpar med en specifik typ av problem, kolla dina steg och svara mot vad boken ger.
  • Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 12
    7. Ta reda på varför du missade de problem som du löste felaktigt. Ett bra sätt att förbättra i matte är att lära av dina egna misstag. På det här sättet kan du förbättra de specifika områden som du är svagaste i. Efter varje quiz eller test returneras till dig, ta en titt på de problem du missade och granska dina steg för att ta reda på var du gick fel. Då, nästa gång du stöter på den här typen av problem, kan du lösa det korrekt!
  • Till exempel, kanske följde du beställningen felaktigt och glömde att lösa ekvationer inom parentes först.
  • Gör det med dina läxor, också! Granska varje uppdrag efter det att det skickas tillbaka till dig och ta reda på var du gick fel på de problem du saknade.
  • Bild med titeln blir bättre vid matte steg 13
    8. Förklara knepiga koncept till dina kamrater för att förstå matte bättre. Att lära ett koncept till andra är ett bra sätt att förbättra din egen förståelse för det. Du kommer att bli tvungen att sätta din matte kunskap om ord och ta reda på sätt att bryta stora, komplicerade idéer i mindre, bita bitar av kunskap. Om du fastnar försöker förklara något, hänvisa till läroboken eller fråga din lärare för hjälp.
  • Säg att en vän från din matteklass kämpar för att förstå hur man använder den kvadratiska ekvationen. Förklara det för dem så gott du kan, och lösa ett par problem med dem för att se till att du båda får det.
  • Bild med titeln blir bättre vid matte steg 14
    9. Applicera matematikbegrepp till verkliga problem för att göra dem mer relabla. Math kan ibland känna sig lite abstrakt och verkar som om den inte knyter i den verkliga världen. Detta behöver dock inte vara fallet. Hjälpa dig själv bli bättre på matte genom att hitta sätt att knyta vad du lär dig med ditt verkliga liv. Till exempel har den pythagoreanska teoremen att göra med de sätt som former av olika storlekar relaterar till varandra.
  • Som ett annat exempel, tänk på negativa tal. Medan de kan tyckas vara irrelevanta när du först lär dig om dem, är negativa siffror användbara för att tänka på idéer som finansiell skuld, vilket är ett koncept som du borde förstå.
  • Den matematiska konstanten "E" har också verkliga slipsar och det kan hjälpa dig att förstå matematiska växande processer.
  • Be din lärare att hjälpa dig att komma med några ytterligare sätt att du kan ansöka matematik till verkliga problem.
  • Bilden med titeln blir bättre vid matte steg 15
    10. Arbeta med en handledare för personlig instruktion och mentorskap. Om du fortfarande kämpar med matte, kan det vara värt att titta på en handledare som kan arbeta med dig ansikte mot ansikte. En-mot-ett-lärande är ofta fördelaktigt, eftersom handledaren kan svara på alla dina frågor och skräddarsy sin undervisningsstil till din inlärningsstil. Handledaren kan också förklara begrepp på sätt som är meningsfulla för dig, och kan ge dig hjälpsamma råd för att göra lärande matte lättare.
  • Många högskolor och privata gymnasier erbjuder gratis matematikutövning på campus. Prata med administratörsassistenten i matematikavdelningen eller med din lärare eller att komma i kontakt med en handledare.
  • Metod 3 av 3:
    Prepping för test och tentor
    1. Bild med titeln blir bättre vid matte steg 16
    1. Planera att studera i 3-4 dagar i förväg om en kommande text eller tentamen. När din lärare säger att ett test kommer upp, undvik kramar natten innan. Planera att studera i ca 60 minuter varje dag för att borsta upp för testet. Läs om de bokkapitel du ska bli testad på och titta över dina relevanta anteckningar i klass för att se vilka misstag som ska undvikas. Om du har tid, kan du ens Testa dig själv med Flash-kort eller bilda en improviserad studiegrupp med dina vänner.
    • Om du upptäcker att du har glömt några av de matematiska lektionerna eller fortfarande kämpar med ett knepigt koncept, be om hjälp! Läraren kommer att uppskatta din allvar och kommer inte att tänka på att svara på dina frågor.
  • Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 17
    2. Studera i en grupp av kamrater för att hjälpa varandra att förbättra sig i matte. Studiegrupper är ett bra sätt att förbereda sig för ett test och en användbar metod för att förbättra dina matematiska förmågor i allmänhet. De låter dig och dina kamrater fråga varandra om ämnen som förvirrar dig och granskar material som kommer att visas på ett kommande test eller tentamen. Försök studera med flash-kort, eller arbeta svåra problem tillsammans.
  • Håll fokuserad under gruppstudietid! Om det blir en social timme, kommer dina matematiska färdigheter inte att bli starkare.
  • Om folk börjar skämta eller förlora fokus, säg något som, "hej killar, jag är glad att vi har en bra tid, men låt oss hålla fokus på matematiken vi kom hit för att studera."
  • Bildbeteckningen blir bättre på matte steg 18
    3. Håll dig lugn och fokuserad under testen för att göra det bra på dem. Många människor är oroliga eller nervösa under matteprov. Känsla på det här sättet kan minska din prestanda, tyvärr, och kan sänka din matte klass. Så ta ett djupt andetag innan du går in i klassrummet för att vara lugn. Om du känner dig själv att tensera under testet, stå upp, sträcka benen och ta en 2-3 minuters paus för att lugna ner.
  • Se också till att du får en god natts sömn och äter en full, hälsosam måltid innan du går in för ett matteprov.
  • Tips

    Försök att inte missa skolan på en dag där du har matteklass. Du kommer att sakna vital information för kommande quizzer, test och andra undersökningar. Om du saknar en matteklass, maila din lärare och fråga vad du missade.
  • Skriv in allt ditt arbete på dina uppdrag. På det sättet, om du förstör och ger ett felaktigt svar, kan din lärare hjälpa dig att förstå var du gick fel. Detta kan hjälpa dig att förbättra Math genom att låta dig lära dig av dina egna misstag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande