Hur man essar

Om du undrar hur du bäst kan förbereda dig själv för att passera handlingen med flygande färger, är du inte ensam. Många studenter närmar sig slutet av gymnasiet undrar hur de kan essera och positionera sig för att komma in i goda högskolor. Även studenter med utmärkta betyg kan bli nervösa när de tänker på att ta handlingen, eftersom dina resultat kan få stor inverkan på framgången med dina högskolans applikationer. Oroa dig inte, men det finns gott om studier och tips som du kan använda för att göra det bra på testet. Noggrann förberedelse och lugn, självsäker upplevelse är viktiga attribut som du behöver om du vill essera testet.

Steg

Metod 1 av 4:
Ställa in din studie och poängmål
  1. Bild med titeln Ace ACT-steget 1
1. Granska det grundformat för att förstå vad du studerar för. Lagen är ett multipelprov med fyra sektioner: engelska, matematik, läsning och vetenskap. Det engelska testet består av 75 frågor som är utformade för att mäta standard skriftliga och retoriska färdigheter. Matematikprovet består av 60 frågor som är utformade för att mäta matematiska färdigheter som vanligtvis lärt sig före starten av klass 12. Läsningstestet består av 40 frågor som är utformade för att mäta läsförståelse Kompetens. Vetenskapstestet består av 40 frågor som är utformade för att mäta en elevs förmåga att tolka, analysera, utvärdera, anledning och problemlösning med naturvetenskapen.
  • Testsektionerna varierar på den tid du måste slutföra dem. Du har 45 minuter att slutföra den engelska sektionen, men 60 minuter för att slutföra matteavsnittet och 35 minuter för både läs- och vetenskapssektionerna.
  • Du kan också ta ett valfritt skrivprov, där du kommer att behöva skriva en uppsats. Skrivningstestet består av en prompt, som du får 30 minuter att skriva om. Det här avsnittet har ingen effekt på ditt totala poäng.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 2
    2. Skapa en studieplan för att hålla dig fokuserad. En faktisk studieplan hjälper dig att hålla dig mer engagerad i din övning. För att uppfylla din plan, försök att studera minst 30 minuter varje dag och planera att börja studera 3 månader i förväg. Fokusera också på de områden du kämpar med de flesta. Medan du behöver träna alla områden i lagen för att vara riktigt redo, om du kämpar med ett ämne mer än de andra, avsatt lite mer tid för det området än de andra.
  • Det finns ett direkt förhållande mellan hur mycket du övar och hur bra du gör på testet, så om du vill essera, måste du studera konsekvent i flera månader.
  • Expertips
    Arash fayz

    Arash fayz

    Test Prep Tutorarash Fayz är medgrundare och verkställande direktör för La Tutors 123, ett akademiskt rådgivning och privat handledning med säte i Los Angeles, Kalifornien. Arash har över 10 års utbildningskonsultupplevelse, hantering av handledningen av studenter i alla åldrar, förmågor och bakgrunder att göra högre på standardiserade tester och få tillträde till sina målskolor. Han har en BA i tillämpad matematik och datavetenskap från University of California, Los Angeles.
    Arash fayz
    Arash fayz
    Test Prep Tutor

    Du kan ta handlingen i ditt junior eller seniorår, så den bästa tiden att börja prepping är ditt sophomore år av gymnasiet. Då borde du ha lärt dig all innehåll, inklusive de engelska portionerna och matematik upp till algebra, geometri och lite trigonometri.

  • Bild med titeln Ace Age Steg 3
    3. Välj ett målpoäng som du vill få på handlingen. Att ställa in ett målresultat ger dig ett specifikt mål att arbeta mot. Testet görs på en skala från 1-36, med en genomsnittlig poäng som faller vid ca 21. Säg att du skulle vilja få en poäng på 24, vilket skulle sätta dig på cirka 75: e percentilen. Att veta att det här hjälper dig att räkna ut hur mycket du behöver förbättra när du tar ditt första övningstest.
  • Vet hur högt din poäng måste vara för att bli accepterad till din första-valskola. Du kan hitta det här genom att ringa eller maila deras antagningsbyrå. Till exempel erkänner många Ivy League-universitet inte studenter som gör det lägre än en 34.
  • Hela ändamålet bakom handlingen är att bestämma hur redo du är för college, så något mål du skapar bör vara för att få dig till det högskola du vill ha.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 4
    4. Ta flera övningsprov så du är redo för den riktiga saken. Du kan hitta övningstest via ACT-webbplatsen, Test Prep-webbplatser från tredje part, och i studiehandbok. Välj övningstest som är speciellt inställda i lagformatet så att du kan studera samtidigt som du blir bekväm med hur testet är inställt. Detta förhindrar att du är nervös när du tar det aktuella testet, och hjälper dig också att förstå hur testet är tidsbestämt och formaterat.
  • Ta dina övningstest på ungefär samma tid på dagen du kan förvänta dig att ta den faktiska handlingen på. Eftersom testet vanligtvis hålls ganska tidigt, kommer träningstest på morgonen att hjälpa din hjärna att utveckla de tidiga morgontänkande vanor som behövs.
  • Du kan köpa en officiell ACT Prep-test på den officiella lagen: http: // motstudent.Org / OnlinePrep /.
  • Om du hellre inte skulle köpa en testprep guide, erbjuder ACT-webbplatsen också gratis Practice-frågor: http: // motstudent.Org / sampletest /.
  • Lagen publicerar en tryckt, officiell prep guide som du kan köpa, liksom. Denna prep-guide innehåller fem pensionerade handlingsprov och skrivprov.
  • Metod 2 av 4:
    Riktade mot studieområden
    1. Bild med titeln Ace Age Steg 5
    1. Borsta upp på din skiljetecken och Noun-Pronoun Avtalsregler. I huvudsak bör du borsta på standardreglerna för engelska, särskilt när de gäller grammatik. Försök att kolla en grammatik guide som Chicago stil manual eller strunk och vit från biblioteket. Förbättra din kunskap om engelsk grammatik och mekanik är särskilt viktigt om du tenderar att kämpa i detta område i allmänhet.
    • Vocabulary Flashcards kan göra dig bra, men du skulle vara bättre att studera reglerna för engelsk grammatik än att förstora ditt ordförråd.
    • Se till att du har en grundlig förståelse för hur du använder kommers, Colons, semi-colons, och bindestreck.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 6
    2
    Memorera matematiska formler Så du känner dem till testet. Algebraisk variabel manipulation och plan geometri är de viktigaste ämnena att studera för testets matematikdel. Men själva handlingen kommer inte att ge dig några formler du behöver för att svara på frågorna. För att undvika att floundering på matematik, se till att du memorerar den mest nödvändiga trigonometrin, algebra och geometri, formler och förstår hur man ansöker dem.
  • När du tar träningstest, om du upptäcker att du är obekant med en viss formel eller ekvation (e.g., beräkning av sinus och cosinus eller använda den kvadratiska ekvationen), se till att du ska kunna använda de formlerna.
  • Använd Flashcards för att hjälpa dig att memorera formler och borsta på din matte kunskap för att förbereda testet.
  • Observera att kalkyl inte testas på lagen. Trigonometriska frågor kan visas, men det kommer bara att finnas ett begränsat antal av dessa. De svåraste trigonometriska frågorna hanterar vanligtvis sinus, cosinus och tangentdiagram, liksom enhetens cirkel.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 7
    3. Bekanta dig med allmän vetenskaplig kunskap. Vetenskapsdelen kommer att kräva att du har en allmän vetenskaplig kunskap, men kommer mest att testa din vetenskapsläsningsförståelse. Du får en mängd olika diagram och figurer och experimentbeskrivningar och förväntas svara på detaljerade frågor om dem. Så, läs ett par av dina gymnasiet läroböcker och vänja sig analytiskt om diagram och prov experiment.
  • När du övar för det här avsnittet, försök att svara på datarepresentationssektioner först innan du svarar mer komplexa frågor i praktiken.
  • Bild med titeln Ace Age Steg 8
    4. Öva att skriva utkast till uppsatser för att förbereda sig för skrivavdelningen. Fyll i ett utkast till uppsats en gång i veckan med Skriva uppmaningar föreslagna av de officiella lagen. På så sätt kommer du att bli van vid att svara på de typer av prompts som du ser på testet. Håll dig själv på en strikt 30-minuters timer. Innan du skriver, analysera prompten och bestämma vilken vinkel du vill ta när du svarar.
  • En fem-stycke uppsats behöver en introduktion, tre kroppsstycken med stödjande punkter och en slutsats. Idealiskt kommer en av dina kroppsstycken att vara en motsägelsefull punkt med din motsättning.
  • ACT ESSAY Prompts ger vanligtvis ett uttalande om en kulturell eller social fråga, sedan ge 3 perspektiv som svarar på frågan. Du kommer att bli ombedd att tänka analytiskt och analysera perspektiven.
  • Metod 3 av 4:
    Förbereder dig själv och dina leveranser
    1. Bild med titeln Ace ACT-steget 9
    1. Stimulera ditt sinne och kropp natten före provet. Gå på kort sikt, kör din cykel eller arbeta på ett pussel. Tanken är att stimulera dig själv utan att anstränga dig själv. Fysisk aktivitet får blodpumpningen, vilket kan förbättra blodflödet i hjärnan och göra det lättare att vara uppmärksam och fokuserad under texten. På samma sätt kan mental stimulering få de metaforiska redskap som vänder sig i huvudet och förbereder din hjärna för problemlösningen. Det kommer att behöva utföra på testet.
    • Se till att du Få en god natts sömn. En god natts sömn är mycket viktigt eftersom det låter dig vakna uppfriskad och laddas. Syfte för en hel 8 timmar natten före provet.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 10
    2. Ät en hälsosam frukost på morgonen på provet. Frukosten du äter ska vara frisk men ganska normal i storlek. Om allt du brukar äta på morgonen är en skål med spannmål, välja ett hälsosammare spannmålsalternativ och hydrera dig med apelsinjuice. Detta kommer att se till att din kropp har gott om energi och att du inte kommer att bli hungrig eller krascha halvvägs genom testet.
  • Ät inte en stor måltid om du inte är van vid det, eftersom du äter mycket mat kan orsaka att du sakta ner och bli trött.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 11
    3. Samla materialen som du behöver för testet. Din skola ska informera dig om vad du ska ta med dig på testdagen. Om inget annat måste du ha ett lämpligt ID, godkänd räknare, # 2 pennor och din testbiljett. Ta med en tyst klocka (men ingen med smarta förmågor som Apple-klockan) för att hålla koll på tiden, eftersom det inte finns någon klocka tillgänglig. Ta med flera pennor, radörer, en vetenskaplig eller grafisk räknare och en vattenflaska.
  • Du bör också lägga ut en rutt från ditt hem till testcentret. Om du aldrig har varit i testcentret, ta en körning där före testdagen för att bekanta dig med vägarna.
  • Metod 4 av 4:
    Tar testet
    1. Bild med titeln Ace ACT-steget 12
    1
    Hålla sig lugn Under testet för att maximera din poäng. Panik kommer bara att skada dig i slutet, och om du tror att du kommer att misslyckas, riskerar du att ställa in dina synpunkter på misslyckande istället för framgång. Gå till testcentret med så mycket förtroende som möjligt. Om du befinner dig nervös eller stressad under testet, stå upp, ta en sipp av vatten och gör acouple sträcker sig för att rensa ditt huvud.
    • Kom ihåg att mycket få testtagare avslutar varje fråga om alla delar av lagen!
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 13
    2. Arbeta de enklaste frågorna först och var inte rädd för att hoppa över tuffa. Du måste takt dig i hela testet för att säkerställa att du har tillräckligt med tid för att svara på alla frågor. Om en fråga har stumpat eller förvirrad, gör en mental anteckning att komma tillbaka till det senare och flytta till nästa fråga. Det är mycket bättre att svara på 10 frågor korrekt än att spendera 15 minuter förbryllande genom 1 omöjligt svår fråga!
  • Det finns inte heller något behov av att svara på frågorna i ordning. Om den sista frågan verkar som det enklaste till dig, lösa det först! Svara på de frågor du känner först innan du återvänder till de du måste mulla över.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 14
    3. Svar varje fråga även om du inte är säker på svaret. Det finns ingen straff för felaktiga svar på lagen, så det är i ditt bästa intresse att gissa det rätta svaret istället för att lämna en fråga blank. Det är bäst att göra en utbildad gissning, om möjligt, snarare än slumpmässigt penciling i svar på frågor som du inte slutade.
  • Bara tillgripa slumpmässigt penciling i svar om du har mindre än en minut kvar och har inte tid att göra utbildade gissningar.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 16
    4. Lämna dig själv 5 minuter i slutet för att kontrollera ditt arbete. Medan du tar testet, lägg ett litet, ljusmärke bredvid frågor som du kämpade för att svara eller inte känna sig självsäker. Under de sista 5 minuterna av varje del av lagen, granska de frågor du markerade. Läs om frågan, kolla ditt arbete och korrigera eventuella svar som du kanske har svarat felaktigt första gången.
  • Om du är waffling mellan 2 olika svar, gå med din tarmkänsla. Det är också en bra idé att lita på din första impuls snarare än att överväga problemet.
  • Bild med titeln Ace ACT-steget 15
    5. Eliminera felaktiga svar för att hitta den rätta. Eftersom lagen är ett multipelval, kan du använda processen med eliminering för att förbättra dina chanser att svara på problem. Till exempel, säg att du får val A, B, C, och D, men du drar snabbt till att B och C är felaktiga. Du kan gissa antingen A eller D och har en 50% chans att vara rätt, vilket är mycket bättre odds än den 25% chans du skulle ha om du inte hade eliminerat svar.
  • I matteavsnittet kan du snabbt eliminera eventuella svar som inte är borta nära det nummer du kom med (även om ditt svar inte matchar något av de givna svaren).
  • I läsning och vetenskap kan många felaktiga svar på frågorna i början tyckas genomförbart. Men om ens 1 aspekt av svaret verkar fel till dig, bör du eliminera svaret.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att du kan ta handeln mer än en gång. Du kan ta handlingen flera gånger, så om du inte essar det första gången, kan du försöka igen senare. Men det är bäst att skjuta för en bra poäng första gången så att du inte behöver upprepa testet igen.
  • Om du vill ha ett extra, roligt sätt att studera för testet varje dag, granska handlingens fråga "."Den här frågan är tillgänglig på FREEs webbplats gratis: http: // spela teater.org / qotd /.
  • Drick inte en massa koffein på morgonen strax innan du tar handlingen. Du kan ha en kopp kaffe eller te om det är en del av din morgonrutin, men dricker mycket koffein på morgonen för att ge dig en energi Buzz är riskabelt eftersom du sannolikt kommer att hitta ditt blodsocker och energi som kraschar halvvägs genom lagen.
  • Ta ut i förväg om kollegiet du vill delta om att du ska ta provets valfria skrivande del. Eftersom den här delen är valfri behöver många högskolor och universitet inte se det, så du kan hoppa över det om det är fallet. Många högskolor och universitet vill se det poängen, så du borde ta reda på förhand innan du väljer ut det.
  • Motstå uppmaningen att cram för lagen. Testet täcker ett brett spektrum av material, och mängden material du behöver för att studera är mycket större än den mängd information du behöver för ett standardhögskolestest.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande