Hur fryser mjölk

Frysning av mjölk är ett otroligt enkelt sätt att förlänga sin hållbarhet. Plus, det är ett bra sätt att spara pengar genom att låta dig köpa i bulk och dra nytta av fynd i snabbköpet! Tappad mjölk är helt säker att dricka och är lika näringsrik som färsk mjölk, så det finns nästan ingen anledning att låta din mjölk bli dålig snarare än att frysa den!

Steg

Del 1 av 3:
Fryser din mjölk
  1. Bild med titeln Freeze Milk Steg 1
1. Lämna utrymme för att din mjölk ska expandera. När mjölk fryser, tar det lite mer utrymme att när det är flytande. Om din mjölkbehållare är fylld i brimmen kan det leda till att det brister i frysen, vilket gör en stor frusen röra (det är särskilt sant för hårda glasburkar). Lyckligtvis är det lätt att förhindra - bara häll av en kopp mjölk så att du har några inches av rum på toppen av behållaren. Att göra detta ger mjölken gott om utrymme att expandera.
  • Å andra sidan, om du redan har druckit mer än en kopp eller två av din mjölk, kan du vanligtvis hoppa över det här steget.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 2
    2. Datum din behållare. När du fryser din mjölk blir utgångsdatumet på kannen i princip meningslöst om du inte tina det igen direkt. Av den anledningen är det en klok idé att märka din behållare med både dagens datum och antalet dagar kvar innan det löper ut. Du kan skriva detta direkt på behållaren med en markör, eller, om du föredrar att inte markera din behållare, kan du använda en bit maskeringstejp som en etikett.
  • Till exempel, om det är 24 augusti och mjölken löper ut den 29 augusti, kan vi märka behållaren med texten "Frusen: aug. 24 - Fem dagar att löpa ut" så att vi vet hur länge vi måste dricka mjölken när vi tina det på en månad eller två.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 3
    3. Sätt mjölkbehållaren i frysen. Du är redo att frysa din mjölk - sätt helt enkelt din märkta behållare i en frys med en temperatur under 0 f / c. Om du inte kan passa hela behållaren i frysen, överväga att dela mjölken i flera mindre behållare. Inom ungefär en dag bör mjölken frysas fast.
  • När mjölken är frusen kan du kanske se separationen av mjölken och fettet. Oroa dig inte - det här är en vanlig del av frysningsprocessen och är helt säker.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 4
    4. Förvara i upp till 2-3 månader. De flesta källor rekommenderar att du lämnar din mjölk i frysen för högst två eller tre månader. Vissa källor rekommenderar även frysande mjölk i upp till sex månader. Den allmänna konsensusen verkar vara att mjölk kan vara mycket lång i frysen, men att det gradvis kommer att absorbera smakerna och lukten av andra föremål i frysen över tiden, blir mindre tilltalande att dricka.
  • Observera att rikare mejeriprodukter, som Eggnog, kärnmjölk, och grädde har i allmänhet liknande hyllor för vanlig mjölk (eller något kortare) när de är frusen - vanligtvis i storleksordningen en till två månader eller så.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 5
    5. Överväg frysning i isbitbrickor. Som ett alternativ till att frysa din mjölk i sin behållare, kanske du vill överväga att hälla en del i isbitbrickor. Detta är ett särskilt bra val för människor som vill använda sin frusna mjölk i bakningsprojekt, eftersom det gör att du snabbt kan lägga till halvstandade delar av mjölk till ditt recept i stället för att behöva chipa i ett enda solidt block av mjölk eller vänta på det att tina.
  • Frysta mjölkbitar är också bra för att lägga till glas färsk mjölk - de håller det kallt, men inte att späda det när de smälter som vanliga isbitar.
  • Del 2 av 3:
    Tinar din mjölk
    1. Bild med titeln Freeze Milk Steg 6
    1. Tina din mjölk i kylskåpet. Tricket till upptining frusen mjölk är att använda en långsam, gradvis process, aldrig en snabb. Av den anledningen är det enklaste sättet att tina din mjölk vanligtvis helt enkelt överföra den från frysen till kylskåpet. De lättvärmare temperaturerna hos kylskåpet tillåter mjölken att tina till ett flytande tillstånd lite av litet.
    • Detta kan ta lite tid - beroende på volymen av din frusna mjölk, det är inte ovanligt att det tar upp till tre dagar att tina helt i kylskåpet.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 7
    2. För snabbare upptining, blöt i kallt vatten. Om du har bråttom att tina din mjölk, försök fylla din handfat med kallt vatten (inte varmt vatten) och nedsänkning av din frusna mjölkbehållare i den. Använd ett tungt föremål som en gjuten järnpott för att hålla mjölken under vattnet som den tinar. Denna process kommer att bli snabbare än att tina mjölken i kylskåpet men kommer fortfarande att ta flera timmar, så var tålmodig.
  • Anledningen till att vattendoner mjölk snabbare än kylskåpet har att göra med det sätt som energi överförs mellan mjölken och dess omgivning på molekylär nivå. Vätskor överför värmeenergi till is mycket mer effektivt än luft, vilket gör dem till en mycket snabbare metod för upptining.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 8
    3. Använd inte värme för att tina mjölken. Aldrig Försök att tina din frusna mjölk snabbt med värme. Detta är en säker brandmetod för att förstöra din mjölk och ångra ditt hårda arbete. Uppvärmning av mjölken kan orsaka att den tina ojämnt eller till och med bränna, vilket ger dig en mycket unappealing färdig produkt. Nedan är några tips för att undvika denna situation:
  • Lämna inte din frusna mjölk ut vid rumstemperatur.
  • Tina inte din mjölk i mikrovågsugnen.
  • Tina inte din mjölk i varmt vatten.
  • Tina inte din mjölk i en kruka eller panna på spisen.
  • Tina inte din mjölk i solen.
  • Del 3 av 3:
    Serverar frusen mjölk
    1. Bild med titeln Freeze Milk Steg 9
    1. Servera inom 5-7 dagar efter upptining. Förutsatt att din mjölk var frisk när du frös den, det är "friskhet" bör vara nästan densamma efter det att det är. Således är den mest upptinställda mjölken bra för att dricka och använda i matlagningsprojekt i ungefär en vecka efter upptining. Även om dess utseende och konsistens kan vara något annorlunda, bör det fortfarande vara säkert att konsumera.
    • Observera att om din mjölk var inte fräsch när du frös det, kommer det inte att bli fräscht tinas, heller. Med andra ord, upptining mjölk som var bara en dag eller två från att förstöra när du frös det kommer att vara i ungefär samma tillstånd när det tinas.
  • 2. Skaka före servering. Under frysningsprocessen kan fettet i mjölken stelna och separera från vätskan. Denna effekt är mer uttalad i mjölk med högfettiga innehåll. För att omfördela fettet i hela mjölken, skaka behållaren ett par gånger under upptiningsprocessen för att blanda mjölken och fettet tillbaka tillsammans.
  • Du kan också märka att mjölken har utvecklat en gulfärgad färg - det här är en vanlig del av frysningsprocessen och inte ett tecken på att mjölken har blivit bortskämd.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 11
    3. Alternativt, använd en blender. Det är värt att notera att du inte behöver skaka mjölken för hand för att omfördela fettet. Med hjälp av en mekanisk lösning som en blender- eller matberedare kan du snabbt och enkelt agitera mjölken för en mjukare, jämnare textur. Detta kan också hjälpa dig att bryta upp några isbitar kvar i din mjölk, vilket kan vara en överraskning om de inte upptäcks innan du börjar dricka.
  • Bild med titeln Freeze Milk Steg 12
    4. Slå inte av med en något annorlunda konsistens. Tinad mjölk kan ibland ha en annan "känna" än vanlig mjölk - det beskrivs ibland som lite tjockt och vattnigt i jämförelse. Även om den tinade mjölken är helt säker att dricka, kan dessa egenskaper göra det svårt för vissa att dricka.
  • Å andra sidan är upptinad mjölk vanligtvis ett utmärkt ersättare för färsk mjölk i matlagning och bakning av projekt där den förändrade konsistens är svår eller omöjlig att upptäcka.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Saker du behöver

    • Mjölk
    • Frys
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande