Hur man rengör lodge gjutjärn

Lodge är ett etablerat USA-baserat köksredskap som specialiserat sig på pre-kryddat gjutjärn, griddles, kokkärl, woks och holländska ugnar. Dessa gjutjärnsprodukter kan ge läckra middagar, men deras rengöringsbehov skiljer sig avsevärt från andra krukor och pannor. Genom att hålla ditt gjutjärn säkra från vatten och rost, regelbundet behandla eller krydda matlagningsytor med olja och säkerställa ordentlig dagsvård, kan du säkerställa år av användning från din lodge-köksredskap.

Steg

Metod 1 av 4:
Rengöring Brand New Lodge Köksartiklar
1. Skölj av din nya lodge gjutjärn under varmt vatten. Innan du använder din köksredskap för första gången, placera ditt gjutjärn under varmt rinnande vatten och skölj snabbt bort varje yta för att ta bort damm- eller förpackningsrester.
  • Mild tvål kan användas på lodgjutjärnsprodukter, men är inte nödvändigt. De kommer att bli steriliserade vid 212 ° F (100 ° C) medan du värmer upp dem för matlagning.
  • 2. Torka alla ytor noggrant med en luddfri handduk. En pappershandduk eller en mikrofiberdiskduk är lämpliga. Var noga med att ta bort alla droppar av fukt från insidan, utsidan och hantera (er) för att förhindra att rosten bildas.
  • Nytt och oanvänd lodge gjutjärn kan ha en grov yta på grund av sandgjutningstillverkningsprocessen. Som ett resultat av denna grova yta, avstå från att använda icke-lintfria handdukar att torka med som de kommer att deponera fuzz över hela ytan av din panna.
  • 3. Bekanta dig med processen med gjutjärnskryddor. Kryddor är processen med att bygga upp lager av bakad, härdad matolja. Dessa lager ger skydd mot fukt och rost, och resulterar i en naturlig, jämn yta som din mat inte kommer att hålla fast vid.
  • När det appliceras på gjutjärn och bakat, genomgår fettmolekylerna i oljan ett polymerisationsprocess som resulterar i en hård, plastliknande beläggning.
  • 4. Oroa dig inte för krydda helt nya lodraket. Medan andra gjutjärnspannor kräver viss första förberedelse använder Lodge en sojabönolja för att begränsa sitt gjutjärn. Det betyder att du kan börja laga mat med en ny lodgen strax efter att du förvärvar, skölj och torka den.
  • Metod 2 av 4:
    Handtvättstuga gjutjärn efter användning
    1. Skydda dina händer med värmebeständiga gripare vid hantering av varmt gjutjärn. När som helst du lagar mat med och rengör ditt gjutjärn, skydda dina händer från brännskador med värmebeständigt handtag, ugnsmötter eller potholders. Gjutjärn behåller betydande mängder värme och svalnar långsamt, men du vill tvätta, torka och säsong din köksredskap medan den fortfarande är varm.
    • Livsmedelsrester lättare från ytan av varmt varmt gjutjärn och bör avlägsnas innan den bakar och härdar på.
    • När det appliceras på varmt gjutjärn kommer krydda oljor att reagera med metallen och polymerisera. Detta kommer inte att ske på en cool eller kall yta, så vänta inte på att din köksredskap svalnar.
    • Till skillnad från de separata värmebeständiga handtagen som är fästa vid andra typer av köksredskap, tillverkas en gjutjärnspanna genom att hälla järn i en panformad form. Eftersom den färdiga produkten är en enda ledig metall, kommer värmen att resa från basen på värmekällan genom sidorna och handtagen.
  • 2. Tvätta ditt varma gjutjärn med varmt rinnande vatten och en borstborste. Gör detta omedelbart efter varje användning, medan pannan fortfarande är varm. Styv nylonskrubbborstar rekommenderas eftersom de är fjädrande och icke-slipande, men mjuka svampar kommer också att fungera. Använd ett mediumskrubbpress och se till att du kommer in i ryggarna och hörnen på din köksredskap.
  • Mild tvål kan användas på lodgjutjärnsprodukter, men är inte nödvändigt. De kommer att bli steriliserade vid 212 ° F (100 ° C) medan du värmer upp dem för matlagning.
  • 3. Använd en panskrapa för att avlägsna fastmatrester. Matrester frigör lättare från yta av varmt gjutjärn och bör avlägsnas innan den bakar och härdar på. Skrapa försiktigt tills alla rester har tagits bort.
  • Särskilt envis återstod kan lösas upp genom att simma vatten i pannan i 1 minut före skrapning.
  • En polykarbonatpannaskrapa med vinklade kanter tillåter dig att lossa rester från hårda till räckhåll, till exempel hörnen och spåren på din panna.
  • 4. Torka alla ytor noggrant med en luddfri handduk. Oavsett om du använder en pappershandduk eller en mikrofiber diskduk, var noga med att ta bort alla droppar av fukt för att förhindra att rosten bildas.
  • Gjutjärnskokare kan också torkas över låg spis-toppvärme eller i en varm ugn. Detta kommer att orsaka återstående fukt för att avdunsta.
  • Alla mörka flingor eller rester som visas på din torkduk är resultatet av kryddor som reagerar med sura livsmedel. Detta kommer att ske mindre och mindre när du fortsätter att bygga upp lager av kryddor.
  • Metod 3 av 4:
    Krydda och lagra ditt lodge gjutjärn
    1. Applicera ett tunt lager av matolja till din panna när den är torr men fortfarande varm. Gnugga oljan i de inre kokytorna tills ett ljust skikt har applicerats. Lodge tillverkar en canolaolja krydda spray för regelbunden användning. Emellertid kan någon vegetabilisk olja, canolaolja, matlagningsspray eller förkortning användas, så länge det är säkert för konsumtion.
    • Du behöver inte lägga till olja på utsidan av din köksredskap efter varje användning.
  • 2. Blott bort överflödiga olja från hörnen eller spåren av pannan. Överflödig olja kommer inte att nå ytan av det varma gjutjärnet och kommer att misslyckas med att polymerisera och konvertera till kryddor. Istället kan överskott av oljor resultera i ett lager av klibbig oljerester.
  • Om ditt gjutjärn utvecklar ett extra lager av klibbig olja, placera pannan upp och ner i ugnen över ett ark av aluminiumfolie. Baka vid 350 ° F (177 ° C) i 1 timme och låt svalna helt i ugnen.
  • 3. Leta efter en halvglansig matlagningsyta efter kryddor. När matoljorna har polymeriserats, ska den resulterande finishen vara jämn, jämnt applicerad, halvglansig, och fri från rost och matrester. Din lodgjutjärn kan ha börjat med en grov yta, men ju mer tider du använder och säsonger din köksredskap, blir den jämnare ytan.
  • Tråkiga fläckar indikerar en ojämn tillämpning av olja. Några fläckar kan lösas genom regelbunden användning och kryddor, medan en helt matt yta ska återställas genom re-kryddor.
  • 4. Förvara din lodge gjutjärn på ett torrt ställe. Du kan antingen hänga upp din gjutjärnskokare eller förvara den platt. En pappershandduk ska införas mellan pannor om de staplas vertikalt. För att undvika kondens, lagra inte pannor med locken på.
  • Metod 4 av 4:
    Utöka livslängden i din lodge-köksredskap
    1. Bild med titeln Clean Lodge Cast Iron Steg 13
    1. Avstå från att laga sura livsmedel i gjutjärnskokare. Mycket sura eller alkaliska livsmedel, såsom tomater och citrusfrukter eller juice, kommer att reagera med och avlägsna skyddande kryddor. Vänta tills din köksredskap är mycket kryddat innan du förbereder rätter med hög syrahalt.
    • Alla mörka flingor eller rester som visas på din torkduk är resultatet av kryddor som reagerar med sura livsmedel. Detta kommer att ske mindre och mindre när du fortsätter att bygga upp lager av kryddor.
  • Bild med titeln Clean Lodge Cast Iron Steg 14
    2. Återsäsong hela pannan när den blir rostig eller tråkig. Skrubba pannan med stålull för att ta bort den matta patina och rost innan du tvättar med varmt vatten och mild tvål. Applicera sedan olja på utsidan och inuti ytorna. Placera den upp och ner i ugnen över ett ark av aluminiumfolie. Baka vid 350 ° F (177 ° C) i 1 timme innan du kan kyla helt i ugnen.
  • Du kan upprepa denna process 2 till 3 gånger, bakning på flera lager av kryddor tills det gjutna järnet uppnår en jämn, halvglansig finish.
  • Om du inte har använt ditt lodgjutjärn under en längre tid, till exempel ett år, och det har tråkigt eller rostigt i lagring, är det dags att återsöka det.
  • Bild med titeln Clean Lodge Cast Iron Steg 15
    3. Blöt aldrig ditt gjutjärn i stående vatten eller tvätta det i diskmaskinen. Exponering för betydande mängder vatten kommer snabbt att orsaka att rosten bildas på ytan av din gjutjärnskokare. Diskmaskinens rengöringsmedel och utökad exponering för vatten kommer att ta bort den skyddande beläggningen etablerad genom regelbunden kryddor från ditt gjutjärn.
  • Bild med titeln Clean Lodge Cast Iron Steg 16
    4. Undvik att skura ditt gjutjärn med stålull. Steel Wool Scouring Pads kommer att skrapa bort den skyddande krydda på gjutjärnskokare. Detta exponerar köksredskapet till fukt och rost. Det kommer också att förstöra den smidiga matlagningsytan på vilken mat glider lätt.
  • Stålull bör endast användas för att ta bort rost innan du grundligt kryddat hela pannan.
  • Bild med titeln Clean Lodge Cast Iron Steg 17
    5. Säsong ditt lodge gjutjärn regelbundet. Om du använder din köksredskap ofta, förbereder mat med matolja och följer upp med rätt rengöring och kryddor, kommer en hård skyddande beläggning att utvecklas tillsammans med en jämn anti-stick yta.
  • Tips

    Plast, trä, nonstick och metallredskap är alla säkra att använda med lodge köksredskap. Till skillnad från kemiskt belagd nonstickkokare, kommer den kryddade ytan av lodgjutjärnet inte att skadas av redskap nicks och repor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande