Hur man rengör rost av gjutjärn

Gjutjärnspannor och krukor är benägna att rosta. Lyckligtvis, om du märker rost på gjutjärn, det finns gott om sätt att ta bort det. Det kan avlägsnas med salt om det är en liten mängd rost. En större mängd rost kan kräva en ättika blötläggning. I framtiden, försök att ta hand om ditt gjutjärn för att minimera rost.

Steg

Metod 1 av 3:
Använder salt
  1. Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 1
1. Strö salt på gjutjärnet. Den exakta mängden salt du behöver varierar beroende på storleken på din panna. Strö salt till punkten av gjutjärnets yta är täckt i ett något tjockt lager.
  • Till exempel skulle ungefär en halv kopp användas för en 12 tums gjuten järnpanna.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 2
    2. Skrubba pannan med en potatis. Skära en potatis i hälften. Potatisen är grov nog för att gnugga bort rost när du gnuggar saltet i gjutjärnet. Placera den på gjutjärnskuren och skrubba saltet för att ta bort rost.
  • Använd mycket tryck eftersom det kommer att hjälpa till att skrapa av rosten.
  • Gnugga potatisen i en cirkulär rörelse.
  • Om du skrubbar något som en kruka eller pan, glöm inte sidorna och botten.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 3
    3. Skölj och torka din panna. När du har skrapat bort rosten, skölj din panna under kranen. Gå ut några kvarvarande spår av salt och potatis. Omedelbart torka din panna med pappershandduk. Placera sedan din panna på kaminen över låg värme. Detta kommer att hjälpa till att bli av med någon långvarig fuktighet.
  • Det är väldigt viktigt att torka din panna omedelbart. Vatten orsakar rost med gjutjärnspannor, och om du lämnar din panna är det bara att bli rostig igen.
  • Bild med titeln Clean Rust Off Cast Iron Steg 4
    4. Återsäsong din panna. Tyvärr tar bort rost bort kryddan av en gjutjärnspanna. Efter att ha behandlat det med salt, applicera en liten mängd grönsaker eller oliv till pannan med en pappershandduk. Ta sedan en ren pappershandduk och ta bort eventuell överskott av olja. Placera din panna över låg värme i ca 30 minuter. Detta borde återsöka pannan.
  • Blott bort eventuell överskott av olja efter att du har tagit bort din panna från värmen och lagra den.
  • Metod 2 av 3:
    Använder ättika
    1. Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 5
    1. Blanda lika delar vit ättika och vatten. Vinäger kan hjälpa till att ta bort rost från en panna som är mycket skadad. Gör en blandning av lika delar vit ättika och vatten. De exakta beloppen du behöver bero på hur stor bit av gjutjärn är. Använd tillräckligt med vit vinäger och vatten så att du kan helt nedsänka pannan.
    • Blanda den vita vinäger och vatten där du vill suga pannan, som diskbänken eller hinken.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 6
    2. Suga pannan. Se till att hela stycket gjutjärn är nedsänkt i blandningen. Placera gjutjärnspanna i din handfat eller hink. Du kan låta det suga tills rosten är borttagen.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 7
    3. Kolla pannan regelbundet som den suger. Hur länge måste en pan att suga varierar. Gjutjärn bör inte blötläggas i mer än åtta timmar, men beroende på rostnivån kanske du vill ta bort det tidigare. Kontrollera pannan var halvtimme eller så. Ta bort det så snart rosten har löst upp. Om du lämnar pannan i ättika efter att rosten löser upp, äter ättika i själva gjutjärnet.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 8
    4. Tvätta gjutjärnet. Efter att ha tagit bort det gjutna järnet från ättika, tvätta det direkt. Skruva din panna med mildt rengöringsmedel och tvålvatten för att ta bort eventuella långvariga vinägerrester. Använd en mild skrubbborste eller svamp. Grova svampar kan skada gjutjärn.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 9
    5. Placera gjutjärnet i ugnen. Klappa gjutjärnet torrt med en trasa eller pappershandduk. Sedan placera den i en varm ugn i ungefär en halvtimme. Detta bör ta bort eventuellt överskott av vatten.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 10
    6. Återsäsong din panna. Som blötläggning av gjutjärnet avlägsnar kryddan, återsäsong pannan efter att ha tagit bort rosten. Gnugga gjutjärnet med en olja som vegetabilisk olja. Placera sedan det gjutna järnet i ugnen vid 350 grader Fahrenheit. Låt det baka i ca 45 minuter till en timme.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla en rostfri panna
    1. Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 11
    1. Rengör pannan korrekt. Dåliga rengöringstekniker kan orsaka en gjutjärnspanna att rosta. Du borde aldrig suga det i vatten. Rengör det omedelbart efter att ha använt det med grovt salt för att avlägsna i mat. Om inte pannan är väldigt smutsig, undvik att tvätta den med tvål och vatten. Torka pannan helt efter tvätt.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 12
    2. Håll pannan torr. Se till att inte låta din panna bli våt. Aldrig suga gjutjärn i diskbänken eller lägg det i diskmaskinen. Gjutjärn kommer att rosta om du tillåter det att bli våt.
  • Bild med titeln Clean Rost Off Cast Iron Steg 13
    3. Förvara pannan säkert. Förvara din panna bort från vatten för att förhindra rost. Placera en pappershandduk i pannan när du lagrar. Detta kommer att hålla pannan fri från damm, vilket minimerar hur ofta det behöver rengöras.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande