Hur man bryr sig om olivträ

Olivträ är sällsynt och distinkt, brukade skära lite köksredskap och små dekorativa föremål. Om det behandlas ordentligt, kommer ditt olivträ att vara en livstid och längre - men det här dyrbara trä kräver viss noggrann hantering. Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna om hur man bryr sig om olivträ så att du kan njuta av dina bitar i decennier att komma.

Steg

Fråga 1 av 7:
Hur tvättar jag olivträ?
  1. Bild med titeln Vård för olivträ Steg 1
1. Handtvätt olivträ med varmt vatten och mildt rengöringsmedel. Efter att ha använt olivträ köksredskap, skölj det med varmt vatten och skrubba med ett mjukt svamp och mildt rengöringsmedel. För svårare matpartiklar kan du också använda en nylonskrubbande kudde. Skölj med varmt vatten, torka sedan med en mjuk handduk.
  • Handtorkning snarare än att låta olivträ till luft torr kommer att hålla träet från svullnad eller vridning över tiden.
  • Lägg aldrig olivträ i diskmaskinen. Värmen från diskmaskinen kommer att få träet att torka, vilket kan leda till att det kan spricka.
Fråga 2 av 7:
Vilken olja ska jag använda på olivträ köksredskap?
  1. Bild med titeln Vård för olivträ Steg 2
1. Säsong nytt trä med mineralolja med matkvalitet. Få mineraljuice med matkvalitet online eller på din lokala mataffär. Droppa en liten mängd olja på en mjuk trasa och gnugga det över träet. När det är torkat, upprepa processen en andra gång.
  • Använd inte dina redskap tills de har helt torkat. Vanligtvis är det bäst att lämna dem ut för att torka över natten efter att du har applicerat den andra oljekörningen.
  • Mineralolja för livsmedel absorberas snabbt och lämnar inte träet oljigt som några andra oljor kommer. Undvik att använda grönsak eller olivolja, som kan gå Rancid.
Fråga 3 av 7:
Hur kan jag hålla olivträ från sprickbildning?
  1. Bild med titeln Vård för olivträ Steg 3
1. Undvik att lämna olivträ i vatten för att hålla det från sprickbildning. Långvarig exponering för vatten ökar träets korn och får det att svälla, vilket kan leda till sprickbildning. Se alltid till att ditt olivträ är helt torrt efter att ha tvättat det.
  • Olivträ kommer också att spricka om det är utsatt för överdriven värme, såsom genom att lägga den i diskmaskinen, vilket medför att det är överdresset.
Fråga 4 av 7:
Gör olivträ fläck?
  1. Bild med titeln Vård för olivträ Steg 4
1. Olivträ är hårt och tät, vilket gör det fläckbeständigt. Om oljad regelbundet och rengöras ordentligt, kommer ditt olivträ vanligtvis inte att fläcka. Det är också relativt luktbeständigt, så du behöver inte oroa dig för ditt olivträd köksredskap som håller luktar från din mat.
  • Att vara fläckbeständig betyder inte att du aldrig får en fläck. Men om du gör det, bör en snabb gnid med fin sandpapper vara tillräckligt för att ta bort det.
Fråga 5 av 7:
Vad händer om jag inte har använt mitt olivträ ett tag?
  1. Bild med titeln Vård för olivträ Steg 5
1. Använd en lösning av 3% väteperoxid och vatten för att sanera ditt olivträ. Innan du använder olivträ köksartiklar för att servera mat, blanda en lösning av lika delar väteperoxid och vatten. Doppa en mjuk trasa i lösningen och gnugga ditt olivträ för att sanera det, skölj det med varmt vatten och klappa det torrt.
  • Du kan också blanda citronsaft och salt i en pasta för att skrubba ditt olivträ om det har blivit smutsigt sedan den sista gången du använde det.
Fråga 6 av 7:
Hur kan jag göra olivträ sken?
  1. Bild med titeln Vård för olivträ Steg 6
1. Olja ditt olivträ när det blir tråkigt att återställa glansen. Hur ofta du behöver olja är ditt olivträ verkligen beror på hur ofta du använder den. Om du använder det regelbundet kan du olja det en gång i veckan. Om du bara använder det ibland kanske du vill få vana att olja den efter varje användning.
  • Använd alltid mineralolja för livsmedelskvalitet för ditt olivträ. Du kan hitta den online eller i de flesta livsmedelsbutiker.
  • Behandla ditt trä regelbundet, även om du bara använder det för dekorativa ändamål. Om du olja den minst en gång i månaden, kommer det att behålla sin släta glans.
Fråga 7 av 7:
Varför är olivträ så dyrt?
  1. Bild med titeln Vård för olivträ Steg 7
1. Olivträ skördas inte vanligtvis så att det är relativt sällsynt. Eftersom olivträd växer på ett vridet och oregelbundet sätt, är träet svårt att skörda för timmer. När ett träd är klippt för trä är det vanligtvis bara möjligt att skära mindre bitar. Dessutom är det råa träet svårt att behandla och torka jämfört med andra skogar.
  • Medan du kan hitta köksredskap och till och med möbler av olivträ, är det vanligtvis reserverat för mer känsliga, dekorativa bitar. Olive Woods sällskap på den globala marknaden kommandon en högre prislapp.

Tips

Dela på det sociala nätverket:
Liknande