Hur man undviker tristess medan social distansering

Under utbrottet av en smittsam sjukdom kan du välja att delta i social distansering eller har obligatoriska karantän, där du isolerar dig själv från andra för att undvika att plocka upp och sprida sjukdomen. Men social distansering kommer med långa perioder av stillestånd, så tristess blir en mycket riktig utmaning. Lyckligtvis, med lite kreativitet, kan du hålla dig underhöll tills saker kan komma tillbaka till det normala!

Steg

Metod 1 av 5:
Upptar tyst tid
  1. Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 1
1. Binge-titta på en ny show eller lägga på en filmmarathon. Om du befinner dig hemma för ett tag, kommer du förmodligen att förlita dig på TV: n för mycket av din underhållning. För att undvika att flippa genom kanalerna, kolla in en strömmande app som erbjuder fullständiga årstider av olika shower, eller hitta en filmfranchise som du har menat att komma in i. Var bara säker på att ta regelbundna raster för att sträcka och vila dina ögon.
  • Om du inte redan har en strömmande app, kontrollera om några erbjuds gratis försök. På det sättet har du åtminstone några dagars nöjesvärden till hands, men du behöver inte betala något om du avbryter innan rättegången är över.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 2
    2. Gå vilse i något att läsa. Läsning kan göra tid verkar som om det bara försvinner-en välkommen lättnad om du är social distans. Hitta något som drar dig in, vare sig det är en romansk roman, en thriller, en modetidning eller till och med ett papper från en expert på ditt fält. Så länge det ökar, det finns inget fel svar!
  • Att lyssna på en Audiobook kan vara ett bra sätt att passera lite tid om du vill hålla händerna fritt att göra något annat!
  • Om du har ett bibliotekskort, kolla in en online-app som Hoopla som låter dig få tillgång till digitala böcker, ljudböcker och annat gratis innehåll.
  • 3. Leka kurragömma. Ta tag i dina syskon eller andra familjemedlemmar och spela ett lagspel av gömma och söka. Det kan vara roligt att gömma och se hur svårt det är för andra att hitta dig!
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 3
    4. Lyssna på musik. Gör en spellista av dina favoritlåtar eller sätt på ett album du älskar, sedan njut av den komfort som du bara får från att lyssna på en låt du vet av hjärtat. Inte bara kommer det här att hjälpa lite tid, men en välbekant sång kan få dig att känna dig lite mindre, även om du bor själv.
  • Lyssna på vad du älskar. Beroende på din personlighet kan du hitta tröst i en vacker klassisk komposition, en optimistisk popsång, eller raucous hip-hop eller punkmusik!
  • Om det finns andra människor i ditt hem kan du antingen vända vändningar plockar sånger, eller har alla satt på hörlurar om du inte kan komma överens om vad du ska lyssna på.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 4
    5. Lösa pussel för att hålla ditt sinne skarpa. Pussel är ett bra sätt att hålla dina kritiska tänkande färdigheter engagerade, även om du slutar inte arbeta eller göra skolarbete ett tag. Du kan till exempel hämta en korsordsapp, köpa en Sudoku-bok, eller sätta ihop ett särskilt utmanande pussel om du har plats för det.

    Dricks: Under social distans är det bra att beställa paket online, så även om du inte har pussel eller brädspel till hands, kan du få några levererade på bara några dagar. Du kommer noga att vara super upphetsad att ha något nytt att göra när paketet anländer!

  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 5
    6. Spela ombord och kort med dina familjemedlemmar. En liten ljushjärtad tävling kan vara ett roligt sätt att passera lite tid, så bryta ut dina gamla favoriter som risk, rummy, monopol och godismark. Kom bara ihåg att inte ta spelen för allvarligt - du kommer fortfarande att vara i nära håll med dina familjemedlemmar ett tag, så gloka inte för mycket om du vinner, och ta det inte så illa om du förlorar.
  • Om din familj kan hantera högre insatser utan att argumentera, gör spelen lite mer intressant genom att lägga till satsningar. Till exempel, den som förlorar kan göra allas säng nästa morgon, eller vinnaren får välja filmen för den natten.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 6
    7. Arbeta på distans, om du kan. Om du gör något arbete från datorn, fråga din chef om du kan lägga på några timmar hemifrån. Social distans kan låta som en rolig ursäkt för att komma ur jobbet ett tag, men när tristess börjar sätta in, kommer du förmodligen att börja sakna din dagliga arbetsrutin.
  • Förutom att hjälpa dig att passera lite tid, kan det vara möjligt att underlätta en del av din ångest om den ekonomiska effekten av den sociala distanserna.
  • 8
    Bidra till detta How-to-manual.Det finns många roliga sätt att hjälpa till med s Community Dashboard!
  • 9. Ta en tupplur. Att ha några minuter av stängdsögon är en bra idé om du känner dig trött.
  • Metod 2 av 5:
    Gör kreativa aktiviteter
    1. Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 2
    1
    Dra, måla eller skiss något. Inte bara skapar konstverk roligt och tillfredsställande, med en slutprodukt kan du visa upp, men det har också visat sig att den har en positiv effekt på hjärnan. Det kan hjälpa dig att se världen på nya sätt och bilda nya vägar, samtidigt som de förstärker befintliga anslutningarna. Konstskapande har varit känt för att främja hälsa och välbefinnande, och har kopplats till ångest av ångest, i allmänhet bättre mental hälsa och personlig tillväxt.
    • Oroa dig inte om du inte är för säker med din ritning. Om du inte vill visa någon din konst, kommer ingen att göra dig.
    • Om du inte är säker på vad du ska rita, titta runt ditt hus, eller gå ut om du får med begränsningarna i ditt område. Att dra stilleben från vad som är runt dig är ett bra sätt att både klara tiden och förbättra dina ritningsförmåga.
    • Du kan också försöka rita ett tecken från en show du gillar, en kändis, en sångare eller en skådespelare.
  • Bild med titeln Fit Reading till en del av ditt dagliga livssteg 12
    2
    Läs en bok. Läsning är ett bra sätt att klara tiden, eftersom du ofta kan glömma det faktum att du är uttråkad och engagera sig i berättelsen. Läsning ökar också intelligens och ökar hjärnkraften. Läsning kan också hjälpa dig att sova, speciellt om du läser varje natt före sängen.
  • Försök läsa en genre som du gillar. Du skulle inte vilja bli mer uttråkad genom att läsa en bok som borrar dig!
  • Om du inte har några böcker i ditt hus, och du är begränsad från att gå till ett bibliotek, kan du få digitala böcker antingen i form av ljudböcker eller e-böcker.
  • Se om du har gamla tidskrifter eller tidningar som ligger någonstans. Dessa kan vara riktigt intressanta, eftersom du kan se vad som var de största problemen innan karantän började.
  • Bild med titeln Sjung 7
    3
    Sjunga En sång du gillar. Singing är ett bra sätt att uttrycka dig själv och släppa ut kontraster. Det har visat sig att människor som sjunger är bättre för att reglera sina känslor och också ha djupare känslor.
  • Du kan sjunga sånger från dina favoritartister eller band, eller från en show eller film du har tittat på. Detta betyder att du känner till sången ganska bra, så du känner till melodin.
  • Singing förbättrar ditt humör, hållning och lungkapacitet, så tänk inte på att sjunga som ingenting.
  • Det finns virtuella kor i vissa områden, som alla kan gå med, så om du verkligen tycker om att sjunga en online-kör kan vara en bra idé tills du kan gå till en riktig livskör.
  • Bild med titeln Skriv en journal Entry Steg 6
    4
    Skriv i din tidskrift. Att hålla en tidskrift kan hjälpa dig att hantera stress och ångest och klara av depression. Det kan hjälpa dig att prioritera dina rädslor, problem och bekymmer. Det är en bra idé att lägga undan några minuter varje dag för att gå till journaling.
  • Kom ihåg att din tidskrift inte behöver följa någon viss struktur, eftersom det är din egen privata plats att skriva vad du tänker på vad du vill.
  • Att ha en tidskrift kan hjälpa dig att sätta din värld i ordning, även när det känns mer kaotiskt.
  • Försök att få några positiva samtal om dig själv, eftersom det är lätt att oavsiktligt prata negativt om dig själv. Din tidskrift kan hjälpa dig att fånga dig själv när du börjar tänka mer negativt.
  • Bild med titeln Ansök Halloween Eye Makeup Steg 6
    5. Leka med smink. Den som har lite smink kan prova det för att se vad de kan göra med det. Det finns många olika sätt att bära smink, vissa är att se bra ut, medan vissa ganska fokuserar på att se skrämmande.
  • Makeup kan förbättra ditt självförtroende och självkänsla. Eftersom många människor känner sig mer attraktiva, samtidigt som de bär smink, känner de sig mer övertygade när de bär det.
  • Prova lite mer kreativ eller alternativ smink ser ut, eftersom smink kan öka kreativiteten och prova något nytt så här, är kreativt.
  • Du kan ha en miniatyrfotografering. Om du har gjort läskig smink kan det här se bra ut om du håller alla lamporna, förutom den på kameran. Det finns många sätt att göra en fotografering för skönhetsstil makeup också.
  • Bild med titeln Spela det franska hornet Steg 11
    6. Öva ett instrument. Att veta hur man spelar ett instrument är något som är både mycket användbart och roligt. Att spela musik är riktigt bra för dig, kreativt och produktivt. Om du har ett instrument, bör du öva att spela det medan du är uttråkad, så du kan få ut det mesta av din tid och instrument.
  • Att spela ett instrument kan förbättra din samordning, lyssnande färdigheter och mental prestanda.
  • Du kan spela låtar du vet, du borde kunna hitta (åtminstone den första sidan) av de flesta låtar som du vill spela på internet. Du kan också köpa musiken antingen digitalt eller som en fysisk bok.
  • Att spela musik kan hjälpa dig att uttrycka dig själv. Du brukar ha en känsla av prestation när du tränar bara hur man gör ett låt ljud rätt, eller anteckningar låter ett visst sätt.
  • Bild med titeln Gör ett homeschoolprojekt på bakning Steg 21
    7
    Baka eller laga mat något. Det här kan vara jättekul, och kommer att fylla i mycket av din tid om du väljer ett recept som kräver mycket förberedelse och tillagningstid. Det kan också vara bra för din hälsa, eftersom du vet vilken mat som går in, och du kommer att kunna hålla receptet eller ingredienserna mycket hälsosammare än om du inte lagade dig själv.
  • Matlagning har visat sig öka självkänsla, ökad koncentrationsförmåga och bättre samordning och kan beskrivas som fördelaktigt och givande.
  • Försök att göra väldigt grundläggande recept om du är ny att laga mat, eftersom de inte kommer vara någonstans nära så hårt som andra recept.
  • Kom ihåg att använda smaker, som örter, kryddor och vitlök, så din mat smakar inte matt.
  • Bild med titeln Gör en fantastisk musikspellista Steg 1
    8
    Skapa en spellista. Att göra en spellista är ett utmärkt sätt att klara tiden, och ta med tillbaka minnen om du kan lägga till låtar som du hittar nostalgisk. Att lyssna på dessa spellistor kommer också att fylla lite tid, så det är definitivt en bra idé.
  • Ladda ner en musikapp som Spotify eller Apple Music om du inte har en, men notera att Apple-musik inte har en gratis version, så du måste betala om du vill få det, medan Spotify har en Gratis version som innehåller annonser, och bara kan blanda spellistor.
  • Skapa en spellista för varje genre som du gillar musiken av. Om du gillar Metal Music och K-Pop, vill du förmodligen inte få dem blandade i samma spellista!
  • Att lyssna på musik kan förbättra humör, minska stress, minska ångest och förbättra minnet, vilket innebär att du har en anledning att lyssna på dessa spellistor andra än du tycker om musiken!
  • Metod 3 av 5:
    Gör produktiva aktiviteter
    1. Bild med titeln Lär dig flera språk i taget Steg 1
    1
    Lär dig ett språk. Att lära sig ett språk är både en mycket rolig, tidskrävande sak att göra, och en extremt användbar. Du kommer att kunna kommunicera med personer som talar språket, och när den globala resan är tillbaka till det normala, resa till platser där språket talas.
    • Språkinlärning kommer att göra din hjärna växa. Delar av din hjärna blir faktiskt tjockare från att du lär dig ett språk.
    • Du kan ha bättre minne och problemlösning genom att lära sig ett språk. Tillsammans med detta kan det också öka hur bra du kan multitask.
    • Det finns många gratis appar och webbplatser för att lära sig grunden av ett språk (som Duolingo och Memrise), men om du vill vara ordentligt flytande, måste du faktiskt prata språket högt. Om du kan hitta en talare av det språket som kommer att prata med dig mycket (eller använd något som italki om du vill betala för att prata med någon) så kan du faktiskt höra hur språket låter.
  • Bild med titeln Rengör ditt rum Steg 7
    2
    Deklarera ditt sovrum. Rengöring av ditt rum, eller utrymme som ett skrivbord, kommer att få dig att kunna vara lyckligare i området. Detta kan orsaka en ökad produktivitet, vilket är viktigt, speciellt om du arbetar på distans. Eftersom du kommer hem mer under karantän och restriktioner är det en bra idé att hålla ett trevligt rum, eftersom det kan förbättra din mentala hälsa.
  • Rengöring uppmuntrar en hälsosam livsstil, så genom att städa ditt rum, kan du börja vara hälsosammare som gör vardagen, som att tvätta eller göra disken.
  • Ett rent rum förbättrar i allmänhet hälsoproblem, som hjärthälsa och allergier.
  • Du borde lära dig att njuta av städning, eftersom det kontinuerligt hjälper dig. Små saker i ditt rum och andra utrymmen kan verkligen påverka din mentala och fysiska hälsa.
  • Bild med titeln Starta ett AB-träningssteg 5
    3. Få lite övning. Det är verkligen svårt att hålla sig aktivt medan karantän, men gör det så att du passar dig, och generellt lyckligare. Att få motion är nödvändig för mänsklig funktion, och de flesta i under lockdown har inte fått tillräckligt med. Att hålla Active kan också öka ditt immunsystem, för att hjälpa till att hålla sig hälsosamt i fallet att bli sjuk.
  • WHO (Världshälsoorganisationen) rekommenderar 60 minuters måttlig kraftig aktivitet om dagen för 6-17-åringar, och 75 minuter i veckan för vuxna och äldre.
  • Du kan titta på YouTube-videor av olika träningspass, men se till att du tittar på en professionell om det är möjligt. Du borde inte ta hälsoråd från människor som inte vet vad de pratar om.
  • Skapa ett schema för dina träningspass om du vill ha en rutin. Du kan göra en planerare Eller få en träningsapp, en fitnessapp kan ha sina egna träningspass som ingår i det, men de flesta kommer att kosta pengar.
  • Bild med titeln Study 24
    4. Komma vidare på något för skolan eller jobbet. Avsluta arbetet tidigt kommer att frigöra någon stress som det orsakade, och du behöver inte göra någonting i sista minuten. Om du kan göra ditt arbete utanför ditt arbete / skoltid, så är det en bra idé att få lite gjort när du är osäker på vad du ska göra. Detta kommer också att få dig att känna och verkar mycket mer organiserad.
  • Många elever har hittat karantän något som påverkat deras arbete för det värre, med dem gjorde mycket mindre arbete än vanligt, men du behöver inte vara en del av det! Karantän är faktiskt något som låter dig arbeta utanför skoltiden mycket mer än vanligt, så du kan använda den som en möjlighet.
  • Jobbar, är något som förbättrar allmänt välbefinnande och nivåer av lycka. Även om du kan känna dig unmotivated att göra jobbet, gör det, och efteråt kommer du i allmänhet att vara mycket lyckligare.
  • Du kan göra bättre kvalitetsarbete om du spenderar längre på det. Du kan få jobbet till en bättre kvalitet om du arbetar på det utanför de normala timmarna du skulle få.
  • Bild med titeln Använd en planerare Steg 5
    5
    Plan för framtiden. Gör idéer för vad du vill göra i framtiden, efter det är säkert att göra saker igen. Dessa kan vara större saker, eller bara slumpmässiga små saker du har märkt att du saknade medan du var i karantän. Du kan göra dem i detalj om det är vad du vill göra, eller du kan bara göra en grundläggande skiss.
  • Du kan göra en lista över saker du vill göra och bestämma om någon av dem verkar närmare vara möjliga. Kom ihåg, tänk säkert och vet att det skulle vara en bra idé att föreställa sig att ha en mask och social distans från människor, så du förväntar dig inte att alla begränsningar försvinner.
  • Gör inte något på din lista om det skulle vara osäkert för dig eller någon annan, och kom ihåg den här listan är för efter karantän, inte under den.
  • Håll dig positiv om dina planer. Bara för att det kan vara ett tag innan någon av dem kunde äga rum betyder det inte att du behöver förlora hopp om dem.
  • Bild med titeln Skriv steg 2
    6
    Skriva en recension av något online. Granska saker som du köpte, läs, tittade på eller gjorde, kan hjälpa människor att bestämma vad de vill köpa eller göra. Det är ett bra sätt att träna ditt skrivande, och du vet att det kan hjälpa någon som är ute och läser den. Många människor behöver se en recension för att veta att de vill ha något, så genom att granska det, kommer du att låta den personen veta kvaliteten på vad du granskar.
  • Detta kan hjälpa lokala företag om du granskar sina saker. Det kan inte finnas många recensioner av saker som är mer lokala, så du hjälper verksamheten genom att granska dem med en bra recension (men se till att du är ärlig, ljuger inte så att de kan få en annan kund, för De behöver veta vad de gör fel om någonting).
  • Du kan granska appar eller webbplatser. Appar och webbplatser är lätta att hitta, eftersom du förmodligen redan har appar du kan granska.
  • Granska böcker du har läst kan hjälpa dig med färdigheter som du kanske behöver göra skolarbete, eller bara för att få nya granskningsfärdigheter som gör dig bättre på att skriva i allmänhet.
  • Metod 4 av 5:
    Hitta familjevänliga aktiviteter
    1. Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 7
    1. Lätta upp på dina begränsningar av skärmtid. Medan du normalt inte vill låta barnen ha obegränsat tid på sina tabletter eller videospelkonsoler, om de kommer att vara ute av skolan ett tag, är det förmodligen en bra idé att vara lite mer avslappnad om reglerna. Inte bara kommer det att hjälpa dina barn att passera tiden tyst, men det kan hjälpa dem att se sociala distanser så kul, snarare än stressiga och läskiga.
    • Försök nedladdning av roliga, pedagogiska apps som Abcmouse för att hjälpa yngre barn att lära sig läsning och matematik, eller Duolingo för att hjälpa äldre studenter att lära sig ett nytt språk.
    • Tänk på att vissa appar kräver en prenumeration, men du kan också hitta gratis appar eller några med gratis försök.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 8
    2. Arbeta på hantverksprojekt tillsammans. Att skapa konst är ett roligt sätt att klara tiden för människor i alla åldrar. Ännu bättre kan det hjälpa dig att hitta ett kreativt sätt att uttrycka några av de känslor som du kan uppleva under en stressig situation som ett sjukdomsutbrott. Och var inte rädd för att bli rörigt, eftersom du har gott om tid för rengöring.
  • Det finns massor av sätt som du kan göra konst, inklusive målning, ritning, skrivhistorier, vilket gör musik, skulpterande eller till och med att skapa tie-färgämne!
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 9
    3. Ta på ett vårrengöringsprojekt. Medan städning kanske inte verkar som det roligaste sättet att spendera din tid, kan det faktiskt vara mycket bra för dig mentalt. Om du har barn, får de dem som är inblandade, för att se ett projekt genom till slutet kan ge dem en känsla av syfte och prestation.
  • Till exempel kan du rengöra alla dina fönster, dra ogräs från trädgården, eller organisera din vinden till när en eftermiddag.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering steg 10
    4. Övning i 15-30 minuter om dagen. Att få gott om fysisk aktivitet är lika viktig som ditt sinne som det är för din kropp, så om du kan, försök att spendera lite tid varje dag utövar och uppmuntrar alla i ditt hem att göra detsamma. Det kan vara så enkelt som att sparka en boll runt ute om du kan gå ut, eller du kan ha en snabb dansfest inuti om du behöver stanna i.
  • Övning är ett utmärkt sätt att bränna av en del av stressen av social distansering.
  • Förutom att du får din hjärtfrekvens, se till att du också stiger upp och sträcker sig regelbundet under hela dagen för att förbättra din cirkulation, även om du kopplar av.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 11
    5. Leka utomhus. Social distans betyder inte nödvändigtvis att du måste stanna inomhus, speciellt om ingen i ditt hem är sjuk. Om du har en gård, eller om det finns en stor öppen park i närheten där du kan hålla dig själv, komma ut på en trevlig dag och njuta av lite solsken. Se bara till att du stannar minst sex meter från människor som du inte lever med.
  • Du kan också försöka packa en picknick och gå ut för en vandring på en närliggande naturstig. Även om det finns andra människor som vandrar, bör det finnas gott om öppet utrymme för alla att behålla sig själva. Men var noga med att tvätta eller sanera dina händer om du besöker några vanliga områden som picknickbord, offentliga toaletter eller parkbänkar.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering steg 12
    6. Har barn att slutföra något skolarbete som är tilldelat dem. Även om dina barn är ute av skolan, kan de förväntas slutföra läxa uppdrag eller online kurser. Om så är fallet, avsätta en viss tid varje dag dedikerad till skolarbete, och vara tillgänglig om dina barn har några frågor om vad de arbetar med.
  • Men eftersom social distans kan vara stressande, om ditt barn börjar verka överväldigas av deras arbete, låt dem veta att det är bra att ta en paus och komma tillbaka till det senare.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 13
    7. Prova en virtuell museumstur för ett roligt sätt att lära dig något nytt. Bara för att skolan är ute betyder inte att du inte kan lära dig något nytt som en familj! Medan många museer kan vara stängda för allmänheten under social distans, kan du fortfarande ta virtuella turer på många av de mest populära museerna i världen. Dra en turnera på den största skärmen du har, välj sedan en utställning och ta din tid att perusa det, precis som du skulle i det verkliga livet! Till exempel:
  • Att turnera Smithsonian Museum of Natural History, besök https: // naturalhistory2.si.edu / vt3 / nmnh /.
  • För att se Guggenheim, gå till https: // artsandculture.Google.com / streetview / solomon-r-guggenheim-museum-inre-streetview / jahfbv3jgm2kaq?hl = en & sv_lng = -73.95902634325634 & Sv_Lat = 40.78285751667664 & SV_H = 322.3936462402344 & SV_P = -0.9779434204101562 & SV_PID = MFNUMHRYOSZMTY3VTYU05G & SV_Z = 2.0155363993691093.
  • Om du alltid har velat se Louvre, klicka på https: // louvre.fr / sv / besökes-en-ligne # flikar.
  • Dricks: Du kan också hitta intressanta live-flöden från hela världen, som webbkameror som strömmar från zoo-höljen!

    Metod 5 av 5:
    Lindrar stress och ensamhet
    1. Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering steg 14
    1. Förstå att dina känslor är giltiga och normala. I händelse av en stressig situation som en utbredd epidemi är det naturligt och förståeligt om du befinner dig som kämpar med känslor som rädsla, ångest, ensamhet, ilska och tristess. Ge dig själv tillåtelse att uppleva dessa känslor. Men låt dem inte kontrollera dig-erkänna känslorna, gör det bästa för att släppa dem.
    • Försök att fokusera på vad du kan styra i din situation, som att stanna hemma för att säkerställa att du och andra är friska. Var stolt över dig själv för att vidta åtgärder för att minimera effekten av en stor sjukdom.
    • Om dina känslor av ångest eller rädsla stör din förmåga att fungera, försök använda en online-rådgivningstjänst så att du kan prata med en professionell terapeut utan att lämna ditt hem.
    • I USA kan du också ringa Samhsa`s Disaster Distress Helpline på 1-800-985-5990, eller Text Talkwithus till 66746.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering steg 15
    2. Hålla fast vid ett dagligt schema. Din rutin kan vara annorlunda än normalt när du övar social distansering, och det är förståeligt. Men du kan hjälpa till att hålla en del av normalitet genom att försöka hålla samma schema du brukar göra.
  • Till exempel, om du vaknar och lägger dig samtidigt som du normalt skulle, blir det mycket lättare att justera när du går tillbaka till jobbet eller skolan.
  • Håll normala måltider, och försök att skapa en rutin för saker som träning och skolarbete.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 16
    3. Begränsa din exponering för katastrofrelaterade media. Medan det är viktigt att hålla sig informerad under krisen, är det lika viktigt att inte överväldiga dig själv med ständig täckning. Kontrollera om några gånger om dagen, med endast tillförlitliga informationskällor som CDC, vem eller din lokala hälsoavdelning. Sedan, vänd din uppmärksamhet åt något annat.
  • Speciellt undvik att titta på 24-timmars nyhetsskydd under långa perioder. De måste fortsätta sändning även om det inte är någon ny information, och det kan bli överväldigande om du lämnar det för länge.
  • Var särskilt uppmärksam på hur mycket täckning du har på runt små barn som kanske inte kan förstå allt som händer.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 17
    4. Anslut med dina vänner och familj. Social distans kan leda till känslor av isolering, särskilt som dagarna bär på. För att undvika det, försök att nå ut minst en gång om dagen till dina nära och kära. Du kan göra det genom sociala medier, textmeddelanden, telefonsamtal eller videochatt-något för att vara från att känna som att du är ensam för dagar i slutet.
  • Glöm inte att nå ut till dina äldre kära och grannar som kan känna sig speciellt isolerade och rädda.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 18
    5. Luta på din tro om du är andlig. Om du regelbundet deltar i religiösa tjänster, kan social distansering få dig att känna dig särskilt isolerad från din tro. Men den troen kan vara ett bra sätt att hitta fred under en stressig situation, så leta efter sätt som du fortfarande kan göra din övning en del av din tro.
  • Till exempel kan du be, läsa dina religiösa texter, meditera, observera dietary riktlinjer eller live-ström religiösa tjänster.
  • Bild med titeln Undvik tristess medan social distansering Steg 19
    6. Prata med dina barn om eventuella oro som de kan ha. Även mycket små barn kan vara medvetna om att saker är olika runt dem. Om du har barn, har ärliga, åldersfria diskussioner med dem om vad som händer, och låt dem känna dig och andra vuxna gör allt för att hålla alla säkra. Låt dem prata om sina bekymmer. Tänk också på att dina barn kommer att titta på dig för hur man ska reagera, så försök att vara lugn.
  • Du kan till exempel berätta ett yngre barn, "Det finns några bakterier just nu som gör människor sjuka. Vi bor hemma för att se till att vi inte får dem eller ger dem till någon annan. Men även om vi blir sjuka, tar jag hand om dig och vi blir bara bra."
  • Om du har äldre barn, ge dem faktiskt, noggrann information om varför du är social distans. Om de känner att de är informerade, kan det hjälpa till att ge dem en känsla av kontroll, minskar deras ångest.
  • Gå över saker som dina barn kan göra för att vara säkra, som att prata med dem om lämpliga handtvättprocedurer och vikten av att inte röra ögonen, näsa eller mun.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Om du känner dig överväldigad av rädsla, depression, ångest eller ensamhet, eller om du känner att du kan skada dig själv eller någon annan, ringa nödtjänster eller en hjälplinje som Samhsa katastrofbekämpningslinje på 1-800-985-5990.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande