Hur man firar en 13-årsdag

Du blir officiellt en tonåring! Det kommer bara att hända en gång, så festen måste vara fantastisk. Vad gör du för att fira detta monumentala tillfälle? Låt oss börja brainstorming idéer! Men under Covid-19 pandemic, försök att öva social distans genom att stanna 6 meter bortsett från varandra.

Steg

Del 1 av 2:
Hålla det enkelt
  1. Bild med titeln Fira ett 13-årsdagssteg 1
1. Få en grupp vänner tillsammans. Trots allt desto mer, Merrier. Det spelar ingen roll om det är 2 eller 12, bara att ha några vänner runt kommer att göra allt roligare. Försök att göra det ett nummer som är tillräckligt stort för gruppaktiviteter men tillräckligt liten för att vara hanterbar och fortfarande kul, men på grund av coronavirusutbrottet, försök att hålla sig borta från stora publikgrupper på 10 till 50.
  • Om du inte är säker på hur många att bjuda in, planera din natt och sedan välja ett nummer. Ibland kommer det att avgöra sig - hur många personer du kan passa i bilen, ett jämnt antal för lag eller mängden stolar du har i din källare, försök att stanna 6 meter från varandra på grund av covid-19.
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 2
    2. Chow ner. Gå ut för att äta till din favoritrestaurang, stanna i och beställa pizza, fråga dina föräldrar att laga mat för dig eller laga det själv! I grund och botten mata dina hungriga vänner och ha kul att röra sig med dem, inte oroa sig för skolan eller drama. God mat kan göra en bra start på en bra fest.
  • Det är en bra idé att hålla dina vänner upptagen - alla kan bygga sin egen personliga pizza med galen toppings, dekorera en tårta eller bygga sina egna smörgåsar eller sundaes. Eller bara göra mamma och pappa ta hand om det! När alla är matade kan du planera resten av din fest.
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 3
    3. Koppla av och titta på en film antingen på bio eller i ditt hus. Komedier är bra med dina vänner! Och sedan efteråt, har alla tillbringat natten och håller sig så sent som möjligt. Vem kan göra det till soluppgång? Visst, det finns redan ingen sömn torsdag, men det kan vara vilken dag i veckan. Movie Marathon, kanske?
  • Om du stannar sent, se till att du har gott om socker för att hålla sig vaken, lyser för att hålla dig vaken och saker att hålla dig från att bli uttråkad och sömnig. Du har en läskpyramid stor nog för Facebook på nolltid. Mountain Dew Fort, någon?
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 4
    4. Gör makeovers med dina vänner. Om de är tjejer (eller pojkar som bär smink...), självklart! Bjud in några vänner runt till ditt hus, få dem att ta med sina smink och gå vidare att göra varandra vackra. Vem bryr sig om du ser dum ut? Du har fortfarande roligt att giggla på bilderna! Medan du gör varandra, har du en bra chatt om skolan, andra vänner, pojkar, filmer, musik, kändisar - någonting!
  • Du kan också göra det här super löjligt, också. Ljusblå ögonskugga, röda läppar - den typ av saker du ser i de hemska glamourbilderna. Ta sedan bilder och ha en slags modeshow, låtsas vara haute couture modeller. Gör varandras smink med galna färger, glitter och nyanser.
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 5
    5. Slå på köpcentret. Spara dina pengar under veckorna före din fest (och fråga dina vänner att göra detsamma) och ta hand om. Ha det roligt att försöka på nya outfits, även om du inte har råd med dem! Heck, gå in i butiker du skulle aldrig gå in och försök på saker du skulle aldrig slitage, och under Covid-19, stanna minst 6 meter från varandra på grund av koronavirusutbrott. Men låt inte säljaren veta!
  • Om inte köpcentret, vilken typ av butik kan du bara bli galen på? Det är din dag! Går du nötter i bokhandlarna? Skulle du älska att spendera timmar som försöker på smycken? Måla keramik? Outlet butiker? Sparsamhet shopping?
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 6
    6. Gå och simma. Du bor förmodligen ganska nära poolen eller till stranden - förutsatt att det inte är vinter, förstås. Om det är möjligt, gör en hel dag av det. Har varje vän ta med några snacks, sin handduk och spendera dagen med poolspel och njuta av solen. När alla är trött på att simma, kan du spela bakgård eller strandspel och ha en grillgrill eller en brasa. Men på grund av Covid-19 pandemic, öva social distans.
  • Se till att dina vänner är coola med det här! Vissa människor gillar inte det, kan inte simma, eller är obekväma att vara i simma kostymer. Kör det med dina vänner först om det här är hur du vill fira din födelsedag.
  • Bild med titeln Fira ett 13-årsdag Steg 7
    7. Häng ut, sjunga karaoke och spela videospel. Du kan göra din egen karaoke i din källare! Köp eller hyra en maskin (eller hitta en vän som har en) och bli en popstjärna för en natt. När allas vokal ackord är trötta, börja få lite konkurrenskraftigt spel på.
  • Se till att dina föräldrar är coola vilket ger dig kontroll över en del av huset! Låt dem veta dina planer så de oroar dig inte och, ännu viktigare, gå inte i var 5: e minut för att kontrollera vad som händer.
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 8
    8. Spela några nya festspel. De är inte bara för spädbarn - Spel kan få någon fest, kan bryta isen och få alla att skratta. Men du vill nog inte ha de gamla spelen du har spelat i flera år. Här är några nya idéer!
  • Gå till en scavenger jakt. Har dina föräldrar (eller någon extern källa) göm saker runt huset / grannskapet. Två lag kan leta efter olika ledtrådar och det kan vara en tävling att se vem som får den sista ledtråden först.
  • Gå för en Foto skattjakt. Två lag har alla en kamera och ta fem eller sex bilder på en viss tid. De byter sedan kameror och det andra laget måste återskapa bilderna i exakt samma position på exakt samma plats. Om du kan resa runt staden, hitta en plats som de kanske inte känner igen!
  • Spela Balloon Dare. Skriv vågar på små papper, sätt in dem i ballonger och blåsa upp dem. Då måste folk gå runt att välja ballonger och poppa dem, en i taget, slutföra våga inuti. Men var inte för medelvärde - gör vågorna genomförbara och bara en liten nervkittlande!
  • Bild med titeln Fira ett 13-årsdag Steg 9
    9. Gå till parken. Bjud in 5-12 vänner och alla gå ner till parken för en dag. Ta en massiv picknick, nagellack, handdukar att sola på och massor av solglasögon. Ta några fotbollar eller andra bollar för att sparka också, men på grund av Covid-19, försök att bära masker varje gång du går ut på offentliga platser av något slag.
  • Om det finns en utomhuspool nära dig, kan du göra samma idé där, koppla ut på gräset nära poolen och ta ett dopp om du blir varm.
  • Efter att du kunde gå hem om du är kall och äta middag, äta tårta och sedan få några av dina vänner att stanna för en sömn.
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 10
    10. Glöm inte kakan! Eftersom du är 3, 13 eller 103, är tårta en del av någon bra födelsedag. När allt är sagt och gjort (du kanske inte vill ha alla i Cake Comas innan du går laser tagging), byt ut kakan och ringen i ditt nya år. Kakor och muffins blir så trendiga, du kan förmodligen få en i några Smak du kan tänka dig.
  • Om du har en fest, kanske du vill ge några andra saker för dina gäster också. Drycker (vatten, läsk), tårta (eventuellt olika smaker eller ett alternativ för dem som inte gillar det eller är allergiska), och snacks kommer att hålla dina gäster att lämna för närmaste Mickey D`s.
  • Del 2 av 2:
    Gör något stort
    1. Bild med titeln Fira ett 13-årsdag Steg 11
    1. Bowla. Dela festen i två grupper och se vem som ska vinna spelet - vad ska vinnarna få? Alla kan skåla - och de som inte är bra på det brukar ha kul att skratta åt sig själva. Se om det finns en sen nattfestig natt på för helgen på din födelsedag. Ibland är det billigare också! Om du först går dit, använd alltid en mask.
    • Bowlingbanor brukar ha poolbord, dartbrädor och en arkad också! För att inte tala om den fantastiska, oljiga bowlinghallen. Så när du är trött på att upprepade gånger kasta en boll medan du knackar på 10 små pinnar, kommer det att bli mer att göra en hopp, hoppa över och ett hopp bort.
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 12
    2. Gå laser tagging. Precis som bowling, det är något alla kan göra. Och som inte gillar att skjuta människor? Om du har tillräckligt med människor för lag (och ett jämnt tal), varför inte? Din födelsedag kommer att få allas blodpumpning för att inte få coronavirus.
  • Att vara aktiv är alltid bra - speciellt om det är lite vanligt. Försök att gå till en skateboarding park, spela frisbee golf, volleyboll, gå för en vandring eller båtliv. Gör något du normalt inte gör!
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 13
    3. Bli bortskämd. Antingen spara upp dina pengar för en professionell behandling under veckorna före din fest, be dina föräldrar att betala för det som din födelsedagspresent eller använd dina egna skönhetsprodukter och gör över varandra i ditt hus! Det finns gott om behandlingar att välja mellan och du kommer att känna dig bra efteråt!
  • Även om du inte har råd med en resa till spa, låt inte det stoppa dig! Du och dina vänner kan ge varandra mani-pedis, gör ansiktsbehandlingar (ta tag i gurka skivor!) och starta en massage linje! Du får först, naturligtvis, på grund av koronavirusutbrott, försök att öva social distansering.
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 14
    4. Ha en camp-out. Bara camping i din bakgård fungerar bäst på en fest, bara om någon vill gå in i huset under natten. Du kan sitta runt elden, spela spel, äta och dricka, berätta historier, spela sånger på gitarr och njuta av nattskyen, flimrande flammor och bra företag. Kom ihåg marshmallowsna!
  • Det viktigaste som förstör en bra brasa är ute av trä och Kindle. Se till att du har tillräckligt med matcher / lättare vätska och tidning / trä / saker att brinna för att hålla natten går. Och tillräckligt med varmkorv, s`mores leveranser och läsk, och om du har en smartphone eller surfplatta, använd cellulära data istället för Wi-Fi!
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 15
    5. Gå till en temapark. Ibland vistas hemma, går på bio, eller till bio bara är det inte tillräckligt speciellt. Ta dagen till en nöjespark! Se bara till att alla dina vänner har hela dagen gratis, har lite fickförändring för mat, och som rullkedjor!
  • Om närmaste temapark är lite långt borta, fråga dina föräldrar om du och några vänner kan stanna natten på ett närliggande hotell och göra helgen av det. Du kan packa smörgåsar, en övernattning och få allt gratis kaffe och schampo du vill ha! Nu är det en födelsedag.
  • Bild med titeln Fira ett 13-årsdagssteg 16
    6. Gör något helt annorlunda. Istället för den grundläggande "gå till bion," eller "gå till en restaurang," gör något du aldrig gör. Gå häst tillbaka (så länge du och dina vänner kan rida!). Gå till en komedi show eller levande teater. Måla muggar. Gå till akvariet. Klä upp i Prom Wear. Varför gör vad du gör varje helg?
  • Något normalt kan göras inte normalt med bara en tweak eller två. Gå till din favoritrestaurang, men klä upp som att du ska slå klubbarna. Slå temaparken med en lista med 100 olika saker att göra och gå galen att få det gjort. Vänd att göra middag till en matlagning. Det är allt i din fantasi!
  • Bild med titeln Fira ett 13th födelsedag steg 17
    7. Ha ett temafest. En kort resa till Pinterest ger dig hundratals och hundratals idéer. Du behöver inte göra din klassiker "Vit papperskorgen" eller "90s" fest. Det är 2019 och det är dags att bli kreativitet. Ha en glödfest. Sparsamhetsbutik prom. Smörgåsfest. Vad har ingen av dina vänner någonsin gjort?
  • Prata med dina föräldrar om vad som är genomförbart och vad är det inte. Att ha en penningparti kan vara svårt, vet du? Så kasta dem en lista med idéer och ta reda på vad du båda tror skulle vara genomförbart och roligt.
  • Bild med titeln Fira ett 13-årsdagssteg 18
    8. Gå till ett sportspel. Oavsett om det är vår, sommar, vinter eller fall, det är förmodligen något som går på var du och dina vänner kunde gå, äta popcorn och få rowdy. Har ditt område en liga för baseball, hockey, fotboll, fotboll eller basket? Lokala ligor har i allmänhet billiga biljetter och spelen kan vara mycket roligt och helt energiskt.
  • Gör det extra roligt genom att föra läsk, snacks, filtar och stolar. Det är som en picknick som kommer med sin egen underhållning! Ta med några resespel, om spelet har långa raster och du och dina vänner behöver döda tid.
  • Bild med titeln Fira ett 13-årsdagssteg 19
    9. Slå en konsert eller show. Om du firar på helgen är det förmodligen något i närheten som kan vara roligt - även om du inte är säker! Ta chansen på ett band som du aldrig sett eller en show du aldrig hört talas om. Kolla upp vad som händer i ditt område och köp biljetter så snart som möjligt. Gör en natt av det!
  • Ibland går konserter sent och kan vara dyra. Var noga med att rensa allt av dina vänner först innan du gör planer. De kan tänka pizza och videospel när du har många galna idéer planerade. Men kanske kan du också ändra sina tankar!
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Jag vill få flera tjejer tillsammans på köpcentret för att handla, prova på kläder och äta ute till lunch. Låter det här som ett bra sätt att fira min 13-årsdag?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Ja. Du kan fira hur du vill, beroende på dina personliga preferenser.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 7helpful 65
    • Fråga
      Det är min födelsedag om några veckor, och min pappa organiserar min fest. Jag har 4 bästa vänner men vi har bara tillräckligt med utrymme i bilen för 3. Jag vill inte skada någons känslor. Vad ska jag göra?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du kan vanligtvis squish en annan person i en bil som är avsedd för tre personer, det är inte så svårt. Du kan också fråga alla dina vänner om någon kan ta en tur från sin egen förälder så att alla kan komma. (Inte ensam någon genom att fråga en person separat, bara förklara situationen för alla och be om möjliga lösningar.)
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 14helpful 75
    • Fråga
      Jag vill gå till den här konserten, men eftersom det är min 13-årsdag, ska jag göra något större?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Nej, du borde gå till showen om det är vad du vill göra! Du vet inte när du får en annan möjlighet att se en konstnär du älskar.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 13Hjälpful 84
    Se fler svar

    Tips

    Se till att dina gäster tillhandahålls om du kastar en fest. Det betyder att mata dem och se till att de är bekväma och ha kul.
  • Se till att det finns mat tillgänglig för personer med kostbegränsningar som allergier eller veganism.
  • Se till att du gör något som passar alla. Se också till att du behandlar alla samma och lämnar inte någon ut.
  • Gör inte något bara för att det är vad alla andra gör eller om du känner dig pressad att göra det. Det är din fest, så se till att du gör det du vill ha.
  • Varningar

    Se till att ingen är allergisk mot någon av de livsmedel du har!
  • Var noga med att inte upprota någon av dina gäster eller lämna dem ut i någon form. Du vill inte förstöra en vänskap på grund av det!
  • Håll dig borta från någon form av droger eller alkohol.
  • Under Covid-19-utbrottet, träna social distansering, tvätta händerna i 20-30 sekunder och ha en mask när du går ut i allmänhet och stanna hemma om du blir sjuk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande