Hur man undviker att bli uttråkad när du inte har något att göra

Ibland kan det tyckas omöjligt att undvika att känna sig uttråkad. Kanske du känner dig fast i välbekanta vanor, eller kanske finns det ingen runt att umgås med. Lyckligtvis för dig är Boredom bara ett sätt att tänka, och du kan enkelt ändra det. Undvik tristess genom att bli nyfiken på världen runt dig, försöker något nytt, eller utmana dig själv att lära sig en ny färdighet. Oavsett om du är hemma eller i en offentlig miljö med ingenting att göra, finns det otaliga olika sätt att bryta ut ur ett tråkigt humör.

Steg

Metod 1 av 4:
Härdning av tristess hemma
  1. Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 6
1. Lär dig ett spel på dagar när vädret tvingar dig att stanna inne. Att veta hur man spelar olika kortspel eller några kompakta brädspel, som bärbar dam eller schack, kommer också till nytta när du har långa bilturer, eller för när elen går ut. Det finns gott om enkla och roliga spel du kan lära dig att leka med dina vänner eller själv.
  • Ta några vänner eller familjemedlemmar att spela klassiska brädspel som Monopol, Godis land, eller Pitalionär. Utmana människor till ett komplext spel av Bosättare av catan eller Skrapa.
  • Slå på en spelkonsol om du har tillgång till en och återkommer ett gammalt spel du inte har spelat på ett tag. Simulator Games som "Sims" är bra att spela på dagar när du är uttråkad eftersom spelupplevelsen är annorlunda varje gång du spelar.
  • Kortspel är bärbara och kan spelas var som helst. Om du vill spela ett kortspel själv, lära dig hur du spela solitaire, mahjong solitaire, eller spindelföräldrar. Om du har någon som kommer att spela kort med dig, prova spel som gå och fiska, gin rummy, eller poker.
  • Spela korta, dumma spel som inte kräver några verktyg som charader eller ätpinnar.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 7
    2. Börja lära dig ett nytt språk som alltid har intresserat dig. Gå till ditt lokala bibliotek och kolla in några böcker om hur man kommer igång, eller titta på handledning online för att hjälpa till att behärska några grundläggande ord och fraser. Kanske vill du lära dig Spanska eller Japansk som ett andra språk.

    Dricks: Att lära sig ett nytt språk engagerar din hjärna, vilket kan leda till nya möjligheter och underhållning. Det ger dig också något att studera eller göra under driftstopp.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 8
    3. Lär dig att spela ett instrument för att ge dig något att träna. Bli involverad i någon lokalinstrument klasser på ett rekreationscenter, eller hitta tutorials online som lär dig grunderna och hur man läser noter. Välj ett instrument som exciterar dig som gitarr, bas eller till och med tuba.
  • Studera olika tekniker från olika musiker, och välj en metod för lärande som bäst passar dig. Till exempel, om du vill Lär dig hur du spelar gitarr, Du kan spendera din tid att lyssna på nya gitarrister för att studera sin teknik.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 9
    4. Hitta en ny tv-show eller film att titta på när du vill koppla av. Specifikt leta efter gamla visar att du kan marathon klocka, eller titta över spänniden på flera veckor. Visar att du kontinuerligt kan titta på kommer att hålla dig förlovad längre och passera mer tid.

    Notera: Titta på en ny tv-show, film eller webbserie med hjälp av leverantörer som YouTube, Hulu, Netflix eller Amazon Prime. Beroende på din region kan du kanske titta på några program gratis eller registrera dig för en gratis försök. Dessutom tillåter vissa webbplatser som Solarmovie dig att strömma filmer och tv-program gratis.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 10
    5. Lyssna på ny musik som exciterar dig för att leva upp tråkiga uppgifter. De flesta människor lyssnar på välbekant musik, hörs det i bakgrunden medan du gör andra saker. Uppdatera din spellista genom att hitta ny musik för att lyssna på. Hitta musik som gör att du vill gå upp och dansa eller musik som hjälper till att skicka tid medan du gör hushållsysslor eller när du går från plats till plats. Detta kommer att göra att man lyssnar på musik mer av en aktivitet och mindre av en atmosfär.
  • Söka efter ny musik på Pandora, Spotify, Google Play Music eller andra musikapps är ett bra sätt att få nya låtar som liknar de du älskar.
  • Prova Podcasts, som är gratis radioprogram Du kan ladda ner iTunes. De täcker komedi, nyheter, musik, underhållning och mycket mer.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 11
    6. Få crafty genom att göra dekorationer som kommer att tjäna ett syfte i ditt hem. Titta på konsttillbehör, tygskrapor, eller några små föremål som du kan improvisera med att göra ett konstprojekt. Detta kan vara ett roligt sätt att klara tiden, och du kan sluta med en ny husdekoration.
  • Överväg att göra en semester eller säsong krans För din ytterdörr, måla lite keramik för en ny örtträdgård, eller omvandla din Seashell Collection till en vacker ljudande vindklocka.
  • Se till att också bestå på att skapa material för nästa gång du är uttråkad. Om du ofta letar efter något att göra hemma, ta lite tid att välja några konst- och hantverksartiklar. Du behöver inte ägna dig åt att perfekta en ny hobby, även om du verkligen kan. Testa bara några olika hantverk, som krukmakeri eller pärla smycken, tills du hittar en som åtnjuter tid.
  • Om du är mer intresserad av husförbättring eller DIY reparationer, hämta en ny färdighet som snickeri eller takreparation.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 12
    7. Prova ett nytt recept på middag och bjuda in några vänner över för att smaka det. Om du gillar matlagning för skojs skull, eller har aldrig provat det innan, hitta ett nytt recept för att experimentera med. Flip genom en kokbok eller online receptsamling som FoodGawker. När din skapelse är klar, har du några vänner över och delar resultaten med andra.

    Dricks: Några roliga matlagningsidéer kan steka upp söta potatisbollar, eller bakar några zucchini lasagne För en hälsosam och glutenfri maträtt.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 13
    8. Baka cookies eller andra enkla efterrätter till förstören. Många människor baka när de är uttråkade eller stressade, särskilt på kvällen när spänning från en lång dag har ackumulerats. Detta är ett bra sätt att tillfredsställa din söta tand och hålla dig underhöll. Du kan hitta hundratals cookie recept online eller i kokböcker.

    Istället för ett vanligt chokladchip eller havregrynkaka, vara äventyrlig och gör en efterrätt du aldrig har försökt förut. Kombinera choklad, jordnötssmör och gräddeost för en läcker parfait. Var djärv och se vilken efterrätt du kan göra med torra ramen nudlar, eller steka upp en ravioli kaka för en söt och crunchy behandling.

  • Metod 2 av 4:
    Undvik tristess i en offentlig miljö
    1. Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 1
    1. Läs de senaste nyheterna för att vara aktuell och underhållen. Läs speciella nyheter som intresserar dig, eller välj artiklar som faktiskt avser det arbete du gör. Kanske gör lite forskning om någon programvara som du tror skulle gynna ditt personliga arbetsflöde och kasta den till din chef, eller gå vidare på lite forskning för ett skolprojekt som du vet kommer upp.

    Dricks: Titta på stora uttag som CNN, Fox, MSNBC eller NY Times för att bryta nyheter, eller läs från en favorit online-tidning för mer personliga funktioner.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 2
    2. Starta ett skrivprojekt för att utöva din fantasi och kreativitet. Skrivning är en inkonsekvent aktivitet du kan göra var som helst. Ta med en penna och papper med dig överallt. En liten anteckningsblock och penna är en billig kombination som kan ge oändlig underhållning på språng. Släpp det bara i din handväska eller bakficka och dra ut det när du känner dig rastlös att skriva eller doodle något.
  • Om du är intresserad av att skriva, men kan inte tänka på något att skriva, Prova en freewrite eller En ström av medvetenhetsövning. Dessa kan leda dig till en idé för en mer strukturerad historia, spela eller dikt.
  • Titta upp skriva uppmanar online för att gnista en idé, eller utmana dig själv att skriva en historia med en artificiell begränsning, som endast med hjälp av enstavsord.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 3
    3. Ladda ner ett mobilspel Du kan spela för att klara tiden. Enkla mobilspel och andra underhållningsbaserade appar är bra att fylla tiden medan du står i linje eller väntar på en klass att börja. Plocka gratis spel som Godis kross eller Djurkorsning som har in-game-restriktioner för att passera små steg, eller ladda ner mer involverade spel som Sammandrabbning av klaner eller Pokemon Go att passera större spannmål.

    Notera: Internet är fullt av gratis online-spel som låter dig spela solo eller med ett online-samhälle. Besök pålitliga webbplatser med stora samlingar, som Kongregate, Armour-spel eller Mofunzone. Dessa webbplatser är bra att använda medan hemma eller på ett vänner hus.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 4
    4. Engagera sig i online-sociala plattformar för att känna sig kopplade till andra människor. Bläddra igenom dina flöden på sociala medierplattformar som Facebook eller Twitter, och chatta med vänner och familj. Försök hitta något nytt på gemenskapsplattformar som Reddit och sökämnen som intresserar dig.

    Dricks: Kolla in "Idag Jag lärde mig" (till) avsnittet om reddit om du inte är säker på vad du är specifikt sökta efter. Det här avsnittet uppdateras ständigt av gemenskapsmedlemmar med intressanta fakta och roliga tidbitar.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 5
    5. Upptäck en ny webcomic eller historia online som du kan läsa på språng. Tusentals författare och konstnärer lägger historier och serier online gratis, och många av dem har arkiv som går tillbaka i åratal. Använd samlingar som toppwebben och fanfiction.Netto att bläddra i de högsta betygsfattade webbcomikerna och berättelserna. Bookmark några berättelser du tror att du kommer att njuta av, och läs dem när du inte har något att göra under skolan eller jobbet.
  • När du väl hittar en webbplats du vill, kontrollera om företaget har en mobilapp eller ett sätt för dig att ladda ner historien på din telefon. På så sätt kan du även läsa den offline och spara mobila data.
  • Metod 3 av 4:
    Att vara underhållen utanför
    1. Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 14
    1. Chatta med dina grannar för att få känna människor i ditt samhälle. Beroende på var du är, kan du prata med några av dina grannar vara det bästa sättet att undvika tristess. Betala dem ett komplimang, kommentera din omgivning (vädret, tåget, en gata musiker), eller helt enkelt presentera dig om du aldrig har formellt träffat dem.
    • Du vet aldrig vad du kommer att lära av dina grannar, och vilka möjligheter att lära känna dem kan ta med. Kanske kommer du att ta reda på att de tycker om trädgårdsarbete så mycket som du gör, eller att de kan spela gitarr och ge dina gratis lektioner.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 15
    2. Utveckla en träningsrutin som kommer att få dig ut ur huset. Du kan gå till ett lokalt gym eller ett samhällscenter och utveckla en personlig träningsrutin genom att göra push-ups, sit-ups och tyngdlyftning för dig att arbeta på dig själv. Ta några vänner att gå cykling, skateboard, eller att bara komma ut och spela i parken.
  • Tänk på en mer strukturerad träningsrutin med fysiska aktiviteter som dans, yoga, eller löpning. Att göra mer strukturerade fysiska aktiviteter kan till och med leda dig att göra nya vänner.
  • Utövande Det är kanske inte lätt när du först börjar, speciellt om du inte är normalt aktiv. Människor som tränar med någon som har liknande fitnessnivå och liknande fitnessmål är mer benägna att njuta av sig och hålla sig till regelbunden motion.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 16
    3. Gå med i en lokal sport för att träffa människor med liknande intressen. Detta är ett bra sätt att fylla upp tomma helger, speciellt om du gillar att spendera tid med människor. Om du alltid har velat spela på ett baseball eller volleybollslag, se om ditt samhälle har ett rekreationslag. De är vanligtvis låga, veckovisa spel som enkelt tar ut ur huset.
  • Kontakta din lokala avdelning för parker och rekreation och fråga om lokala sportliga ligor för både barn och vuxna. Det enklaste sättet att kontakta avdelningen skulle vara över telefon eller online. Webbplatsen kan till och med ha ett sportschema postat.
  • Om ditt samhälle inte erbjuder rekreationsport, ordna en grupp vänner att spela ett pickup-spel eller annat utomhusspel. Prova spel som ultimata frisbee eller fånga flaggan.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 17
    4. Plocka upp trädgårdsarbete för att ge dig något att tendera att dagligen. Att tendera till växter är mycket avkopplande, får dig att känna dig ansluten till jorden och kräver nästan daglig vård. Gå till din lokala hårdvarua för att plocka upp frön och jordjord för att bygga en trädgård i din bakgård, eller köpa små, fönsterbrädor eller örter att ta hand om lätt inuti.

    Dricks: Växande frukter eller grönsaker är också ett bra sätt att blanda din kost med nya livsmedel.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 18
    5. Engagera sig i dagliga utomhusaktiviteter som att gå eller vandra. Att komma ut ur huset i 30 minuter eller en timme varje dag kan ändra dina utsikter till det bättre. När du tar en lunchpaus, ta med din smörgås med dig på en promenad eller en impromptu picknick. Detta kan rensa ditt huvud och stoppa dig att känna dig galen.
  • På en vandra Eller på andra långa uteserveringar, försök att föra en bok för att hålla dig underhöll om du blir trött eller uttråkad av fysisk aktivitet. Begränsa också din användning av elektroniska enheter eftersom de gör det svårt att njuta av naturliga omgivningar.
  • Om du har ett utomhusdjur, tar det för en gå eller spela med det på en park är ett bra sätt att bryta ut ur ett uttråkat sinnesstämning.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra Steg 19
    6. Volontär med en lokal gemenskapstjänst för att hjälpa dem i nöd. Detta är ett bra sätt att träffa nya människor och komma ut ur huset, och det är helt gratis. Ring ditt lokala Community Center, SPCA, American Cancer Society eller College Campus och fråga om Volontärmöjligheter. Du kan också gå online för att leta upp vilka frivilliga organisationer som är lokala för ditt område.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 20
    7. Blanda ditt sociala liv med något nytt eller överraskande. Ett tråkigt nattliv är vanligtvis resultatet av en gammal social scen. När du ser samma personer i samma bar, filmteater eller restaurang varje helg kan saker bli tråkiga. Gå till en ny dansklubb, se levande teater, eller gå camping Att prova något nytt och eliminera tristesset från din nattliga rutin.

    Dricks: Leta upp en kalender av händelser i din lokala tidning eller sluta med ditt samhällscenter för att se vilka stora händelser som händer i din stad. Sök online för att se om några lokala skolor, klubbar eller andra organisationer som intresserar dig har en kalender med schemalagda händelser.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra Steg 21
    8. Läger ut i din bakgård för att ändra din sovmiljö. Att bara sova under stjärnorna kan vara en ny och underhållande upplevelse som kommer att eliminera tristess i ett hjärtslag. Titta på stjärnorna, lyssna på ljudet av nattdjur, och njut av den färska, svala luften under månskenet med familj och vänner. Om väderförhållandena är bra är det mest du behöver en enkel sovsäck och en kudde till Njut av en natt under stjärnorna.
  • Var noga med att kontrollera vädret innan du förbinder dig att sova ute för att undvika att bli regnade på.
  • Metod 4 av 4:
    Stoppar tristess innan det händer
    1. Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 22
    1. Använd din fantasi för att omvandla din miljö. Oavsett din miljö är din hjärna alltid runt för att underhålla dig. Din fantasi kan ta dig på underbara äventyr, eller till och med gnista en idé för en ny hobby. Underskatta aldrig din fantasins kraft, och vad du kan skapa med det.

    Dricks: Försök skapa en imaginär värld. Du kan spendera otaliga timmar som föreställer vad invånarna ser ut eller gör, och till och med föreställa sig nya djur eller ett nytt ekosystem. Detta kan vara ett dumt projekt för en eftermiddag eller början på en ny historia eller en serie konststycken.

  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 23
    2. Var nyfiken på världen runt dig genom att utforska din stad. A nyfiken sinne kan enkelt undvika tristess genom att helt enkelt ta ett intresse för något nytt. Ett enkelt ställe att börja är att utforska och undersöka ditt samhälle. Du kan bara upptäcka något du aldrig visste om din stad, och det kan leda till idéer för nya aktiviteter.
  • Undrar om arkitekturen runt din stad. Hur var den byggnaden utformad? Som målade graffiti ner på gatan? Vilka tekniker gick i att göra kläderna i fönstret?
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 24
    3. Agera spontant för att bryta välkända vanor eller mönster. Overthinking situationen är ofta en stor blockad för att komma över tristess. Att försöka hitta den "perfekta" aktiviteten är ett säkert sätt att göra ingen aktivitet alls, så sluta tänka och göra något. Försök att vara spontan och avleda från dina typiska vanor eller tänkande mönster. Att vara spontan låter ditt liv en överraskning som gör allt mindre tråkigt.
  • Ring en vän du inte har talat med och se om de vill umgås.
  • Sätt på skor och gå och gå till det kafé du alltid har velat försöka.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 25
    4. Öva mindful meditation för att undvika att bli uttråkad lätt. Det är lätt att bli uttråkad eller rastlös när du står i linje, väntar på en vän eller under andra korta tidsperioder när du inte hittar en aktivitet. Ibland, distrahera dig själv genom att läsa en bok eller använda din mobiltelefon är inte tillräckligt för att bota detta problem. Meditation är konsten att fokusera på dina tankar och sinne, och njuta av de små sakerna runt dig istället för att känna sig rastlös eller uttråkad.

    Den buddhistiska traditionen av mindfulness betonar att vara i ögonblicket och tänka på det liv du lever istället för det liv du önskar att du hade.

  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande