Hur man gör social bokmärken

På kärnan är internet en stor trova av information som bara väntar på att bli gruvd, samlad och delad. Men den stora volymen av webbplatser, inlägg och länkar kan snabbt bli mycket överväldigande. Social Bookmarking är ett av de bästa sätten att skräddarsy den digitala världen till dina intressen. Det låter dig organisera och lagra dina favoritlänkar samtidigt som du får inspiration från andra användare.

Steg

Del 1 av 3:
Använda Social Bookmarking
  1. Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 1
1. Välj en webbplats. Var och en av de mest populära sociala bokmärkesplatserna erbjuder något lite annorlunda. Du kan bestämma dig för att förlita sig mest på en webbplats, eller på en kombination av dem.
  • Twitter. Det är inte bara för att göra pithy skämt eller kroniska varje episod av Game of Thrones. Twitter s "tweet" Funktion gör att du kan hålla reda på dina favoritlänkar, artiklar, videor och bilder. Med en användarbas som är mer än 300 miljoner stark, ger den också en utmärkt varumärkesplattform för ditt företag.
  • Reddit. Reddits struktur av sub-reddits (eller underkategorier) tar taggade nyckelord och gör dem till on-line forum. Här kan du lägga upp länkar i nyckelordets motsvarande underreddit och få upp röster för gemenskapens medlemmar. Webbplatsdesignen är väldigt nakna ben och ibland clunky att navigera, men om du bara behöver en plats att hitta länkar baserade på gemensamma intressen, bör detta passa räkningen.
  • Pinterest. Drivs du av bilder? Då är Pinterest platsen för dig. Här kan du "stift" Länkar för nästan vad som helst - Nya recept, träningstips, teknikartiklar, bröllopsinspiration, etc. Även om Pinterest kan tyckas vara uteslutande för kvinnor, är mer än 1/3 av användarna män.
  • Stummel. StumbleUpon är en webbplats som är utformad för att tycka om och dela länkar. När du registrerar ett konto med dem kan du välja allmänna intresseområden, och då kommer webbplatsen att presentera olika länkar till dig "snubbla på" och läs.
  • Utsökt. Den stora Dame of Social Bookmarking, läckra är för närvarande en omstart för att göra det enklare att integrera länkar över sociala medieplattformar. Eftersom läckra har haft en sådan långvarig närvaro i den sociala bokmärkesplatsen, är många användare fortfarande lojala mot det.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 2
    2. Ladda upp bokmärken och länkar. De särskilda metoderna för att göra detta kommer att variera från plats till plats, men du kommer sannolikt att behöva klippa och klistra in länken du vill boka till en "ladda upp" forum på din profil på webbplatsen.
  • För att kopiera, högerklicka på länkenadressen i din webbläsare. Välj "kopiera" Alternativ från menyn med alternativ som visas. Sedan återvänd till din sociala bokmärkesplats och högerklicka igen - välj "klistra" Alternativ den här gången. Detta kommer att lägga länken till forumet där du kan ladda upp en länk. Du måste då slå en "ladda upp" eller "posta" knappen på webbplatsen.
  • Kontakta den handledningsdelen på den sociala bokmärkesplatsen om du har frågor om hur du laddar upp innehåll till det.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 3
    3. Länk till sociala medier. Du kanske tycker det är lättare att länka dina Facebook- eller Google+ profiler till din sociala bokmärkesplats - det sättet, du kommer att ha ett centralt, enkelt sätt att logga in och hålla reda på dina intressen.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 4
    4. Skapa användbara taggar. När du laddar upp bokmärken till någon av ovanstående webbplatser, var noga med att "märka" Länken med några nyckelord som hjälper andra användare att hitta den. Vilka 2-3 ord kommer i åtanke när du tänker på den här länken? Vilka sökord använde du för att hitta länken?
  • Bild med titeln Gör Social Bookmarking Steg 5
    5. Ladda ner förlängningen. Om du hittar de flesta bokmärken på en stationär webbläsare, var noga med att ladda ner förlängningen som dessa webbplatser. När du ser en sida du vill bookmark, klickar du bara på förlängningen och lägger till den till din profil på webbplatsen.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 6
    6. Använd Social Bookmarking för sökmotoroptimering. Social Bookmarking kan inte direkt Öka Googles rang på din företags webbplats. Nyckelord som är relaterade till ditt företag kan dock landa på Googles sökresultat när de visas på populära sociala bokmärken som har hög Google-rankningar, som Reddit, Twitter och Pinterest.
  • Erbjud rabatter och speciella användarkoder via sociala bokmärkeswebbplatser för att driva trafik till din webbplats. Ladda upp länken till sidan på din webbplats eller blogg som du vill läsa för att besöka en av dessa sociala bokmärkesställen.
  • Använd populära sökord för att märka dina länkar. Ofta kommer sociala bokmärken att berätta vilka sökord som är "trending" (som på Twitter) eller vilket ord är en särskilt populär sökning i det ögonblicket. Tänk på hur du kan märka ditt företags konto med populära sökord. Detta kommer att hjälpa till att köra mer trafik till din webbplats.
  • AMASS-anhängare genom att vara aktiv på dessa webbplatser. Retweet eller PIN-pinnar som du tycker är populära från andra användare. Om du är en aktiv användare på webbplatsen, kommer mer aktivitet att komma till ditt eget konto.
  • Om du tänker på sociala bokmärken som ett bra PR-verktyg, kan du använda dem för att öka medvetenheten om din produkt till din målgrupp.
  • Del 2 av 3:
    Respekt för gemenskapen
    1. Bild med titeln Gör Social Bookmarking Steg 7
    1. Inte spam. Många sociala bokmärken har blivit bördiga mark för digital marknadsföring. Medan det är bra att marknadsföra ditt eget innehåll på de flesta av dessa webbplatser, var försiktig så att de inte ska översvämma användare enkelt för att driva trafik till din webbplats.
    • Kom ihåg att det är i ditt företags intresse att vara en pålitlig och värdefull medlem av gemenskapen.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 8
    2. Engagera sig med andra. Om du använder en social bokmärkesplattform för marknadsföring är det särskilt viktigt att du engagerar dig med innehållet i andra användare. PIN, retweet och länk till innehåll som du tycker är att engagera och viktigt.
  • Inte bara kommer det här att hjälpa dig att göra värdefulla anslutningar, det kommer också att ge dina potentiella kunder en bättre känsla av vem du är och vad som driver ditt företag.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 9
    3. Var inte en troll. Många bokmärken lämnar mindre utrymme för fientliga flamkrig än andra sociala medier. Men du borde fortfarande vara omtänksam. Medan du kanske vill delta i en livlig debatt med andra användare av webbplatsen, försök att hålla tonen hjärtlig och respektfull.
  • Kom ihåg att taggar och nycklar ord är där för att ansluta användare, inte dela dem.
  • Del 3 av 3:
    Förstå fördelarna med social bokmärken
    1. Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 10
    1. Anslut med andra. När social bokmärkning har sitt ursprung i CIRCA 2003, gav den ett offentligt alternativ till privata bokmärken som du kunde organisera i din webbläsare. Webbplatser som läckra gav ett utrymme där du kunde samla länkar och tagga dem under gemensamma intressen.
    • Idag är social bokmärkning mycket mer interaktiv än när den först började, med digitala samhällen som Digg, Reddit, Pinterest och Twitter som ger miljontals användare ett utrymme för att dela gemensamma intressen, studsa idéer av varandra och få inspiration från samhället.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 11
    2. Få folk. När social bokmärkning var först utformad skulle användarna "märka" Länkar enligt nyckelord av intresse. Dessa nyckelord tillsammans blev kända som "folksonomier," eller en samling ordförråd som användare kan tilldela specifika länkar. Söker "folksonomi" av en bokmärkesplats kan hjälpa till att organisera din information.
  • Bild med titeln Do Social Bookmarking Steg 12
    3. Omfamna tillgängligheten. Webbplatser som Pinterest och Twitter är utformade med den mobila slutanvändaren i åtanke. Om du vill ha en central plats där alla dina favoritlänkar på musik, mat, teknik, etc. är enkelt lagrade, då är social bokmärke utformad med dina behov i åtanke.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande