Hur man tar kabel

Att titta på kabel-tv kan vara ett roligt sätt att koppla av, och ett bra sätt att hålla fast vid dina favoritprogram, men kabelräkningar kan bli ganska dyra och programmen kan ibland vara tidskrävande eller distraherande från ditt dagliga liv. Om du vill dölja dina kabeltjänster måste du kontakta din kabelleverantör för att avbryta din faktura och returnera din utrustning. På den tiden kan du anmäla dig till olika online-streaming-tjänster som är anslutna till strömmande enheter och titta på dina tv-program på så sätt. Eller du kan försöka ersätta din tv-tid med något som motion, plocka upp en ny hobby eller investera mer tid i dina vänskap.

Steg

Del 1 av 3:
Bli av med dina nuvarande kabel-tv-tjänster
  1. Bild med titled Ditch Cable Steg 1
1. Kontakta din kabelleverantör. Om du har bestämt att du vill ge upp kabel-tv i ditt hus, måste du först kontakta din kabelleverantör. Låt dem veta när dina tjänster ska stängas av och fråga dem vad förfarandet är för att avbryta.
  • Det är troligt att du tecknade ett kontrakt under en viss tid när du ursprungligen började dina kabeltjänster. Var noga med att fråga om det finns en avbokningsavgift. Du kan behöva göra lite snabb matematik för att avgöra om det är mer meningsfullt att betala avbokningsavgiften eller för att hålla kabeln till slutet av ditt kontrakt.
  • Om din avbokningsavgift är $ 250 och din månadsavgift är $ 80 per månad, med bara två månader kvar i ditt kontrakt, skulle det kosta dig mindre pengar för att hålla kabeltjänsterna i två månader ($ 160) än vad som skulle Avbryt ($ 250).
  • Vissa kabelleverantörer kan försöka övertyga dig att bo genom att erbjuda dig tillfälliga erbjudanden eller incitament. Överväga om ett billigare pris kommer att ändra ditt sinne om att dämpa din kabel eller inte.
  • Bild med titeln Ditch Cable Steg 2
    2. Håll din Internet-tjänst. Om du planerar att ersätta din kabel-tv-tjänst med någon form av streaming-enhet, måste du se till att du håller din Internet-tjänst. Det är möjligt att dina internet och kabeltjänster är buntade tillsammans med samma faktura. Se till att du bara avbryter kabeln, men behåll internet.
  • Kontrollera med din kabelleverantör om exakt vilka produkter du vill avbryta innan de kopplar bort tjänsten.
  • Bild med titeln Ditch Cable Steg 3
    3. Returnera all kabelutrustning. Du har sannolikt någon utrustning som tillhör kabelföretaget - olika kabelboxar - det måste du återvända. När du ringer för att avbryta dina tjänster, fråga kundvårdagenten vad du behöver göra om den kabelutrustning du har. Följ anvisningarna för att returnera utrustningen. Vanligtvis kan du antingen släppa den på kabelkontoret personligen eller maila det tillbaka till dem med en förbetald fraktsetikett.
  • Om du inte returnerar den här utrustningen kan kabelbolaget hålla dig med en stor faktura för att täcka priset på lådorna.
  • Bild med titeln Ditch Cable Steg 4
    4. Betala din slutliga faktura. Var noga med att titta på posten för din sista kabelräkning. Det borde komma en månad eller två efter att du har avbrutit dina tjänster. Läs propositionen försiktigt för att se till att de inte av misstag laddade dig för den utrustning du redan har återvänt.
  • Om du inte betalar din slutliga faktura kan kabelbolaget skicka det till en samlingsbyrå, vilket kan påverka ditt kreditpoäng negativt.
  • Om din slutliga faktura innehåller varor har du frågor om, var noga med att kontakta kundserviceavdelningen i ditt kabelföretag. Detta kan innehålla utrustningskostnader och avgifter, avbokningsavgifter som du inte var informerade om, eller till och med förorenade avgifter för dina månatliga serviceavgifter om du avbokades i mitten av en faktureringscykel.
  • Del 2 av 3:
    Titta på tv utan kabel
    1. Bild med titeln Ditch Cable Steg 5
    1. Köp en strömmande enhet. Om du vill titta på tv-program på din TV utan att betala för kabel, måste du köpa en strömmande enhet som ansluter din TV till Internet (antingen trådlöst via WiFi, eller genom att ansluta en hårdkopplad kabel). Dessa enheter låter dig få tillgång till streaminginnehåll och titta på det på din TV.
    • Några av de mest populära Streaming-enheterna inkluderar Roku, Google Chromecast, Amazon Brand-TV och Apple TV.
    • Många smarta TV-apparater är förprogrammerade med, eller har möjlighet att ladda ner, strömmande appar direkt till TV: n. I det här fallet behöver du inte en extra strömmande enhet.
  • Bild med titeln Ditch Cable Steg 6
    2. Använd din spelkonsol för att strömma innehållet. Om du redan har en spelenhet, kontrollera om den har möjlighet att strömma onlineinnehåll (förutom spel). Om du inte har en spelkonsol, överväga att köpa en för den multifunktionella användningen av streaming och spel.
  • De två mest populära spelkonsolerna som erbjuder strömmande kapacitet är Sony Playstation 4 och Microsofts Xbox One.
  • Bild med titeln Ditch Cable Steg 7
    3. Anmäl dig till online-streamingstjänster. När du har din strömmande enhet måste du få några streamingtjänster. De flesta av dessa tjänster tar ut en månads- eller årlig avgift (vanligtvis fortfarande billigare än din kabel-tv-faktura), men det finns också några gratis tjänster tillgängliga.
  • Några av de mest populära Streaming-tjänsterna inkluderar Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, och HBO nu. Det här är prenumerationstjänster som du måste betala för varje månad.
  • Några populära gratis streaming-tjänster inkluderar Vevo, Crackle och Twitch.
  • Bild med titled Ditch Cable Steg 8
    4. Hitta program online. Det finns en hel del alternativ för att hitta onlineinnehåll via olika webbplatser eller appar. YouTube är ett bra ställe att hitta många av dina favorit-tv-program online. De kan brytas upp i segment, men du kan fortfarande komma åt dem online gratis.
  • Dessutom erbjuder många kabelnät episoder av sina program på sina officiella webbplatser.
  • Bild med titeln Ditch Cable Steg 9
    5. Använd din TV-antenn. Mest analoga tv-programmering avbröts från och med september 2015 (i U.S.), men vissa program har fått särskild tillåtelse från FCC för att fortsätta överföringen. Anslut din tv till en analog antenn och bläddra igenom kanalerna för att se om du kan komma åt någon programmering.
  • Det finns flera sorter av analoga antenner, och det kan vara fördelaktigt att investera i en mer avancerad, eftersom analoga program sänds via airwaves. En starkare antenn kommer att ha ett bredare intervall.
  • Del 3 av 3:
    Hitta alternativ att titta på tv
    1. Bild titled Ditch Cable Steg 10
    1. Byt ut tv med läsning. TV kan ofta distrahera människor från att dedikera tid att läsa böcker, trots att läsning vanligtvis känns mer produktiv och tillfredsställande än att titta på tv. Välj några böcker du har menat att läsa, eller hitta några nyligen släppta böcker och börja läsa lite varje dag. Ägna några av den tid du brukade spendera på att titta på tv till läsning.
    • Försök kolla böcker från biblioteket. Eller få en Kindle-enhet som kan lagra ett stort antal böcker i sitt interna minne.
    • Läsning är faktiskt bra för dig - det ökar hjärnanslutning och minnesförmåga. Men att titta på tv har visat sig minska muntliga resonemang.
  • Bild med titled Ditch Cable Steg 11
    2. Gå ut. Om du vill dike kabeln, försök flytta fokus på din fritid till mer utomhusaktiviteter. Detta kommer att få dig ut ur huset, bort från TV: n, och hjälper dig att sakna kabelprogrammen mindre. Om du sitter hemma som du normalt skulle när du tittar på TV: n, kommer du att känna sin frånvaro mycket tydligare.
  • Försök ta din hund en promenad eller cykla till en väns hus. Överväg att leka med dina barn i en närliggande park eller kör till stranden för att tillbringa en dag i solen.
  • Bild med titled Ditch Cable Steg 12
    3. Njut av mer sociala engagemang. I stället för att titta på tv-program hemma, försök att nå ut till dina vänner och familj oftare. Detta är ett bra sätt att fylla upp den tid du brukade spendera på tv.
  • Bjud in dina vänner över till middag eller ta en helgdag med din familj. Köp konsertbiljetter till en natt med dina bästa vänner, eller ha ett brädspel natt med dina grannar.
  • Bild med titeln Ditch Cable Steg 13
    4. Lär dig en ny färdighet. Med all denna extra tid på dina händer kan du investera några i att lära dig en ny färdighet eller hobby. Dessa sorters saker kommer att berika ditt liv och få dig att sakna tv-tv.
  • Ta en målningsklass eller lär dig hur du spelar ett instrument. Börja jogga eller gå med i ett gruppsportslag.
  • 5. Börja din egen blogg. Den tid du sparar genom att inte titta på TV kan nu investeras i att starta din egen blogg. En framgångsrik och lönsam blogg kan ställa dig för ekonomisk frihet
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande