Hur man rengör ostron

Oavsett om du köper ostron från en fiskmarknad eller från en mataffär måste du städa dem innan du förbereder eller lagar dem. Ostron bor i havet, där de samlar smuts och skräp på sina skal. För att göra dem lämpliga för konsumtion måste denna smuts skrubbas från utsidan av skalet. Förutom rengöring är det också viktigt att veta hur man väljer och lagrar ostron. Genom att följa dessa procedurer kan du njuta av att äta dina ostron utan att riskera matförgiftning.

Steg

Del 1 av 2:
Köper och lagrar ostron
  1. Bild med titled Clean Oysters Steg 1
1. Välj Oysters baserat på geografi. Ostron som fångas i vatten långt ifrån ekvatorn är vanligtvis den färskaste. De bästa norra halvklotet finns i Stillahavsområdet eller antingen Canada-kusten. För södra halvklotslokaler, leta efter södra Chile eller Nya Zeeland som ursprungsland.
  • Bild med titled Clean Oysters Steg 2
    2. Välj bara levande ostron. Ostron bör förbli levande tills de är shucked. Annars passar de inte för konsumtion. För att testa för livet, försök att öppna skalet. Om det snäpper tillbaka, är ostronen fortfarande levande. Om inte, borde du inte köpa den. Spridda eller öppna skal är andra markörer av döda ostron.
  • 3. Förvara ostron i kylskåpet i upp till två dagar. Placera dem koppsidan ner (platt sida upp) på en stor tallrik. Täck dem med en våt kökshandduk. Se till att kylskåpet har tillräckligt med luft som cirkulerar för att undvika att döda ostron. Undvik att placera dem på en isbädd. Ostron lever bara i saltvatten. Allt som innehåller färskt vatten kan döda dem.
  • Del 2 av 2:
    Rengöring och shucking av ostron
    1. Rengör de yttre skalarna. Placera ostron i en colander. Skölj dem sedan under en ström av kallt rinnande vatten. Skrubba varje skal med en skrubbborste för att ta bort smuts eller skräp. Var särskilt uppmärksam på några veckor, där skräp kan byggas upp och glida in i skalet.
    • Ostron vars skal har öppnat har dött i förvaring. Kassera dem.
  • Bild med titled Clean Oysters Steg 5
    2. Ständigt ostron. Håll ostronen i din icke dominerande hand medan du öppnar skalet med din dominerande hand. Bära en skyddshandske på handen som håller ostron för att skydda den om din knivslip.
  • Alternativt kan du placera en ren handduk på disken eller annan plan yta. Sätt en rengörad ostron på handduken. Använd en annan handduk för att hålla ostronen stadigt när du förbereder dig för att öppna den.
  • 3. Hitta Hinge of the Oyster Shell. Gångjärnet är mötesplatsen för skalets övre och nedre sida. Det är här lägger du in ostronkniven. Leta efter en liten inryckning mellan de övre och nedre halvorna.
  • 4
    Öppna skalet. Sätt in toppen av ditt ostronknivblad i gångjärnet. Jiggle bladet genom att rotera din handled fram och tillbaka. Applicera tillräckligt med tryck för att öppna skalet.
  • 5. Lossa ostronen från skalet. Skjut bladet mellan kroppen och den platta sidan av skalet. Detta kommer att skiva genom muskeln som fäster ostronen till skalet. Ta sedan bort den platta sidan. Upprepa processen med skalets kopp sida.
  • När du lossnar kroppen, undvik spill varje vätska från skalet. Denna "ostronsvätska" behåller köttets ursprungliga smak.
  • Bild med titeln Clean Oysters Steg 9
    6. Servera omedelbart om du tänker äta ostronen råa. Placera ostron på en bädd av krossad is för att hålla dem kylda. Se till att de konsumeras inom två timmar för att undvika förstörelse och matförgiftning.Servera med Mignonette sås, cocktailsås eller riven pepparrot.
  • Bild med titled Clean Oysters Steg 10
    7
    Laga ostron. Om du föredrar att inte äta råa ostron finns det ett antal sätt att laga dem. Du kan ånga, steka eller fritera dem. Servera dem med béchamelsås eller tabasco sås.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Varningar

    Använd endast en ostronkniv för att öppna skalet. Eftersom en vanlig kniv inte är tillräckligt stark för att öppna ett ostronskal, kan dess blad bryta och resultera i allvarlig skada.

    Saker du behöver

    • Durkslag
    • Shucking handske eller handdukar
    • Ostronkniv
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande