Hur man rengör och förbereder ägg för inkubation

Om du planerar att kläcka några kycklingar, kan du vara orolig om dina ägg ser lite smutsigt ut. Den goda nyheten är att du verkligen inte behöver rengöra dina ägg i de allra flesta fall. Det betyder inte att det inte finns andra saker du behöver göra för att få dina ägg redo för inkubation, men. Om du vill se till att dina fjädrade vänner kläcker frisk och stark måste du lagra ägget i 3-10 dagar i en stabil miljö innan du inkuberar dem.

Steg

Fråga 1 av 5:
Skulle du tvätta ägg innan du inkuberar?
  1. Bild med titled Clean Eggs före inkubation Steg 1
1. Tvätta inte ägg om de inte är ytterst snuskig. Ägg har naturliga försvar inbyggda i skalet som håller bakterier från att komma in. Tvätta ägget är mer benägna att skada dessa försvar än det är att hjälpa någonting. Det är inget fel med att kläcka ett ägg med lite smuts eller damm på det, så oroa dig inte för att hålla dina ägg mousserande rena medan du lagrar dem.
  • Ägg bör lagras i minst 3 dagar innan du inkuberar dem. Om du är orolig för dina ägg blir smutsiga i lagring, stäng locket på din äggkartong eller lägg lite lös hö eller papper över dem.
  • Om du är orolig för att kontaminera dina rena ägg, kan du alltid inkubera dina smutsiga ägg och rengöra ägg separat.
Fråga 2 av 5:
Hur kan jag rengöra ett ägg om det är väldigt smutsigt?
1. Dämpar en mjuk trasa med vatten som är lite varmare än skalet. Det varma vattnet kommer att orsaka att skalet svettas ut utan att skada embryot. Torka försiktigt på äggets yta och använd så lite tryck som möjligt för att få någon skräp. Torka av eventuell fukt med en torr trasa innan du lägger dina ägg tillbaka var du än lagar dem.
  • Alternativt kan du buff i skalet med lite ultrafina sandpapper för att ta bort eventuella skräp. Detta kan dock spricka och skada skalet, så arbeta långsamt och försiktigt om du går den här vägen.
  • Använd aldrig kallt eller rumstemperaturvatten för detta. Varmt vatten kan också skada ägget.
  • Använd aldrig rengöringslösningar, tvål eller kemikalier. De kommer bara att skada ägget.
Fråga 3 av 5:
Kan du inkubera ägg som har tvättats?
  1. Bild med titled Clean Eggs före inkubation Steg 3
1. Ja, så länge de har torkats ordentligt och du lagrar dem ordentligt. Ett tvättat ägg är inte förstört eller något. De enda ägg som du inte ska inkubera är de ägg som är knäckta, missade eller ovanligt stora eller små. Dessa ägg är mycket osannolika att kläcka, och de kan göra de andra ägg som är sjuka om det finns bakterier eller sjukdom som påverkar dem.
  • Handlingen ett ägg gör det inte automatiskt hämtbart, men det kan lägga ägget i fara.
Fråga 4 av 5:
Hur förbereder du ägg för inkubation?
1. Förvara ägget i ett område som hela tiden är 55-60 ° F. Håll fuktigheten mellan 70-75%. Varje dag, vänd dina ägg för hand lite för att hålla embryot att fastna på sidan av skalet. Förvara dina ägg i upp till 10 dagar innan du börjar inkubera dem. Om du lagrar dem längre än det, faller oddsen som dina äggluckor sjunker signifikant.
  • Tvätta och torka dina händer innan du vrider ägg för att se till att du inte av misstag får några bakterier på äggskalarna.
  • Sanitera inkubatorn och låt den springa i 2-3 dagar innan du tar ägg ut ur lagringen.
  • Annat att behålla en stabil temperatur och fuktighet, behöver du inte göra något speciellt för att förbereda ägg för inkubation. Se bara till att du låter ägget värma upp till rumstemperatur (70-80 ° F (21-27 ° C)) och ta bort eventuella krackade ägg innan du inkuberar dem.
Fråga 5 av 5:
Hur kan du berätta om ägg är bördiga före inkubation?
1. Du kan bara berätta vilka ägg som kommer att kläcka efter 10 dagar inkubation. För att göra detta, få ett ljust pennljus eller ficklampa och stäng av lamporna. Välj ett ägg försiktigt och skina ditt ljus inuti skalet. Om skalet är vitt kommer infertila ägg att glöda som en glödlampa, medan friska ägg blir mörka. Om dina ägg är bruna, kommer friska ägg att ha ett litet rödaktigt område som liknar en spindel. Infertila bruna ägg kommer att ha en ihålig röd ring istället för ett kluster av kärl.
  • Detta är känt som "Candling" dina ägg.
  • Om ditt vita ägg lyser eller ditt bruna ägg har en röd ring, kasta den. Det är infertil och det kommer inte kläcka. Ovanpå det, om förorening orsakade embryot att dö, vilket skulle hålla det tillsammans med dina andra ägg, få dem i fara.

Tips

Om du köper ägg för att kläcka dem, köp bara ägg från ett kläckeri som är certifierat av den nationella produktionsplanen för fjäderfä (NPIP) för att säkerställa att ägget är friska.
  • Inkubationstemperaturen för ägg varierar lite från arter till arter. I allmänhet bör de flesta ägg hållas vid 99-101 ° F (37-38 ° C) med 56-62% fuktighet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande