Hur man utvecklar en vänlig ton av röst

När vi pratar med varandra, kommunicerar vi med mer än bara de ord vi använder. Vi tittar på varandras kroppsspråk, och vi lyssnar på folks toner. Om du har en avslappnad, glad konversation med någon, är det viktigt att tala i en vänlig ton. För att göra detta, justera din talande stil och kroppsspråk. Du låter snart så vänlig som möjligt!

Steg

Metod 1 av 2:
Ändra dina talmönster
  1. Bild med titeln utveckla en vänlig tonstegssteg 1
1. Andas från ditt membran för att styra din röst. Att göra din ton vän vänskapare kräver att du är medveten om hur snabbt du pratar och hur hög och låg din röst får. Använd starka andetag från buken för bättre kontroll.
  • För att kontrollera om du andas från ditt membran (muskeln som sitter precis under dina lungor), kolla dig själv i spegeln medan du andas in. Om dina axlar och bröst stiger, tar du grunda andetag utan att använda ditt membran.
  • Öva med ditt membran genom att placera din hand på buken och trycka den utåt medan du andas in.
  • Bild med titeln utveckla en vänlig ton av röststeg 2
    2. Variera din vokalhöjd. Tala inte i en monoton röst. Istället, gör din röst både hög och låg som du pratar. Betonar viktiga ord i din mening med en högre pitch lugnar lyssnare, medan lägre ställen kan injicera lugn i din konversation.
  • Avsluta frågor på en högre tonhöjd och uttalanden på en lägre ton. Om du slutar uttalanden med en hög tonhöjd, låter du som om du inte tror vad du just sagt.
  • Det bästa sättet att hålla upp en vänlig ton är att ha varierade platser medan du pratar. Du vill inte ha en helt högtalad konversation, eftersom människor kanske tror att du bara inhalerade en heliumballong. En helt lågt konversation kan dock få din lyssnare att du är ointresserad i din chatt med dem.
  • Bild med titeln utveckla en vänlig tonstegssteg 3
    3. Tala långsamt för att hålla människor engagerade. När du talar för snabbt låter du som om du bara vill att din konversation ska vara över och gjort. Istället, tala långsamt för att låta din lyssnare höra varje ord du säger. Detta kommer att berätta för dem att du faktiskt vill vara där och prata med dem.
  • Du behöver inte ta trettio sekunder för att komma ut varje ord. Var medveten om din hastighet, och du kommer naturligtvis att sakta ner. Lägg till några pauser för att låta din lyssnare fortsätta med dig.
  • Bild med titeln utveckla en vänlig tonstegssteg 4
    4. Använd en mjukare röst för att undvika att lätta aggressiv. Det är inget värre än att känna att du skrek hos någon. Håll din röst på en nivå som gör det möjligt för människor att höra dig utan att skrika på dem.
  • Andning från ditt membran hjälper till med det här problemet. Dessa kontrollerade andetag låter alla höra dig utan att få dig att arbeta för hårt för att trycka ut ljudet. När som helst som du kämpar för att du ska höras, kommer du förmodligen att sluta ropa, vilket inte låter vänligt.
  • Bild med titeln Utveckla en vänlig ton av röststeg 5
    5. Undvik att mumla för att hålla din lyssnare att bli förvirrad. Om du inte tydligt visar varje stavelse av varje ord, kanske din lyssnare inte förstår dig. Värre, de kanske tror att du säger något de inte kan höra med avsikt. Detta kan göra dem förvirrade och frustrerade.
  • Öva bra artikulering genom att säga tunga twisters till dig själv i fem minuter varje morgon eller natt. Till exempel, säg dessa så fort du kan samtidigt hålla orden klart: "James Justled Jean försiktigt. Jack Jeilbird Jacked en jeep, "" Kyssa henne snabb, kyss henne snabbare, kyss henne snabbast, "och" Shrewd Shrew sålde Sarah sju silverfiskskivor."
  • Bilden med titeln utvecklar en vänlig tonstopp Steg 6
    6. Spela in dig själv för att träna dina ändringar. Använd din smartphone eller en kamera för att ta en röstinspelning eller video av dig medan du talar. Var uppmärksam på höjden, hastigheten och högheten i din röst. Göra förbättringar efter varje ny inspelning.
  • Metod 2 av 2:
    Ha en vänlig konversation
    1. Bild med titeln utveckla en vänlig tonstegssteg 7
    1. Smile för att visas och låta tilltämpligt. När du ler öppnar ditt ansikte och sträcker sig. Detta gör automatiskt din tonvänlig. Leende kommer också att göra din konversationspartner att känna sig bekväm att vara omkring dig.
    • Öva leende medan du pratar med att stå framför din badrumspegel och säga några meningar med ett stort grin på ditt ansikte.
  • Bilden med titeln utveckla en vänlig tonstegssteg 8
    2. Håll din kropp öppen och håll dig rakt för att vara inbjudande. Uncross dina armar och räta dina axlar och tillbaka. Slå inte i mitten av en konversation. Använd istället ditt kroppsspråk för att se välkomna och positiva.
  • Om du känner att dina armar är fatta besvärligt bredvid dina sidor medan du chattar, spetsar dina fingrar tillsammans framför din kropp. Detta är fortfarande mer inbjudande än att korsa armarna över bröstet.
  • Bild med titeln Utveckla en vänlig tonstegssteg 9
    3. Lyssna uppmärksamt för att visa empati. När du har en konversation med någon är det viktigt att visa intresse för vad den andra personen har att säga. Nicka och håll ögonen på ansiktet medan de pratar med dig. Genom att visa dig bryr dig, kommer du att hålla upp den vänliga tonen i konversationen även när du inte är den som pratar.
  • Fråga uppföljningsfrågor baserat på vad de har sagt att hålla din vänliga chatt att gå. Till exempel, om de berättar att de har en katt som heter Chloe, kan du säga, "Jag älskar djur! Hur gammal är Chloe?"
  • Bild med titeln utveckla en vänlig tonstegssteg 10
    4. Håll samtalet balanserat så att du är båda chattar. Upprätthålla en fram och tillbaka med din konversationspartner. Berätta inte en historia som tar en timme att komma igenom. Använd istället konversationen för att lära dig om varandra eller få uppdateringar om hur båda du gör.
  • Bild med titeln utveckla en vänlig tonstegssteg 11
    5. Erbjuda äkta komplimanger att vara snäll. Var vänlig i vad du säger förutom hur du säger det. Dela en fin tanke om den andra personen. Undvik att göra saker bara för att vara trevligt, men som det låter falskt.
  • Undvik att skvallra och klaga inte för mycket. Dessa vanor kommer snabbt att bli en vänlig, positiv konversation till en negativ whining session.
  • Var försiktig med din tonhöjd när du komplimangerar människor. Om du går högt på fel ord, kommer du att sluta låta sarkastisk. Till exempel, säger jag älskar de örhängen!"Med en riktigt hög" kärlek "kan göra din lyssnare att du gör roligt med sina smycken.
  • Tips

    Tänk positivt medan du har en konversation. Det är aldrig en bra idé att säga en sak medan du tror en annan. Negativa tankar kan sluta återspeglas i din ton av röst.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande