Hur man undviker att få sprickor i din röst när du sjunger

Singing kan vara en ganska pinsamt tid att få din röstspricka. Det finns flera olika potentiella orsaker till röstkrackning, men lyckligtvis finns det också många lösningar. Du kan förhindra sprickbildning genom att värma upp, med din kropp ordentligt och ta hand om din röst.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppvärmning av din röst
  1. Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 1
1. Börja med att sjunga några vågar. En skala är en sekvens av musikaliska anteckningar som antingen stiger upp eller går ner i tonhöjd. De flesta vågar är baserade runt oktaver, som är 8 anteckningar som är var och en halv eller hel steg från varandra (do-re-mi-fa-sol-la-ti-do). Sjunga vågar så att du kan lossa upp dina snäva, fasta vokalband. Detta gör det möjligt för dig att få kontroll och flexibilitet.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 2
    2. Gör hissen. En hissglas är en uppvärmningsteknik som låter dig resa från huvudröst till bröströst och tillbaka på ett jämnare sätt som förhindrar sprickbildning. För att göra detta, börja sjunga vokalen "E" på en låg anteckning och sedan göra ett sirenliknande ljud när du flyttar till högre och högre anteckningar. Gå sedan tillbaka till den anteckning du började på.
  • Efter detta gör du samma exakta, men med ett "ah" ljud istället.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 3
    3. Sjunga med en spellista. Gör en lista med fyra eller fem olika låtar du verkligen tycker om att sjunga. Därefter rangord dem enligt svårighet. Gör en spellista som börjar med de enklare låtarna och slutar med de hårdare. Värm upp genom att sjunga varje låt på spellistan. När du kommer till de mer utmanande låtarna ska dina vokalband vara mer flexibla och redo.
  • Metod 2 av 3:
    Använda din kropp korrekt
    1. Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 4
    1. Koppla av dina muskler. Många sångare tenderar att luta sina huvuden när de sjunger höga anteckningar och ner när de sjunger låga anteckningar. Dessa spända rörelser kan spänna din röst och till och med begränsa ditt sortiment. Istället, försök alltid att hålla halsen och nackmusklerna avslappnade när du sjunger.
    • Du kan finna att din röst sprickor när du är nervös. Detta beror på att dina muskler är spända när du är nervös.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 5
    2. Använd ditt membran. Många erfarenhet spricker eftersom de sjunger från halsen istället för deras membran. Använd dina större bukmuskler när du sjunger och litar inte på de mindre i halsen. Detta gör det möjligt för dig att ha mer stöd medan du sjunger och övergår mer fritt mellan register.
  • Träna dig själv för att göra detta genom att öva låg andning. För att göra detta ordentligt, expandera din mage som en ballong när du tar djupa andetag.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 6
    3. Blend Vocal Registers. Vocal register är olika sätt att producera ljud. När du sjunger, ser dina vokalvikter ut och vibrerar annorlunda när de är i olika register. På grund av detta är det svårt att övergå smidigt från en till en annan utan sprickbildning. Undvik sprickbildning genom att träna dig själv för att blanda dessa register.
  • Huvudröst (det högre, lättare, sötare registret) och bröströst (djupare, lägre, mer kraftfullt register) är de vanligare vokalregistren.
  • Nybörjare sjunger naturligtvis lägre anteckningar i bröströst och högre anteckningar i huvudröst. Öva sång lägre anteckningar i huvudröst och högre anteckningar i bröstmäte för att underlätta övergången.
  • Metod 3 av 3:
    Ta hand om din röst
    1. Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 7
    1. Drick mycket vatten. När du dricker, smörjs dina vokalband på en cellulär nivå. Denna smörjning lindrar stressen till dina vokalband som orsakas av värme och friktion. Se till att du dricker den rekommenderade 6-8 8oz glasögon om dagen och håller ett glas i närheten när du sjunger.
    • Se till att du dricker ljummet vatten medan du sjunger - alltför kallt eller för varmt kan påverka din röst negativt.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 8
    2. Ät hydrating snacks. Du kan också hydrera dig själv och smörja dina vokalband genom att äta mat som innehåller mycket vatten. Ät en bra mängd äpplen, päron, vattenmelon, persikor, meloner, druvor, plommon, paprika och äppelmos.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 9
    3. Undvik att konsumera alkohol, koffein, överdriven socker eller surhet. Många livsmedel och drycker har negativa effekter på din röst, inklusive mjölk, juice, kaffe, glass och godis. Undvik dessa livsmedel och drycker, särskilt på träning och utförande dagar.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 10
    4. Undvik att skrika och skrika. När du ökar din höghet, vikar din vokal som är hårdare än vanligt för att producera ljudet. Med tiden kan detta leda till att dina vokalveck blir svullna, röda och skadade.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 11
    5. Rensa inte halsen. Medan det kan tyckas vara naturligt att rensa halsen innan du sjunger, bangar det dina vokalband tillsammans på ett destruktivt sätt som kan leda till svår heshet. Istället, försök att njuta av vatten när du känner uppmaningen att rensa din hals.
  • Om du befinner dig som rensar din hals mycket, se en läkare. Det finns en chans att du kan hantera några allergier eller surt refluxsjukdom.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 12
    6. Luidifiera ditt hem. Fukt är perfekt för din röst. Sätt en luftfuktare i ditt rum på natten medan du sover för att se till att du andas i miljöer som är mest fördelaktiga för dina vokalband.
  • Bild med titeln Undvik att få sprickor i din röst när du sjunger steg 13
    7. Rök inte. Rökning cigaretter kan inte bara orsaka cancer utan också inflammation i dina vokalband. Denna inflammation kan få din röst att låta svag och husky.
  • Tips

    Om problemet är förkyld eller du förlorat din röst, ge din röst lite vila. Drick massor av vätskor och avstå från att sjunga och överskott.
  • Undvik att viska. Medan du pratar tyst och så lite som möjligt är bra för din röst, viskning är inte.
  • Om problemet är orsakat av puberteten, träna din röst och försök att vara tålmodig. Det kan bara ta lite tid och justering för din kropp att arbeta genom denna förändring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande