Hur man ändrar din röst

Ljudet av din röst bestäms av storleken på dina vokalband och andra fysiologiska faktorer. Även om det inte är möjligt att helt ändra din röst från hög till låg eller vice versa, finns det tekniker som du kan försöka göra små förändringar i din ton och volym och ta fram det bästa i din naturliga röst.

Steg

Metod 1 av 4:
Att dölja din röst
  1. Bild med titeln Ändra ditt röststeg 4
1. Håll näsan när du talar. Ett snabbt sätt att dramatiskt förändra ljudet av din röst är att blockera dina näspassager, och det enklaste sättet att göra detta är att fånga näsan på båda sidor och stänga av näsborrarna.
  • Du kan också åstadkomma en liknande effekt genom att helt enkelt blockera andan från att komma in i näsan genom munnen.
  • När du talar, reser luftflödet naturligt genom både din mun och näsa. Blockering av näsan begränsar mängden luft som släpper igenom dina näspassager och får mer luft fångad djupare i halsen och munnen. Denna förändring av mängden och tryck får dina vokalband att vibrera annorlunda, vilket ändrar hur din röst låter.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst steg 4
    2. Tala med ett annat uttryck. Försök att tala medan du ler eller talar medan du scowling, oavsett vad du faktiskt säger.
  • Uttryck kan påverka känslan med vilka ord som talas, men uttryck ändrar också bildandet av dina ord eftersom din mun hålls i en annan position.
  • Tänk till exempel hur ordet "Åh" låter när du ler mot hur det låter när ditt ansikte är lös. En lös "OH" är mer rundad, medan en "OH" talat genom ett leende kommer att låta kortare i jämförelse och kan till och med likna "ah" ljudet.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst steg 1
    3. Muffel din röst. Placera din hand eller en näsduk över munnen när du talar. Hindret bör vara direkt mot din mun för att producera en mer dramatisk effekt.
  • Din röst, som alla ljud, reser genom olika medier i form av ljudvågor. Det sätt som dessa vågor överförs via luften skiljer sig från hur de vågor låter när de reste genom ett annat medium, som en solid. Genom att placera ett solidt hinder framför din mun när du talar, tvingar du ljudvågorna genom det hinderet, vilket ändrar hur andras öron hör och tolka ljudet.
  • Bild med titeln Ändra ditt röststeg 7
    4. Mumla. När du talar, gör det i en tystare ton och öppna din mun mindre när du uttalar ord.
  • Mumbling ändrar både ordbildning och det sätt på vilket din röst bär.
  • När du mumlar håller du din mun mer stängd än vanligt. Vissa ljud uttalas medan munnen bara öppnas något, och de kommer inte att påverkas mycket. Å andra sidan låter det som naturligtvis kräver att du öppnar munnen betydligt mer kommer att förändras kraftigt.
  • Tänk på skillnaden i ljud när du säger något så enkelt som "Oh."Först, säg" Oh "medan du öppnar din mun vid öppet. Därefter upprepa "OH" stavelsen medan du håller dina läppar bara knappt avskilda. Om du lyssnar noga bör du märka skillnaden i ljud.
  • Mumbling orsakar dig också att tala mjukare. Tydlig, mellansljud kan komma igenom tillräckligt bra när du talar mjukt, men mjukare ljud och slutljud tenderar att vara dolda.
  • Tänk på skillnaden i ljud när du upprepar en enkel fras som "fick det."Upprepa frasen kraftigt i din normala ton. Du kommer sannolikt att kunna hämta på slutet "T" -ljud, även om "T" i slutet av "har" blandar sig i nästa ord. Därefter, försök att upprepa frasen svagt i en lugn ton. De två vokalljuden kommer sannolikt att höras, men "T" -ljuden borde ha försvagats avsevärt.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst steg 8
    5. Tala i monoton. De flesta människor talar naturligt med en viss grad av känslor. Fokusera på att upprätthålla en platt, konsekvent ton av röst som du talar. Ju mindre känsla du använder medan du talar, desto mer annorlunda kommer din röst att låta.
  • Det enklaste sättet att märka skillnaden är att ställa en fråga i Monotone. När man frågar en fråga kommer den stora majoriteten av människor att sluta med en högre intonation. Samma fråga kan låta mycket annorlunda när den talas i en platt röst, utan det slutliga skiftet i tonen.
  • Alternativt, om folk tenderar att säga att du har en platt röst, träna med mer entusiasm eller känslor. Tänk noga på vad du säger och ändra din intonation när du talar i enlighet med detta. Ett bra sätt att träna är med en enkel fras som "Ja."När någon säger" Ja "på ett skadat sätt, borde det finnas ett nedåtgående förändring i intonation. Å andra sidan kommer en entusiastisk "Ja" att ha en stark ton med en något hög tonhöjd från början till slut.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst steg 6
    6. Öva en ny accent. Välj ett accent som fascinerar dig och studerar det sätt som det varierar från ditt eget sätt att tala. Varje accent är lite annorlunda, så du måste noggrant bekanta dig med quirks av varje enskild accent innan du kan tala i det accentet övertygande.
  • Icke-rhoticitet är ett vanligt särdrag hos flera accenter, inklusive Boston-accentet och många brittiska accenter. Icke-rhoticitet hänvisar till praktiken att släppa finalen "r" ljud från ett ord. Till exempel, "senare" skulle låta som "lata" eller "Smör" skulle låta som "butta."
  • De "breda" är ett annat vanligt inslag i många accenter, inklusive många brittiska accenter, Boston accenter och accenter som finns i engelsktalande länder på södra halvklotet, inklusive Nya Zeeland, Australien och Sydafrika. Denna praxis involverar förlängning av den korta "a" ljud.
  • Metod 2 av 4:
    Använda teknik för att ändra din röst
    1. Bild med titeln Ändra ditt röst steg 13
    1. Hitta en app på din smarta telefon. Nedladdningsbara Voice Changer Apps tillåter dig att spela in din röst till din mobiltelefon och spela orden tillbaka med ett filter som ändrar ljudet av din röst. Det finns många olika appar tillgängliga. Vissa kostar pengar, men andra är gratis.
    • Kontrollera efter appar via Apple App Store iPhone, Windows Marketplace om du har en Windows-telefon eller Google Play om du har en Android.
  • Bild med titeln Ändra ditt röststeg 14
    2. Tala via datorprogramvara. Sök efter nedladdningsbar text-till-tal-freeware eller programvara online. När du har installerat, skriv dina ord i rutan Programvara och tryck på "Spela" Alternativ för att spela dina skrivna ord tillbaka med hjälp av ljud.
  • Bild med titeln Ändra ditt röststeg 3
    3. Använd en nyhetsröstväxlare. Röstförändringsenheter kan vara svåra att hitta i butiker, men du kan enkelt hitta en nyhetsanordning för köp på nätet.
  • En standard Novelty Voice Changer Ranges i pris Från $ 25 till $ 50.
  • Varje enhet fungerar annorlunda, så du bör kolla in specifikationerna för att veta vad du får. De flesta ger dig möjligheten att ändra platsen på din röst på olika sätt, och många nyhetsapparater är bärbara.
  • Vissa enheter kräver att du skickar in ditt meddelande, men andra kan användas för att justera din röst när du talar, sänder den ändrade via en mobiltelefon eller annan högtalare.
  • Läs noga igenom instruktionerna som följer med din Novelty Voice Changer för att lära dig hur du använder den ordentligt.
  • Metod 3 av 4:
    Ändra hur du pratar
    1. Bild med titeln Ändra ditt röst steg 10
    1. Ta reda på vad du låter som. Om du vill ändra din röst för att få det att låta antingen högre eller djupare, börja med att spela in dig så att du vet vad tillvägagångssätt att ta. Använd en inspelningsenhet för att fånga ljudet av din röst som pratar tyst och pratar högt och sjunger. Hur skulle du beskriva ljudet av din röst? Vad vill du ändra?
    • Låter ditt röst nasalt eller grusigt?
    • Är det enkelt eller svårt att förstå vad du säger?
    • Är din röst andas eller klar?
  • Bild med titeln Ändra ditt röststeg 11
    2. Sluta prata genom näsan. Många har en röst som kan beskrivas som "nasalt." En nasalt röst tenderar att låta onaturligt högre än det borde, eftersom det inte har en chans att resonera ordentligt för att producera en djupare ton. Denna typ av röst kan låta gitter till andra och vara svåra att förstå. Gör följande ändringar Eliminera det nasalt ljudet:
  • Se till att dina andningspassager är klara. Om du tenderar att ha allergier eller näsan ofta är igensatt av andra skäl, kommer din röst att bli stuntad och nasalt. Rensa upp dina allergier, drick mycket vatten och försök att hålla dina bihålor tydliga.
  • Öppna öppnar din mun bredare när du talar. Släpp din käke och utforma dina ord lägre i munnen, istället för att producera dem i din mjuka gom.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst Steg 9
    3. Tala inte från baksidan av halsen. För att korrigera en hög röst talar många från baksidan av halsen för att producera en falsk djupton. Det är svårt att få rätt mängd volym när du letar efter att tala från din hals baksida, så att det här producerar en dämpad, svår att tolka röst. Dessutom, talar från baksidan av halsen i ett försök att låta som om din röst är djupare än det verkligen är att sätta på dina vokalband och kan orsaka ont i halsen och röstförlust över tiden.
  • Försök att göra andningsövningar och övningar som öppnar din röst. Som kan hjälpa dig att använda mer av hela sortimentet av din röst.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst steg 13
    4. Prata via din "mask". För att göra ditt röst ljud djupare och mer full, är det nödvändigt att prata genom din "mask," vilket är området bestående av både dina läppar och näsa. Använda hela din mask för att prata ger din röst den bästa chansen att låta lite lägre och rikare.
  • För att avgöra om du talar genom din mask, rör dina läppar och näsan när du talar. De bör vibrera om du använder hela området. Om de inte vibrerar först, experimentera med olika ljud tills du hittar ett sätt att tala som fungerar, så öva att tala det hela tiden.
  • Bild med titeln Ändra ditt röststeg 11
    5. Projekt från ditt membran. Andas djupt och utskjutande från ditt membran är nyckeln till att ha en full, rik, stark röst. När du andas djupt, ska din mage flytta in och ut med varje andetag, snarare än bröstet stiger och faller. Öva utskjutande från ditt membran genom att dra magen för att andas ut som du talar. Du märker att din röst ringer högt och klar när du andas på det här sättet. Att göra andningsövningar där du fokuserar på djup andning hjälper dig att komma ihåg att projicera från ditt membran.
  • Andas ut, trycker på hela luften från dina lungor. När din luft löper ut kommer dina lungor automatiskt att inandas djupt i ett försök att tillgodose ditt behov av luft. Var uppmärksam på hur dina lungor känner när du tar ett djupt andetag.
  • Andas in bekvämt och håll andan i 15 sekunder före utandning. Gradvis öka hur mycket tid du håller andan till 20 sekunder, 30 sekunder, 45 sekunder och 1 minut. Denna övning stärker ditt membran.
  • Skratta hjärtligt, målmedvetet göra en "ha ha ha" ljud. Utvisa all luft från dina lungor med ditt skratt, andas sedan djupt och snabbt.
  • Ligga på ryggen och placera en bok eller ett solidt föremål på ditt membran. Koppla av så mycket av din kropp som möjligt. Var uppmärksam på membranets rörelse och notera hur boken stiger och faller när du andas. Placera magen så mycket som möjligt när du andas ut, och upprepa tills du automatiskt expanderar och kontrakterar din midja med varje andetag.
  • Inhalera djupt medan du står. Andas ut, räknar högt från en till fem med ett enda andetag. Upprepa övningen tills du kan bekvämt räkna från 1 till 10 på en andning.
  • När du hämtar att tala på det här sättet, borde du kunna projicera så att din röst kan höras av människor på andra sidan rummet utan att få dig att bli hes.
  • Bild med titeln Ändra ditt röststeg 15
    6. Ändra din tonhöjd. Den mänskliga rösten kan producera ljud i en rad platser. Tala i en tonhöjd med högre eller en höjd för att tillfälligt ändra din röst.
  • Pitch ändras i stor utsträckning av Laryngeal brosk. Detta är den rörliga delen av brosk som stiger och faller i halsen när du sjunger en skala: Doh, RE, MI, FA, SOL, LAH, TI, DOH.
  • Att höja laryngeal brosk väcker din tonhöjd och skapar ett mer feminint ljud. Att släppa Laryngeal brosket faller din tonhöjd och skapar ett mer maskulin ljud.
  • Att tala i en lägre röst, gör övningar för att slappna av halsen, som att gissa eller öppna din mun väldigt bred från topp till botten. När du öppnar din mun märker du att din röst är mycket rundad, resonant och djup.
  • Metod 4 av 4:
    Ta ut det bästa i din röst
    1. Bild med titeln Ändra ditt röststeg 16
    1. Ta hand om dina vokalband. Dina vokalband, som din hud, måste skyddas så att de inte åldras för tidigt. Om du är svår på dina vokalband, kan din röst sluta låta grus, viskas eller på annat sätt obehagligt länge innan det är förfallet. För att skydda dina vokalband, ta följande åtgärder:
    • Rök inte. Rökning cigaretter har en mycket uttalad effekt på rösten, vilket gör att den förlorar volymen och intervallet över tiden. Om du vill att din röst ska vara klar och stark, är det bäst att sluta.
    • Klipp tillbaka på att dricka. Hög alkoholintag kan också få din röst att åldras för tidigt.
    • Försök att andas ren luft. Om du bor i ett förorenat område, ladda ditt hus med växter för att rengöra luften och försöka komma ifrån staden för att andas frisk luft så ofta som möjligt.
    • Skrika inte för mycket. Om du är en stor fan av hardcore musik eller du bara tycker om att skrika ibland, var medveten om att du använder din röst på det här sättet. Massor av sångare har upplevt laryngit och andra vokalmaladier från att överusa sina vokalband.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst Steg 17
    2. Undersök din stressnivå. När vi upplever stress eller överraskning, kommer musklerna som omger Larynx-kontraktet och orsakar en hög röst att dyka upp. Om du är ständigt nervös, ängslig och stressad, kan den här högre tonhöjden vara din dagliga röst. Vidta åtgärder för att lugna dig själv så att din stadiga, full röst kan dyka upp.
  • Försök ta några djupa andetag innan du pratar. Förutom att lugna dig ner, kommer det att ge dig upp till projekt från ditt membran, vilket förbättrar ljudet av din röst.
  • Ta 10 sekunder att tänka innan du reagerar. När du tillåter dig själv att samla dina tankar innan du reagerar i nervositet eller överraskning, har du större kontroll över din röst. Tänk, ta en svälja, sedan prata - du kommer att upptäcka att din röst kommer ut mer stabil och avslappnad.
  • Bild med titeln Ändra ditt röst Steg 18
    3. Öva sång. Att sjunga tillsammans med instrumental eller vokal ackompanjemang är ett bra sätt att öka ditt tonhöjd och hålla dina vokalband i gott skick. På samma sätt kan du träna med sånger som ligger utanför ditt vanliga vokalområde. Varje gång du sjunger med, matcha anteckningarna och tonhöjden av den ursprungliga sångaren så nära som möjligt utan att spänna din röst.
  • Med piano ackompanjemang, börja sjunga en skala: Doh, RE, MI, FA, SOL, LAH, TI, DOH. Börja på den mest bekväma, naturliga tonhöjden som är möjligt.
  • Upprepa skalan, öka din starthöjd med en anteckning varje gång tills din röst börjar spänna. När din röst börjar spänna, sluta.
  • Upprepa skalan igen, vilket minskar din starthöjd med en anteckning varje gång och stoppar när din röst börjar spänna.
  • Håll halsen avslappnad för att göra det lättare att skapa lägre toner.
  • Saker du behöver

    • Novelty Voice Changing Device
    • Smart telefon
    • Dator
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande