Hur man viker crepes

Det känns som crepes på något sätt smaka mer läckra när de är vikta vackert på din tallrik på en restaurang. Lyckligtvis kan du återskapa restaurangupplevelsen hemma genom att vika dina egna crepes, och det är inte så komplicerat som det ser ut, vi lovar! Vi har valt tre av våra favorit sätt att vika crepes och brutit dem ner steg-för-steg nedan.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör triangulära vikar
1. Placera din crepe på en tallrik och täck den med fyllning. För att börja vikla din crepe, lyfta den från pannan med en gummispatel och placera den på en bred tallrik för att svalna i 2-3 minuter. Sprid din fyllning över crepe i ett tunt lager, med en sked eller skänk, och även det med en kniv. Lämna ca 2-3 i (5.1-7.6 cm) utrymme runt kanterna.

Fyllningar för att försöka:

Ljuv:

Smör och socker eller citronsaft

Nutella

Färsk frukt och pulveriserat socker

Vispad grädde och chokladsås

Välsmakande:

Skinka eller kokta sparris och ost

Bacon och ägg

Rökt fisk och potatis

  • 2. Vik crepe i hälften. Använda dina händer eller en platt gummispatel, lyft ena sidan av crepe och vik den försiktigt över den andra, som täcker påfyllningen. Försök att göra kanterna matcha så jämnt som möjligt. Du borde sluta med en halvcirkel på ena sidan av plattan.
  • 3. Skopa upp den övre kanten av crepe och vik den över för att göra en triangel. Släpp din spatel under det övre hörnet av din crepe och lyft det försiktigt. Placera din andra handplatta över den lyftade sektionen och gå långsamt ner den, skapa en 3 i (7.6 cm) bred triangelformad sektion som följer crepeets cirkulära kant. Justera kanterna för att göra det klara sig snyggt.
  • För en Neater-vik, använd kanten på din spatel för att markera en svagt viklinje på crepe, sedan vika sektionen över.
  • 4. Fortsätt vikla den för att göra tjockare trianglar staplade ovanpå varandra. Skjut din spatel under den vikta delen av crepe och försiktigt vika den igen, vilket gör samma triangelform. Fortsätt vikning ner crepe, skapa en snygg stack av triangelveck.
  • När du kommer till slutet, vik över vad som är kvar - det kan vara lite mindre än resten av dina trianglar. Oroa dig inte! Detta kommer att vara botten av din crepe, som du inte kommer att se.
  • Bild med titeln Fold Crepes Steg 5
    5. Servera din crepe på en tallrik eller inslagna i papper. Om du tar din crepe att gå, sätt det i ett ark av deli-papper så att den krökta övre kanten sticker ut toppen. Om du äter hemma, lyft helt enkelt crepe på en tallrik och njut av!
  • Du kan betjäna crepe med frukt eller vispad grädde om det är sött, eller grönsaker eller potatis om det är smakligt.
  • Metod 2 av 3:
    Förpacka crepe i en sexkant
    1. Bild med titeln Fold Crepes Steg 6
    1. Sprid fyllningen i ett tunt lager i mitten. Du kommer att tucka i kanterna för den här veckens stil, så du vill inte sprida fyllningen hela vägen till crepe. Istället skedar du på att fylla på och sprida den i ett tunt lager i hjärtat av crepe, lämnar ca 2-3 tum (5.1-7.6 cm) utrymme längs sidorna.
    • Använd en kniv eller gummi spatel för att sprida fyllningen tunt och jämnt.
  • 2. Vik en kant mot mitten. För att starta dina hexagonveck, vik en del av den ofyllda kanten i mitten, så det täcker en del av påfyllningen. Syfta att vikas i en kant som är 2-3 tum (5.1-7.6 cm) lång.
  • 3. Fortsätt vikla runt crepe tills du har 6 sidor. Vänd crepe och vik i en ofylld del intill den första. Överlappa dem bara lite, så du skapar puffiga veck i crepe. Upprepa detta tills du har 6 "sidor" till din hexagon crepe.
  • 4. Klämma mitt försiktigt för att hålla allt ihop. När din crepe är vikad, knippa den ihop lite i mitten för att hjälpa den att behålla sin form.
  • Bild med titeln Fold Crepes Steg 10
    5. Gräva i din crepe med en kniv och gaffel. Det enklaste sättet att äta din hexagonala crepe är på en tallrik med redskap, eftersom det kan falla ifrån varandra eller bli rörigt om du försöker sätta upp det eller äta det med dina händer. Servera upp crepe medan det fortfarande är varmt och njut av!
  • Du kan också lägga till några fler toppings till din crepee! Försök sprinka skivade mandlar på toppen, eller lägga till en vispad grädde för en söt crepe. Du kan servera kokta grönsaker bredvid en smaklig crepe.
  • Metod 3 av 3:
    Rullande crepe
    1. Bild med titeln Fold Crepes Steg 11
    1. Sprida fyllning över crepe. Om du vill rulla upp din crepe, börja med att sprida din fyllning i ett tunt, jämnt lager till kanterna på crepe. Använd en kniv eller gummi spatel för att släta ut det och se till att påfyllningen når spetsen av crepe.
  • 2. Vik vänster och höger sida mot mitten. För att starta din rullade crepe, vik bara båda sidorna i mitten för att täcka påfyllningen. Låt veckorna överlappa något för att se till att fyllningen stannar inuti.
  • 3. Rulla upp crepe från botten. Vik upp botten 1-2 tum (2.5-5.1 cm) av crepe över de vikta halvorna. Sedan börja rulla crepe bort från dig tills du kommer till slutet. När du är klar ska crepe se ut som en liten rullad taco.
  • Bild med titeln Fold Crepes Steg 14
    4. Ät crepe på en tallrik eller ta den till Go. Den rullade crepe-metoden gör att du kan äta på språng eller hemma! Du kan använda redskap för att skära in på den på en tallrik, eller helt enkelt linda i deli-papper och äta det med dina händer.
  • Om du äter crepe på en tallrik, var god att lägga till extra toppings som skivad nötter och vispad grädde för en söt behandling, eller kokta grönsaker om din crepe är salig.
  • Tips

    Oroa dig inte om du inte kan vika din crepe perfekt första gången, eller om en eller två pausar medan du bläddrar dem i pannan. Övning gör perfekt, och de kommer att smaka gott på något sätt!

    Saker du behöver

    • Tallrik
    • Gummispatel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande