Hur man viker en servett

När det gäller sociala sammankomster och festliga måltider är bordsinställningen och mindre detaljer lika viktiga som maten som går på plattorna. Eleganta servettfolk kan ta en vanlig gammal middag och få det att känna sig lyxig och elegant för dina gäster. I stället för att bara ställa in dina servetter i en hög eller vikla dem i rutor, välj en unik servettveck för att göra upplevelsen minnesvärd. Även om det verkligen finns hundratals sätt att vika en servett, sticker några av dessa standardvikter ut som vackra alternativ för alla situationer eller inställningar.

Steg

Metod 1 av 4:
Silverware påse
1. Gör en rektangel genom att lyfta upp toppen och fodra kanterna. Sprid din servett platt ute framför dig. Släta alla rynkorna ut för hand. Ta de två hörnen på toppen av torget och vik dem ner för att göra en rektangel. Tryck ner längs sömmen på toppen av servetten för att lägga ett veck i veckan.

Dricks: En silverväska är en vanlig servettveck. Du glider redskapet i en ficka som du viker i servetten för att presentera dem på ett kompakt sätt och hålla dem borta från bordet. Detta är förmodligen det vanligaste sättet att vika en servett för en middagsfest eller en grundläggande bordsinställning.

  • 2. Vik rätt kanter över till vänster för att göra en liten torg. Ta tag i hörnen på höger sida av servetten. Vika höger sida över mitten av servetten och sätt på kanterna upp till vänster för att göra en torg. Släta tyget ner för hand.
  • Tryck ner mot torgets kanter för att sätta ett veck i tyget.
  • 3. Vänd servetten över så det öppna hörnet är längst upp till vänster. Ta tag i servettens bottenhörn och lyft upp dem. Vänd servetten över så att de öppna kanterna från din vik träffas längst upp till vänster på torget.
  • 4. Ta det övre lagret av tyg ner från toppen till vänster till höger. Ta tag i det översta lagret av tyg längst upp till vänster. Skjut det här hörnet ner mot motsatt sida och sätt spetsen upp med hörnet på torget längst ner till höger. Släta din vik ner i mitten för att sätta ett veck i servetten.
  • Se till att du trycker ner skruven hårt. Den renare denna veck är, den smickra din påse kommer att vara.
  • 5. Vänd servetten igen så öppningen är längst upp till höger. Ta tag i servettens botten och vänd den till höger. Ställ servetten upp och ner så att hörnet där de öppna ändarna av tyget möts nu sitter längst upp till höger.
  • Din servett ska fortfarande se ut som en nära perfekt torg.
  • 6. Vik 1/3 av tyget på höger sida över till mitten av servetten. Ta tag i torgets kanter på toppen och botten till höger. Vik 1/3 av servetten över mot mitten. Kör dina palmer över vikningen på högerkanten för att hålla servetten från att unraveling.
  • Om det hjälper till att tänka på det på det här sättet, föreställ dig att du vikar ett papper i tredjedelar för att passa den inuti ett kuvert. Detta är nästan identiskt med vad du gör här.
  • 7. Ta vänster 1/3 över mitten så att de vikta sidorna överlappar varandra. Ta det övre vänstra hörnet och det nedre vänstra hörnet. Vika vänster 1/3 av servetten över mitten av servetten så att kanten täcker den vik du gjorde till höger. Tryck på hela din servett ner för att hålla den från utfällning.
  • Du kan göra en större påse om du lägger mer än 3 redskap genom att helt enkelt vikta kanten på tyget på vänster sida inåt lite om du föredrar.
  • 8. Vänd servetten över och sätt in din bestick i påsen. Ta tag i hela servetten med båda händerna och vänd den över. Nu bör du se en diagonal vikning som går över mitten av servetten. Ta dina redskap och skjut dem noggrant under den här veckan för att hålla dem på plats. Ställ in redskapet bredvid plattan på bordet.
  • Metod 2 av 4:
    Formell pyramid
    1. Matcha två hörn tillsammans för att göra en triangel med din servett. Lägg din servett platt och sprida rynkorna ut med handflatan till jämnt tyget. Ta tag i hörnet längst upp till vänster eller höger och vika den över servettens mitt. Linje hörnen och sidorna upp för att göra en triangel med din servett.
    • Det spelar ingen roll vilket hörn du viker ner.

    Dricks: Pyramidvikten är ett elegant traditionellt alternativ. Du hittar vanligtvis pyramidvikter på stekhus och avancerade restauranger. Detta är en bra vik om du vill ha ett bra arrangemang som inte kommer att lyfta för många ögonbryn från dina gäster.

  • 2. Vik det högra hörnet ner för att laga de två tipsen av tyg tillsammans. Vrid servetten mot dig så att de öppna kanterna på vikarna står inför dig. Ta det högra hörnet av din vikta triangel och ta ner den till den tidpunkten för triangeln som står inför dig. Lina sidorna upp så att dina tygskikt är spola med varandra.
  • Detta borde se ut som två trianglar vilar mot varandra.
  • 3. Ta vänster hörn ner på samma sätt för att göra en diamant. Ta hörnet till vänster och ta det över mitten av servetten. Matcha spetsen upp med hörnet som står inför dig så att de två sömmarna i mitten av triangeln vila bredvid varandra. Din servett ska nu se ut som en symmetrisk diamant.
  • Tryck dina palmer ner runt de yttre kanterna på din diamant för att hålla den från utvecklingen.
  • 4. Vänd servetten över och vika diamanten ner för att göra en triangel. Skjut en av dina händer under servetten och spärra den från andra sidan. Vänd noga servetten upp och ner så att sömmen du viks är vänd bort från dig. Sedan, vika diamanten i hälften genom att ta övre hörnet ner till botten för att göra en ännu mindre triangel.
  • Du borde nu se sömmen du viks sitter mitt i triangeln.
  • 5. Lyft det högra hörnet över sömmen för att göra en mindre triangel. Ta tag i det högra hörnet av triangeln. Vika hörnet av triangeln över mitten av servetten, med sömmen som gångjärnet för din vikning. Tryck ner den här lilla triangeln för att sätta veck i alla dina veck och komprimera servetten.
  • Bild med titeln Vik en servettsteg 11
    6. Stå servetten upp som ett tält och placera den på en tallrik. Skjut servetten upp och sprida försiktigt sidorna av din pyramid ut i en 20-till 30 graders vinkel. Servetten sitter vertikalt på sidorna på sidorna. Placera pyramiden ovanpå plattan på ditt middagsbord.
  • Du kan ställa in pyramiden bredvid din bordsinställning, men du kommer vanligtvis att se den sitter på en tallrik för att spara utrymme och ange att plattan är ren.
  • Metod 3 av 4:
    Gobletfläkt
    1. Vik toppen av din servett ner för att bilda en lång rektangel. Ställ in din servett och släta ut det framför dig. Ta bort eventuella rynkor med dina palmer genom att trycka ut från tygets mitt. Ta tag i de övre hörnen av servetten och vik dem ner för att göra en rektangel. Släta servetten ner för att sätta en veck i den.

    Dricks: The Goblet Fan är ett populärt val för både snygga och avslappnade middagar. De är ett bra alternativ eftersom de traditionellt glider in i ett vinglas, vilket är bra om du är kort på bordsutrymme eller du vill ha ett mer minimalistiskt utseende.

  • 2. Pleat servetten som ett dragspel, som arbetar från vänster till höger. Ta tag i hörnen på vänster sida av servetten i båda händerna. Vik 1-2 tum (2.5-5.1 cm) av servetten över mot andra sidan för att lägga till en rektangulär vik. Skjut sedan servetten upp lite och vik rektangeln tillbaka i andra riktningen. Fortsätt att göra detta för att vika servetten upp som ett dragspel.
  • Håll skikten av tyg som kläms ihop när du vikar dem för att hålla dem från att unraveling.
  • Håll varje vik identisk. Använd samma mängd tyg för varje enskild vik du gör.
  • 3. Skjut den övre servetten i ett vinglas och fläta ut det på toppen. Håll servetten scrunched ihop och skjut den i toppen av glaset. Släpp servetten och blås försiktigt ut i servettens övre del. Håll dem jämnt åtskilda och göra mindre justeringar för hand för att få det att se ut som servetten blommar ut på glasets övre del.
  • Du behöver inte använda ett vinglas om du inte vill. Denna stil av servett kommer också att passa i ett stenglas, eller i toppen av ett högt glas. Du kan också placera dessa servetter i kaffe mugg om du serverar några varma drycker efter middagen.
  • Metod 4 av 4:
    Biskops hatt
    1. Gör en rektangel genom att vika toppen av servetten ner. Sprid din servett ute framför dig och släta några rynkor ut för hand. Därefter ta båda hörnen på toppen och vika toppen av servetten ner för att göra en jämn rektangel. Släta ut vikningen på toppen av servetten för att sätta ett starkt veck i servetten.
    • Det kallas biskopens hatt eftersom det är en liten cirkel som står upp vertikalt med två punkter på motsatta sidor, typ av som en katolsk biskops miter.

    Dricks: Biskopens hatt är en populär servettdesign. Det är ett ganska iögonfallande utseende som vanligtvis finns i extremt avancerade restauranger. Detta är en vik som sticker ut och dina gäster är säkra på att notera.

  • 2. Ta hörnet längst upp till höger i mitten av bottenkanten. Ta det övre högra hörnet och lyft upp det. Skjut det ner till mitten av din servett på botten. Linje kanten upp på botten av din servett så det sitter spolning. Tryck den här triangeln ner längs viken för att lägga till en veck.
  • Detta bör se ut som en torg som delar en sida med triangeln du bara vikta.
  • 3. Lyft hörnet längst ner till den övre kanten på motsatt sida.Ta tag i det nedre vänstra hörnet av servetten. Lyft upp det och höja hörnet till toppen av servetten i mitten. Tryck på den här vikningen för att göra en veck. Detta ska se ut som ett nära perfekt parallellt.
  • Försök att ställa upp det så att den raka kanten på toppen och den raka kanten längst ner i botten med varandra.
  • 4. Vrid servetten över så höger och vänster sida är omvända. Ta tag i det övre vänstra hörnet av parallellogrammet med din högra hand. Knippa sömmen längst ner där det högra hörnet sitter på servettens botten med din vänstra hand. Hämta sedan din högra hand och vänd servetten över så det övre vänstra hörnet blir det nedre högra hörnet.
  • Det sätt du vänder servetten här betyder en hel del, så gör det inte bara slumpmässigt.
  • 5. Vik botten av servetten upp och mot den övre halvan. Ta tag i servettens bottenhörn och lyft dem upp mot tygets övre kant. Vika detta lager av tyg upp så att kanten på tyget matchar servettens övre kant. Tryck på sömmarna så att du lägger en veck i veckorna.
  • Du vikar bara hälften av tyget här. Det borde fortfarande vara en liten topp som sticker ut ur den nedre vänstra sidan av servetten efter att du har gjort det här.
  • 6. Fäll ut skiktet av tyg under den högra sidan av formen. Nå under den högra sidan av tyget du bara vikta och ta tag i triangelns spets under den. Skjut försiktigt detta tips mot dig för att utveckla den här lilla triangeln. Tryck på servetten ner för att förstärka veckorna.
  • Var försiktig när du gör det här. Försök att inte störa tyget på toppen av servetten.
  • 7. Tuck det övre vänstra hörnet under det lager du utvecklades. Lyft försiktigt spetsen av tyget du bara utvecklats med din högra hand. Ta sedan hörnet längst upp till vänster och vik den här delen horisontellt under den del du håller upp. Ställ in det vänstra hörnet i mitten av den här veckan och sänk den högra sidan för att täcka den här spetsen. Tryck ner på den del du bara vikta.
  • 8. Vänd servetten över och vik den högra kanten i vänster flik. Ta tag i varje lager av tyg på den övre kanten och vänd servetten upp och ner så att den platta sidan står inför dig. Gör en liten öppning i veckan i servettens centrum. Ta sedan den högra halvan av servetten och tuck den 2-3 tum (5.1-7.6 cm) inuti den här öppningen.
  • Genom att tucka tyget här, fyller du cirkeln i biskopens hatt. Det är viktigt att du viker detta lager jämnt så kanterna är platt och spola med varandra.
  • 9. Lyft servetten upp och sprida ut öppningen för att ge den lite form. Ta din servett och lyfta upp den så att den runda öppningen står inför dig. Stick fingrarna inuti den här öppningen och dra försiktigt på sidorna för att skapa en rund, cirkulär form.
  • Bild med titeln Vik en servett steg 23
    10. Ställ servetten ner på en tallrik eller bredvid silvervaran. Ta din biskops hatt och sätt den på tallriken eller bredvid silvervaran. Ställ ner den med den triangulära punkten som sticker upp och vänta på dina gäster att kommentera dina utmärkta servetter!
  • Tips

    Det finns hundratals andra alternativ tillgängliga. Du kan Vik en servett för en servettring, eller hantverk några Fancy blommor Om du letar efter något lite annorlunda.
  • Alla dessa metoder kommer också att fungera med tygdukar, även om biskopens hatt kan vara lite svårt att dra av.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande