Hur uppmuntra barnen att äta mer lunch

Lunch är en viktig aspekt av ditt barns dag - det hjälper till att bränna sin kropp och ger dem energi.Det kan vara frustrerande när ett barn inte äter mycket till lunch, speciellt när du tar tid att planera och packa näringsmässiga, välbalanserade luncher tror du att de kommer att njuta av.Det finns sätt att uppmuntra barn att äta mer, men.Det kan bara vara en fråga om att ändra vad du tillhandahåller för dem eller låta dem bli involverade i processen.Eller det kan finnas en underliggande fråga, som en smakförändring eller ett problem i skolan som håller dem från att äta.Att räkna ut hur man uppmuntrar ditt barn att äta mer lunch kan ta lite tid, men det är värt det.

Steg

Metod 1 av 4:
Förpackning av en tilltalande lunch
  1. Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 1
1. Packa mindre portioner av mat.En strategi för att få dina barn att äta mer av sina luncher är att faktiskt packa mindre portioner av mat.Det kan tyckas kontraintuitivt, men stora mängder mat kan vara överväldigande för barn, speciellt om de har en begränsad tid att äta.Skoleluncher kan ibland vara så kort som 20 minuter, så stora portioner kan tyckas som för mycket att äta i den tilldelade tiden och därför ignoreras.
  • Till exempel, istället för att packa en hel kalkon smörgås, försök att ge bara hälften av en Turkiet smörgås.Denna del kan verka mer hanterbar i den tid ditt barn måste äta lunch.
  • Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 2
    2. Packa en bredare mängd mat.Om du packar mindre delar av mat kan du också packa en bredare sort.I stället för att ge en smörgås och ett äpple, kan du ge en halv smörgås, några skivor äpple, kakor och några råa grönsaker.Att ge en bredare mängd mat i ditt barns lunch kan uppmuntra dem att äta mer, för att förutom att delarna är mer hanterbara kommer det också att ge dem möjligheter till vad de vill äta.
  • Till exempel, säg att du packar ditt barn en kalkonsmörgås och ett äpple, men de äter bara halva smörgåsen och några bitar av äpplet.Det kan vara att ditt barn bara inte var i humör för vad du packade dem den dagen.Hade du packat en mängd saker, det finns en bra chans att ditt barn skulle hitta något i sin lunch de ville äta.
  • Inkludera mat med olika färger, texturer och former.Dessa kan innefatta färgglada frukter och grönsaker med dips, proteiner som hårdkokade ägg, kikärter eller yoghurt, och hela korn som bröd, muffins eller kakor. Du kan även ändra formen på samma livsmedel från dag till dag. Till exempel, på en dag kan du klippa smörgås i trianglar-nästa dag, du kan använda en spisskärare för att göra det till en stjärnform.
  • Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 3
    3. Packa mat som kan ätas snabbt.Om tiden är en oro för ditt barn, kan du uppmuntra dem att äta mer genom att packa mat som är lätta att äta snabbt.Till exempel, packad frukt i stället för hela, skära smörgåsar i bitar av bitar, eller ge mat som kan ätas med fingrarna.Dessutom, se till att matförpackningen är lätt att öppna.Det kan till och med hjälpa till att öva att öppna behållare hemma.
  • Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 4
    4. Separata livsmedel.Barn går ofta igenom stadier där de inte vill ha maten att röra.Om ditt barn inte äter sin lunch är det möjligt att det här kan vara problemet.Försök att dekonstruera maten du lägger i lunchen, snarare än att tillhandahålla redan sambandsalternativ.
  • Till exempel, pack smörgås fyllningar (som sallad, tomat, senap eller majonnäs) separat och låt ditt barn sätta sin smörgås tillsammans. Det kan vara att de bara tycker om att göra sin egen smörgås, eller kanske innehållet i smörgåsen gör brödet fuktigt när det är förmonterat.
  • Metod 2 av 4:
    Involverar ditt barn i att packa lunchen
    1. Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 5
    1. Fråga ditt barn vad de vill ha till lunch.Det kan vara ditt barn äter inte sin lunch eftersom deras smak har förändrats eller de är helt enkelt uttråkade med vad du packar för dem.Fråga ditt barn om det finns några specifika livsmedel de vill att du ska packa och, om det är möjligt, ge dessa livsmedel.
    • Till exempel, kanske har ditt barn inte ätit sin smörgås eftersom de inte gillar den typ av bröd du har satt det på.Att göra smörgås på typen av bröd ditt barn föredrar att lösa problemet.
    • Om du har problem med att få ditt barn att välja mat som är möjliga att packa till lunch, försök att ge dem två val och låta dem välja mellan de två.Till exempel, fråga dem, "Vill du ha ett äpple eller apelsin för din frukt?"Eller" Vill du ha din smörgås på vetebröd eller i en wrap?"Detta gör det möjligt för dig att styra de typer av livsmedel de äter, men involverar fortfarande dem i processen.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att äta mer lunch steg 6
    2. Be ditt barn att hjälpa dig att packa sin lunch.Förutom att låta ditt barn hjälpa till att välja ut vilka livsmedel de vill ha i sin lunch, kan de vara mer motiverade att äta det om de också får hjälpa till att montera och packa det.När ditt barn har hjälpt dig att välja vad du ska ta i lunchen, få allt ut och be dem att hjälpa dig att packa det i sin lunchbox.Detta kan ge ditt barn en känsla av stolthet och en förtroende.
  • Beroende på deras ålder kanske ditt barn kanske inte kan hjälpa till med alla aspekter av att packa lunchen.Till exempel vill du förmodligen inte att din förskolebarn bär en kniv för att skära sin smörgås i hälften.Få dem att hjälpa till med vad de kan, som att bagging up frukter och grönsaker och ordna allt i sin lunchbox.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att äta mer lunch steg 7
    3. Låt dem välja hur de skulle vilja bära sin lunch.Du kan också låta ditt barn välja hur de skulle vilja bära sin lunch i en lunchbox eller en brun papperspåse, till exempel.Så att de kan välja en ny lunchbox kan göra dem mer intresserade av vad som är inuti.Eller kanske de har odlat den tecknade lunchbox som de bar förra året och är generad att ta den till cafeterian.
  • Metod 3 av 4:
    Öppnar en dialog om att äta lunch
    1. Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 8
    1. Fråga ditt barn varför de inte äter sin lunch.Det kan finnas några orsaker till detta.Till exempel, kanske är de trötta på vissa livsmedel, spenderar för mycket tid i lunchen, eller mobbar i cafeterian.Det bästa sättet att komma till botten av varför ditt barn inte äter all sin lunch kan vara att fråga dem.
    • Försök säga något så här: "Jag har märkt att du inte avslutar din lunch mest av tiden.Kan du berätta för mig varför?Det är viktigt att ha en bra lunch så att du kan ha gott om energi för resten av din dag."
  • Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 9
    2. Diskutera vikten av att äta lunch.Barn kanske inte inser hur viktigt lunch är till sin dagliga energi och koncentration.Det kan vara till hjälp att prata om hur äta lunch kan hjälpa dem att komma igenom resten av sin dag.Låt dem till exempel veta att mat som kolhydrater och protein ger sina kroppar med energi.Låt dem dessutom veta att det är hungriga kan påverka deras koncentration och prestanda.Hoppa över lunchen kan få dem att inte utföra det bästa av sina förmågor i skolan, sport eller andra extracurricular aktiviteter.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att äta mer lunch steg 10
    3. Kontakta en skolans anställd.Om du inte fick ett svar från ditt barn om varför de inte äter lunch, kanske du vill skapa ett möte med sin skolprincip eller lunchrumsuppfattare för att se om de kan kasta lite ljus på problemet.Till exempel kanske ditt barn är för generat eller rädd för att berätta att de blir roliga av under lunchen.En skolkersonal kan kunna berätta vad som händer och ge dig några förslag på hur man fixar situationen.
  • Om detta möte avslöjar någon ny information, ta upp det till dig, så du kan prata om det.Försök säga, "Fru. Smith berättade att du har haft problem med ett annat barn i lunchrummet.Jag vill att du ska veta att jag är här för dig och vill hjälpa dig att lösa problemet så att du kan komma tillbaka till att koppla av och äta din måltid under lunchen.Kan du berätta för mig vad som händer?"
  • Metod 4 av 4:
    Gör unika luncher
    1. Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 11
    1. Packa en Bento-låda. Du kan fylla en Bento-låda med en mängd olika hälsosamma livsmedel, som kött, ris, grönsaker och frukt. Ordna innehållet i tilltalande former, som djurytor, stjärnor eller blommor.
    • Till exempel kan du göra risbollar genom att laga kortkornigt ris. Rulla den i en boll och forma den i en kanins ansikte. Använd skivade morötter och ärter för att göra ansiktet. På ena sidan av risbollarna, sätt Melon skuren i blomsterformar. På den andra kan du sätta Pit Carrot Sticks.
    • Skär en smörgås i form av en katthuvud och använd små oststycken för att göra ansiktet och öronen. Stack kakor bredvid smörgås, och gör en liten musform ur ost för att lägga på toppen.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att äta mer lunch steg 12
    2. Fira helgdagar med lunch. Skapa speciella luncher för semester och andra tillfällen. Detta kommer att hjälpa till att göra dagen extra spännande, och det kommer att skapa variation i ditt barns lunch. Det kan uppmuntra dem att äta mer av sin lunch på den dagen.
  • För Halloween, Peel apelsiner och använd en matfärgningsmarkering för att dra Jack-O-Lantern ansikten på dem. De kommer att se ut som pumpor.
  • På st. Patrick dag, sätt bara gröna livsmedel i sin lunchbox. Gör dem en wrap i en spenat tortilla. Matcha det med gröna druvor och en grön kaka.
  • För Alla hjärtans dag, gör en hallon eller jordgubbe gelé smörgås. Klipp ett hjärta ut ur brödets övre skiva så att det ser ut som ett rött hjärta visas i mitten av smörgås.
  • Bild med titeln Uppmuntra barn att äta mer lunch steg 13
    3. Förbered wraps. Om ditt barn inte tycker om smörgåsar eller om de inte äter brödet, kan du försöka göra dem till en wrap istället. Placera ingredienserna i mitten av omslaget och rulla upp det. Du kan skära omslaget för att göra mindre pinwheel bitar som är lätta för ett barn att ta tag i och äta.
  • Om ditt barn gillar frukt, gör en jordgubbspackning. Sprida lite gräddeost på wrap. Stapel spenat och jordgubbar på toppen och rulla upp det.
  • Klipp upp lite kalkon, och lägg det i en omslag med sallad, tomat och provolonostskivor.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att äta mer lunch steg 14
    4. Lägg till dressingar till frukter och grönsaker. Om ditt barn är tveksamt att äta frukt eller grönsaker, kan du klä upp det genom att lägga till choklad, jordnötssmör eller andra förband. Dessa kommer att göra frukten smaka mer tilltalande, och det kan uppmuntra dem att äta mer av det.
  • Slice äpplen, och smutta lite jordnöts eller mandel smör på varje skiva.
  • Skiv selleri i hälften och fyll in insidan med gräddeost. Lägg till antingen vanliga eller yoghurt-täckta russin på toppen för att göra myror på en logg.
  • Smälta chokladflis och doppa jordgubbar i dem. Låt chokladskalet härdas i kylskåpet innan de packar dem i ditt barns lunch.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande