Hur man konverterar en kristen till islam

Islam lär oss att sprida religionen fredligt, vägleda andra mot den sanna religionen med kärlek och med förståelse. Det lär oss inte att tvinga andra att konvertera, eller tvinga våra läror på dem. Om du vill lära dig hur man konverterar en kristen till islam, läs vidare för att ta reda på det.

Steg

  1. Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 1
1. Ha en tydlig anledning till varför du vill konvertera den här personen. Vill du bevisa för andra något? Känner du dig skyldig att göra det? Har Allah sätter denna önskan i ditt hjärta? Eller älskar du bara den här personen och bryr dig om den här personen och du vill att de ska gå med dig till himlen?
  • Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 2
    2. Ha en tydlig förståelse av islam. Är du en hängiven muslim? Lägger du allah först i ditt liv? Är du ett bra exempel på hur en muslim ska vara? Var noga med att ha en nära relation med Allah. Delta i en moské varje fredag, läs din Koran, synd inte, etc. Hjälp dig själv innan du hjälper andra.
  • Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 3
    3. Be. Bön är den första faktorn här. Om du vill konvertera din kristna vän till islam måste du berätta för allah först! Berätta för honom hur du känner, verkligen öppnar ditt hjärta för honom så att han kan se hur hängiven du är och så att han kan hjälpa dig att övervinna den här segern. Kom ihåg att be dagligen.
  • Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 4
    4. Förstå deras religion också. Denna kunskap kan vara till nytta, särskilt när det gäller diskussioner. Titta på likheterna och skillnaderna mellan båda religionerna. Förklara hur muslimer respekterar profeten Jesus (`ISA).
  • Bild med titeln Dold en kristen till ett muslimskt steg 5
    5. Bjud in dem att delta i en moské! Presentera dem för några av dina muslimska vänner så att de kan känna värmen och älska att vi delar mot varandra. Moskéer har vanligtvis sessioner för konverter eller de som vill konvertera för att ge stöd, och hjälp med några frågor kan det finnas. Kom bara ihåg att de inte är skyldiga att gå om de inte vill. Tryck inte på dem.
  • Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 6
    6. Var snäll mot andra. Visar ett bra exempel är också en stor nyckel. Var snäll, inte bara för dem, utan för alla! Alltid ha ett leende på ditt ansikte och var alltid glad, för Allah vill alltid att vårt ljus ska skina. Våra handlingar kan skapa en stor inverkan på andra. Kom ihåg att prata är billiga - åtgärder är värda så mycket mer.
  • Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 7
    7. Var en bästa vän. Var där när du kan. Om din vän är i en dålig situation, sitta inte bara där och säg att du är ledsen - gör något för dem! På det sättet kan de se hur extraordinärt du är.
  • Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 8
    8. Respektera deras beslut. Din vän kanske inte någonsin vill bli muslim, och det är helt okej. De har rätt till sina egna övertygelser. Om Allah vill att de ska konvertera, kommer han att göra sig själv närvarande i sitt liv. Det är bäst att lämna dem och släppa ämnet.
  • Bild med titeln döljer en kristen till ett muslimskt steg 9
    9. Gör kontakter med andra kristna konverter till islam. Få dem att gå med i att övertala en individ i att acceptera islam. Att ha dem se och diskutera med människor som en gång var kristen hjälper till att få din poäng över.
  • Bild med titeln Dold en kristen till ett muslimskt steg 10
    10. Tvinga inte det. Du måste vara väldigt smart och känslig med hur du presenterar ämnet. Om du kastar information i ansiktet och drunknar dem, kommer det bara att avskräcka dem. Om de avböjer, respektera deras beslut - kom ihåg, det finns ingen tvångsmässig religion i islam.
  • Tips

    Kommandot är att älska din bror när du älskar dig själv. Muslimer och kristna är bröder barn i Abraham. Ismael och Isaac två stora nationer lovade av Gud.
  • Om du ifrågasätter, "varför vill du konvertera tro för tro, kärlek är acceptans och kärlek är den största gåvan i universum"? Om en muslim har en längtan efter att konvertera, svängde du inte dem. Det var Abrahams Isaac och Jacobs Gud. Abraham lärde Ismael om linjen Allsmäktig all barmhärtig källa till kärlek och fred det ljus som är allt liv. Du vill inte komma på vägen för gudar som ringer.
  • Varningar

    Även om även som bröder, har muslimer och kristna en grundläggande skillnad i Jesu övertygelse.
  • Muslimer tror att de ber till honom, men de ber till vilka han bad och att Jesus aldrig kallade Guds son, han var son till män som alla andra ringde honom Guds son. Jesus gjorde en perfekt jordpromenad i himlen. Han är ärkeängel Michael men han blev man att slå syndens förbannelse för att göra en väg för de smutsiga dödligheten tillbaka till Allah. Muslimer och kristna förenade kunde uppnå storhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande