Hur man kontaktar gud

Att bygga ett personligt förhållande med Gud kan verka omöjligt, särskilt i dina tidiga dagar som en följd. Trots allt, om du inte kan se eller höra honom, hur vet du om han kan höra dig? Lyckligtvis etablerade Gud bön som ett sätt för oss att prata med honom - men du kan också uttrycka dig till Gud på andra sätt. Och medan du kanske inte kan identifiera Guds röst, finns det sätt att lyssna på hans vägledning i ditt liv.

Steg

Metod 1 av 2:
Be till Gud
  1. Bild med titeln Kontakta Gud Steg 1
1. Be var du än är, någon gång på dag eller natt. Medan du kan visa att du knäböjer med dina händer, är det ingen viss position som du måste vara med för att be. Du kan be medan du kör, går, matar mat eller något annat du gör. Kom ihåg att Gud är överallt, och han vet dina tankar, så han kommer att höra din bön oavsett vad.
  • Det kan vara till hjälp att avsätta en viss tid på dagen för bön, men du kan - och borde också be spontant hela dagen.
  • För att känna dig närmare Gud, försök att öppna din bön genom att ta itu med honom direkt. Använd ett namn som känns personligt för dig medan du är sant mot din tro, som "Far," "herre," "Jehova," eller "Allah."
  • Bild med titeln Kontakta Gud Steg 2
    2. Använd bön för att uttrycka några av dina tankar och känslor. Tänk på Gud som en kärleksfull, oändligt klok förälder. Du kan prata med honom om någonting, oavsett om det är något du går igenom på jobbet eller skolan, en medicinsk fråga du är bekymrad över, eller till och med bara en snabb bön att säga "Tack" När något bra händer.
  • Dina böner behöver inte nödvändigtvis vara utarbetade. Berätta bara för Gud vad tänker du på. Till exempel, om du är på väg att gå ut på en resa, kan du helt enkelt be, "Gud, var vänlig och håll oss säkra."
  • Du kan också be för saker som styrka, visdom, fred eller förlåtelse.
  • Bild med titeln Kontakta Gud Steg 3
    3. Lägg åt några minuter varje dag för att ägna sig till bön. Eftersom bön ger dig närmare Gud, kan du hjälpa till att bygga ett djupare förhållande med honom genom att skära ut en viss tid varje dag för att prata med honom. Detta kan vara vilken som helst som fungerar för dig, oavsett om det är på morgonen, på din dagliga pendling eller på natten före sängen. Det behöver inte vara den enda tiden på dagen du ber, men du kan upptäcka att du kan be mer konsekvent och med mer fokus under den här tiden.
  • Det kan hjälpa dig att komma i rätt inställning om du skapar någon form av rutin under din bönstid, som att belysa ett ljus, lyssna på psalmer eller upplyftande musik eller följa en rosenkrans.
  • Om du har något som är tungt på ditt hjärta, kan du stärka dina böner genom fasta, vilket innebär att undvika någon annan mat eller dryck än vatten. Men eftersom det kan vara farligt att hoppa över en måltid, är det bäst att prata med en betrodd andlig rådgivare om hur man snabbt på ett säkert, hälsosamt och andligt sätt.
  • Bild med titeln Kontakta Gud Steg 4
    4. Håll en bönjournal om du gillar att skriva. Ibland kan det vara svårt att hålla reda på dina bönsförfrågningar i ditt huvud. För att hjälpa till att bekämpa det, försök skriva ner dina böner varje dag under din normala bön. Med tiden kan du läsa tillbaka genom din bönjournal och se hur Gud har flyttat i ditt liv.
  • Du kan skriva dem i en enkel lista, om du vill, eller du kan skriva längre böner till Gud i brevform.
  • Om du känner att du uttrycka dig bättre genom att skriva än ord, kan du upptäcka att hålla en bönjournal hjälper dig att känna dig närmare Gud.
  • Bild med titeln Kontakta Gud Steg 5
    5. Erbjuder en ordlös bön genom dina handlingar. Inte alla böner måste talas eller ens skrivas. Ibland kommer du att upptäcka att du känner dig närmast Gud när din kropp är aktivt engagerad i något som du tycker om. Till exempel, om du tycker om att göra möbler, kan du upptäcka att Gud talar med ditt hjärta medan du slipar trä eller skapa detaljerade carvings. Du kanske också känner dig nära Gud när du är ute i naturen, målar en bild, lyssnar på musik, eller utför en tjänstgöring för någon annan.
  • Ibland kan hårt arbete ha samma effekt. Du kan till exempel hitta att du kan känna Guds närvaro och vägledning när du skrubbar golven eller går för en körning.
  • Metod 2 av 2:
    Höra Guds röst
    1. Bild med titeln Kontakta Gud Steg 6
    1. Var uppmärksam på en känsla av fred och komfort efter att ha bett. Du kanske inte kan höra Guds röst direkt, men du kan ofta känna hans närvaro i ditt liv. Om du känner dig upprörd eller stressad, försök att be om problemet. Ofta, bara att vända till Gud, hjälper dig att känna dig trygg.
    • I Bibeln beskrivs detta i Filippinerna 4: 7 som "Guds fred, som överträffar all förståelse."
  • Bild med titeln Kontakta Gud Steg 7
    2. Delta i tjänsterna för din tro för att höra Guds budskap. I nästan varje religion utser Gud vissa trofasta människor att tala på hans räkning. Försök att hitta en kyrka, tempel eller mötesgrupp nära dig som du känner dig anpassad med dina övertygelser. Förutom att vara ett bra ställe att höra mer om Guds ord, kan du också finna att gemenskapen med andra troende hjälper till att stärka din tro och ditt förhållande till Gud ännu mer.
  • Även om du inte känner för ett visst ämne har mycket att bära på ditt liv, försök att hålla ett öppet sinne. Du kanske bara tycker att han har ett meddelande för dig dolt i lektionen, ändå.
  • Bild med titeln Kontakta Gud Steg 8
    3. Läs de heliga texterna för din tro att bli inspirerad. De flesta religioner har någon form av helig bok som beskriver deras ta på Gud. När du läser din religions heliga text kan du upptäcka att orden hjälper dig att hitta insikt och vägledning i ditt eget liv, vilket kan hjälpa dig att känna dig närmare Gud.
  • Till exempel, om du följer kristendomen, skulle du läsa Bibeln. Om du är judisk, skulle du studera Tanakh. Om du följer islam, ägnar du dig till att studera Koranen.
  • När du läser, lyssna på ett samtal för att vara uppmärksam på en viss passage eller vers. Låt det prata med ditt hjärta - det här kan vara Gud att skicka dig personlig instruktion eller komfort.
  • Bild med titeln Kontakta Gud Steg 9
    4. Meditera att känna sig närmare Gud. Medan traditionell meditation fokuserar mest på att rensa ditt sinne, involverar andlig meditation att fylla ditt sinne med Guds kontemplation. Ett sätt att göra detta är att fokusera på en passage från Guds ord, läsa det om och om igen när du försöker tillämpa meningen med ditt eget liv.
  • Varje dag, spendera ca 5-10 minuter där du sitter tyst och reflekterar över Guds kärlek, välsignelserna i ditt liv, eller till och med hur hans skönhet återspeglas i naturen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande